danusia 17.06.10, 23:55 Przez moją fascynacje anime, zaczęłam słuchać japońskiej muzyki. Ayumi Hamasaki, An Cafe, Arashi, Kokia, ON/OFF, DUT, Kat-kun i wiele wiele innych wspaniałych zespołów. Czy ktoś jeszcze słucha? I jakie są jego ulubione? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martusia_16 Kocham ^^ 18.06.10, 00:03 Było (trudno) ______________________ An Cafe,SuG,Miyavi,LM.C,Moi dix Mois,Dir en grey,Versailles ogólnie kocham japońską muzykę ;******************* Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_limonka Re: japońskie brzmienie 18.06.10, 01:03 ja kocham anime <3 i japońską muzyke też, ale nie mam raczej ulubionych wykonawców Odpowiedz Link Zgłoś
ledom Re: japońskie brzmienie 18.06.10, 07:18 YUI, abington boys school, Gazette fajnezespoły polecam ^^ Lubię słuchać j-rock'a bo zazwyczaj jest skomplikowana linia melodyczna i fajny tekst xD Odpowiedz Link Zgłoś
heartbeats Re: japońskie brzmienie 18.06.10, 09:09 ASIAN KUNG-FU GENERATION, ayaka, Ayumi Hamasaki, Suneohair, Suga Shikao, Sayuri Sugawara, Scandal, Ai Kawashima, Ai Otsuka i Spitz. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: japońskie brzmienie 18.06.10, 13:24 Mam podobnie jak Ty, ale moje ulubione zespoły to min: Nightmare, Maximum the Hormone, Vidoll, Kalafina, FictionJunction, może i nawet SID. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: japońskie brzmienie 18.06.10, 14:55 Ale ja jestem tępa. Zapomniałam o solowych karierach Mamoru Miyano i Kanon Wakeshimy. Odpowiedz Link Zgłoś
antikowa Kocham, ubóstwiam i wielbię. 18.06.10, 14:06 Bez japońskiej muzyki moje życie nie miałoby sensu, przynajmniej ja tak uważam. Ta muzyka daje mi szczęście, coś, czego nie dostałam od muzyki zachodniej. Takie zespoły jak przede wszystkim Plastic Tree i Kagrra, dają mi energię i chęć do wszystkiego. Piosenki tych zespołów są piękne i cudowne, np. od Kagrry, - Genwaku no joukei jest świetne, gdy chodzi się na spacer wieczorem, a 'alone again, wonderful world' Pura pokazuje mi, jaki świat jest piękny. To są tylko moje odczucia i nie każdy musi się z nimi zgadzać, ale ja właśnie tak to czuję, tę muzykę. Uwielbiam też Malice Mizer i Renter en Soi. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: japońskie brzmienie 18.06.10, 14:40 Ayumi hamasaki, an Cafe czasem też, kanon wakeshima, nightmare troche tez maximum the hormone, versailles czy sid. Właściwie wszystkie poznałam i zainteresowałam sie nimi, nawet nie przez anime a niektóre użytkowniczki kotka Odpowiedz Link Zgłoś
heartbeats Re: japońskie brzmienie 18.06.10, 16:46 o kurczę, tak jak light zapomniałam wspomnieć o Kanon Wakeshimie i Mamoru Miyano ;_; no i jeszcze lubię NEWS i Tomohisę Yamashitę. Odpowiedz Link Zgłoś
nyc._.lon Re: japońskie brzmienie 18.06.10, 16:51 ja nie słucham i chyba nie zacznę . Odpowiedz Link Zgłoś
niedorobionaxd Re: japońskie brzmienie 08.07.10, 17:06 oj, Ayumi Hamasaki, jedyna z Pop'u. reszta to rock, metal itd. Dir en grey (no wiadomo), The Gazette, Girugamesh, D'espairsRay, Maximum the Hormone, Deluhi, Moi dix mois (<3), Exist Trace, Sadie, Nightmare i wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
chochliczka Re: japońskie brzmienie 14.07.10, 10:31 Słucham i bez tej muzyki to dla mnie świat by się zawalił. Lubię dużo zespołów ale jak bym miała wymienić te naj, naj to są to: Dir en grey, Kagrra, SuG, D = OUT i Phantasmagoria. U mnie ta mania też zaczęła się od anime Odpowiedz Link Zgłoś