elliot 18.06.10, 16:27 Mamy na wakacje dwie lektury. Niezbyt się cieszę bo miałam zamiar przeczytać dwie inne książki, a z czterema się nie wyrobię... (nie mam zamiaru czytać w pędzie) Też macie lektury na wakacje? Podoba wam się ten pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scarletrose Re: Lektury na wakacje 18.06.10, 16:30 Nie mam, ale nie widzę w tym nic złego. Nie wyrobisz się z czterema książkami w ciągu wakacji? O.O Odpowiedz Link Zgłoś
papson_ave Re: Lektury na wakacje 18.06.10, 16:33 ja nie mam żadnych lektur. moja pani od polskiego jest na szczęśnie normalna. Odpowiedz Link Zgłoś
martucha.12 Nie wyrobiłabym. nawet w roku szkolnym nie czytam 18.06.10, 18:27 ...lektur.xd Odpowiedz Link Zgłoś
squash żeś mnie dobiła. 18.06.10, 16:40 Czytam dwie książki na tydzień, a ty nie przeczytasz czterech przez całe wakacje? Odpowiedz Link Zgłoś
elliot Re: żeś mnie dobiła. 18.06.10, 16:57 1. to dosyć grube książki 2. nie mam zamiaru się śpieszyć, poza tym też wyjeżdżam na wakacje, a nie wszędzie mam zamiaru brać książkę. 3. może ty tak szybko czytasz, ale ja nie ukończyłam kursu szybkiego czytania Odpowiedz Link Zgłoś
jade Re: żeś mnie dobiła. 18.06.10, 17:01 O Ja też nie skończyłam kursu szybkiego czytania a czytam też 2 książki na tydzień. Dosyć grube książki ? Co ? Mają 200 stron ? Ojojoj. Ja tez wyjeżdżam na wakacje. I zabieram ze sobą książkę. A nawet książki. Odpowiedz Link Zgłoś
elliot Re: żeś mnie dobiła. 18.06.10, 17:12 jade napisał(a): > O Ja też nie skończyłam kursu szybkiego czytania a czytam też 2 książk > i > na tydzień. Dosyć grube książki ? Co ? Mają 200 stron ? Ojojoj. Ja tez wyjeżdża > m > na wakacje. I zabieram ze sobą książkę. A nawet książki. jedna z 200, druga ciut mniej, dwie pozostałe sporo ponad 200. a ja nie zabieram książek na wakacje, czytam je w wolnej chwili, bez pośpiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki3113 Re: żeś mnie dobiła. 21.06.10, 21:42 ty nie przeczytasz 4 książek w 2 miesiące!!!!!!!!to proszę ile ty masz lat!po za tym 200 stron to nie jest dużo.... Odpowiedz Link Zgłoś
antosia11 Re: Lektury na wakacje 18.06.10, 16:46 Wakacje są do odpoczywania od szkoły i nie powinno się czytać lektur tylko ulubione książki. Jeszcze nasi nauczyciele nie są tacy dziwni, żeby dawać nam lektury na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_fanka46 Re: Lektury na wakacje 18.06.10, 16:51 XDD. Nasi nauczyciele na taką głupotę jeszcze nie wpadli.! A co do ilości czytanych książek, to ja przez wakacje jakieś 20 przeczytam xd Odpowiedz Link Zgłoś
jolene_ Re: Lektury na wakacje 18.06.10, 16:53 nie , nie mam żadnych lektur na wakacje. na szczęście c: Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Lektury na wakacje 18.06.10, 16:54 Zdaje się, że mam czytać "Potop" i "Krzyżaków"... Odpowiedz Link Zgłoś
jade Re: Lektury na wakacje 18.06.10, 16:58 4 książki na wakacje ? Dziewczyno, ja bym 4 książki przeczytała najwyżej w 2 tygodnie, a ty nie przeczytasz 4 książek w 2 miesiące ?? Ja nie mam lektur na wakacje. Mi by to osobiście nie przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
paula11 Re: Lektury na wakacje 18.06.10, 17:08 Słuchaj, każdy czyta w innym tempie. Ty może czytasz 2 książki na tydzień ale ktoś inny może czytać 1 książkę na miesiąc, bo tak czyta. Więc nie porównuj wszystkich do siebie!! Odpowiedz Link Zgłoś
yzz. Re: Lektury na wakacje 18.06.10, 17:00 Ja nie mam żadnych wakacyjnych lektur, nie licząc książek, które wyznaczyłam sobie sama do przeczytanie przez te dwa miesiące. Ale kiedy byłam w podstawówce, również miałam zadawane lektury na wakacje - nie jest to najlepszy pomysł, bo wtedy jeszcze bardziej nie chce się ich czytać Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_th Re: Lektury na wakacje 18.06.10, 17:03 że co? lektury na wakacje?! nam zawsze podają pierwszego dnia szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia741 Re: Lektury na wakacje 18.06.10, 17:04 Ja tam bym sobie olała czytanie lektur. Jak zresztą zawsze Więc pod koniec wakacji najlepiej przeczytać streszczenie szczegółowe (wystarczy wpisać w google). Odpowiedz Link Zgłoś
7_things Re: Lektury na wakacje 18.06.10, 17:05 Ja na szczęście nie muszę czytać lektur w wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_12_ Re: Lektury na wakacje 18.06.10, 17:18 ale masz problem książki nie możesz przeczytać ? no to przeczytaj streszczenia albo obejrzyj film i tyle . Odpowiedz Link Zgłoś
weron Re: Lektury na wakacje 18.06.10, 17:54 ja nie mam, można by powiedzieć że nie mam empika koło domu ;D (elliot ty wiesz) ale polecam Mroczny sekret i może... no nie wiem...Danielle Stell? a jakie to księ żki sa?> Odpowiedz Link Zgłoś
flo. Re: Lektury na wakacje 18.06.10, 17:47 dobra. przeczytałam 900-stronową książkę w tydzień. a dla ciebie 4 na dwa miesiące to dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
mandarynka15 Re: Lektury na wakacje 18.06.10, 17:52 Aaa. Ty to masz tępo. Ja zamierzam przeczytac wszystkie zaległości książkowe z całego roku w ciągu wakacji, jest z 50 takich książek. Jedną książkę z około 400 stronami czytam w dwa dni. Ale lektur nie mam na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotka_ Re: Lektury na wakacje 18.06.10, 18:36 Dzięki bogu, że nasza pani nie dała nam żadnych lektur na wakacje. Lubię czytać, ale bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
antay Re: Lektury na wakacje 18.06.10, 18:40 3 książki mające 500 stron przeczytałam w cztery dni = ] Czytałam po nocach. Odpowiedz Link Zgłoś
golden_star Re: Lektury na wakacje 15.07.10, 00:06 Ja ma 2 lektury, ale nie są one obowiązkowe. W wakacje ma je przeczytac ten kto chce i ma czas. Ci, co w wakacje nie przeczytają to niestety w roku szkolnym będą musieli czytac więc ich to nie ominie . Plus sama od siebie czytam "Pana Tadeusza", bo w roku szkolnym tego nie będę na szybkiego czytac, bo w 2 gim (do której po wakacjach pójdę) jest to jedna z najważniejszych i najcięższych lektur. Ale ogólnie ten pomysł nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś