olaaaaa4 19.06.10, 14:23 Chciałabym sobie kuupić pieska , xD Pięknego , do którego mogłabym się przytulać , grzecznego , maluutkiego , itd. Jakiego mi dooradzacie , ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xblackxx Re: Pieeeeski , ! 19.06.10, 16:14 yorka ale o niego trzeba bardzo dbac fryzjer, kosmetyczka itd. Odpowiedz Link Zgłoś
heb boooże, co za podejście. weź się ogarnij 19.06.10, 16:57 Pies nie jest do przytulania i kochania, pies to odpowiedzialność i jeśli rodzice ci to powiedzą, to będą mieli racje. Kup sobie może maskotkę, możesz ją przytulać i dusić ile chcesz, ale psa w twoje ręce bym nie oddała Odpowiedz Link Zgłoś
natala_nati Re: Pieeeeski , ! 20.06.10, 17:54 kup sobie labladorka lub owczarka niemieckiego długo-włosego xdd Odpowiedz Link Zgłoś
milusia__ Shih Tzu!!! 23.06.10, 16:20 Shih Tzu są idealne do tego opisu. Są przyjazne, malutkie i przytulaskie xD Mają włosy a nie futro przez co nigdzie nie lata w domu sierść od psa. Ja sama mam Shih Tzu Lunkę i jestem bardzo zadowolona że ją wybrałam. Fajne są też maltańczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkax3 Re: Pieeeeski , ! 14.07.10, 10:15 West Hihgland White Terrier . Ja mam i bardzo go kocham Jest wspaniały . Odpowiedz Link Zgłoś
ksania Re: pies to nie zabawka, idiotko. 19.06.10, 16:19 Kup sobie misia i daj psu żyć.! Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 Re: pies to nie zabawka, idiotko. 19.06.10, 16:24 ja bym bardzo chciała yorka, ale nie chcą mi kupić, bo twierdzą, że ja się nim będę zajmować góra tydzień a potem mi się znudzi . ; / ale o takiego psa trzeba bardzo dbać. x d te też są bardzo fajne x d Odpowiedz Link Zgłoś
caterina97 Re: pies to nie zabawka, idiotko. 20.06.10, 13:49 pauliska1212 , śliczny ten piesek . ; D <3 yorki też są fajne . ogólnie małe pieski są cudowne i słodkie . ale trzeba pamiętać, że to nie zabawka , którą można tylko przytulać , a jak ci smutno to trzymać na kolanach . trzeba go karmić , pielęgnować itd . Odpowiedz Link Zgłoś
alice.... Re: pies to nie zabawka, idiotko. 19.06.10, 16:49 labladorka . yorka nie polecam. no chyba że masz sporo kasy na fryzjera i kosmetyczke Odpowiedz Link Zgłoś
gucik13 Pieeeeski , ! 19.06.10, 16:22 Shar Pei <3333 chociaż z moim nie wytrzymałabyś 2 sek. ale to nadal najsłodszy piesek świata <3 Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_1355 czy Ty masz coś z głową?! 19.06.10, 16:25 Pies to nie jest zabawka. Poza okazywaniem mu czułości są też obowiązki. Pilnować czy pies ma czystą miskę,wyprowadzać go na dwór,chodzić do weterynarza. Psa trzeba wychować. A to jest podstawa posiadania pupilka. Jeśli chcesz malutkiego pieska bez obowiązku kup sobie pluszaka. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: Pieeeeski , ! 19.06.10, 16:25 Pies to nie zabawka, a przede wszystkim obowiązek. pamiętaj, że trzeba kilka razy dziennie wychodzić z nim na dwór. chyba, że chcesz żeby załatwiał się w twoim ŚłiTta$nym mieszkanku czy domku. szpic, york, chihuahua. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjamusic Re: Pieeeeski , ! 19.06.10, 16:25 west highland white terrier- tego sobie kup on strasznie slodki Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjamusic Re: Pieeeeski , ! 19.06.10, 16:31 odradzam ci yorka kupowac bo on strasznie chalasuje i duzo osob go ma Odpowiedz Link Zgłoś
klaudynka24 Re: Pieeeeski , ! 19.06.10, 16:34 cokiel spaniel one sa boskie . chcialabym takiego miec Odpowiedz Link Zgłoś
roxy11 Re: Pieeeeski , ! 19.06.10, 16:41 już współczuję temu psu takiej właścicielki. Odpowiedz Link Zgłoś
blackcafe zainwestuj .. 19.06.10, 16:37 .. w pluszową zabaweczkę.. przede wszystkim, jak większość mówi ( a jest to ogromna prawda) pies to nie jest żadna zabawka! ma być słodziutki, mięciutki i chcesz się do niego przytulać jak głupia ? nawet najgrzeczniejszemu psu może to się znudzić i w końcu coś ci zrobi. ja osobiście uwielbiam psy, nawet sama mam.. ale wątpię, żeby rodzice kupili mi kiedykolwiek następnego .. sama wiem, że po miesiącu .. może dwóch, to wszystko staje się męczące.. nawet jakiś czas przestawałam się nim zajmować, ale teraz już wszystko do mnie doszło. kocham mojego psa najbardziej jak potrafię, i nie mam go tylko po to, żeby móc go przytulać kiedy mi się podoba. przemyśl to i jak już masz zamiar mieć psa ( w większości do przytulania) to kup takiego, który pogryzie ci te łapska za każdym razem jak już się do niego zbliżysz.. ! -,- ave, omg .. -,- Odpowiedz Link Zgłoś
florcia08 Nie przesadzajcie... 19.06.10, 16:46 Dziewczyny, dajcie spokój.Ona po prostu chciała doradzić się was jakiego psa kupić. Aby go opisać, użyła właśnie takich słów: do przytulania itp.Można wtedy zrozumieć że chodzi jej o rase w stylu yorka. Odpowiedz Link Zgłoś
paula_xoxo Re: Pieeeeski , ! 19.06.10, 16:43 ' pięknego , do którego mogłabym się przytulać , grzecznego , maluutkiego , itd . Ja mam takie jedno pytanko .. Masz mózg ? : OOO Piesek to nie zabawka ! Każdy piesek jest śliczny więc ., co ty ćwiczysz . ? -,- Nie każdy mały , a na grzecznego to ty go musisz wychować ., a nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
nikuchova. Re: Pieeeeski , ! 19.06.10, 16:43 na to stanowisko zdecydowanie nadaje się york. Odpowiedz Link Zgłoś
jonasofanka Re: Pieeeeski , ! 19.06.10, 16:48 chciałabyś? Ja też dużo rzeczy chce, a nie mam -.- . Uwierz mi , pisz to odpowiedzialność, a nie zabawka , którą możesz rzucić i powiedzieć 'znudziła mi się' albo 'leż tu sobie' . chciałabyś 'milutkiego, grzecznego, do którego można się przytulić' NIE MA idealnego psa, tak jak człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
suczka Re: Pieeeeski , ! 19.06.10, 16:49 Jak juz chcesz tego psa to ok miej ale chociaż mnie zapewnij że mieszkasz w jakimś domu z ogrodem gdzie go wypuścisz i bedzie sam biegał bo na ciebie nie bedzie co liczyć bo sie zajmiesz albo kumelami albo szkołą albo kompem!!! Ja mam duży ogród i dużo trawy i mam psa yorka i na prawde ma jak w raju i co najważniejsze że nie musze z nim cały czas łazić tylko jak chce to sobie wychodzi i sie załatwia albo po prostu biega a o jedzeniu pamiętam bo mam na ścianie w pokoju od poczatku na kartonie napisane PAMIĘTAJ NAKARM ZUŻKE BO BĘDZIE GRYŹĆ i tak raczej nie zapominam ale na wszelki wypadek sie przydaje !! L Odpowiedz Link Zgłoś
alice.... Re: Pieeeeski , ! 19.06.10, 16:50 labladorka . yorka nie polecam. no chyba że masz sporo kasy na fryzjera i kosmetyczke Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia_14 Re: Pieeeeski , ! 19.06.10, 16:53 Yorka , ja mam skarbek mój kochany , tylko się panoszy strasznie , ale ja to w nim lubię <3 Odpowiedz Link Zgłoś
dirty głupia? 19.06.10, 16:53 pies to nie zabawka kochanie ! kup sobie lepiej jakiegoś pluszaka napoczątek. Odpowiedz Link Zgłoś
olaaaaa4 Re: Pieeeeski , ! 19.06.10, 16:54 Wiem , że to nie zabawka , i wiem , że to duża odpowiedzialność , . Podałam cechy jakie chciałabym , żeby miał , . i tyle , . Opisałam go tak , jak mogłam , , ja naprawdę kocham pieski , . I nie będę cały czas go przytulać , chodziło mi o to , xD Żeby był taki miluuuśny , i taki co się do ludzi szybko przywiązuję , . Dziękuję florcia08 , Odpowiedz Link Zgłoś
elisss92 Re: Pieeeeski , ! 19.06.10, 21:17 maltańczyk. Trochę prywaty dałam, bo sama mam i jest przeuroczy Odpowiedz Link Zgłoś
alyson96 Re: Pieeeeski , ! 20.06.10, 00:39 no nie wiem . Najlepiej jakiegoś kundelka . One są najlepsza . tylko pamiętaj , psa trzeba wychować . Od razu nie urodzi się grzeczny itp. Odpowiedz Link Zgłoś
nika_i_tom . 20.06.10, 00:43 yorkshire terrier. jest piekny, grzeczny i malutki(według mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.bieberka Moja droga!, czy ty masz mózg?? 20.06.10, 00:59 pies nie jest do przytulania itp... PIES TO OBOWIĄZEK! Z psem trzeba wychodzić góra 4 lub 5 razy dziennie, rano, po południu, pod wieczór, i na wieczór! Po za tym jak to jest szczeniak to jak będzie się bal to musisz go przytulać, ale nie tak żeby go udusić, tylko delikatnie, głaskać, dbać o niego i co 4 lub 5 miesięcy na szczepienie ! Jeśli chcesz yorka to co 3 miesiące musisz wydać góra 150 zł, na strzyżenie itp..., tak samo shih - tzu, ja mam shih - tzu to wiem ! PIES TO NIE ZABAWKA, TYLKO OBOWIĄZEK ! Musisz jeszcze mu kupować karmę, i to nie jest tak że przyjdziesz do domu rzucisz plecak w kąt, siadasz przed komputer i tak cały dzień, od razu jak przyjdziesz ze szkoły musisz wyjść z psem ! Jeśli chcesz mieć psa, to zastanów się z tysiąc razy zanim go kupisz ! Ja ci tylko dobrze radze! Odpowiedz Link Zgłoś