Dodaj do ulubionych

Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim

27.06.10, 21:11
Jakie wrażenia po debacie? Kto wedłgu was wygrał według mnie Bo Komorowski
Obserwuj wątek
    • musztarda Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 27.06.10, 21:12
      ja jestem na kaczyńskim
      • julcia284 Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 30.06.10, 10:13
        Komorowski
    • bellacullenx Jestem zażenowana... 27.06.10, 21:22
      Ja chcę żyć w kraju tolerancyjnym pan Jarosław mi tego nie zapewni.
      Jestem zażenowana wypowiedzią Kaczyńskiego.
      Komorowski dostaje u mnie duży "+" jestem za nim. Świetne wypowiedzi,
      przemyślane decyzje.
      Boże...;///Ale żal! Ja nie mogę to jest popierniczone devil
      • zuuzaa12 Re: Jestem zażenowana... 27.06.10, 21:25
        Komorowski zdecydowanie.
        • kinia163 Re: DEBATA 27.06.10, 21:35
          Beznadzieja... Zadaję właśnie sobie pytanie czy to właśnie oni powinni być w II turze i czy
          to któryś z nich powinien zostać prezydentem... a czemu to nie kobieta jakaś???
          Przydałabysię jakaś odmiana w Polsce a kto wie może nawet lepiej rządziłaby od faceta???
      • jagdka Re: Jestem zażenowana... 27.06.10, 21:26
        Ja tez tak sądzę, Pan Kaczyński nic nie może dać Polsce a Komorowski na pewno.

GŁOSUJĘ NA BRONKA big_grin
      • mileyka1 Re: ludzie są śmieszni. 27.06.10, 21:28
        przynajmniej pan jarosław kaczyński nie przerywał chamsko i nie "wydłużał" sobie
        czasu wypowiedzi. to co słyszałam od komorowskiego potrafiło mnie
        niejednokrotnie rozśmieszyć. wybaczcie, ale to widać u niego, ocieka tym...myśli
        tylko o swoim tusku i o innych jeżdżących najdroższymi samochodami i
        posiadających willę ludźmi. gdzie dobro dla przeciętnych?

wybierzecie go. będziecie narzekać. z resztą to Wy nie głosujecie i chwała.
        zostawmy to dorosłym, drogie dzieci.
        • yourbadream @mileyka1 27.06.10, 21:36
          Wydłużał wypowiedzi? I co z tego, skoro przy podsumowaniach miał wtedy mniej
          czasu. Czy ty tego nie zauważyłaś, aby?
      • vikaa Bronisław "Wpadka" Komorowski i tak kłamie 28.06.10, 08:44
        Zależy mu na kasie.
    • paja96 :) 27.06.10, 21:25
      Przed chwilą oglądałam- moim zdaniem- Komorowski był lepszy. Mówił rzeczowo i z głową,
      a Kaczyński mu się wcinał i mimo wszytsko obiecywał złote góry. I chociaż uważam że
      żaden z nich nie zasłużył na to stanowisko to jestem za Komorowskim.
    • anja_ Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 27.06.10, 21:25
      Raczej Komorowski, ale gdyby ktoś się mnie spytał dlaczego nie Kaczyński nie potrafiłabym uzasadnić, więc raczej moja odpowiedź jest bez sensu :q
    • seneka4 Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 27.06.10, 21:25
      Najlepsze było wymijanie sie od odpowiedzi czy jest za metodą in vitro w
      pierwszej rundzie. ;/
      nie ma to jak jego tolerancja ,zrobi z kraju to co było wcześniej ,a było coraz
      gorzej. chociaż jeszcze nie moge chodzić na wybory to jestem zdecydowanie za
      Komorowski bo odpowiadał konkretnie nie pieprzył głupot. (:
    • drama_queen Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 27.06.10, 21:25
      Już mi wszystko jedno kto wygra te wybory. Wypowiedzi obojga z nich mnie
      irytowały, więc wybrnęłam - przełączyłam na mecz.
    • emily94 Komo...... 27.06.10, 21:28
      miał rzetelne argumenty
    • izuunia55 Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 27.06.10, 21:29
      niestety muszę przyznać Ci rację-wygra B.Komorowski. Ja jestem bardziej za
      Kaczyńskim.
    • rispekt Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 27.06.10, 21:32
      Przyznam się, ze nie oglądałam. I na pewno nic nie straciłam. Kandydaci nie kryli sie
      przecież ze swoimi poglądami na konkretne tematy. Taka debata absolutnie nie ma niczego
      zmienić, ulepszyć, poprawić. Ma czysto wizerunkowy wydźwiek. Nie wiem, kto "wygrał"
      debate, ale tak czy siak, nie zmieni ona niczego. Czysto polityczna zagrywka.

Szczerze mówiąc, rzygam już tymi hasłami: "Potrzebna jest debata na temat zdrowia".
      Gó.wno prawda, nie potrzebna jest rozmowa, a realne działania, których nie chce sie
      podjąć żaden rząd.
      • yourbadream @rispekt 27.06.10, 21:39
        Właśnie tu się mylisz. Potrzebna jest debata na temat zdrowia, bo powiedz mi:
        jak działać skoro partie się nie dogadają i jedna drugą zablokuje? Jak tu taką
        ustawę przepchnąć, aby jakieś działania z tego wyszły?
        Rząd dał ustawę dotyczącą zdrowia, Kaczyński zawetował, SLD ani PiS nie kwapili
        się, aby weto odrzucić.
        Powiedz mi: JAK działać, gdy się nie dogadają?
        • rispekt Re: @rispekt 28.06.10, 13:09
          Ach, no tak. Rząd przygotował jedna ustawe o służbie zdrowia, która nie przeszła, a Po
          zamiast szukać innych, być może bardziej odpowiadajacych innym partiom rozwiazań,
          umywa ręce, bo przecież oni swoje zrobili, a pacjenci nadal niech czekaja pół roku na
          wizytę u kardiologa.
          Ani debata. ani nawet "ten okrągły stół" niczego nie zmienią, bo nie dyskutują eksperci w
          dziedzinie zdrowia, tylko politycy, którzy o zmianach, które mają przeprowadzić, gó.wno
          wiedzą.
    • samo_zlo Lepiej byście mecz pooglądały. 27.06.10, 21:32
      • caterina97 Re: Lepiej byście mecz pooglądały. 27.06.10, 21:33
        ja jestem za Komorowskim i mam nadzieję że wygra . =)
        • mileyka1 @yourbaddream 27.06.10, 21:40
          czy to nie pamiętasz kiedy kaczyński skończył swoją wypowiedź i nie było czasu
          dla komorowskiego mimo wszystko chciał swoje 10 sekund wykorzystać, a one było
          na podsumowanie.

boże, dzieci, boże, dzieci.

tak, uważam się za dorosłą, cudowną i najmądrzejszą.
          • mileyka1 Re: @yourbaddream 27.06.10, 21:43
            te swoje 10 sekund więcej, które poprzednio zaoszczędził. to nieistotne? bardzo
            niekulturalne. się zbulwersował, a kaczyński się tylko pod nosem uśmiechnął. <3
            • yourbadream Re: @yourbaddream 27.06.10, 21:48
              A Kaczyński się nie wcinał? Czy też zamiast odpowiadać na zadane pytanie, nie
              tracił połowy czasu, aby odpowiedzieć Komorowskiemu?
              Miał te swoje 10 sekund, to odpowiedział i miał mniej czasu przy podsumowaniu,
              kropka.
              Zasady mieli, ale na pewno nikt nie podejrzewał jak to może wyglądać.
              I że się tak spytam, co to za serduszko?
              Poza tym wypraszam sobie pisania do mnie dziecko, mam niespełna 20 lat, brałam
              udział w głosowaniu do parlamentu, więc dzieckiem nie jestem na pewno.
          • zala95 mileyka1 27.06.10, 21:45
            Tym, co mówisz, pokazujesz, że wcale taka CUDOWNA i NAJMĄDRZEJSZA nie jesteś, a
            wręcz, sweetheart, na odwrót ;*
      • alicesz Re: Lepiej byście mecz pooglądały. 27.06.10, 21:47
        A ja głosuję i wybiorę chyba Kaczyńskiego. Jest przeciwko in-vitro, aborcji i eutanazji, zawieraniu zwązków homo, czyli mamy podobne poglądy.
    • vhyf_ Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 27.06.10, 21:41
      cóz nie oglądałam tego odpoczątku , ale sporą część widziałam .
      uważam , że komorowski miał świetne wypowiedzi , ogólnie bardzo go lubię.
      pozatym , nie chcę nic nikomu narzucać , ale kompletnie nie zgadzam się
      z mileyka11 (nie pamietam nicku) ponieważ to kaczyński nie mieścił się
      w czasie swoim gadaniem od rzeczy.
      wybiorą pana jarosława, przekonają się. będzie identycznie jak z lechem kaczyńskim.
      dobrze , że bronek ma większą 'przewagę' i to raczej on będzie prezydentem.

omfg, piszę bez sensu . dzieci i polityka = masakra : O
      • mileyka1 Re: ha, następna. vhyf. 27.06.10, 21:45
        matko kochana, dziecko drogie. komorowski nie liczył się z zasadami debaty i
        narzucał się by mógł coś powiedzieć przez chociaż 10 sekund, które miał więcej
        na podsumowanie.

ja nie mogę, idę stąd.
    • yourbadream Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 27.06.10, 21:45
      Dla mnie wygrał Komorowski. Mówił dobrze. Przemyślał niektóre sprawy i nie
      uciekał od wypowiedzi.

Nie pasują mi poglądy Kaczyńskiego. Kilka razy jego opinia mnie powalała.
      Przykład? Gdy mówił o zagranicznych przedsiębiorcach, których było więcej za
      rządów PiS,a teraz jest ich mniej. Matko jedyna, toż kryzys jest i uciekają!
      Pamiętam dobrze rządy PiS, LPR i Samoobrony. Było wiele kłótni, Ziobro szalał i
      oskarżał. Była cała masa haków i nacisków. Dodatkowo pluli na Unię, na Rosję, a
      tylko w tyłek wchodzili USA. Nie dziękuję.
      • alicesz Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 27.06.10, 21:49
        A poza tym, gdyby Komorowski schudł to wyglądałby jak pedofil w filmu "Nostalgia Anioła" xD Więc źle mi się kojarzy...
        • yourbadream @alicesz 27.06.10, 21:55
          Z tym wyglądem to dowaliłaś.

Też nie jestem za in-vitro, ale jedno należy przyznać Komorowskiemu, on daje
          PRAWO WYBORU, które każdy z nas ma i powinien mieć. Kaczyński tego nie daje.

Wybaczcie, ale mogłam w pewnym momencie nie usłyszeć słów Komorowskiego. Czy on
          gdzieś powiedział, że jest za aborcją? Za pełną aborcją?
          Poza tym hej... Eutanazja? Osobiście wolałabym umrzeć niż zostać kaleką, bądź
          warzywkiem i inni musieliby się mną non stop zajmować. Modliłabym się o śmierć.
    • kamila_1355 B r o n e k ! ! 27.06.10, 21:46
      Moim zdaniem wygrał Komorowski. Zacznijmy od początku. J.Kaczyński podzielił Polskę na
      rejon A i B. I będzie skupiał bardziej swoją uwagę na tych regionach ''zacofanych'' niż na
      tych bardziej rozwiniętych. Komorwski powiedział,że nie Polski A i B. Polska jest jedna. I
      każdą jej część trzeba dbać. Następnie pytanie o homoseksualistach. Również wygrał
      Komorowski. Kaczyński pokazał,że jest zupełnie przeciwny związkom partnerskim.
      Kandydat PO pokazał,że nie jest za braniem ślubu przez homo,ale jest w stanie polepszyć
      im byt. żeby mogli żyć spokojnie. Z pytaniem o in vitro również plusuje Komorowski.
      Kaczyński tak jak w przypadku homo dał zrozumieć,że jest przeciw. Bronek dał nam
      zrozumieć,że popiera tę metodę,bo nikomu nie odmawia szczęścia. Szczęścia i radości, o
      której Kaczyński nie może powiedzieć ani słowa.
      Komorowski agresywny? Nie! On wykorzystywał błędy,które popełnił Kaczyński
      oraz to,że o wielu sprawach kandydat PIS-u nie może powiedzieć ani słowa.
      • zala95 @kamila_1355 27.06.10, 21:50
        Choć debaty niestety nie widziałam, to zgadzam się z Tobą w zupełności wink
      • mileyka1 Re: +, 27.06.10, 21:50
        powiem krótko, bo nie mam ochoty dyskutować z ludźmi, którzy się nie znają.

ja popieram dobro. kaczyński na prezydenta.
        • jagdka Re: +, 27.06.10, 21:52
          Kaczka to się niech w wodzie kąpie
        • yourbadream Re: +, 27.06.10, 21:52
          Nie znają?! A ty się tak wybitnie znasz?!
          Kaczyński ma być dobrem? Walisz dobrymi dowcipami, tyle ci powiem.
          • alicesz Re: +, 27.06.10, 21:53
            yourbadream napisał(a):

> Nie znają?! A ty się tak wybitnie znasz?!
            > Kaczyński ma być dobrem? Walisz dobrymi dowcipami, tyle ci powiem.

To już nie można wyrazić swojego zdania? Sorry, ale demokracja to demokracja!
            • yourbadream Re: +, 27.06.10, 21:58
              Ja też wyrażam własne zdanie, o co ci chodzi?

Dyskutuję. Poza tym, napisała, że tutaj się ludzie nie znają, a tego na pewno
              nie wie. To, że uważa inaczej nie oznacza, że inni się nie znają.

Dla mnie nazwanie któregokolwiek kandydata dobrem jest niezłym dowcipem. Mogą
              być tylko trochę lepsi od innych.
        • zala95 mileyka1 27.06.10, 21:53
          To dobrze, że krótko. Mylić się jest lepiej krótko big_grin
        • lorente Re: +, 27.06.10, 21:55
          Ciekawe co powiesz kiedy jednak Komorowski wygra.
          "Połowa polski to dzieci i ludzie którzy się nie znają"?
          -.-

Również oglądałam debatę która jeszcze bardziej przekonała
          mnie do Bronisława Komorowskiego.
    • nienormalna__ Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 27.06.10, 21:51
      nie mieszam się w politykę, ale uważam że pan Jarosław Kaczyński nie jest
      odpowiednim kandydatem na prezydenta.
      chce się wypromować na śmierci brata i większość na niego głosuje z litości, a
      jeśli on wygra to gó... zrobi w tym kraju.
      jestem za Komorowskim.
      Niestety to już nie ode mnie zależy.
      • mileyka1 Re: . 27.06.10, 21:59
        @jagdka- jakże inteligentne.
        @yourbaddream- teraz tak mówisz, zobaczymy jak twój "faworyt" wygra, ciągłe
        narzekanie. chociaż Twoje nie powinno być. co ty tam masz do tego, do książek.
        @zala95- jak już mówiłam, jestem najmądrzejsza i się nie mylę. wink
        @nienormalna_- nie uważam, że jest najlepszy, jeżeli miałabym wybierać, pomiędzy
        nim, a oszustem-komorowskim to wolałabym jego. może cudów nie zdziała, tak jakby
        na pewno chciał, ale jak dla mnie to Polska nie ucierpi i to jest moje zdanie.

fajnie być niepopieranym, czuję się jakby każdy był za złem i ich diabełki
        kazały mnie dobijać bym zmieniła zdanie. ja jestem za dobrem.
        • szatynka. Re: . milejka1 27.06.10, 22:10
          po twoim chociażby nick'u mogę powiedzieć że do najdojrzalszych ludzi nie należysz . Być
          może jest to stary nick kiedy byłaś " mniej dojrzała " ale nie o tym chce Ci powiedzieć .
          Chcesz nam na siłę wbić do głowy że to że ty chcesz Kaczyńskiego na prezydenta,
          oznacza to że on jest świetny, inteligentny itd.
          ale przykro mi, ludzie mogą mieć własne zdanie, a skąd wiesz że to właśnie ty się nie mylisz
          ? .
          piszesz jak to biedne i głupie dzieci są za złem,a ty jedna mądra inteligentna, wiesz co
          będzie najlepsze .
          nie przepadam ani za jednym, ani za drugim, ale jednak wolę Komorowskiego . Nie mam
          pewności że będzie on lepszy od Kaczyńskiego jednak takie jest moje zdanie i koniec .
          a twoje jakże " dojrzałe i inteligentne " posty nic nie zmienią, więc po co się spinasz i na siłę
          nam wpajasz jak to że ty wiesz najlepiej kto będzie najlepszy ? .
          że my niby małe diabełki Bronka ? .
          tak żałosnej wypowiedzi dawno nie słyszałam .
          gdybyśmy zaczęły Ci gadać jak to nie możesz lubić Kaczyńskiego, że jest on zły, a Kom.
          dobry, mogłabyś nas tak nazwać .
          Ale opanuj się i uspokój bo tutaj Ci nie zarzucamy zdania ( pare osób się takich znajdzie,
          jednak ja teraz mówię o kulturalnych osobach - czyli innych od Ciebie ) tylko mówimy
          kogo wolimy .
          Wszystko jest pewnie źle napisane, nie stylistycznie, jednak mam teraz nie to najważniejsze
          .
          a więc dobranoc . kiss
    • chemically Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 27.06.10, 21:53
      zdecydowanie Komorowski. był pewny siebie, a Kaczyńskiemu w ogóle ta debata nie
      poszła.
      • nienormalna__ @mileyka1 27.06.10, 21:56
        powiedz mi dlaczego uważasz że Kaczyński jest najlepszy ?
        proszę podaj mi swoje argumenty.
    • jane_ Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 27.06.10, 21:57
      mileyka, jesteś idealnym przykładem na to, że wyborcy szanownego pana kaczyńskiego widzą tylko to, co chcą, lub wszystko interpretują na korzyść jarosława. przepraszam.

widziałam z pół godzinki, potem mnie szlag trafił i poszłam. wystarczyło mi to, aby utwierdzić się w przekonaniu, że bronisław komorowski jest moim kandydatem na prezydenta. i, choć mogłabym wypisywac poważne argumenty, dlaczego, posłuże się tymi z waszego poziomu - przynajmniej nie mlaskał do mikrofonu.
      • asia_sweetheart Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 27.06.10, 21:58
        Nienawidzę polityki!~Niech wygra lepszy!!
      • alicesz Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 27.06.10, 22:00
        Czepiacie się szczegółów. Ja zagłosuję na Jarusia, bo mamy podobne poglądy;P
        • quelle Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 27.06.10, 22:02
          Kaczyński .
          • quelle Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 27.06.10, 22:05
            Myślę że zakładanie tu takich wątków jest bez sensu ....
            bo jest tu dużo niepełnoletnich kotkowiczek ,
            które nie mają pojęcia co piszą i usłyszały to od rodziców czy od kogoś tam.

Dobrze że dzieci nie mogą głosowac bo to by była masakra .!
        • mileyka1 Re: ^^^^ 27.06.10, 22:03
          jane, to chyba twój poziom jeżeli go preferujesz. to było żałosne, nie śmieszne.

bezsensu jest podawać poważne argumenty na KOTKU.PL może z ludźmi na poziomie i
          z zaawansowanym pojęciem na temat bym inaczej porozmawiała.

nie widzę w kaczyńskim wszystkiego co najlepsze, widzę go lepszego dla kraju niż
          komorowski, trudne to "połapania"?
          • mileyka1 Re: ^^^. 27.06.10, 22:05
            poza tym jeżeli widzę wasze piętnaście wykrzykników na końcu zdanie, widzę co
            wami kieruje.
          • yourbadream Re: ^^^^ 27.06.10, 22:07
            Przecież to jest twój poziom. Nie dajesz żadnych konkretów za co
            popierasz Kaczyńskiego.

Ja do książek? Ty lepiej idź do książek, matura jeszcze przed tobą, dzieciaku.
            • mileyka1 Re: ^^^^ 27.06.10, 22:08
              nie masz pojęcia co jest przede mną, drogie dziecko "polsatu" potocznie mówione.
              więc się nie wypowiadaj.

ja tu mądrzejsza jestem, matko, jaka dyskusja na poziomie.
              • mileyka1 Re: ^^^^ 27.06.10, 22:08
                i żegnam.
                • jane_ Re: ^^^^ 27.06.10, 22:11
                  żałosna to co najwyżej Twoja paplanina jest, może Ty nie masz własnych poglądów i Ciebie rodzice tak nakręcili, bo jak się prosi o konkrety, to jest atak. nie wiesz, że inne zdanie się toleruje?
              • yourbadream Re: ^^^^ 27.06.10, 22:11
                Och, to z wiekiem w profilu kłamiemy? Nieładnie.
                Nie przepadam za polsatem.

Nie masz w tym temacie nic sensownego do powiedzenia, więc my też cię żegnamy,
                bo jesteś jednym z tych dzieciątek, które widzą nic więcej poza czubka swojego nosa.
                • alicesz Re: ^^^^ 27.06.10, 22:14
                  Ona przynajmniej coś widzi, a wy jesteście kompletnie ślepi;P
                  • jane_ Re: ^^^^ 27.06.10, 22:16
                    tak.

poglądy innych się toleruje. względnie można podebatować. to dziwne, że wyborcy pana Kaczyńskiego potrafią powiedzieć jedynie, że my jesteśmy ślepi, czy wybieramy nieświadomie, a jak chodzi o konkrety to cisza. ciekawe.
                    • alicesz Re: ^^^^ 27.06.10, 22:17
                      Tak to jest jak się nie czyta uważnie;P Już uzasadniłam dlaczego zagłosuję na Kaczyńskiego.
                      • jane_ Re: ^^^^ 27.06.10, 22:21
                        a nie odnoszę się jedynie do Ciebie, tylko do ogółu, bo jestem zła i uogólniam. ;*
                      • szatynka. Re: ^^^^ 27.06.10, 22:21
                        Twoją wypowiedz szanuję - przynajmniej nie narzucasz nam zdania .
                        Jednak kiedy czytam wypowiedź mileyki1 to chce mi się śmiać .
                        Uważa że wie najlepiej co jest dla wszystkich dobre .
                        Ja np. mam takie same poglądy z Komorowskim, więc wolę jego . : )
                  • yourbadream @alicesz 27.06.10, 22:20
                    Ślepi? Na co się pytam?
                    Od kiedy jest to wasze wybitne zainteresowanie polityką? Od czasu katastrofy? Ja
                    się interesuje od czasu rządów PiS, LPR i Samoobrony. Jedyny moment, gdzie
                    najbardziej przegapiłam to co się dzieje, to w trakcie afery hazardowej, bo była
                    bardzo męcząca.
                    Widzę, zastanawiam się nad tym co politycy mówią. Jestem ślepa? Wypraszam sobie,
                    takie daleko idące wnioski.
                    • yourbadream Re: @alicesz 27.06.10, 22:22
                      Tak dałaś swoje powody, dla których zagłosujesz na Kaczyńskiego. Ja dałam
                      kontrargumenty. Widziałaś je? Czytałaś je? Odpowiedziałaś na nie?
                    • alicesz Re: @alicesz 27.06.10, 22:23
                      Dobrze, przepraszam. Za bardzo mnie poniosłowink Nie ma co się kłócić, bo to do niczego nie prowadzi.
          • shadow_ @mileyka1 27.06.10, 22:17
            cytuję: " bezsensu jest podawać poważne argumenty na KOTKU.PL może z ludźmi na
            poziomie i z zaawansowanym pojęciem na temat bym inaczej porozmawiała. " czy
            pisząc to miałaś na myśli wszystkie użytkowniczki kotka? wink przepraszam, ale
            twój poziom inteligencji jest pewnie niższy niż nasz i proszę się nie wymądrzać,
            pozdrawiam. *;
    • lovedisneystars [...] 27.06.10, 22:07
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • vhyf_ mileyka1 27.06.10, 22:23
        dziećmi to tu nie rzucaj , sama nim jesteś.

oh oh , nie idź wszyscy będą smutni

devil
        • mileyka1 powiem wam wszystkim tak. 27.06.10, 22:30
          może kaczyński nie jest medialny, bo tak komorowski wyćwiczony, cwany, ma tę
          pewność siebie i ludzi na to idą, ale kaczyński jest skromny i dlatego wyzywany.
          komorowski bedzie popierał swoich ziomali, przedsiębiorców i dodawał im na
          konta, a kaczyński interesuje się zwyczajnymi, bo tam gdzie bieda uciekają, tam
          gdzie pieniądze to jak muchy to gówna.

i tak wszyscy będziecie narzekać. kto wygra ten wygra, ja jestem jeszcze w takim
          wieku, że nie muszę się tym przejmować, wy możecie sobie wrzeszczeć.
          • mileyka1 Re: powiem wam wszystkim tak. 27.06.10, 22:33
            i tak jesteście ślepi, jak ktoś tu powiedział i to nawet bardzo, widzicie to co
            komorowski chce żebyście widzieli. może kaczyński jak już mówiłam nie medialny,
            ale to co mu w sercu siedzi, odkryłam.

kto tu jest niekulturalny, drogie dzieci? to ja wypowiedziałam swoje zdanie, a
            wy się dla mnie rzucacie. dobrze, już się uspokójcie, diabły kochane.
            • leah. @mileyka1 27.06.10, 22:39
              wiesz, kiedyś też myślałam, że jestem zajebista, ale zmądrzałam.
          • myhorses13 ...... !!!!!!! 27.06.10, 22:37
            wiecie co , ? zastanówmy się . św.pamięci prezydent Kaczyński nie rządził
            super hiper .
            więc jego brat też za bardzo polakom nie pomoże ..
            a wgl czemu jest przeciw aborcji itd ? bo płaci rydzykowi i daje na radio maryja ,
            kościół robi co chce z ludźmi !!!! okłamuje i wykorzystuje wiarę żeby się
            wzbogacać !
            a i postawcie się na miejscu np 17 latki która zaliczyła wpadkę .. chodzi do
            szkoły dobrze się uczy .. chce zostać KIMŚ w przyszłości . dziecko zniszczy jej
            przyszłość ..
            albo dziecko ma się urodzić bardzo chore .. i co wtedy ???!!!!
            mają obydwoje cierpieć ! ja jestem za komorowskim ! bo jak to głosi jego hasło
            wyborcze :
            ZGODA BUDUJE !!!!!!!!!!!!!!
            to moje zdanie . avee
            • alicesz Re: ...... !!!!!!! 27.06.10, 22:41
              myhorses13 napisał(a):

> a i postawcie się na miejscu np 17 latki która zaliczyła wpadkę .. chodzi do
              > szkoły dobrze się uczy .. chce zostać KIMŚ w przyszłości . dziecko zniszczy jej
              > przyszłość ..
              > albo dziecko ma się urodzić bardzo chore .. i co wtedy ???!!!!

To trzeba było myśleć wcześniej o konsekwencjach jak się poszło w tak młodym wieku do łóżka. Uważam, że taka dziewczyna głupia jest i powinna ponosić odpowiedzialność, w tym przypadku jest to dziecko.
              • myhorses13 Re: ...... !!!!!!! 27.06.10, 22:43
                wiem rozumiem , może i była świadoma ale czasem się zdarza i tak !!!
                a i komorowski daje każdemu szansę .
                kaczyński to jeden wielki BURAK !
                ;///////////

" polska jest najważniejsza" ? hahaha xD
                takie hasła to jak w przedszkolu . xddd
            • mileyka1 Re: . 27.06.10, 22:42
              tak, tak. niezgoda rujnuje. nasza też.

no przepraszam, wykorzystywanie religii na wzbogacanie, przyhamuj.
              jarosław jest katolikiem za to go ceni dużo seniorów i tak jak to Ty mówisz nie
              jest.
              zapewniam.
              • zala95 @mileyka1 27.06.10, 22:49
                Bejb, seniorzy niedługo umrą... Nie żebym miała coś przeciwko nim, of course, że
                nie, ale chodzi o to, że Jarek za bardzo się szczyci historią i ble ble, jest
                konserwatywny, a, helloooołł, nadchodzi przyszłość.
    • heyyeah @mileyka1, pomyliłaś nazwiska. Zamiast… 27.06.10, 22:43
      Komorowski, miało być Kaczyński, a zamiast Tusk, Alik.
      • myhorses13 xd 27.06.10, 22:45
        KOŚCIÓŁ niedługo przejmie władzę .
        ja jestem katoliczką , wierzę .
        ale wierzę w BOGA nie w księży i ich mądrości . ;/
        to co oni wyprawiają nie mieści się w głowie !!!
        a i czemu PIS oskarża PO o zaplanowanie tej tragedii w smoleńsku ?
        to CHORE !
      • myhorses13 ;oo 27.06.10, 22:46
        KOŚCIÓŁ niedługo przejmie władzę .
        ja jestem katoliczką , wierzę .
        ale wierzę w BOGA nie w księży i ich mądrości . ;/
        to co oni wyprawiają nie mieści się w głowie !!!
        a i czemu PIS oskarża PO o zaplanowanie tej tragedii w smoleńsku ?
        to CHORE !
        • alicesz Re: ;oo 27.06.10, 22:50
          To są skrajne przypadki u księży. Całe szczęścia ja znam tylko księży z powołania, którzy naprawdę mądrze mówią.
      • mileyka1 ja nic nie pomyliłam, pisałam to co miałam na myśl 27.06.10, 22:46
        niech każdy głosuje, lub dopinguje, bo tylko to możemy zrobić na kandydata
        jakiego uważamy za godnego tego wyboru, potem zobaczymy czy dobrze myśleliśmy.
        nie rozumiem zamieszania i tej dyskusji. nie narzucajcie mi się z komorowskim,
        ja tylko mówiłam co sądzę, a tu nagle " COOO?!!!! TO KACZYŃSKI PRZERYWAŁ!!!!
        ŁOMATKO PODAJ ARGUMENTY!!!!!"
    • kiwi Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 27.06.10, 22:44
      obejrzałam tylko kawałek, nawet spory kawałek i nadal uważam, że mniejszym
      złem będzie, jeżeli naród wybierze komorowskiego c;
    • heyyeah A idź mileyka, pisowcu wstrętny, nie tęsknimy. 27.06.10, 22:44
      • mileyka1 Re: . 27.06.10, 22:50
        ty idź, mam nadzieję, że za mną tu by nikt nie tęsknił, bo takich popierających
        bym nie chciała. dzieci szatana.

"Polska jest najważniejsza" jeżeli dla Ciebie to bardzo śmieszne i przedszkolne,
        to lepsze "Pieniądze są najważniejsze, ale dla mnie."?
        • mileyka1 [...] 27.06.10, 22:53
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • myhorses13 ! 27.06.10, 22:50
        wszystkim politykom zależy na tym samym .
        jakaś kobieta powinna wygrać !
        a i wgl to i tak polska nigdy nie będzie taka jak kiedyś . teraz ludzie nic nie
        doceniają .
        popatrzcie na fotkę.pl , nk itd .. i ta młodzież ma budować polskę ?
        jak tak to ja dziękuję .. ;/
        • yourbadream @myhorses13 27.06.10, 22:55
          Z tą aborcją to poleciałaś idiotycznie. Skoro ta dobrze ucząca się 17nastka była
          taka głupia, aby pójść do łóżka to niech teraz dziecko bawi, a nie zabija.

Prawo dotyczące aborcji na obecną chwilę jest dobre i nic bym w nim nie zmieniła.
        • replaceable Re: ! 27.06.10, 22:55
          są siebie warci.
        • mileyka1 Re: a,a 27.06.10, 22:55
          no właśnie, jakby dzisiejsza młodzież miała budować polskę. ja już wolę prawdę o
          2012. naprawdę wszystko się wali. nikt nie ma racji. góruje zło, koniec kropka,
          ave polityka.
    • paaali Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 27.06.10, 22:51
      Komorowski . ; D
      • myhorses13 mileyka !? 27.06.10, 22:53
        to won do usa , idź lepiej z miley śpiewać .. ;xxxxx
        jak widać mało wiesz o świecie . ; o
    • sunshinexd Kaczyński! 27.06.10, 22:53
      Jestem zdecydowanie za panem Kaczyńskim. Nie podoba mi się po prostu co pan
      Komorowski sobą reprezentuje, nie trawię jego sztucznych wypowiedzi. Niby mówi,
      że będzie starał się o dobro dla każdego, podwyższenie zarobków nauczycieli,
      żołnierzy itd. Zastanawia mnie tylko jedno. Jakie korzyści będziemy mieli my,
      przeciętni ludzie, z prywatyzacji służby zdrowia? Nie widzę w tym najmniejszego
      sensu. Poza tym po debacie oglądałam program, w którym redaktor opowiedział o
      jakimś wywiadzie czy czymś podobnym z panem Tuskiem. Donald podobno powiedział
      takie zdanie: "Komorowski jest cichym człowiekiem, ja tutaj powiem to, czego on
      nie powie", po czym zaczął mówić o potencjalnej prezydenturze Bronka..Według
      mnie to jest chore i Komorowski nie nadaje się na prezydenta skoro nie potrafi
      mówić sam za siebie! Już teraz mogę śmiało stwierdzić, że gdyby nawet pan
      Bronisław został głową państwa, tak naprawdę "rządziłby" nami Tusk. Komorniak
      miałby tylko ten tytuł. Ludzie, przejrzyjcie na oczy, przecież ten człowiek
      tańczy tak, jak mu Tusk zagra!

P.S Nie obrażajcie mnie tylko dlatego, że mam inne zdanie niż wy ..
      • zala95 @sunshinexd 27.06.10, 23:01
        Ehh, ty przynajmniej masz jakieś argumenty w odróżnieniu do co poniektórych.
        Więc zasługujesz na szacunek choćby z tego względu, choć nie aprobuję twojego
        punktu widzenia.
      • yourbadream @sunshinexd 27.06.10, 23:04
        Wy nie macie zielonego pojęcia o prywatyzacji szpitali. Totalnie nic, zero,
        null. To nie szpital nam ma zapewnić opiekę, a państwo! Tak jest w konstytucji!
        W końcu w tym celu jest NFZ, aby szpitale podpisywały z nim kontrakty i
        dostawały pieniądze na leczenie ludzi. Prywatne szpitale uważają na każdą wydaną
        złotówkę, mają płynność finansową, a mając kontrakt z NFZetem leczą każdego. Ot co.
        U mnie w mieście jest niepubliczna przychodnia. Jeszcze nigdy nie wydałam tam
        ani złotówki.
        Służba zdrowia POTRZEBUJE ZMIAN. I to poważnych. Szpitale upadają, mają
        zadłużenia, są nieudolnie prowadzone, bo pieniądze uciekają im przez palce.
        Moi zdaniem przydałby się też jakiś konkurent NFZetowi, bo ten ma monopol.
        Uczepiłaś się tych podwyżek dla żołnierzy i nauczycieli. To była krótka debata.
        Przecież nie będzie mówił o każdym szczególe. Swoich planów.

Co z tego, że Komorowski jest cichym człowiekiem i się nie wypowiada? On ma
        rządzić, ma podejmować decyzje, a nie latać od stacji, do stacji, od wywiadu, do
        wywiadu, od konferencji do konferencji.
    • heyyeah @mileyka- my się nie znamy. Aha, oczywiście. 27.06.10, 22:55
      to sobie wybieraj to twoje gó...ane pseudo-dobro, ale jak będzie wojna z Rosją, bo
      Kaczyński ją wywoła, to nie nasza wina, tylko twoja i twojej kochanej mamuni (zgadłam?
      Rodzice w PiSie?)
      Ja nie chcę żyć w kraju, w którym zamiast pierwszej damy jest… KOT.
      Poza tym- in vitro. Skoro każdy plemnik to człowiek, to po ścianach moich kolegów z klasy
      spływają prawdziwe kraje... Może założą jakąś autonomiczą kolonię? Trzeba być idiotą/tką.
      No i proszę- ten facet nigdy nie był ojcem nie wie o co kaman, a Komorowski ma piątkę
      dorosłych dzieci i ŻONĘ, a nie kota.
      • mileyka1 zabawna @heyyeah 27.06.10, 23:00
        mnie nie obchodzi kot czy gruba pierwsza "dama" dama powinna być tego godna.
        jak Cię obchodzi czy kaczyński ma kota, to ja dziękuję za dyskusję.
        komorowski ma te piątkę dzieci, żonę i o swoje oraz rodziny dobrze myśli, NIE O
        POLSCE.
        • heyyeah koczyński to zoofil. 27.06.10, 23:03
      • zala95 @heyyeah 27.06.10, 23:03
        Laska, jesteś boska big_grin Uśmiałam się, masz rację big_grin
    • beauty12 Re: Debata między J.Kaczyńskim a B. Komorowskim 27.06.10, 22:57
      Nie oglądałam niestey, bo mnie w domu nie było tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka