Dodaj do ulubionych

Słuchanie rocka na pokaz.

• softy_girl Zgadzam się z jane. I w tym wypadku tylko z nią. 28.06.10, 09:02
      To znaczy z tobą też, ale jak dla mnie tylko pierwsza część twojej wypowiedzi
      jest prawdziwa. Powiedziałabym to co jane, ale po co jeśli to i tak jest już
      napisane (?)
      • picky Re: Zgadzam się z jane. I w tym wypadku tylko z n 28.06.10, 09:04
        tak, znam te zespoły. słucham naprawdę RÓŻNEJ muzyki.
    • monikajb Zgadzam się z... 28.06.10, 09:03
      @jane_.
      Jej wypowiedź jest trafna, podała świetne przykłady zespołów.
    • cukiereczek123 Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 09:13
      zgadzam sie z tobą ja tam rock`a za bardzo nie lubie , raczej słucham rapu ale nie
      słucham żeby mnie koledzy polubili tylko dlatego bo ten tekst zaje***biście do mnie
      przemawia
    • anne05 Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 09:14
      Zgadzam się. Jednak lepiej, żeby słuchały tego niż... wiadomo.
    • thuskawka Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 09:15
      jak ma się słuchać na pokaz to już w ogóle lepiej nie słuchać.
      a większość wymienionych przez ciebie zespołów znam, ale nie słucham wszystkich,
      kwestia gustu.
      • devilisch Re: Słuchanie rocka na pokaz. 29.06.10, 12:25
        Dokładnie wiele osób słucha rocka dla szpanu, na pokaz ;/
        ja osobiście słuchamserce
    • chrupek Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 09:21
      Znam dużo takich osób. Sama słucham tylko jednego zespołu rock'owego, który
      istnieje od niedawna.
    • hejlajzy hue hue hue 28.06.10, 09:23
      Teraz mamy do czynienia z sytuacją, kiedy autorka wątku krytykuje samą siebie.
      Bo fakt, śmieszne jest, kiedy ktoś słucha Jonasów albo Farnej i uważa, że słucha
      rocka. To razi, rzeczywiście, ale niech sobie słuchają, nie krytykując przy tym
      innych, że ci mają się za fanów rocka. A ty tutaj otwarcie się lansujesz, bo
      uważasz słuchanie starych zespołów za fajniejsze. Mnie osobiście ani stary Green
      Day, ani tym bardziej nowy nie powala, tak samo nie odczuwam tej za*ebistości
      płynącej z AC/DC. Ale to, że nie słucham tych 2 zespołów, a posłucham sobie
      czegoś nowszego [nie mówię o Muse ani Paramore, bo ich muzyka też do mnie nie
      przemawia, ale np. The Death Weather albo The Foals] od razu klasyfikuje mnie
      jako pozerkę? Ja osobiście bym nie wyrobiła, gdybym miała słuchać wciąż tego
      samego, najfajniejsze w muzyce jest właśnie poszukiwanie czegoś nowego.
      • jane_ Re: hue hue hue 28.06.10, 09:28
        foals, nie the foals. sami się od 'the' odcinali. c;

nie chcę się czepiać, z miłości do nich to robię, bo z kolei to ja się z Tobą zgadzam. c;
      • exam. Re: hue hue hue 28.06.10, 09:31
        a ja znam jeszcze inny przypadek.
        mam znajome które słuchają AC/DC i innych tutaj wymienionych tylko dlatego, że
        podobają im się chłopacy którzy tego słuchają. obłęd!
    • cukiereczek123 Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 09:28
      jezeli ktoś słucha rocka na pokaz to jest to strasznie płytkie.
      ja osobiście słucham rapu nie dlatego żeby się przypodobać chłopakom tylko dlatego że
      tekst piosenek danego zespołu jest fajny i do mnie przemawia.
    • cukiereczek123 Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 09:32
      czy przeszkadza ci jak ktoś slucha jonasów.?
    • kamila_1355 rock to nie Jonas Brothers... 28.06.10, 09:32
      jak większość nastolatek uważa. ;d
      • jane_ Re: rock to nie Jonas Brothers... 28.06.10, 09:37
        ciekawe jaka więszość, na palcach jednej ręki mogłabym policzyć takie przypadki, z którymi się spotkałam.

a takie gadanie to ma chyba dowartościowywać słuchaczy 'prawdziwego rocka'.
        • heyyeah ja słuchałam JB jakieś dwa lata temu… 28.06.10, 09:40
          i twierdziłam, że to Pop.
          • softy_girl hejciu, ja tak samo 28.06.10, 10:29
            Do głowy by mi nie przyszło że Jonasowie to rock.

Wszyscy mówią że fanki Jonasów myślą że słuchają rocka, a to bardzo ciekawe bo
            ja nie znam osoby która by tak myślała.
            • heyyeah Re: hejciu, ja tak samo 28.06.10, 10:45
              no ja właśnie też nie...
              Jedyny raz, kiedy przeszło mi przez myśl, że jakaś piosenka JB to Pop-Rock, to kiedy
              słuchałam BB Good.
    • carmell Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 09:37
      o prawdziwym fanie rocka nie można powiedzieć że przesłuchał wszystkie zespoły.
      Jeśli chodzi o te legendy typu AC/DC to nie każdym to wchodzi... Każdy lubi co
      innego tak na prawdę. To, że jakaś osoba lubi Green Day'a i ciągle ich słucha,
      to nie można o niej powiedzieć, że nie lubi rocka, bo Green Day w końcu się do
      rocka zalicza.

Ja tam jestem tolerancyjna. Ale nie rozumiem jak ktoś mi mówi, że kocha rocka, a
      zaraz puszcza jakieś disco polo. Co ma piernik do wiatraka? Jak można po dobrej
      piosence puścić takie gó... i powiedzieć, że to też się ci podoba?

Ja słucham: My Chemical Romance, 30 Seconds to Mars, Nirvany, Green Daya, Red
      Hot Chili Peppers, Metalliki, AC/DC, Aerosmith, Coldplay i wielu innych.
      • cukiereczek123 Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 09:45
        jane_ kamila_ nawet nie wiecie o co mi chodzi więc jak nie wiecie to nie piszcie,co.?
        • jane_ Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 09:50
          to pisz bardziej inteligentnie, żebyśmy zrozumiały, bo Twych ukrytych znaczeń nikt nie będzie się doszukiwał, to nie nasz problem. i nie będziesz mi mówić, co mam robić.
        • muszelka Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 09:51
          y . przecież Paramore ,Green Day ,Muse to tez rock . możesz się nie ośmieszać ?
          każdy słucha tego czego chce . dziwne jest jak dzieci nazywają Jonas Brothers
          rockiem ,albo Demi Lovato .

Metallica ,AC DC itd to przecież metal ,a nie rock . ; pp haha ,zaprzeczasz sama
          sobie .

• szarlotkaa Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 10:29
        green day młodym zespołem ty wiesz co mówisz ? sciana
        ta dla was tu wszystko jest na pokaz ;|
        co do twojego pytania tak green day jest rockiem !
    • charlotte__ Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 09:46
      Zgadzam się.
    • complicated moze i tak 28.06.10, 09:55
      ja zaczelam sluchac rocka w wieku 7 lat wiec....uwielbialam Linkin Park Lim
      Bizkit oraz Three Days Grace Three Doors Down lubie Muse ale nie jest to rock
      raczej muzyka alternatywa. Bardzo lubie tez Maximum the Hormone i MEtallica. u
      mne malo osob w szkole slucha rocka. Ja slucham od dawna i nie robie tego na
      pokaz po prostu inna w ucho mi nie wpada
      • hellogirl słuchanie rocka na pokaz . 28.06.10, 10:09
        Zgadzam się , inni słuchają rocka na ulicy w szkole a gdy wejdziesz w ich
        kompa mają tam Miley , Jonas Brothers i Justina Biebera . Więc nie wiem po co
        szpanować że słucha się rocka , a gdy jest w domu to leci włączyć sobie dzieci
        Disney'a . Ja osobiście słucham paramore , bullet for my valentine , breaking
        benjamin , green day , system of a down , nirvana , metalica , ac/dc , o.n.a .
        Chociaż jak mi się spodoba jakaś popowa piosenka to też jej słucham ,czemu nie .
    • diana_rose Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 10:03
      Też to zauważyłam. Paramore gra rocka?
      Ja słucham Guns N' Roses, Hole, AC/DC.... i nie robię tego na pokaz.
    • frutella_xd Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 10:04
      Cóż, uwielbiam Paramore, Muse i Green Day, ale miałam okazję posłuchać też Guns 'n'roses czy Aerosmith i sądzę że oba te zespoły też są świetne. Dalej nie wiem co napisać...
    • diana_rose Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 10:10
      Zapomniałam dodać że wiele osób się śmieje z mojego gustu muzycznego, no ale cóż..
      • softy_girl diano, moi znajomi nie wiedzą nawet że istnieją 28.06.10, 10:33
        takie zespoły jak Nirvana czy Guns 'N Roses.
        Więc nie mam szans żeby pokonwersować z nimi na takie tematy jak np. solówka Slesha.
        Jedyną osobą z którą mogę się podzielić swoimi przemyśleniami jest dziadek który
        sam jest gitarzystą rockowym. :d
        • pinkpink ... 28.06.10, 10:39
          hm.. tak ten szpan tym, że ''słucham rocka'' jest okropny...
          ja się tylko śmieje z takich osób.
          sama słucham rocka.. to znaczy to bardziej jest hard rock, metal..
          bardzo lubię Gun's 'N' Roses, Nirvane, Metaliice..
          ale słucham też lekkiego hardrocka, albo pop rocka czyli Tokio Hotel.
          lubię też Cinema Bizarre, ale to raczej jest już pop rock albo pop.. smile
          i nie gadam na około ''oh rock jest super aaa hannah montana, paramore''..
          Muse bardzo lubię.. smile
          ogólnie słucham wszystkiego, nie tylko rocka. ;P
    • olka1212 yyy 28.06.10, 10:37
      Muse i Green day grają ok kilkunastu lat tylko paramore gra od paru lat ale żadne z tych
      zespołów nie są młode !!!
    • nora. Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 10:37
      Popieram Cię, bo wiele osób tak robi, ja na przykład jestem fanką zespołu
      Paramore, ale lubię również Metallicę, Nirvanę, Nickelback, 3 doors down, Muse,
      Green Day'a, Guns 'n' roses. Nie wiem czy jestem fanką prawdziwego rocka, nie
      ograniczam się do takich pojęć. Słucham po prostu tego, czego lubię słuchać i
      nie tylko rocka wink
    • dora019 Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 10:40
      No to może ty słuchasz rocka na pokaz... Jasne że prawdziwi fani znają
      Metallicę, AC/DC, Black Sabbath, Guns 'n'r oses... itp... Ale to też nie
      znaczy że jak ktoś słucha Green day, czy Paramore to jest od razu jakiś dziwny i
      słucha rocka tylko na pokaz. Ja np. jestem wielką fanką Paramore, Green day i
      Muse, a rocka nie słucham na pokaz....! uncertain Słucham alternative rock, a np.
      Metallica gra jak dla mnie zbyt beznadziejnego rocka... Trochę zbyt ostry,
      bardziej metal.. A ja metalu nie słucham...uncertain Sorry, ale musiałam to napisać.
      sciana devil
    • szalona_fanka46 Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 10:44
      Każdy ma różny gust... A jak sądzę Metalica gra rocka podchodzącego pod metal. Tego
      również nie można nazwać prawdziwym rockiem.
    • lemonade. Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 10:47
      słucham Paramore. to co mam mówić ? grają prawie rocka ?
      • nevermind_ Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 11:00
        Czasami odnoszę wrażenie że niektóre użytkowniczki kotka nie znają innego zespołu
        rockowego oprócz Nirvany, i metalowego oprócz Metalici.
    • dragonica Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 11:00
      Rozumiem temat. Nie nazywam się żadną fanką rocka, chociaż Metallica, AC/DC,
      Guns n' Roses, Offspring, Nirvana, Rammstein to dla mnie świętość. Tak zwana
      prawdziwa muzyka. Nie powiem, Paramore, czy Green Day też lubię posłuchać, ale
      wiadomo, że to już nie jest to.
    • nora. Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 11:04
      Aha i jeszcze tylko powiem, że wiele osób kieruje się np. tym że jakiś zespół
      stał się modny przez film. Ja znałam Paramore na długo przed Zmierzchem, nie mam
      nic do tych ludzi, no bo skoro im się spodobało, to niech słuchająwink ale
      niektórym ta muzyka się nie podoba a i tak udają że jej słuchają. Dobrze, że
      zespołom przybywa fanów, ale nie zawsze są to prawdziwi fani.
    • zuaona Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 11:09
      Ostatnio coraz częściej zauważam wokół siebie osobniki słuchające Dżonasów a
      zarzekające się, że kochają Paramore i Green Day. Wszystkie zespoły są same
      siebie warte, bo tworzą muzykę tylko po to, żeby zafundować sobie miłe wakacje
      na Wyspach Karaibskich (czy gdziekolwiek indziej). Żałosne jest dla mnie
      szpanowanie swoim gustem muzycznym, tym bardziej, jeśli nie ma czym się chwalić.
    • nothing... Re: Słuchanie rocka na pokaz. 28.06.10, 11:10
      Słucham rocka i indie rocka- nie uznaję tego za coś do lansowania. Jak miałabym
      uważać się za "kól" słuchając muzyki, którą kocham. Po za tym moi znajomi nie
      wiedzą co to za zespół: Nirvana czy AC/DC. Jeżeli ktoś mi powie, że "lansuję
      się" rockiem, to wydrapię oczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka