Dodaj do ulubionych

Bravo i Popcorn!

29.06.10, 17:14

Mam problem. Mianowicie moja mama nie pozwala mi czytać Bravo ani Popcornu, bo
uważa, że to gazeta nie dla mnie i muszę się zadowolić przesłodzonym Fun Clubem i 13.
Chcę czytać Bravo i Popcorn, bo tam są o wiele fajniejsze plotki o gwiazdach, fajne
prezenty i plakaty z gwiazdami. Jak mam przekonać mamę, żeby pozwoliła mi czytać te
gazety. Pliss pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • katsuumi_17 Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 17:17
      Nie rozumiem twojej mamy. Bravo i Popcorn to gazetki właśnie dla 12-13 latek, które są
      zakochane w jakiejś gwiazdeczce. Nie ma w nich nic, co byłoby szokujące/ gorszące dla
      ciebie.
      Z resztą- plotki o gwiazdkach są również w internecie. Tam moższ sobie poczytać smile
      • kasia1512 Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 17:21
        No z jednej strony ma racje bo nie chce cię do takich gazet <plotkarskich/
        przyzwyczajać.
        Ale takie gazety to możesz czytać bo nie ma tam nic złego tylko jakieś pouczenia
        utp. dla właśnie 12 lub 11 latek .
        Dużo rzeczy o gwiazdkach Disney'a .
        Ale możesz też soie na necie przeczytam o tym jak napisła poprzedniczka katsuumi_17
        • 77alex77 Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 17:49
          scianamam podobny problem...tez uwielbiam bravo,ale nie moge go sobie
          kupować...pokazałam mamie najlepsze strony tej gazety,żeby ją jakoś do niej
          przekonać a potem wyciągnełam argumenty typu:zasłużyłam sobie żeby kupić sobie
          tą gazete(ocenami,spełnianiem obowiązków domowych i t p wink ) i raz na jakiś
          czas moge se kupować big_grin
          • avril993 Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 17:52
            Do 77alex77. U mnie to nie zadziała bo juz probowalam i powiedziała, ze ja nie obchodzą
            inne dziewczyny tylko ja. I na serio mówię wam, że moja mama jak mam jakies zdanie o
            czyms to trudno to zmienic ale dzieki za rady bede probowac.
          • julcia284 Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 21:39
            mi tato kiedyś sprawdzał co czytam i wyrywał lub zaklejał to niewłaściwe strony poproś
            mamę aby sprawdzała na bieżąco co czytasz i jak się jej nie spodoba to niech wyrywa.
            albo poprostu przeczytaj u koleżanki
        • sims Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 21:23
          zgadzam sie z Katsuumi_17 ; *
        • vikaa Nie kupuj tych tandetnych gazet i tyle. Strata kas 05.07.10, 10:15
          a można wydać na nową bluzkę. A przy tym jesteś głupia, pusta i żalowata
      • pinkax3 Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 17:41
        powiedz mamie żże wszystkie twoje koleżanki to czytają i ty nie chcesz sie wyróżniać . U
        mnie tak działa . xd
    • avril993 Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 17:19
      Też jej nie rozumiem.
    • valhalla Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 17:22
      dziwne. przecież Barvo albo Popcorn to na dobrą sprawę to samo, co 13 czy Fan
      Club. spróbuj wytłumaczyć mamie, że naprawdę interesują Cię informacje na temat
      gwiazd... może kup jeden numer i przeglądnijcie go razem, żeby mama zobaczyła,
      co czytasz w takich gazetkach.
    • karolcia741 Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 17:24
      Nie rozumiem. Przecież te gazety właśnie są dla takich młodych osób.
    • avril993 Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 17:29
      Co prawda nie lubię gwiazdek Disney'a ale chcę wiedzic co się z nimi dzieje itd tylko tak dla
      własnej wiedzy. A co do gazety moja mama mówi, że są wulgarne i coś tam jeszcze
      głównie to chodzi jej pewnie o strony w środku gazety, które są wiadomo o czym o
      dojrzewniu itd., jeżeli ktoś czyta Bravo wie o co mi chodzi.
    • niuniaa musisz czytać przy niej? 29.06.10, 17:36
      kup sobie jak gdzieś idziesz, poczytaj i już. problem
      • ewka15 Re: musisz czytać przy niej? 29.06.10, 17:39
        Mama ma rację. I sięgnij po coś ambitniejszego wink
        • avril993 Re: musisz czytać przy niej? 29.06.10, 17:48
          Do ewka15. A jaką gazetę poleciłabyśmi, żeby była bardziej ambitna? -chyba nie ma takiej
          gazety.
          • mydeafsenses Re: musisz czytać przy niej? 29.06.10, 21:11
            nie ma gazety ambitniejszej od bravo ?
            tiaa , pewnie ze nie. ;/
      • avril993 Re: musisz czytać przy niej? 29.06.10, 17:39
        Nie muszę czytać przy niej, ale kiedyś tak robiłam, że kupowałam tak żeby ona nie
        wiedziała i potem miałam wyrzuty sumienia i ciągle myslałam, że mi znajdzie w szafie czy
        coś po prostu miałam obsesję. Dlatego z tego zrezygnowałam.
      • avrilkaskate Re: musisz czytać przy niej? 29.06.10, 17:41
        Z Bravo moze być gorzej bo tam są strony o seksie, ale poproś mame żeby pozwoliła Ci
        kupić jeden numer popcornu i daj do przejrzenia. A jeżeli chodzi o bravo to TE strony
        mama moze Ci wyrywać xdd
        • norrmalna . 29.06.10, 17:48
          Ale wchodzic na stronki w necie ci pozwala? przeciez tu sa o wiele gorsze tresci
          rada: wyjdz na spacer i czytaj, ja zazwyczaj taka gazetke czytam w niecala godzinke
          rada2: kup popcorn, obejrzyj z mama, zobaczy, ze nie ma tam niestosownych tresci
    • madzix1604 Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 17:47
      Kupuj i nic jej nie mów smile
    • rockville. Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 18:02
      Trudno jest mi powiedzieć, gdyż nie czytam tych gazet. Ale trochę się dziwię, że
      Twoja mama się nie zgodziła byś mogła je czytać. Przecież one są dla dziewczyn w
      tym wieku i chyba niewiele się różnią od tych 13 i tym podobnych gazet tak jak
      już wspomniałaś. Może lepiej wejdź sobie na pudelek.pl lub na jakieś inne strony
      plotkarskie?
    • seneka4 Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 19:45
      Lepiej nie czytaj na dobrze Ci to wyjdzie. (: czytaj 13-tke albo Victora to
      są mądre gazety ,a nie bravo z samymi skandalami. etc. (; w tej gazecie nic
      ciekawego nie ma. ;>
      • pinkpink Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 19:54
        idź na spacer kup gazetę, a później wyrzuć.. tongue_out
        ja tak robiłam jak miałam 12 lat i matka zabroniła mi czytać Joy'a.
        teraz mam 14 i mi pozwala.. tongue_out
        a bravo to czytałam jak miałam 10 lat i nic do tego nie miała.. ehhh..
    • zbieramchmury Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 20:26
      kupuj za własne pieniądze i po prostu przynoś do domu, jak tak bardzo Ci na tym
      zależy.
    • softy_girl Może mama ma rację? 29.06.10, 21:16
      Nie wiesz przecież czemu ci ich nie pozwala czytać. Bardzo możliwe jest też że
      robi to dla twojego dobra, najlepiej najpierw pogadajcie o powodach.
    • hatebieberxd ;;;;;;;;;;;;;;ppppppppppp 29.06.10, 21:17
      Poproś ja o uzasadnienie. Ja tam nie czytam pismaków dla dziewczynek ( ich poziom coraz
      bardziej spada), ale nie wiem czemu miałoby to kogoś zgorszyc.
      pOWIEDZ MAMIE, ŻE PRZECIEŻ GAZETY KTÓRE POZWALA CI CZYTAĆ I TE, KTÓRYCH
      CZYTAĆ CI ZABRANIA SĄ PRAKTYCZNIE TAKIE SAME. tO PRZECIEZ PRAWDA. w KAŻDEJ
      JEST TO SAMO ;// Powodzenia w negocjacjach smilesmile
    • twilight_lovee Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 21:21
      kupuj sb np. Bravo i chowaj do szafki ; tak zeby mama nie widziała suspicious
    • ola09 Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 21:21
      fakt ta 13 i funclub to dla dzieci disneya tylko się nadajeuncertain
      ale Bravo nie jest o wiele lepsze też uważam że nie jest to gazeta dla dziewczyn
      w wieku 12 lat piszą tam o intymnych sprawach itp.
      popcorn czasami kupuje albo oglądam u mojej koleżanki(czasami o jakiś normalnych
      zespołach coś napiszą)
      plotki możesz w necie czytać
      plakaty w empiku albo wydrukować możesz
      nie wiem co z tym prezentami ale każdy takie ma-będziesz przynajmniej oryginalnawink
    • fantabuu kupowała bym po kryjomu ;d;d 29.06.10, 21:23
    • mbieberowa Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 21:34
      to ja nie rozumiem twojej mamy moja mi pozwalala czytac te gazety jak miaalm nawet
      chyab mneij niz 11 nie no moze przesadzam ale od 12 spokojnie czytalam wiec nei wiem
      co ci poradzic smile moze powiedz ze wszyscy w twoim wieku czytaja
      • sysiek4444 Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 21:44
        Mi mama pozwala, czasami sama mi kupuje , i sama lubi je czytać. smile
        sądzi że sa tam bardzo ciekawe rzeczy i powinnam je kupywać, i czytać. towja mama jest
        dziwna. sorki jeśli uraziłam. może spróbuj powiedzieć , że tam są bardzo ciekawe rzeczy, i
        wymien te najlepsze. może się zgodzi. ; >
      • kokoss. Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 21:46
        a Twoja mama musi wiedzieć że kupujesz . ?
        kupuj jak idziesz gdzieś sama , chowaj do torebki i czytaj w pokoju albo w
        łazience : d
    • anne05 Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 21:40
      Nie wiem czemu ci tak zależy na tych gazetach. Mnie osobiście bardzo denerwują, no ale
      skoro chcesz... To po prostu kupuj i koniec. I jeszcze zależy ile masz lat, bo jeśli do 13, to
      nie wiem, czy to jest gazeta dla ciebie. uncertain
    • spongebob. Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 21:42
      jeżeli chodzi twojej mamie, że są tam używane słowa takie jak seks to niech najpierw
      przejrzy gazetkę, powymazuje ci je i gotowe. będziesz mogła czytać.
      ps. brawo dla twojej mamy. naprawdę.
    • blondzia Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 21:46
      Ja kupuję Bravo i Fun Club smile
      Popcornu nie kupuję no może czasami jak fajne plakaty są tongue_out

Nie wiem jak ją przekonać ale moja mama mówiła kiedyś ,że w Bravo są zbereźne
      rzeczy ale chyba się z tym pogodziła ,że kupuję tą gazetę a w Bravo to zbereźne
      rzeczy te co ludzie przesyłają swoje problemy nie zawsze to czytam (chyba,że
      jest coś ciekawego) Ale ja uwielbiam czytać gazety a w Fun Clubie zdarzają się
      śliczne plakaty a 13 to nie wiem ja jej nie kupuję tylko moja koleżanka w ogóle
      dużo gazet kupuję i po co mi tu 13 i tania też nie jest big_grin
    • famous_ash Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 21:47
      No ja też nie rozumiem twojej mamy, te gazety są przeznaczone dla nastolatek. Są
      tam nie tylko takie plotki o gwiazdach ale też informacje które mogą ci się
      przydać w życiu.
      U mnie mama to nie ma nic do gadania co ja mam czytac a czego mi nie wolno, i
      tak wie ze sie nie poslucham, i zreszta jej tam nie przeszkadza, nawet pasuje ze
      nie musi mi tam czegos tlumaczyc
    • dreamdreamdream Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 21:48
      Ja uważam że wszystkie magazyny które wymieniłaś są tandetne i głupie . Ale to tylko
      moje zdanie . Przekonaj mamę że wolisz czytać te magazyny bo są według ciebie
      fajniejsze.
    • abstracion Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 21:50

a moim zdaniem twoja mama to baaardzo mądra kobieta! to dobrze że chroni twój
      młody, chłonny umysł przed takim szajsem.!

pzdrów ją ode mnie. pow że abstacion jest jej fanką .
      • kasiekk2 Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 21:57
        No cóż.. Masz dziwną mame . Spróbuj ją przekonać .
        Podaj jej różne argumenty dlaczego powinnas czytać te czasopisma . Może się uda.
        Powodzenia . c:
      • kitek14 Re: Bravo i Popcorn! 30.06.10, 16:22
        Moja mama też tak samo, z tego powodu że tam piszą o sprawach ''dorosłych'' jak to
        nazwę. Chyba wiadomo o co mi chodzi ;D Ale mówie że nie będe tego czytać i już sprawa
        załatwiona. Zazwyczaj nie kupuję Bravo, bo tam są nieraz głupie dodatki, ale jak się coś
        fajnego trafi to kupuję, bo cena spoko (2,50 zł z dodatkiem a ne jak inne 4,99 ) lecz
        zwykle kupuję właśnie 13, Fun club i Bravi Girl smile smile smile
    • demi2917 Re: Bravo i Popcorn! 29.06.10, 21:56
      no właśnie, musisz czytać przy niej?? Nie możesz kupić po szkole i schowac w
      torbie albo coś??
    • jonas_lover Wszystko, co tam jest, jest w internecie. 29.06.10, 21:58
      Więc o co kaman? Że chcesz wydać kasę? Pff, chcesz - wydawaj, ale to samo jest na
      Kotku czy innnych portalach plotkarskich. A bravo i popcorn kłamią - np. w photoshopie
      przerabiają, że niby gwiazdy mają te same ubrania, a także strony na tamat seksu - same
      kłamstwa. A plakaty - nie możesz od kogoś wziąć, czy odkupić? Co do dodatków -
      plastikowe kolczyki w kształcie kotków są naprawdę aż takie fajne?
      Czasami nie mogę się nadziwić głupotą ludzi. Chociaż wiem, jak to jest. Kiedyś kupiłam
      dwa numery fun clubu, a potem szmatławce wyrzuciłam. Wylecz się z tego kupowania
      gazet, bo oni tylko kasę od ciebie chcą wyciągnąć.
      • coco_modnisia_ Re: Te gazety to ... 30.06.10, 14:28
        gó... , a co chcesz już wiedzieć jak się kochać z chłopakiem ? Wszystkie ploty masz na
        portalach tego typu, a poza tym te gazety kłamią ! Raz, to chyba było rok temu, kupiłam
        jeden nr, BRAVO , bo pisało o kristen i robercie i czego się dowiedziałam ?? Że Kristen jest z
        nim w ciąży =, a już rok minął i co ? Nic to tylko kłamstwa, wymyślają je żebyś wydawała co
        dwa tygodnie po 5 zł, a te prezenty są badziewne scianasciana , lepsze to już są w tej 13,
        bo moja siostra to kupuje .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka