avrile 29.06.10, 19:12 Komary tak mnie pogryzły, że shock Nie znacie przypadkiem czegoś na bąble? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klusek. Właściwy sposób. Wbijać!!!! 29.06.10, 19:31 Mydło odkażające. Jak już, to cała musisz się wykąpać. Ty masz kabinę prysznicową czy wannę? Zastosowanie w kabinie: Zatkaj wypływ kabiny i wylej rzadko mydło w kabinie. Wejdź i nalej wody, tyle ile chcesz, pamiętaj, że musi być bardzo ciepła. Wykąp się (nawet, kiedy nie jesteś brudna). Zastosowanie w wannie: Zatkaj wypływ korkiem i wylej rzadko mydło w wannie. Nalej wody (Bardzo ciepłej) i wejdź do wanny i wykąp się (mimo, tego że jesteś czysta.) Jak wyjdziesz zobaczysz, że woda nabrała takiego jakby lekko żółtawego koloru. To jad z bąbli! Bąble zanikną w ciągu godziny. Mydło zaleca również na rany pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina88 Re: Właściwy sposób. Wbijać!!!! 30.06.10, 13:13 klusek. napisał(a): > Mydło odkażające. > Jak już, to cała musisz się wykąpać. > > Ty masz kabinę prysznicową czy wannę? > > Zastosowanie w kabinie: Zatkaj wypływ kabiny i wylej rzadko mydło w kabinie. > Wejdź i nalej wody, tyle ile chcesz, pamiętaj, że musi być bardzo ciepła. Wykąp > się (nawet, kiedy nie jesteś brudna). > > Zastosowanie w wannie: Zatkaj wypływ korkiem i wylej rzadko mydło w wannie. > Nalej wody (Bardzo ciepłej) i wejdź do wanny i wykąp się (mimo, tego że jesteś > czysta.) > > > Jak wyjdziesz zobaczysz, że woda nabrała takiego jakby lekko żółtawego koloru. > To jad z bąbli! Bąble zanikną w ciągu godziny. Mydło zaleca również na rany > pzdr. ile kosztuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
collins Re: Właściwy sposób. Wbijać!!!! 30.06.10, 13:24 klusek. napisał(a): > Mydło odkażające. > ej, to działa? muszę sobie taki zakupić. ja na bąble smaruję się fenistilem : D Odpowiedz Link Zgłoś
atate_ Re: Komary ;/ 29.06.10, 19:35 Kurde , mnie gryzie wszystko a za razem nie wiem co . Ostatnio nie wychodziłam na podwórko , bo mam anginę , a jestem cała w takich opuchniętych bąblach ! - , - Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekk2 Re: Komary ;/ 29.06.10, 22:11 Nie tylko ty na tym ucierpiałaś . Może jakieś środki od komarów. ? c: Odpowiedz Link Zgłoś
avrile Re: Komary ;/ 30.06.10, 11:05 kasiekk2 napisał(a): > Nie tylko ty na tym ucierpiałaś . Może jakieś środki od komarów. ? c: wiem, ale chce się nieco dowiedzieć, bo normalnie zwariuję od tego swędzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
sandra_miley Re: .. 30.06.10, 13:31 Moja przyjaciółka smaruje bąble cebulą...ale nie wiem czy to pomaga... Ale ja smaruje cytryną i mi schodzi ..xd Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: .. 30.06.10, 13:41 moja ciocia miała coś takiego jak komarol czy jakoś tak. mnie pomagało. Odpowiedz Link Zgłoś
natusia2004 Re: Komary ;/ 30.06.10, 13:37 ja stosuje fenistil i to tak za duzo nie daje ;// ale dobre sa bursztyny zalane spirytusem ja sie nimi smaruje i pomaga i nie swedzi a jakbys chciala przeciw komara to dobry jest OFF Odpowiedz Link Zgłoś
silllver Re: Komary ;/ 30.06.10, 13:45 Przyłóż coś zimnego do bąbla. Albo posmaruj zwykłą wodą, też mi pomaga. Może być też ślina, ale tego nie chciałam powtarzać, żeby nie było, że kseruję. Odpowiedz Link Zgłoś
andxz Re: Komary ;/ 30.06.10, 13:53 ja się smaruję fenistilem ale prawdę mówiąc mało pomaga ; d Odpowiedz Link Zgłoś
carmell Re: Komary ;/ 30.06.10, 14:08 ja kupiłam w aptece żel po ukąszeniu formy Ziołolek. Dzięki niemu nie swędzi i jest uczucie mrozu. Kosztuje tylko 5zł. Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: Komary ;/ 03.07.10, 10:22 działa ocet. po prostu weź butelkę, wlej sobie trochę na palec, potrzyj miejsce ukąszenia i umyj ręce. na początku odrobinę pieczę, ale po chwili nie czujesz swędzenia ! c : Odpowiedz Link Zgłoś
katka_94 Re: maść - kupisz ją w aptece. -,- 03.07.10, 10:30 Entil żel. Naprawde działa pomaga od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
kajkox Re: Komary ;/ 03.07.10, 10:28 ja codziennie umieram z tego powodu. jestem pogryziona praktycznie wszędzie. a mam na nie uczulenie . `zdycham . nie wiem smaruj może fenistilem . Odpowiedz Link Zgłoś
martuskac Re: Komary ;/ 03.07.10, 10:31 ULGANOL - żel po ukąszeniu owadów sprawdza się; p Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualistka Re: Komary ;/ 03.07.10, 12:32 Mnie też. W tym roku komary to koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
trampeciara_x3 nienawidzę tych małych podstepnych robaczków , XD 03.07.10, 12:42 nie wieem , co , ale nie drap się . XD . włazić . : proszeee eee . < 3 Odpowiedz Link Zgłoś
karola_06 Re: nienawidzę tych małych podstepnych robaczków 03.07.10, 13:38 nie wiem co pomoże ostatnio też byłam strasznie pogryziona... bo byłam na jagodach w nieodpowiednich ubraniach xD na jednej nodze miałam ponad 60 bąbli ale swędziało... do tej pory mam bąble (a byłam w tym lesie w środę..) Odpowiedz Link Zgłoś