zadziorna ReRe:boski chłopak 06.10.10, 16:08 poznałam nowego chłopaka i nie mam pojęcia jak do niego zagadaćteraz jego kumpel sie do mnie doczepił a ja nie wiem co mam robicpomocy i jeszcze jedno jak cośdo niego pisze np.siem to nie odpisuje POMOCY Odpowiedz Link Zgłoś
kicia210 Re: Kotkowy kącik porad 07.10.10, 09:48 mojej przyjaciółce podoba się pewien chłopak. gdy pokazała mi jego zdjecie na nk zrozumiałam dla czego. on jests naprawde przystojny. nie mogłam się oprzec i napisałam do niego, nie mówiąc nic przyjaciółce. teraz pisze z nim ale ostatnio ona powiedziała że naprawde sie w nim bujnęła ale on nie zwraca na nia uwagi i że mówił że ma juz na oku dziewczynę z jej szkoły(on uczy sie gdzieś indziej) co mama robić? ona pierwsza go "zaklepała". czy dalej z nim pisać jak gdyby nic? proszę pomóżcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kicia210 Re: Kotkowy kącik porad 07.10.10, 09:54 kicia210 napisał(a): > mojej przyjaciółce podoba się pewien chłopak. gdy pokazała mi jego zdjecie na n > k zrozumiałam dla czego. on jests naprawde przystojny. nie mogłam się oprzec i > napisałam do niego, nie mówiąc nic przyjaciółce. teraz pisze z nim ale ostatnio > ona powiedziała że naprawde sie w nim bujnęła ale on nie zwraca na nia uwagi i > że mówił że ma juz na oku dziewczynę z jej szkoły(on uczy sie gdzieś indziej) > co mama robić? ona pierwsza go "zaklepała". czy dalej z nim pisać jak gdyby nic > ? proszę pomóżcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kicia210 Re: Kotkowy kącik porad 07.10.10, 10:05 pena dziewczyna rozpowiedziała o mnie bardzo nie smaczna plotkę. przez to mało kto ze mna rozmawia. nie weim co robić . trzeba dodać równiez że ta dziwczyna to moja cioteczna siostra Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte1992 Re: Kotkowy kącik porad 07.10.10, 15:45 Hej kotku Bardzo chciałabym zmienić styl ubierania na styl boho czy moglibyście mi doradzić od czego mam zacząć ?? Pozdrawiam charlotte1992 Odpowiedz Link Zgłoś
gizemko1013 Taki jeden 08.10.10, 13:46 Taki jeden chłopak o rok starszy ode mnie dokucza mi bo myśli że się w nim zakochałam.Ja sobie nie robię nic z tego.On mi cały czas pisze na gg i traktuje jak głupie dziecko Macie nasz kawałek rozmowy: Alek :: ******** przyszła do mnie :: 17:02:20My LoVe :: 17:09:41zazdrościsz? No właściwie to on pisał.Myśli że ja za nim szaleje.Cały czas się kłócimy.No po prostu jest źle.On ma dziewczyne i wgl myśli że taki kozak bo sie wszystkie dziewczyny w nim bujają! Nie wiem co zrobić!Pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś
polcia_25 Re: Kotkowy kącik porad 08.10.10, 18:47 Drogi Kotku, Chodzę teraz do collegu (szkoła w anglii-coś jak liceum ). Zapisałam się na najwyższy kurs i mnie przyjęli. Chodzę już tam 4 tygodnie, ale nie mieliśmy do tej pory nauczycieli i jesteśmy w tyle z materiałem. Nie wiem kiedy dostaniemy prawidłowych nauczycieli, a później będę miała za dużo do nadrobienia. Dziś przeniosłam się na niższy poziom i bardzo się boję, że będę tego żałować. Dogadywałam się z moją klasą, ale przez to, że nic się do tej pory nie nauczyliśmy to bym nie zdała . Nie jestem jedyną dziewczyną, która się przeniosła. Teraz się boję, bo znów będę musiała poznawać nowych ludzi, ale powinno być łatwiej z nauką. Nie wiem czy podjęłam dobrą decyzję. Pomóż Kotku .! Odpowiedz Link Zgłoś
justsayyesxd miłośc platoniczna 08.10.10, 19:16 Od pewnego czasu, a konkretnie roku bardzo podoba mi sie pewien chłopak. stym, że on nie ma o tym zielonego pojecia. Tak poprawdzie mówiąc to zwróciłam na niego uwagę bo zauwazyłam jak mi się przygląda. Nie wiem czy robi to dalej. Nie naleze do osób wstydliwych ani nic takiego ale nie mam pojęcia czy powinnam do niego podejść a jeśli tak to co powinnam powiedzieć dodajmy że z nim nigdy jeszcze nie rozmawiałam mam 14 lat on jest rok starszy pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
thrin Re: Kotkowy kącik porad 08.10.10, 23:21 Hej Pisze do Was z pewna sprawa, a mianowicie jestem w klasie maturalnej, human. Niestety, musimy pisac obowiazkowo matme i tu pojawia sie problem, gdyz nasza "kochana" pani profesor ciagle nas doluje, juz od 1 klasy, ze nie zdamy matury, ze jestesmy matolki, robi ciagle kąśliwe uwagi, chamskie teksty i miny, na dodatek nie tlumaczy nam prawie w ogole tego, co bierzemy na lekcji a to nie nasza wina, ze nie rozumiemy matmy! Nie mozemy nic z tym zrobic ani sie poskarzyc komus, bo ona ma wielkie wplywy w szkole i bylibysmy skonczeni. Buu Odpowiedz Link Zgłoś
demetria14 Przyjaciółka :/ 09.10.10, 17:20 Mam przyjaciółkę, "niby"ją mam. Ufam jej ,ale ona mi chyba nie. Bawi się moimi uczuciami . Nie traktuje poważnie , a zaczęło się tak : Byłam w 1 klasie gimnazjum (obecnie jestem w 3) , zaprzyjaźniłam się z nią , byłyśmy nierozłączne. W drugiej klasie zaczęłam "chodzić" z kolegą z klasy . Byłam z nim jakieś pół roku , zaniedbywałam moją przyjaciółkę ona odsunęła się ode mnie , i zadawała się z dziewczynami z klasy , których nie lubiłam i nie lubię. Dla mnie reprezentują tzw. fałsz. Odkąd zerwałam z tym chłopakiem , dalej przyjaźniłam się z nią, choć czułam ,że nie jest tak jak było . Jednak przez całe wakacje była dla mnie miła . Przez te wakacje. Ale na początku klasy 3 , zaczęła mnie olewać , dziwiła mi się , czemu nie lubię "fałszy" .. Potem ,że jej się czepiam . Ale to nie o to chodzi . w klasie mam jeszcze jedną przyjaciółkę , która jest szczera , prawdziwa i ogólnie kocham ją za to że jest przy mnie , w trudnych momentach takich jak teraz. Ale nic nie poradzę ,że ta pierwsza przyjaciółka bardzo się dla mnie liczy, jest dla mnie ważna , traktuję ją jak siostrę. Ona ostatnio mi też tak mówiła, zwierzała się, a od niedawna coś jej strzeliło gada tylko z tamtymi dziewczynami a ja nie jestem warta ,żeby mi coś wgl powiedziała. Kocham ją jak siostrę. Pomóżcie , co mam zrobić? Bo ja nie chcę , wracać do szkoły , jeśli nie dogadam się z nią. Odpowiedz Link Zgłoś
misssiaa Chłopak... ; / 09.10.10, 17:33 Mam chłopaka Tomka... I mam też problem. : Jak z nim jestem - mam go dosyć nic do niego nie czuje ... (jestem przepełniona)... Jak zrywamy- nie moge bez niego żyć i ciągle płacze ! Co robić Co się ze mną dzieje???? Odpowiedz Link Zgłoś
misssiaa Przyjaciółka... 09.10.10, 17:38 Mam przyjaciółkę Jagodę. Przyjaźnimy się od 3 lat. Zawsze wszystko robiłyśmy razem. Nawet nie wiem kiedy ona zaczęła kumplować się z zarozumiałą wredną dziewczyną której prawie nikt nie lubi ! Lucyna- bo tak ma na imię, bardzo zmieniła moją przyjaciółkę. Nie wiem co robić . Lucyna jest bardzo szczęśliwa z powodu, że ja i Jagoda przestajemy się przyjaźnić... Rozmawiałam z przyjaciółką lecz nasze rozmowy kończyły się kłótniami ! Czy da się coś zrobić? Mogę wygarnąć Lucynie?? Proszę o pomoc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
juzia1906 Re: Kotkowy kącik porad 09.10.10, 20:24 Kotku mam problem! Podoba mi się jeden chłopak ale on jest nieśmiały i w sumie ja też i nie wiem jak do niego zagadać. Czuje że jestesmy do siebie podobni ale nie wiem jak rozpoczać z nim rozmowe. Chciałam bym sie z nim moc spotykać, lepiej go poznać ale jak? Obecnie widze go tylko w autobusie. Doradz co mam z nim zrobic? Dadam że ma jego nr kom ale nie mam pojęcia co napisać. Z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
cullen16 Re: Kotkowy kącik porad 09.10.10, 21:32 W tym roku poszłam do nowej szkoły. W drugim tygodniu poznałam fajnego chłopaka Adriana, który mieszka w tym samym mieście co ja. Wraz z koleżanką zaczęłyśmy do Niego chodzić na przerwach i wtedy za którymś razem poznałam jego kolegę Blondyna. Już nie raz przy mnie się przedstawiał a ja za każdym razem zapominam jego imię. Mój problem polega na tym, iż zarywa do mnie ten kolega Adrian, a mi się podoba ten Blondyn. Gadamy wszyscy na przerwach, na stołówce ale nic po za tym. Kiedy On gra na korytarzu na gitarze to wszystkie dziewczyny do Niego lecą i mnie odpychają na bok. Jak mu dać do zrozumienia, że mi się podoba? Boję się, że gada tylko ze mną po to by Adrian miał do mnie dojście. Kotku pomocy ! Odpowiedz Link Zgłoś
luusiaa Re: Kotkowy kącik porad 10.10.10, 09:04 Mam taką sytuacje, - lubie wf - najbardziej takie gry zespołowe albo coś w tym stylu... Najmniej umiem grać w siatke... w domu duzo cwicze, nawet dobrze mi idzie, ale jak juz gramy na wf to jakos kiepsko... mamy glupich chlopakow w klasie, i zawsze sie glupio smieja... mam tez glupie kolezanki, wogole cala klasa jest ,,nie kulturalna'' Odpowiedz Link Zgłoś
patka065 Re: Kotkowy kącik porad 10.10.10, 11:25 Mam przyjaciółkę Karolinę z którą się trzymam od dzieciństwa, teraz w gimnazjum trafiłyśmy, razem do klasy, i nie miałyśmy z kim oprócz siebie trzymać , się ., i zaczęłyśmy się trzymać, z taką jedną dziewczyną z klasy, ponieważ stwierdziwszy, że jest bardzo fajna. teraz moja przyjaciółka, się na mnie ciągle obraża, albo za to ze jadę na wycieczkę i będę siedziała z Martą , a ona nie jedzie . albo za to ze dostanę lepszą oceną , a czasem obraza się za byle co, np. za to ze chce żeby poszła ze mną do łazienki, a jej się nie chce . Nie wiem co mam robić , marta mówi ze jak Karolina., jest sama z nią to się ciągle śmieje i wgl, a jak ze mną to ciągle obrażona, . CO mam robić ?? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita159 Re: Kotkowy kącik porad 10.10.10, 13:34 Drogi kotku. Mam bardzo duży problem. Moi rodzice rozwodzą się.Na dodatek ciągle się kłócą krzyczą na siebie. Nawet nie chodzi tu o mnie bo ja wiem, że w życiu czasem coś nie wychodzi i już się z tym pogodziłam. Najbardziej żal mi mojego 3-letniego braciszka który ciągle pyta się dlaczego mamusia i tatuś na siebie krzyczą.On jeszcze tego nie rozumie a ja nie potrafię mu nic wtedy powiedzieć. Już teraz mi trudno, a co będzie po rozwodzie ??? Z matką albo z ojcem teraz nie da się porozmawiać a z reszta nawet nie mam ochoty ... Co mam zrobić ???? Odpowiedz Link Zgłoś
rihanna01 Proszę o pomoc, Kotku, nie mam już sił! 10.10.10, 18:18 Witam. Jestem w 6 klasie SP. Mam pryszcze, nie jestem najzgrabniejsza, mam poobijane nogi, praktycznie nie mam zalet, no może mam łądne włosy. Dbam o siebie, ciągle jestem w łazience. Kazda moja koleżanka też ma jakieś wady, nawet inne od moich, oprócz jednej. Jej pryszcze nie są czerwone, jest szczupła, ma łądną buzię i włosy, ma swietny styl, a z charakteru jest też spoko. Trudno mi jest na nią patrzeć, nie ma wad. Kotku, pomóż! Chciałąbym być taka idealna! Odpowiedz Link Zgłoś
victoriaselena Tuu... 10.10.10, 19:17 Podoba mi się chłopak jest ode mnie starszy o 2 lata. Znamy się od dzieciństwa. Chodzimy razem i z jej siostrą(11 lat ) na spacery na grzyby gdzie popadnie. Ale jest jeden problem jego koleżanka z klasy też jej się podoba on... I ostatnio miał urodziny no to próbowałam z jego siostrą kupić jemu coś fajnego. Ona mu dała jakąś skarbonkę a ja i jego siostra zrobiłyśmy małe przyjęcie . I ona cała czas o nim gada o nim chodzi tam gdzie on specjalnie go zaczepia. Co ja mam zrobić żeby się od niego odczepiła Któregoś dnia wybuchnę i podejdę do niej i... grr... Odpowiedz Link Zgłoś
titka Chłopak ..Pomocy! 11.10.10, 21:14 Jest pewien chłopak,który mi się podoba od .. roku ?.. Nie wiem co mam robić . On wie,że mi się podoba.W wakacje pod koniec sierpnia moja koleżanka była w jego miejscowości i grała z nim i z jego kolegami w piłkę.Gdy spytała "Gdzie twoja [moje imię]?" myślała,że ją wyzwie czy coś,ale on odpowiedział "Nie wiem,pewnie gdzieś na wakacjach albo w domu".Kinga zdziwiona "Aha..Ok",a on "Jak masz z nią kontakt to pozdrów ją i załatw mi jej numer". Gdy mi to powiedziała zdziwiłam się,ale podziękowałam za pozdrowienia i oznajmiłam,że nie dam mu numeru,odpowiedziała,że to dla niej ma być (tak miała powiedzieć jakbym nie chciała bu dać tego numeru xD).Gdy chciała mu dać nr. powiedział jej,że jestem ładna i w wgl. ,ale raczej nie jestem odpowiednią dla niego dziewczyną,ponieważ jestem za mało odpowiedzialna i uważa mnie za małolatę (niecały rok różnicy). 3 dni nie mogłam się pozbierać i postanowiłam się wziąć w garść.Gdy poszłam do szkoły wyglądałam inaczej niż zwykle (robota przyjaciółek).Uśmiechnął się do mnie i ja strzeliłam buraka ,ale uśmiech odwzajemniłam.Na drugi dzień jak na złość miałam koło niego lekcje.Czułam jego wzrok nas sb.Obecnie widzę jak się patrzy,czasami zerka czy się uśmiecha (ja osobiście jak go widzę to od razu uśmiech gości na mojej twarzy).Co mam robić? Odpowiedz Link Zgłoś
zebra1212 Problemy z Ojczymem 13.10.10, 20:05 Mam problem. Moja mama wyszła kolejny raz za mąż. Ja mieszkam z dziadkami. Na początku maiłam z ojczymem dobre relacje. Ale któregoś dnia. To chyba były imieniny mojej mamy pokłócili się o mnie i o moją kuzynkę. Wyszło na to że jestem najgorsza, że to ja przeklinam, szlajam się po mieście i wg. A że Ona chodzi do katolika to wyszło na to że jest ta dobra. I ojczym to jej dziadek. Niby jej tak nie lubił ale jak przyszło co do czego to oczywiście stanął po stronie córki i wnuczki. Moja mama próbowała to rozwiązać ale ojczym pisze do mnie głupie rzeczy przez które jest mi przykro. Nie chcę mieć z nimi nic wspólnego. A moja mama nie reaguje do docinki ojczyma na mój temat. Boli mnie to i już kolejny raz się na niej zawiodłam. co mam zrobić?? Nie chcem urywać kontaktu z Braćmi bo bardzo ich kocham i nie chcem widzieć ojczyma ;/ Pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
luzia13 chce mieć chłopaka 14.10.10, 18:25 Droga olgo!!! Chciałabym mieć chłopaka wiem głupie pytanie ale jestem brzydka i gruba nie mam ani przyjaciela ani kolegi a chciała bym żeby mnie ktos pokochał ♥ proszę pomusz .Niewiem co mam robić luzia13 Odpowiedz Link Zgłoś
siela Problemy z własnym 'ja' 15.10.10, 15:22 Otóż pogubiłam się,pogubiłam się z własnym życiem.Od niepamiętnych czasów zakładałam maski,by przypodobać się innym,przez to wszystko zatraciłam własną osobowosć,nie wiem ,jak to jest być mną...sobą.Wewnątrz siebie czuję ogromną chęć ,by zacząć wszystko od nowa,szukam sposobu w jakim będę mogła przypomnieć sobie jak to jest być mną ,a co najważniejsze być już taką na zawsze. Przez to,że starałam się być jak inni,mimo silnej woli dalej to robię.Doprowadza mnie to już do stanu lekkiego załamania...,jestem smutna i przygnębiona. Staje się to moją prawdziwą udręką. Oprócz zmiany nastrojów ,nie potrafie robić to co lubię... Jak odnaleźć siebie? Jak być sobą? Pomocy... Odpowiedz Link Zgłoś
ladymimi Re: Kotkowy kącik porad 15.10.10, 16:37 Drogi kotku, jestem w 1klasie gimnazjum. Ponieważ wszyscy mówią mi, że muszę ukierunkować się jakoś proszę Cię o pomoc...Moi znajomi już mają plany na przyszłość a ja jakoś nie potrafię wybrać....Interesuję się rysowaniem,zwierzętami,modą i jeszcze wieloma innymi sprawami. Proszę Cię pomóż mi coś wybrać...nie mam pojęcia co będę robić....Co mam wybrać...coś dobrze płatnego i fajnegoP Odpowiedz Link Zgłoś
trio Re: Koleżanki mnie unikają ! :( 15.10.10, 16:41 Cześć Kotku ! Mam pewien problem. Ostatnio moje koleżanki, które uważałam na moje przyjaciółki, zaczęły mnie unikać. Jest taka dziewczyna która mnie ciągle obgaduje,i zmyśla o mnie różne historie ! A niektóre plotki są naprawdę głupie,i każdy może w nie uwierzyć ;/ .I moje koleżanki (nie wszystkie) tylko udają, że mnie lubią, i jestem tego na 100 % pewna ! Co zrobić żeby koleżanki nie wierzyły dziewczynom, które mnie obgadują i zmyślają o mnie głupie historie ? I co zrobić z tą 'plotkarą' ? błagam o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
julka_th wyzwiska i przemoc... ; / Pomocy! 15.10.10, 17:03 Drogi Kotku! Mam pewnien problem. Mam dwie przyjacółki, które się dobrze uczą, zgłaszaja na lekcjach itd. Ja też nie ucze się najgorzej. Od ok. 4 klasy[jestem w 1 gim] podstawowej paru chłopaków z mojej klasy strasznie nas wyzywa od su***, kur*** itd. W 6 kl. nawet nasze mamy były w szkole bo oni nas kopali i nawet uderzyli pare razy w twarz. Nie wiem co mam robić. Teraz już mnie tak bardzo nie wyzywają, gorzej dziewczyny. Kiedy powiedziałyśmy to naszej wychowawczyni to powiedziała żebyśmy nie przesadzały bo to są bardzo sympatyczni chłopcy. Ale gdyby zareagowała to było by chyba jeszcze gorzej. Czasem są spoko i da się z nimi pogadać, ale następnego dnia już wyzywają! Co mam robić?! Pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś
crazy_s Re: Kotkowy kącik porad 15.10.10, 17:23 Mój problem polega na tym, że podoba się taki jeden chłopak. Jest miły, zabawny itd. Jest dla mnie bardzo bliski. Znamy się około 5 lat i jest moim bardzo bliskim przyjacielem. On chyba też mnie lubi, ale nie jestem tego pewna... Odpowiedz Link Zgłoś
zebra1212 Re: Kotkowy kącik porad 15.10.10, 17:36 Mam problem! A mianowicie problem z Ojczymem. Mojej mama jest ponowną mężatką od 3 lat. W tym czasie dużo się działo. Najpierw bardzo lubiłam ojczyma. Bo wiadomo ja byłam młodsza, a on chciał zrobić dobre wrażenie. Mojej mama ogólnie jest z nim chyba 6 lat to wtedy miałam 11 lat. I nie rozumiałam pewnych rzeczy. Cieszyłam się że daje mi prezenty i jest miły. Z biegiem czasu poznałam go lepiej, zaczęły się problemy. Miałam z nim niezłą wojnę. Kłóciłam się z nim jak przyjeżdżałam do mamy (bo mieszkam z dziadkami) Później się pogodziliśmy i było ok. Ale ostatnio na imieninach mojej mamy pokłócili się wszyscy. Jego rodzina kontra moja. Wyszło na to że jestem najgorsza. Że przeklinam, szlajam się po mieście z chłopakami i takie tam a moja kuzynka czyli Ojczyma wnuczka jest ta dobra chociaż robi to samo co ja. Przeklina, słucha głośno muzyki nie uczy się najlepiej, ale wszyscy myślą że jest dobra bo chodzi do katolika. I zaczął pisać do mnie dziwne wiadomości. Które zadają mi ból i nie rozumiem czemu tak się dzieje. Odpisuje mu bo nie dam sobą pomiatać. Moja mama o niczym nie wiedziała dopóki jej nie powiedziałam. Stwierdziłam że nie będę już do nich jeździć i że nie chcę mić z ojczymem nic wspólnego bo to co robi nie jest miłe. Ma tyle lat a zachowuje się jak nastolatek. Nie wiem co mam robić i co o tym myśleć? Mamie jest przykro bo powiedziałam że nie chcę już przyjeżdżać do nich, a to wszystko wina jej męża na którego nie ma wpływu. Co mam zrobić? Czy da się to jakoś sensownie wytłumaczyć? Czy powinnam jeździć do nich i znosić jego głupie odzywki? Odpowiedz Link Zgłoś