Dodaj do ulubionych

Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ?

13.07.10, 20:10
Czy zgadzacie się z panującą wśród dorosłych opinią, iż gimnazjum jest
beznadziejnym miejscem, ponieważ właśnie tam spotykane są wszelkie najgorsze
przypadki etc. ? Wydaje mi się, że ta opinia jest prawdziwa...W końcu prawie
wszyscy gimnazjaliści, których kojarzę, to durne dzieciaki, którym wydaje
się,że są już wielce dorośli i wszystko im wolno...
Czy popieracie to zdanie o gimnazjalnych nałogach? Proszę o odpowiedzi. Po
wakacjach idę do 1 klasy gimnazjum i, szczerze mówiąc, obawiam się jej.
Obserwuj wątek
    • ciapolka To zależy jakie gimnazjum 13.07.10, 20:15
      • misska666 Re: To zależy jakie gimnazjum 13.07.10, 20:58
        w każdym tak jest.
        • kotka369 Nie zawsze . 16.07.10, 09:06
          Jeżeli masz silną wole , to nie bd brała anie piła , no chyba , ze ktoś cie
          omota , no to bd gorzej . Ale nie wszystkie osoby są takie , ze biorą i piją ,
          więc nie masz sie czym przejmować .
          • cynamon... Re: Nie zawsze . 04.02.11, 21:55
            a gowno prawda.. ;P
            wlasnie nie wszedzie tak jest.
            ja chodze do gimnazjum i tu jest duzooo lepiej niz w podstawowce. ;D
            fajni ludzie dyskoteki do pozna xD
            ale no niektorzy pala i co mnie oni przeciez nie oznacza to ze ja tez zaczne nagle palic nie ?

wiec wszystko zalezy od ciebie i konkretnej szkoly..
            ale ja napewno nie chce wrocic do podstawowki ;D
        • alice.... ttu 29.08.10, 18:07
          bo wiekszośc soądzi, że jak skończyli podstawówkę to są dorośli
          • alice.... Re: ttu 29.08.10, 18:07
            sądzi*
          • flora1912 Tu 02.02.11, 20:52
            Zależy jakie są gimnazjum.
            Ja teraz jestem w 1 gimnazjum i jest spoko.
            No bynajmniej nie ma u mnie w szkole czegoś takiego jak:
            Alkohol czy papierosy. Moim zdaniem nie masz czego się martwić.
            ( A jeśli u Ciebie w szkole jest coś takiego < znaczy się jak będzie>
            to się nie przejmuj Ty nie musisz pić ani palić)

Pozdrawiam smile
        • aashley Re: To zależy jakie gimnazjum 29.08.10, 18:16
          w każdym gimnazjum są jakieś plastiki, albo nałogowce. przyzwyczaisz sie...xd.
        • gabusiarbd Re: To zależy jakie gimnazjum 30.08.10, 21:07
          bez przesady nie ma tak źle
          • anty_twilight Re: To zależy jakie gimnazjum 11.08.11, 14:56
            zależy od szkoły u mnie nie było najgorzej . chcesz to pijesz nie to nie anty-twilight.blog.onet.pl/
        • heyyeah Hahahahahaha XD 04.02.11, 16:45
          haha XDDD W każdym XDDD JAAAAAAAAASNE!
          Chodzę do klasy z najprawdopodobniej najbardziej świętoszkowatymi dzieciakami za całym świecia. Średnia klasy 4.4. No sex, no drugs, no rock'n'roll (chociaż to chyba ja z paroma osobami nadrabiam. ten rock 'n' roll xD)
          Jest cholernie nudno.
        • urszulka2691 nie pale nie pije nie pam i chodze do gima;) 12.02.11, 18:39
          I do tego znam wiele takich osób jak ja a nasz gim robi za taki co ciagle jakies afery;/Ale jest tez dużo osób które piją i pala no i policja tez sie zdarza w szkole
      • rock_i_rock Re: To zależy jakie gimnazjum 13.07.10, 21:20
        U mnie najgłupsze osoby tylko takie są, ale to zależy czy idziesz do dobrego gimnazjum czy
        gorszego, ja jestem w jednym z lepszych w mieście, więc ja tego raczej na codzień nie
        widze. Znajdź sobie znajomych, którzy tacy nie są, nie piją i nie palą, no chyba, że chcesz
        się z takimi zadawać. Noi ogólnie to gimnazjum nie zmieniło nic we mnie pod tym
        względem, ale jeśli idziesz do takiego gimnazjum, które wiesz, że nie jest najlepsze to
        musisz mieć mocny charakter, bo szkoła to ludzie, którzy do niej chodzą, więc też
        przebywanie z nimi może Cię do takiego czegoś doprowadzić.
        • agusiiiak Re: To zależy jakie gimnazjum 19.07.10, 12:33
          Nie wszyscy są tacy nie obawiaj się.Niektórzy pija piwo piwo wódkę i nie
          którzy biorą. Ale ty nie musisz.
      • nick_jonas_jb Re: Nie martw się, nie zawsze tak jest... 25.07.10, 18:50
        ... i uszy do góry !!! big_grin
        • liveonce Bywa lepiej i bywa gorzej. 30.08.10, 22:05
          Nie w każdym gimnazjum tak jest, np. u mojej koleżanki nie ma za bardzo takich tragicznych przypadków. Jednak sama chodziłam do gimnazjum i wiem jak u mnie było. Popijanie na przerwach, palenie, niekiedy nawet coś się wciągało, seks w toalecie. Ale jakoś wszyscy żyli dalej. Musisz jednak uważać żeby nie wpaść w złe towarzystwo, wiem co mówię. Wszystko jest ok dopóki nie ma tragedii.
      • elizzek Re: To zależy jakie gimnazjum 31.08.10, 11:02
        Najczęściej tak jest. Ale np. w gimnazjach dla osób które dobrze się uczą będzie
        pewnie mniej nałogów. Zależy też od tego z jakim towarzystwem będziesz się
        trzymać. Jeżeli z normalnymi osobami nic ci się nie stanie. A jeśli z ćpunami,
        palaczami, pijakami to masz czego się obawiać.
      • nad Re: To zależy jakie gimnazjum 08.01.11, 18:39
        Teraz chodzę do 2 gim. i muszę przyznać, że większość moich rówieśników zaczyna przygody z rzeczami opisanymi przez ciebie, a moja szkoła jest bardzo dobra, ale niestety nawet pierwsze gim. już się staczają. sciana
      • ixxprincessxxi może masz racje, ale zobacz --> 04.02.11, 16:56
        Ja jestem w 1 gim. i wiem że dużo pali i pije, moja paczka też :p zaczęło się w 6kl. podst.
        Chłopaki wielce dorośli, niektóre dziewczyny też. ;/
        Szczeże mówiąc, zależy z kim sie zadajesz. Kumpele zrozumią jak nie będziesz chciała. Mi mówili że cykor jestem ;D
      • secrets Re: To zależy jakie gimnazjum 04.02.11, 23:50
      • myszqa13 tu!! 11.02.11, 10:09
        ja chodze do najlepszego gim. w Poznaniu i u nas jest może z 15-20 takich przypadków a uczniów jestpowyżej 350...także nie jest tak źźle...ja osobiście nie pale ani nie pije
      • nektarynka123 Nie zgadzam się z tobą. 13.02.11, 20:02
        u mnie w gimnazjum wcale tak nie jest nigdy nie było i mam nadzieje ,że nie będziesmile myślę ,że jednak każde gimnazjum jest inne i u mnie może być super ,a u ciebie na przykład źle ,ale i tak nie zgadzam się z tym co napisałaś -nie każde gimnazjum jest przecież takie jak ty to napisałaśsmile i nie przejmuj się na pewno dasz sobie radę . Powodzenia!smilewink
    • zuuzaa12 Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 20:15
      Tak zgadzam się z tym. Każdy uważa, że jest dorosły. Poza tym ja też idę do 1 gimnazjum -
      ale nie obawiam się. Nie jestem tak naiwna, jak te dzieci. Za ciebie też trzymam kciuki, bo
      pewnie obie będziemy dojrzalsze nie bawiąc się w to smile
      • koloorowa. Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 28.07.10, 21:51
        ja chyba również sie zgadzam. Jestem w gimnazjum i jak obserwuje innych to
        zachwoują się , hm.. można powiedzieć , że beszczelnie xd bo i krzyczą na
        młodszych , popychaja ich i wgl ,bo myślą , że mogą bo są starsi . To jeszcze
        pyskują nauczycielom ( znam takich ) ale to tylko nie którzy , bo nie wszyscy w
        mojej sgl tak sie zachowują.
      • milenaaa1212 Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 29.08.10, 22:46
        nie..wink
    • klama_kcmil Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 20:19
      Napewno tam większość najwięcej próbuje, że się tak wyrażę.tongue_out
      • xxmilaaaaxx Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 21:00
        Ja próbowałam papieroski itd. Moja szkoła taka właśnie jest. Na szczęście ją
        opuszczam. Chociaż będę tęsknić za szkołą i klasą...crying
    • anahi1 Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 20:20
      ja też po wakacjach idę do 1 klasy gim i się boję że wpadne w coś takiego jak
      papierosy i wódkasad
    • unthinkable Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 20:25
      niestety tak.
    • coldprincess Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 20:27
      Niekoniecznie. To zależy od ludzi w gimnazjum xd
      • hilary_fanka Dokładnie- to zależy 13.07.10, 20:29
        Ja chodzę do dobrej szkoły, bo najlepszej w moim województwie. Dwoiłam się i troiłam ,
        zęby się dostać. W końcu się udało. Nałogów nie ma żadnych, nasza szkoła jest połączona
        z liceaum, więc może kilku licealistów na krzyż pali gdzieś na dziedzińcu szkolnym. Tak to
        szkoła promuje zdrwoy tryb życia i jest tu większość osób, które wiążą swoją przyszłość
        np. z medycyną.
    • ridiculous Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 20:27
      To po części mit. Oczywiście są osoby, których interesują używki i nie zajmują się nauką.
      Jednak jest wiele osób, które tak samo jak Ty boją się tego pierwszego roku. Nie martw się.
      Na pewno odnajdziesz się w nowej szkole c:
    • drama_queen Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 20:28
      niektórzy uważają, że jak się pali i pije to jest oznaka fajności i teraz nawet
      pierwszoklasiści sięgają po używki. sama nie byłam święta, bo wpadłam w złe
      towarzystwo, ale w porę się zorientowałam, że cały czas namawiają mnie tylko do
      złego i dlatego uważają, że jestem super, ekstra, kól. bardzo bym chciała, żeby
      gimnazja zostały zlikwidowane i powrócił stary system (8 lat podstawówki i 4
      lata liceum). wszyscy by się znali od małego i nie mieli potzreby szpanowania
      swoimi nałogami.
    • paulusia098 Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 20:28
      nie można oceniać wszystkich przez pryzmat kilku osób ; //

nie zgadzam się z tą opinią . wiele osób z mojego otoczenia to normalni nastolatkowie , bez
      nałogów .

owszem jest sporo osób , które mają kontakt z używkami , ale nie wszyscy ; ]]
      • ledom tutaj ;) 13.07.10, 20:34
        osoby sięgające po używki też mogą być w porządku znam wielu takich ludzi i do
        niczego mnie nie zmuszają i są spoko. U mnie w szkole trochę osób sięga po
        używki, ale na pewno nie większość i jestem pewna, że odnajdziesz się w nowej
        szkole wink Ja jestem w 3 klasie gim. i w mojej klasie jest tylko 2 nałogowców
        pozostałe 19 osób chodzi najczęściej na piwo, ale tak dla przyjemności ;D
      • christina321 Pól na pól. 13.07.10, 20:37
        Nie mozna powiedziec, ze wszyscy tacy sa. Jednak, niestety wiekszosc
        gimnazjalistów tak robi. Ja uwazam, ze jesli bedziesz sie pilnowac i nie dawac
        w ciagac w to, to nawet tego nie zauwazysz. Ja tak robie/robilam i wychodzilo.
        Gimnazjum, to perfidny czas.
    • tallyweijl Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 20:28
      To zależy od uczniów i gimnazja. U nas popalają, ale najczęściej chłopaki ci którzy nie za
      dobrze się uczą...
    • heyyeah ja mam szczęście. 13.07.10, 20:33
      idę do gimazjum połącznego z liceum, więc automatycznie będzie ciszej. Są tam zakazane
      papierosy i te sprawy, a uczniowie przestrzegają tego zakazu. Myślę, że nie mam się czego
      bać...
      • ashley179 fakt ale 28.07.10, 22:18
        u nas jest tylko grupka takich ludzi reszta jest normalna....
    • squash zależy od człowieka. 13.07.10, 20:34
      nawet w prywatnych gimnazjach są nałogowcy; tak samo w tych cieszących się złą sławą
      spotyka się abstynentów. Musisz po prostu znaleźć sobie grupkę w miarę normalnych
      znajomych i trzymać się z nimi.

co do totalnych ignorantów, chlejących i palących - naprawdę rzadko spotyka się takie
      przypadki. większości naprawdę zależy na jakichś przeciętnych ocenach.
    • michaelmontana Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 20:35
      jeśli uniaksz takich osób nic ci nie grozi ;p
    • karolcia3486 Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 20:36
      . Też idę teraz do gimnazjum i się tego boję .
    • kocham Nie zgodze sie z tym ;) 13.07.10, 20:39
      Gdy ja szłam do pierwszej klasy nawet o tym nie pomyślałam szczerze mówiąc.
      Tak owszem zdarzają się takie typki co tylko papierosy i wódka, ale bez przesady mysle ze
      jednym sposobów żeby sie w takie coś nie wciagnąć to trzymac się z osobami które maja
      takie obawy jak ty i zachowają zdrowy rozsądek. Ale na moje oko nie powinnaś się
      martwić mnie nikt ani do papieroska ani do wódki nie namawiał wink
      • mweezy pół na pół. 13.07.10, 20:49
        jest wiele osób, które totalnie olewają swoje obowiązki, lecz jest też wiele
        osób, które są ambitne i rozsądne, więc nie martw się.
    • urszulka2691 Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 20:44
      ja też ide do gimnazjum po wakacjach ale znaw wielu gimnazjalistów( bo mieszkam jakies
      2 minuty od niego) i większośc z nich to super kumple którzy nie piją i nie palą ale zdarzają
      się też tacy co rano pod szkołą fajki palą...
    • yzz. Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 20:45
      każde gimnazjum jest takie samo. i smutna prawda jest taka, że kiedy pójdziesz
      do gimnazjum, musisz ukształtować swoją osobowość, a nie każdy jest na to gotowy
      w wieku 13/4 lat. nauka schodzi na ostatni plan, nawet wzorowi uczniowie nie
      mają pasków na świadectwach -,-
    • bombshell To zalezy od gimnazjum i dyrektora 13.07.10, 20:47
      dobre szanowane gimnazjum nie pozwala sobie na takie "coś"
    • wariatka_jaa Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 20:48
      ja tez po wakacjach ide do gimnazjum, ale nie obawiam sie tego smile
      mysle, ze nie wszyscy pala i pija smile
      no, ale wiadomo, ze znajdzie sie kilka osob, ale nie nalogowcow tylko dzieciakow
      szukajacych nowych smakow tongue_out
      pozdroo! xd big_grin
      • nasti. Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 20:54
        To zależy od towarzystwa. Moja klasa była prawie w całości patologiczna.
        Za to inna klasa z naszego rocznika to istne aniołki z paskami na świadectwie.
        Ale nie masz się czym martwić, zawsze znajdą się porządni ludzie wink
        Mogę ci poradzić, żebyś się udzielała w szkole. Są różne dni sztuki, itd.
        Podczas takich akcji poznasz normalnych ludzi.
      • minaslia Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 20:57
        nie zgadzam się! U mnie w szkole w prawdzie palą i piją, ale nie jest to
        powszechne. Osób w nałogu jest w mojej szkole jest naprawdę baaaardzo mało ok.
        0-2 os./klasę. Jak ktoś pije czy coś to raczej okazjonalnie...
        To wszystko zależy od poziomu szkoły moja jest bodajże druga we Wrocławiu, a z
        uczniami nie ma większego problemu...
    • kararock Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 20:48
      ja też ide po wakacjach, ale rzaczej nie sądze, aby w moim tak było
      no i jak inni już napisali to zalezy też jakie to gimnazjum
    • karola__ zdecydowanie ; D 13.07.10, 20:52
      jeśli sama będziesz się pilnować i zwracać uwage na ludzi to będzie dobrze : ).
      aktualnie ide do 3 gim i owszem, połowa mojej szkoły czy nawet więcej pali bądź pije, nie
      raz widziałam rówieśników na osiedlu z papierosem, ja się pilnuje i nie pije, nie pale i
      całkowicie jestem z tego zadowolona.
      i tak, zgadzam się z tą opinią
    • nyc._.lon gym . 13.07.10, 20:53
      też idę od września do gym . : /
      zgadzam się z tym , że to nałogi i problemy..
      ale nie koniecznie tak musi byc..
      to zależy od poziomu gimnazjum i osób , które do niego chodzą..
      jesli masz silna wolę , to na pewno nie dasz się wciągnąc w tego typu sprawy..
      a tak w ogóle , to znam wielu gimnazjalistów , którzy nie mają nałogów i są
      normalni..

; ))
    • lukas11136 Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 20:54
      jako uczen od września 3 klasy powiem ci ze tak! to wódka i papierosy, osoby
      które palą czy piją są jakby o rulez a ci którzy nie to nie wiem głupie
      osobiście nie robie a ni jednego a ni drugiego bo mam za słaby łeb. ale ci
      którzy piją tą są dorosli i colll .. ..pf..
    • artificial_ Re: Gimnazjum - to tylko papieroski i wóda ? 13.07.10, 20:57
      a sex&drugs ?<3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka