Dodaj do ulubionych

miedziana szamponetka.

17.07.10, 14:38
` w poniedziałek pomalowałam sobie włosy szamponetka w kolorze miedzi firmy 'marion' na sześć myć. nie podoba mi się zbytnio, więc myję i myję i myję i nic. kolor się zatrzymał i nie chce zejść. ciagle ten sam, myłam już chyba siedem razy. jutro ide do kościoła i nie chcę już miec tego koloru. nie wiecie może, co mam zrobić? :c
Obserwuj wątek
    • elen Re: miedziana szamponetka. 17.07.10, 14:42
      spróbuj szamponem przeciwłupieżowym. nie zejdzie ci jednak ten kolor tak od
      razu. szamponetki trzymają się długoo
    • morphine_ Re: miedziana szamponetka. 17.07.10, 14:43
      TO tak nie działa, że myjesz od razu i ci się zmywa . Na to potrzeba czasu ;
      ) A do kościoła proponuje założyć czapkę, beret czy chustkę ; )
    • leanne Re: miedziana szamponetka. 17.07.10, 14:44
      Jeśli wcześniej miałaś blond, to raczej już nie będzisz miała takiego samego koloru. Spróbuj jakiegoś szamponu przeciwłupieżowego, najlepiej Head&shouders (?). Podobno przeciwłupieżowy lepiej wywabia szamponetki. wink
      • emma074 Re: miedziana szamponetka. 17.07.10, 14:53
        tez mam miedziane z Marion i muszę cie zasmucić ze to długo trzyma ja mam już 2 miesiące proponuje żebyś zafarbowała włosy na taki kolor jaki masz naturalny ;]
    • dusssia Re: miedziana szamponetka. 17.07.10, 14:47
      tak jak bedziesz myc to ci sie nie zmyje
      jesli miałas jasne włosy to wogóle odcień ci zostanie.
      a co ci to przeszkadza że pójdziesz tak do kościoła, luzikkk ;d
    • kamila_1355 a teraz cierp za swój błąd. ;d 17.07.10, 14:48
    • kitty Re: miedziana szamponetka. 17.07.10, 14:58
      szamponetki tak szybko nie schodzą. na opakowaniu jest napisane, że 6 myć, a kolor może
      zostać na stałe.
      farbuję ostatnio tylko szamponetkami, mam doświadczenie - jekieś 4 lata jestem ruda, od
      początku gimnazjum.
      • smiley. . . . 17.07.10, 15:00
        ` tak, myślałam, żeby zafarbowac na taki jaki miałam, miej więcej orzechowy brąz.

no właśnie mam head and shoulders.

• ewej cytryna 17.07.10, 15:05
          sprobuj sokiem z cytryny przemyc wlosy albo meskim od lupiezu, bo jest silniejsze ale od
          razu Ci nie zejdzie, ja bym radzila znowu uzyc jakiejs szamponetki jesli nie chcesz farbowac
        • mamba_ Too masz problemaa : / 17.07.10, 15:13
          Wierzyłaś , że ci się to zmyje ? xdd TO ja ci powiem , bo też sobie pomalowałam
          włosy tą firmą ; D . Otóż w wakacje postanowiłam pomalować włosy na brązowo .
          Kupiłam szamponetke z firmy '' Joanna '' po pierwszym myciu farma już schodziła
          i kolor był słabszy : / . Gdy drugiego dnia poszłam na basen , cały kolor się
          już zmył : / . Postanowiłam pomalować włosy czymś mocniejszym . Wiedziałam , że
          szamponetki z firmy '' marion '' tak szybko nie schodzą bo to podróba .
          Pomalowałam włosy na '' czekoladowy brąz ''. Efekt ? W lustrze śliczny brąż , a
          na zewnątrz w naturalnym świetle CZERWIEŃ ! : c Wyglądałam ja jakiś kołeek .
          Farma trzyma się już 2 tygodnie , i nie chce zejść . Tzn. Końcówki mam już
          naturalnego koloru , a góra już jest brązowa X DDD , PRzypominam , że włosy
          naturalnemam kooloru : Ciemny brąz / popielaty . Jednak , możesz to zmyć za
          pomocą : Wlać do miski wodę tak na umycie głowy , dodaj do niej łyżeczkę soli (
          zależy ile wlejesz ) tak żeby było jej więceej , i trzymasz w tej misce 10 minut
          . Powinno zejść ; D . To nie jest porada z neta , bo moja frendzia , miała
          identyczne włosy jak ja ( czerwone ) nawet mocniejsze . Wyjechała nad morze , i
          już tego koloru nie ma , tylko ma naturalne . Dlaczego pomogło ? Bo w wodzie
          morskiej jest sól ; D . A jeśli nie schodzi , popiół wetrzyj w głowę . kiss
          Pozdrawiam .
          • lorente Re: Too masz problemaa : / 17.07.10, 15:19
            mamba_ dziękuje! Jeszce nei wypróbowałam ale dziękuję!
            Końcówki ma już naturalne ale reszta jest ruda..

• squash miedziana szamponetka. 17.07.10, 15:07
      zafarbuj na kolor bardziej zbliżony do twojego naturalnego. mi pomogło. (;
    • blondzia Re: miedziana szamponetka. 17.07.10, 15:07
      A potem mają stuknięte laski które malują włosy tongue_out
    • emojuss Re: miedziana szamponetka. 17.07.10, 15:11
      moja kuzynka miala blond wlosy i pomalowala sobie samponetka tak ze wyszly jej rozowe xD myla je w proszku do pieczenia (!) i potemj cala jej zeszla xD
      • kinga1552 do emojuss 17.07.10, 15:16
        hahaa dobre w proszku do pieczenia ale jak to?
        • emojuss Re: do emojuss 17.07.10, 15:29
          mozna rozrobic w wodzie i plukac xD
    • kolorowo Re: miedziana szamponetka. 17.07.10, 15:30
      dokładnie wiem co czujesz ;dd
      ja też tak miałam . ;d
      byłam ruda ? ;d
      i nałożyłam na to brąz ;d i się śmieminiło , a resztki rudego zostały jeszczer 4 miesiącee , choć myje głowe codziennie wink
      • smiley. . . . 17.07.10, 16:38
        ` ym, teraz mam już tylko głowę rudą, reszta naturalna, ah, jak dobrze zobaczyć mój kolorek. ;d.

wyprobuję to z solą lub sokiem z cytryny, dzięki kociaki, na was można polegac. <3
        • smiley. . . . 18.07.10, 11:49
          ` wypróbowałam sól i szampon męski. caly czas mam ten kolor. jednak wierzę, że sól pomaga, b owoda była pomarańczowa. będę codziennie próbowała. c:
    • lizzunia Re: miedziana szamponetka. 18.07.10, 11:59
      masz problem ;/,,,,,,,,,,,,
      umyj w kwaski cytrtnowym i soli ;D
    • 5 miedziana szamponetka. 18.07.10, 12:05
      Pocieszę Cię. Na moich włosach szamponetka trzymała się dziewięć miesięcy i
      nadal mam inny kolor włosów, niż przed farbowaniem.
      • smiley. mamba_ 18.07.10, 18:00
        ` a popiołem jak? mam po prostu wetrzec we włosy, a potem spłukac?
    • lamma Re: miedziana szamponetka. 18.07.10, 18:06
      i jak? nie zmyło się? byłaś w kościele? :q
      • smiley. lamma _ 18.07.10, 18:27
        ` nie, nie zmyło się ! próbowałam już nawet proszku do pieczenia. ;/.

w kościele byłam, ale kurde...
        szczęście, nie było tego głupiego księdza. xd

• lamma Re: lamma _ 18.07.10, 21:39
          trzymam kciuki za ciebie :3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka