Dodaj do ulubionych

boję sie ciemnośći .proszę wejdzcie.

20.07.10, 01:49
a więc może i głupota , idę teraz do 2 klasy gimnazjum , strasznie boję się ciemności ; /
mimo tego , że śpię przy lampce ;/
nie wiem co mam robić , do tego wiecie miałam żałobę nie chcę o tym mówić ; /
doradzcie coś , bo oszaleję !
błagam .
Obserwuj wątek
    • klama_kcmil Hmm... 20.07.10, 02:00
      Nie mam pojęcia,co mogę Ci doradzić, ja bałam się ciemności, gdy byłam młodsza,
      zbiegeim lat, samo przeszło. Może i z Tobą tak będzie. Wybacz, strasznie bym chciała, ale
      nie mam pojęcia, jak Ci pomóc.uncertain.
    • najaranazyciem ciemności * ... 20.07.10, 02:08
      przed tem takich lęków nie miałam ; /.
    • iga18 Przejdzie ci... Też tak miałam 20.07.10, 07:41
      cool
      • justynamatula Re: Przejdzie ci... Też tak miałam 21.07.10, 09:56
    • truemusic Ejj. 20.07.10, 08:39
      Też ide do 2kl gimnazjum.
      I też boje się ciemności . ;//
      To się nyktofobia nazywa.
      I raczej tego sie nie pozbędziesz. musisz tylko starać się przezwyciężyć strach.
      Ja już sama lampke wyłączam jak ide spać. ;D
      • lovebug Re: Ejj. 20.07.10, 08:45
        ja do 5 kl zamykałam oczy, jak zgaszałam światło i biegłam do łóżka, wskakując, co czasem
        kończyło się niefortunnym siniakiem, ale warto było, bo zrozumiałam że nie ma się niczego
        bać wink
    • chocolatex Re: boję sie ciemnośći .proszę wejdzcie. 20.07.10, 10:08
      Ja też się bałam, ale to było dawno. Zawsze wyobrażałam sobie, że idzie jakiś
      duch i mnie dusi. Lampka pomagała. W sumie to nie wiem kiedy mi przeszło. Od tak.
    • gwiazdka_14 boję sie ciemnośći .proszę wejdzcie. 20.07.10, 10:16
      Ja też się boję ciemności ale jak tam w "niej jestem" to myślę, że na przykład tego czego się
      boję nie! I przypominam sobie najśmieśniejsze momenty jakie przeżyłam. To pomaga!

kiss
    • nikuchova. Re: boję sie ciemnośći .proszę wejdzcie. 20.07.10, 10:21
      ja również boję się ciemności, to nic złego. każdy ma swoje małe fobie. musisz
      stopniowo próbować pokonywać swój strach. to wcale nie takie trudne jak się
      wydaje. powodzenia.
      • najaranazyciem dzięki dziewczyny ; *. 20.07.10, 12:40
        • schokobonsy hm 20.07.10, 12:45
          Jak byłam mała strasznie bałam się ciemności.Spałam przy zapalonym
          świetle.Kiedyś przełamałam się i chciałam spać przy zgaszonym.Od tamtego czasu
          śpię przy zgaszonym, a zapalona chociażby jedna lampka mnie denerwuje i od razu
          ją muszę zgasić,żeby usnąć.

Ty też spróbuj przy zgaszonym nic ci się przecież nie stanie.Nie myśl o tym przy
          spaniu tylko o czymś przyjemnym.
    • koralina94 Re: boję sie ciemnośći .proszę wejdzcie. 20.07.10, 12:46
      Moja przyjaciółka też się bała i spała nawet z mamą. Jednak po jakimś czasie się
      przemogła i już śpi normalnie ze zgaszonym światłem. Gdzieś czytałam, żeby przejść się w
      nocy po domu. Podobno pomagasmile
      • adrenaline Re: boję sie ciemnośći .proszę wejdzcie. 20.07.10, 12:52
        A ja nadal się ciemności boję, a idę do 3 gim. Co prawda śpie przy zgaszonym
        świetle, ale mam różne wyobrażenia, co do ciemności i duchów. To nie jest zabawne...
        Ale ja zamykam oczy i marzę. To bardzo mi pomaga. Np. wyobrażam sobie, że
        spotkałam swoją ukochaną gwiazdę itd.
        • olciaczka Re: boję sie ciemnośći .proszę wejdzcie. 20.07.10, 13:10
          Ja do niedawna też tak miałam... Żeby się nie bać to włączałam sobie mp3 w nocy jak było ciemno, a kiedy mój umysł doszedł do wniosku ,że nie ma sie czego bać, (bo posłuchałam sobie piosenek)już spokojnie spałam .To pomaga, tylko trzeba pamiętać ,żeby włączac sobie jakies zywe piosenki . To tyle. Nie wiem , czy pomogłamsmilewink
      • julcia284 Re: boję sie ciemnośći .proszę wejdzcie. 21.07.10, 10:55
        przejdzie z czasem
    • kikunia Re: boję sie ciemnośći .proszę wejdzcie. 20.07.10, 12:59
      ja właściwie nigdy nie bałam się ciemności, więc nie wiem za bardzo jak ci pomóc.
      Ale mam koleżankę, która w zimie gdy jest ciemno boi się sama wracać do domu, więc
      zawsze muszę ją odprowadzać, albo idzie z siostrą. Jest w moim i twoim wieku ; )
    • emma074 Re: boję sie ciemnośći .proszę wejdzcie. 20.07.10, 13:02
      ja się boje kiedy ktoś przed spaniem mi opowie o duchach coś albo jakąś przerażającą historie o zmarłych ;] mam szybę w drzwiach i w nocy mi się wydaje ze coś tam łazi wink
      Myśl o czymś przyjemnym przed snem spróbuj zapomnieć o tym ze jest ciemno
    • miley_cliqua tutaj! 20.07.10, 13:11
      ja też tak małam Jak miałam iść do piwnicy albo w nocy do łazienki to
      wszystkie światła zapalałam po kolei zeby nigdZie ciemno nie było.Bałam się
      sama spać . Jak moja siostra wyjechała na studia spałam z mamą , ale mówie
      kurde ide do 2 gim ( teraz do 3 big_grin) nie moge spać z mamą . Najpierw spałam
      przy lamce , ale rodzice mieli wąty że im chate podpale więc znalazłam na to
      spocób , który wykorzystuję do dzic . Więć wieczorem siedze długo na kompie,
      aż juz mi się oczy same zamykają ( wtedy szybciej zasypiam) i ustawiam tv na
      drzemke ( 30 min) i zamykam oczy . Po chili śpię , a tv się sam wyłącza smile
      Mam nadzieje że ci chociaz trochę pomogłamsmilewink
    • gorzata.14 Re: boję sie ciemnośći .proszę wejdzcie. 20.07.10, 14:00
      Spróbuj jakoś to zwalczyć.
    • sweet94 Re: boję sie ciemnośći .proszę wejdzcie. 20.07.10, 14:52
      kiedy będziesz chciała iść spać, zgaś światło i usiądź na środku pokoju. wyobraź
      sobie że stoi przy tobie anioł, ulubiony gwiazdor. w każdym bądź razie ktoś kto
      ci się dobrze kojarzy. zaraz po tym myśl że ktoś cię atakuje a ta ,,osoba" obok
      ciebie broni cię. te wszystkie potwory, straszne oczy czy jakieś inne wymysły to
      tylko twoja wyobraźnia. nic strasznego. to właśnie ona płata ci figle. ciągle o
      tym myślisz w takich sytuacjach bo masz takie lęki. rób tak codziennie.
      zobaczysz że nic a nic cie ani nie dotknie, złapie czy cokolwiek innego. mam
      nadzieję że jakoś z denka pomogłam. powodzenia!
      ps. mi to pomogło a tą metodę sama wymyśliłam,,,wink
      • najaranazyciem Re: boję sie ciemnośći .proszę wejdzcie. 20.07.10, 17:39
        okej , dziś tak zrobię ; ** dzięki wszystkim .
    • xblackxx Re: boję sie ciemnośći .proszę wejdzcie. 20.07.10, 17:44
      jestes dziwna tyle ci tylko moge powiedzieć!!
    • q. Re: boję sie ciemnośći .proszę wejdzcie. 20.07.10, 21:30
      Po prostu zgaś światło i idź spać. c:
      Spróbuj się nie bać, ja też się czasem boję (huhuhuh).
      Oczy się przyzwyczają do ciemności i nie będzie już tak ciemno. c;
      • taewunia8 Re: boję sie ciemnośći .proszę wejdzcie. 20.07.10, 21:36
        Dokładnie to samo tyczyło się mnie. Musiałam mieć włączone tv, żeby zasnąć.. w
        końcu powiedziałam dość. Wyłączyłam tv. Pierwszego razu wmawiałam sobie różne
        szmery, stukoty itp. i nie mogłam spać :c Ale potem już było ołkej.

Reaktywacja Kotkowego Czatu!
    • collage Re: boję sie ciemnośći .proszę wejdzcie. 20.07.10, 21:37
      też tak miałam kiedyś.
      ale to dlatego, że jestem cholerną maniaczką horrorów ;o
    • creyzola Re: boję sie ciemnośći .proszę wejdzcie. 20.07.10, 21:55
      ` wiesz , idź do psychologa . na prawdę pomaga , jeśli właśnie miałaś

żałobę , nie możesz się pozbierać po śmierci bliskiej osoby . moja koleżanka
      chodziła , kiedy jej tata umarł . pomógł jej . pomoże Cii . wink) 3maj się .
      kiss
    • nikawika Re: boję sie ciemnośći .proszę wejdzcie. 21.07.10, 09:50
      hmm . no nie wiem co Ci doradzic ...
      ale moja koleżanka też się bałą ciemności , po kilku chyba miesiącach samo jej przeszło .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka