Dodaj do ulubionych

Przeniesienie krzyża

03.08.10, 13:39
Widzieliście ten cyrk ? Co to ma być ; D Ta baba co tam stała-płakała, darła
się, modliła czekać tylko aż pobiłaby księdza. Albo ten gość co się
przywiązał. ; DDD I nie przenieśli tego krzyża. Przygłupy..... ! Ja to bym
przyszła w nocy i uciekła do kościoła św. Anny. Nikt by się nie stawiał. ; p
Co sądzicie ?
Obserwuj wątek
    • nick_jonas_jb Re: Przeniesienie krzyża 03.08.10, 13:40
      Nic nie sądze bo nie jestem w tym temacie w tym rozeznana
      • ooonutellaooo Re: Przeniesienie krzyża 04.08.10, 10:57
        Ci ludzie odstawiają szopkę po prostu. Wstydu też nie mają. Wszystko było
        ustalone, że krzyż zostanie przeniesiony, a tu co? sciana
    • idena Re: Przeniesienie krzyża 03.08.10, 13:41
      pisać każdy komentarz mile widziany, bo masz prawo do zdania. Wykorzystaj jekiss
    • julka_18 komedia, po prostu. 03.08.10, 13:46
      • elen Re: komedia, po prostu. 05.08.10, 10:40
        takie komedie to tylko nasi rodacy potrafią odstawić. w życiu jeszcze nie
        słyszałam, żeby ktoś choćby w Europie o podobną rzecz kłócił się i protestował.

no nie mogę...żal poprostu takiego czegoś i takich ludzi
        • twilight_6 niezczaiłam tematu xd 05.08.10, 20:45
    • dodii7 Re: Przeniesienie krzyża 03.08.10, 13:47
      Ja jestem za tymi przygłupami co walczą o krzyż.
      • idena Re: Przeniesienie krzyża 03.08.10, 13:49
        Cieszę się smile Mówisz swoje zdanie.
      • selena_disney Re: Przeniesienie krzyża 04.08.10, 14:33
        mi się śmiać chciało
      • cherry22 Re: Przeniesienie krzyża 06.08.10, 12:39
        Masz rację wink
    • lady_cat Re: Przeniesienie krzyża 03.08.10, 13:48
      nie przeniesli tego krzyża ? serio ?

ja popieram, by go nie przenosić .
      • idena Re: Przeniesienie krzyża 03.08.10, 13:52
        serio, serio big_grin
      • myszqa13 Re: Przeniesienie krzyża 03.08.10, 14:16
        lady_cat napisał(a):

> nie przeniesli tego krzyża ? serio ?
        >
        > ja popieram, by go nie przenosić .

popieram...big_grin
      • adellaide Krzyż 06.08.10, 13:07
        Chociaż jestem za przeniesieniem krzyża, dobrze rozumiem tych, którzy tego nie
        popierają. Nie wszyscy zauważyli, że ten krzyż stał się 'reklamą' polityczną.
        Czy nie lepiej byłoby ustawić przed pałacem jakąś tablicę, a krzyż przenieść
        do kościoła?? Przecież to tylko parę kroków dalej, a z resztą modlitwie
        powinno towarzyszyć skupienie, a jak można się skupić na ulicy??? A te
        wyzwiska m.in. pod adresem księży, to po prostu aż słów mi brak.uncertain
    • bellacullenx komedia.. 03.08.10, 13:52
      to jest żałosne..
      oglądałam to i aż mnie żal ściskał..
      • idena Re: komedia.. 03.08.10, 13:54
        i to taka z najwyższej półki devil
        • lady_cat Re: komedia.. 03.08.10, 13:58
          Polacy są świetni. ; D

powinni walczyć o to, by nie przenoszono. i tak zrobili . ale mogę się założyć, ze z tego
          będę na świecie się' śmiać ' .
          • koralowa `lejdi, przynajmniej ty normlna c; . 03.08.10, 14:01
            • lady_cat och dziękuję ci koralowa. c : 03.08.10, 14:04
    • koralowa idena ty pojeb*ana nastolatko . 03.08.10, 13:59
      `Czy tu kur*wa w ogóle wiesz co ty piszesz ? Czym jest dla Ciebie w ogóle
      krzyż co ? Gdybyś chciała wiedzieć krzyż jest symbolem cierpień i katorgi
      Jezusa. Albo dzieci, które z Polską flagą walczyły o Polskę, które cierpiały i
      jak lała się ich krew, aby Polska była silnym krajem. Krzyż to nie tylko symbol
      religijny. Jak gó... wiesz i nigdy nie spotkałaś sie z prawdziwym cierpieniem,
      to zamknij mordę i idź plotkować z koleżankami o nowej piosence Justina Biebera .
      Boga się nie wstydzisz .
      • idena Re: idena ty pojeb*ana nastolatko . 03.08.10, 14:23
        po pierwsze nie masz prawa się tak zwracać, przeczytaj regulamin ; ) Po drugie
        wiem co to jest krzyż zaufaj. I szanuję ten symbol jak nikt dlatego powstał ten
        wątek, bo to oni dali powód całemu światu by się śmiali z Polaków. ; / Po
        trzecie nie lubię Babiera ; DDD
        Po czwarte skąd wiesz czy się spotkałam czy nie. i cie to guzik obchodzi Po
        piąte tak żałuje wszystkich którzy kiedykolwiek w swoim życiu cierpieli Po
        szóste pozdrawiam smile
        • koralowa Re: idena ty pojeb*ana nastolatko . 03.08.10, 14:41
          `Śmiali się z nas ? Z czego niby ? Z tego, że bronimy naszej relgii, że sprawiamy, że
          pokazujemy, że Polska jest silnym krajem ? Ja jestem z nas dumna, że pokazujemy jak
          bardzo kochamy Boga. A ty koleżanko nie wstydź się swojej wiary, bo wstydzisz się
          mówiąc, że będą się z nas śmiać. A jeśli tak to co to za figury będą się z nas śmiać ? Żule
          spod sklepu, czy pedały ? Ich tak się wstydzisz ? Zastanów się nad swoją wiarą.
          Nie mamy się czego wstydzić . To wspaniale, że bronimy swojej religii ! Oby tak dalej !
          A śmiać możemy się z Twojej wypowiedzi, która świadczy o Twojej niedojrzałości .
          Więc zejdź na ziemię i przestań się wszystkiego wstydziń, co o nas pomyślą inni. Bo ludzie,
          którzy wierzą w Boga mają to gdzieś .
          Na Twoim miejscy pomyślałabym o tym co o Tobie pomyśli Bóg .
          • adellaide Re: idena ty pojeb*ana nastolatko . 06.08.10, 13:15
            Eh, obydwie jesteście siebie warte!!!tongue_out Moje zdanie o przeniesieniu krzyża już
            napisałam, tu chcę napisać o Was. Obydwie się sądzicie, piszecie `co by Bóg
            pomyślał o tobie`, wielkie katoliczki, a zapominacie, że Jezus jest w każdym
            człowieku. I uświadomcie sobie, że obydwie właśnie wyzywałyście Jezusa, a nie
            jakąś inną dziewczynę. Nie lubię prawić takich kazań, ale należę do grupy
            Eucharystycznej, i się trochę na tym znam. Proszę tylko o jedno- jeśli ktoś
            uważa, że to co napisałam jest głupie itp., to proszę, żeby powyzywać mnie w
            myślach, a nie na forum. Byłabym bardzo wdzięczna.
      • yourbadream @koralowa 04.08.10, 11:03
        Jezus nie umarł na krzyżu. Gdzie masz tak napisane? W tamtym czasie ludzi
        przybijano do pali albo do drzew. Poza tym osoba ukrzyżowana była potępiana. Po
        prostu świetnie! Polacy mało wiedzą i się jeszcze najwięcej plują z tej okazji.
        • koralowa yourbadream złotko c; . 05.08.10, 20:47
          `Nie napisałam, że Jezus umarł na krzyżu c; .Naucz się czytać poprawnie,
          potem mnie atakuj. ave .
      • niunia5250 Re: idena ty pojeb*ana nastolatko . 05.08.10, 13:32
        koralowa napisał(a):

> `Czy tu kur*wa w ogóle wiesz co ty piszesz ? Czym jest dla Ciebie w ogóle
        > krzyż co ? Gdybyś chciała wiedzieć krzyż jest symbolem cierpień i katorgi
        > Jezusa. Albo dzieci, które z Polską flagą walczyły o Polskę, które cierpiały i
        > jak lała się ich krew, aby Polska była silnym krajem. Krzyż to nie tylko symbol
        > religijny. Jak gó... wiesz i nigdy nie spotkałaś sie z prawdziwym cierpieniem,
        > to zamknij mordę i idź plotkować z koleżankami o nowej piosence Justina Biebera
        > .
        > Boga się nie wstydzisz .

zgadzam sie z toba
    • kamila_1355 Cyrk zbankrutuje... 03.08.10, 14:00
      skoro ludzie już darmowo robią z siebie klaunów w telewizji. xd
      Ten krzyż początkowo miał być symbolem pojednania Polaków,jednak po pewnym czasie
      podzielił Polskę. Polska to nie są tylko katolicy,ale również ateiści. Trzeba mieć
      świadomość,że niewierzących może razić w oczy krzyż. A poza tym... sama katastrofa to
      trochę za mało,żeby wystawiać pomnik Lechowi Kaczyńskiemu. Uważam,że przeniesienie
      krzyża jest jak najbardziej normalne.
      • lady_cat kamilo . . . 03.08.10, 14:06
        krzyż to nie tylko symbol religijny. to też symbol cierpienia. gdy wszyscy cierpieli, bo
        umarło tyle ludzi . . .
        • ave. W sumie to zgadzam się z tymi ludźmi. 03.08.10, 19:02
          Pani Hania, prezydent Warszawy nie zgodziła się na postawienie tam pomnika, ,,bo
          to nie jest miejsce na stawianie pomników" przecież zginęła głowa państwa, więc
          gdzie do cholery ma stać ten pomnik? Nie chce stawiać pomnika to będzie stał krzyż.
          • kamila_1355 Re: W sumie to zgadzam się z tymi ludźmi. 03.08.10, 23:08
            Lech Kaczyński nie zasłużył na pomnik. Powinna tam znaleźć się tabliczka,ale nie pomnik.
      • ave. Re: Cyrk zbankrutuje... 03.08.10, 19:13
        Cudownie. 95% katolików, 5% to inne wiary i ateiści, ale przecież Polska nie
        jest państwem katolickim. no tak. sciana
        • kamila_1355 Re: Cyrk zbankrutuje... 03.08.10, 23:07
          ale jednak jest te 5% i mimo,że są mniejszością trzeba mieć ich na uwagę.
    • mileycyrus13 Re: Przeniesienie krzyża 03.08.10, 14:01
      Jakie to głupie już mam tego dość. Ja nie wiem co mam o tym myśleć tyle czasu
      stał i teraz co już nie może. Moja mama ogląda tvn 24. Po co wzmagać kutnie o
      jakiś tam krzyż. Jak dla mnie może se tam stać. Nie jestem za tym, żeby latać z
      krzyżem. Takie jest moje zdanie i go nie zmienię jak się nie podoba to nie jest
      moja sprawa.
    • playtime Re: ten wątek uwłacza mojej godności! 03.08.10, 14:05
      O tak poważnych sprawach powinni pisać ludzie poważni! To co skleiłaś do kupy to jakieś
      kpiny!
    • gucik13 Przeniesienie krzyża 03.08.10, 14:08
      jaaa pie... ? nie przenieśli go ? naprwdę ?
      jaaa nie mogę . nie każdy polak musi być chrześcijaninem !
      krzyż nie jest polskim znakiem !
      niech powstanie tam pomnik, okej .
      myślę, że to dobre upamiętnienie ofiar tej katastrofy .
      ale nie krzyż ! bez jaj !
    • melodia Re: Przeniesienie krzyża 03.08.10, 14:11
      Teraz cały świat się z nas śmieje, bo Polacy nie chcą przenieść krzyża do
      kościoła
      !!!!!!! A poza tym to czy to jest postawa prawdziwego Katolika?:
      przepychanki, krzyki. Nie mogli uszanować tego krzyża i uczestniczyć w
      UROCZYSTOŚCI??? Przecież nikt im tego krzyża nie zabiera. Zawsze mogą wejść do
      tego kościoła i tam złożyć znicz czy kwiaty!!! To nie daleko.
    • myszqa13 i dobrze...krzyż powinien tam stać... 03.08.10, 14:14
      co on wam przeszkadza??to w pałacu prezydenckim czy w kościele św.Anny mieszkał Lech Kaczyński??gdzie niby przyjmował tych gości z którymi leciał??w Pałacu...więc tam powinien stać krzyż a nie przed kościołem...nod obra może tam stać pod kościołem ale dla większości ludzi to miejsce tego krzyża jest przed pałacem...
    • kararock Re: Przeniesienie krzyża 03.08.10, 14:16
      dla mnie to niech przeniosą ten krzyż, ale pod warunkiem powstania pominika, bo w te ich
      gadanie, że tam powstanie nie wierze
      • miley347 Re: Przeniesienie krzyża 03.08.10, 14:25
        Ja jestem za tym żeby krzyż przenieśli do kościoła ale w zamian chcę żeby powstał pomnik lub
        tablica upamiętniająca ta katastrofę
    • julcia284 tu 03.08.10, 14:22
      ci ludzie daliby się zabić za ten krzyż... według mnie lepiej żeby staną w tym
      kościele , pałac Prezydencki to miejsce gdzie Prezydent kieruje państwem a nie
      cmentarz i Jarosław nie ma o co oskarżać Prezydenta. Niech im ten krzyż nawet na
      Wawelu postawią , chociaż uważam że nie powinni być tam pochowani...
    • playtime Re: szok... 03.08.10, 14:23
      że skasowano poprzedni fanatyczny wątek o tej samej treści...
      muszę się wypowiedzieć w tym mało ambitnym...
      Jest mi wstyd za wszystkich pseudo katolików!
      Harcerze postawili krzyż pod pałacem, między innymi ja...zatem to my powinniśmy
      decydować o jego losie...
      Symbolom religijnym należy się szacunek, a katolicy urządzili sobie jego profanację!
      Jestem głęboko wierzącą katoliczką i wstydzę się, że przez takich ludzi jak ten fanatyczny
      tłum moja religia zostaje źle postrzegana
    • 2468 Re: Przeniesienie krzyża 03.08.10, 14:28
      Mam to samo. nic dodać nic ująć. Mohery bronią krzyża jak by źle mu miałoby być w Kościele
      wink
    • drummie_ Re: Przeniesienie krzyża 03.08.10, 14:30
      To jest śmieszne. Katolicy przeczą swej wierze, robiąc to, co zrobili. Uważam,
      że pan Hołownia bardzo mądrze to skomentował, mądry facet z niego.
      Cóż, mam nadzieję, że przeniosą ten krzyż. Bez takich cyrków.
    • kazymuu Re: Przeniesienie krzyża 03.08.10, 14:31
      lepiej nie komentować zachowania tych ludzi.
    • activgirl Re: Przeniesienie krzyża 03.08.10, 14:44
      • activgirl Szkoda gadać, istny cyrk! 03.08.10, 14:45
    • bez.urazy Krzyż musi być przeniesiony!!! 03.08.10, 15:15
      Być moze tego nie pojmujecie, ale Pałac Prezydencki to miejsce pracy Prezydenta, a
      nie grobowiec pod którym składa się znicze.

Ten krzyż został tam postawiony TYMCZASOWO!
      Dla mnie to śmieszne, że jakaś kilkuosobowa grupka fanatyków sterroryzowała całe
      państwo!
      Oni sami profanują ten krzyż!!!! Tworzą z niego symbol walki politycznej! Bo
      Komorowski (którego nazywają "wnukiem bolszewika") nie chce tego krzyża spalić, tylko
      przenieść do KOŚCIOŁA! A ci rozhisteryzowani słuchacze Radia Maryja nawet ksieży nie
      chciali do Krzyża dopuścić, żywo nazywając ich "ubekami"! Ktokolwiek ich pod krzyż
      wpuścił, popełnił WIELKI błąd.

A tak i Polska nie jest państwem katolickim , tylko świeckim, więc ta sytuacja jest już
      zupełnie pozbawiona sensu.

Także uważam, że nie powinno na jego miejsce stawiać się pomnika, bo Pałac nie jest
      związany ze wszystkimi ofiarami, tylko z prezydentem, więc w jaki sposób ma czcić pamięć
      WSZYSTKICH OFIAR? Powinien powstać w miejscu katastrofy lub chociażby na Wawelu.
      • gucik13 zgadzam się z @bez.urazy . 03.08.10, 15:37
        chociaż jak już taaaaak bardzo chcą to jakąś tabliczkę, czy pomnik mogą postawić .
      • ave. Re: Krzyż musi być przeniesiony!!! 03.08.10, 19:10
        Wawel nie jest miejscem spoczynku wszystkich ofiar, tylko Pary Prezydenckiej.
        Krzyż wg. mnie powinien być przetransportowany np. do Smoleńska. Poza tym Polska
        chyba jednak jest państwem katolickim, skoro przyjęła chrzest. Np. ja. Przyjęłam
        chrzest- jestem katolikiem. proste-nie?
        • bez.urazy Aha 03.08.10, 20:28
          Problem w tym, że w konstytucji stoi iż Polska to kraj świecki. Niestey, to, że przyjęłaś
          chrzest nie wpływa na ten stan rzeczy.
          No właśnie, a nie tylko para prezydencka zginęła, więc na Wawelu powinien znaleźć się
          także pomnik z nazwiskami innych ofiar skoro już postanowili z niejasnych przyczyn
          wybudować tam ten grobowiec (bo w innym razie upamiętaniają tylko Kaczyńskich). Choć
          wg mnie rzeczywiście lepiej byłoby postawić pomnik w Smoleńsku.
      • czarownica_xd Re: Krzyż musi być przeniesiony!!! 05.08.10, 12:14
        popieram.
        poza tym tak sobie myślę ci ludzie co niby bronili krzyża tacy wierzący.
        tak tak myślę że Bóg nie chce żebyśmy się kłócili . Sądzę że powinniśmy być
        dobrymi ludźmi i pamiętać o tej katastrofie, a nie się kłócić.
    • chocolatex Re: Przeniesienie krzyża 03.08.10, 17:23
      Ja jestem za tym żeby krzyż był przeniesiony. Z tego co wiem to harcerze dali
      ten krzyż tam tylko do czasu pogrzebu a minęło kilka miesięcy i dalej stoi. Tak
      samo z jakiego powodu miał by być tam ten krzyż? Przecież prezydent nie umarł w
      tym miejscu gdzie jest krzyż. Lepiej postawić taki sam w tym miejscu gdzie to
      sie zdarzyło czyli w Smoleńsku. Zawsze się daje tam gdzie zginął człowiek a nie
      gdzie mieszkał czy pracował.
    • truflowa Re: Przeniesienie krzyża 03.08.10, 18:20
      Uważam że nie powinien tam stać.
    • zuaona Przeniesienie krzyża 03.08.10, 18:45
      Dwunasto-, trzynastolatki akurat wiedzą najlepiej. Nie mówię o wszystkich, ale
      niektóre wypowiedzi są po prostu śmieszne.
      Dla mnie ten krzyż jest zbędny. Mamy w Polsce inne sposoby czczenia pamięci
      zmarłych, znanych Polaków. Tablice i pomniki. Nie krzyże. Krzyż to symbol i jego
      miejsce jest w kościele. Polska nie jest krajem tylko katolików, jest wolna wola
      wyznania. Poza tym, katolicyzm w naszym państwie przestaje być religią, a staje
      się sektą.
      • ave. Zuaona- przeczytaj . 03.08.10, 19:07
        Otóż, pani prezydent Warszawy powiedziała, że pomnik NIE może tam stać, bo to
        nie jest odpowiednie miejsce. uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka