nobody_wins_ Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 12:29 No to dzis jestem oficjalnie załamana -,- on za prezydenta?! to bedzie masakra ;x a Jaroslaw mimo wszystko mogł sie zjawic -,- Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_1355 Szczęśliwy Bronek. Sfrustrowany Jarek. xd 06.08.10, 12:35 Oglądałam i bardzo mnie cieszy fakt,że to Komorowski jest prezydentem. A Kaczyński w tym momencie pokazał jak rozumie swoje hasło wyborcze,że Polska jest najważniejsza. Jeszcze jedna osoba mi nie umknęła to Beata Kempa,która podczas orędzia Prezydenta nie spojrzała ani razu na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
zee. Re: Szczęśliwy Bronek. Sfrustrowany Jarek. xd 07.08.10, 11:27 może powinna nosić okulary? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_cullen Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 12:35 uważam że to Kaczyński powinien być prezydentem,i dobrze zrobił nie przychodząc Odpowiedz Link Zgłoś
stephaniefanka Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 12:40 nie mogę Komorowskiego ! Odpowiedz Link Zgłoś
sonia321 Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 12:47 Jarosław jest bardzo przybity przegraną i zazdrości mu. A co do prezydenta to bardzo się cieszę że to on wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
paulett_ Mistake. 06.08.10, 12:51 J. Kaczyński nie był obrażony, według mnie nie zależało mu aż tak na zwycięstwie bo ma dobrą posadę. Dla mnie B. Komorowski to Tusk już wszystko za niego zrobi, a jego tekst na wałach przeciw powodziowych "Woda ma to do tego, że się wlewa i wylewa" to był na poziomie 3 latka. Jak to mój tata ujął "Już 3 letnie dziecko wie, że jak przechyli się szklankę to się woda wyleje" No to po prostu szkoda gadać... Wolałam dziś iść na zakupy niż patrzeć na przysiężenie. P.S- Polska już jest stracona, nie dość, że bieda to już chcą zmienić VAT... Odpowiedz Link Zgłoś
seline_ Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 13:39 On nie nadaje się na prezydenta! Nie dość, że cała władza jest w rękach jednej partii to jeszcze Komorowski nie umie rządzić. Więc Polsko, jesteśmy w deep shit. Odpowiedz Link Zgłoś
seline_ Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 13:42 Ah. Niektórzy twierdzą, że za kaczki możemy się wstydzić. Wstydzić się możemy za tak niekompetentnego prezydenta jak on. Lizus, który nic nie wie a gada bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
audreey Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 20:47 @seline_, Komorowski nieumie rządzić. ? po czym to wnioskujesz? prezydentem został dopiero dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
sasia30 Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 13:43 To nie fer! Dla mnie nie powinien prezydentem! Najlepszym prezydentem byłby Kaczyński! Odpowiedz Link Zgłoś
asiamileycyrus Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 13:46 Fajnie, bo lubię Komorowskiego i potwierdzam, że na zaprzysiężeniu nowego prezydenta nie było Jarosława. Odpowiedz Link Zgłoś
piesek_leszek Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 13:49 Nienawidze go -.- Odpowiedz Link Zgłoś
decode Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 13:50 no jasne, piszecie że jaki to jarek biedny, że świat mu się zawalił, ale fajnie to wykorzystał w kampanii, że rozdawał zdjęcia brata i w zamian za głos. żałosne i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
gratka Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 13:51 > moim zdaniem, to lekka przesada, zachował się tak, jakby był obrażony i > specjalnie nie przyszedł, aby to wszystkim pokazać. Zgadzam się z Tb. Ja się cieszę, że Komorowski jest prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
alice_sophie Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 18:53 B. Komorowski będzie dobrym prezydentem, co do J. Kaczyńskiego to myślę, że nie może pogodzić się z przegraną Odpowiedz Link Zgłoś
ania1234 Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 14:21 Ja niemoge taki dziat prezydentem NASZEJ KOCHANEJ POLSKI!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chikitka00 pfff 06.08.10, 14:32 nie cierpię komora. to jest pionek Tuska a Tusk lata za dupą Putina. żałosne i tyle. Polacy juz zapomnieli co to polskość skoro wybrali pól ruska na prezydenta. nie oglądałam bo jeszcze bym TV obrzygała. Odpowiedz Link Zgłoś
kociara7 Re: pfff 06.08.10, 15:36 A wybierając Kaczyńskiego z litości mielibyśmy kolejne 5 lat rozwoju w plecy... Odpowiedz Link Zgłoś
audreey Re: pfff 06.08.10, 20:52 @chikitka00, heh, lepiej byłoby wybrać rusofoba, tak? Polacy juz zapomnieli co to polskość , tak, tak, wszyscy, którzy zagłosowali na kogoś innego aniżeli pan Kaczyński, nie są godni nazywać się Polakami! zabawne, doprawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiotka Re: pfff 07.08.10, 09:58 Krótko, zwięźle i na temat. Myślę tak samo, jak Ty Odpowiedz Link Zgłoś
euforiia Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 14:29 Moim zdaniem Kaczyński to idiota . i cieszę sie że komorowski wygrał . ;p Odpowiedz Link Zgłoś
misio Re: Bronek, Bronek!!!!!!!! 06.08.10, 14:29 haha!!!! no i dobrze!!! kaczor niech się schowa, bo nie ma teraz nic do powiedzenia!!! Bronek niech żyje nam!!! xD Odpowiedz Link Zgłoś
miley__xd Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 14:38 Ja zauważyłam również, że nie było zbyt wielu osób z PIS-u, a tym bardziej, że nie było Jarosława Kaczyńskiego. Świadczy to o tym, że ta partia po prostu nie umie przegrywać i teraz się bd. zapewne mścili na Komorowskim za to, że on został prezydentem, a nie Kaczyński. To wredne. Uważam, że Bronisław Komorowski miał bardzo dobre orędzie i myślę, że bd. dobrym prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
wampirzyca_1 Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 14:58 Ja to nie wiem jak mogli wybrać Komorowskiego ! Ja go tak nie lubie ! Już wolałam żeby Kaczyński wygrał ! Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 15:02 co sądzę ? że p.Jarosław Kaczyński powinien przyjść .no ale to chyba oczywiste . Polskie społeczeństwo jest mądre, wyksztalone, a wiec jeśli większość wybrała p.Bronisława Komorowskiego licze na to, ze większość będzie miala rację. choć nie jestem do naszego nowego przydenta tak do końca przekonana, to jednak z każdym dniem zdaję sobie sprawę, ze to jednak dobrze, że to on został prezydentem . jeśli jego powołaniem jest sprawowanie władzy w Polsce, niech to robi, najlepiej jak potrafi . Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 15:10 Jakaś ty mądra. No sorry, ale może miał coś ważniejszego. nie wiesz tego. więc nie pisz jeżeli nie wiesz ; // mi jest obojętne kto jest prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
caterine1 Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 15:30 Czytam Wasze wypowiedzi, i aż śmiać mi się chce! Dzieci, czy wy nie rozumiecie, że wybór Komorowskiego na prezydenta był trafiony w dziesiątkę ? Kaczyński zapewne by żerował na śmierci swojego brata ! Jak wytłumaczycie to, że plakat z Zimnym Lechem w Krakowie, który wisiał już ponad 2 lata, musiał nagle być zdjęty, gdyż Jareczkowi się to spodobało? A Leszek jak się zasłużył Polsce, żeby spocząć na Wawelu? Czy był królem? Stworzył nowe imperium? NIE ! To, że zginął w takich okolicznościach jest naprawdę wstrząsające, ale że od razu PATRIOTA !? Błagam Was ! A co robią PIS'owskie babcie pod krzyżem ? Nie zobaczycie tam człowieka z PO. Dlaczego tak usilnie pilnują tego krzyża, skoro była mowa o pomniku pod Pałacem ? Przecież miejsce krzyża jest najbardziej w kościele ! Gdyby Jarek był naszym prezydentem, powrócilibyśmy do czasów zbierania kukurydzy i dziesięciny. Przecież miał protesty co do tego, żeby Polska była w Unii ! Bronisław wprowadzi Polskę w nowe szeregi, obiecuje wiele, pewnie i tak sporej części nie zdoła wykonać, ale wierzę w Niego. Przynajmniej obiecuje coś, co zdoła się naprawić. Pozdrawiam PIS'owskie dzieci, wychowywane przez babcie krzyża ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiath Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 21:09 I czytając wasze wypowiedzi śmiać sie chce!! Żałosne dzieci Disneya wierzą we wszystko co powiedzą im na kampani! Odpowiedz Link Zgłoś
kuroi_ Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 16:29 ludzie, pohamujcie się trochę z tą nienawiścią... osoby, które głosowały w wyborach na Kaczyńskiego i tak robiły to z litości, przynajmniej moim zdaniem. cieszę się, że to właśnie Komorowski został naszym prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
montanacyrus Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 16:30 Jarosław nie przyszedł bo przegrał pewnie czuł się zażenowany, czy coś. Mógł przyjść, pokazał by wtedy, że mimo przegranej umnie dogadać się z rywalem, ale nie on wolał strzelić focha. A co do Komorowskiego zobaczymyjakim prezydentem będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas11136 Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 16:44 Zaraz ludzie. Jebne.. Kaczynski to i tamto on biedy i źle sie czuje, ma matke chorą, brat mu zmarł z własnej głupoty... Jejku! To nie jest wytłumaczenie każdy ma źle. Żaden prezydent w tym kraju nic nie zmieni tylko rząd. Prezydent to tylko lalka nawet to gdzieś w konstytucji zapisane jest, że on jest przedstawicielem państwa. Głosowanie na kogoś z żalu no.. jest żałosne.. Kaczyński nic nie zmienił a co gorsza zpieprzył zrobił coś za co w II RP by go powieszona za jaja jakby je miał PODPISAŁ TRAKTAT LIZBOŃSKI tzn. że polska jedynie jest teraz Jednym ze stanów Unii europejskiej, nie jestem jakiś anty UE ale to głupota zwłaszcza w tym kraju. A i co on takiego jeszcze robił ? Veto ? coś z czym w I RP sobie poradzili to w III RP nie mogli...<br /> Pchanie się na jakieś tam spotkanie UE gdzie nie był potrzebny.. no nie ... wstyd na sali a właściwie na arenie europejskiej. Z dwojga złego wole Komorowskiego. Kaczyński gadał 'skoczmy wojnę polsko-polską' bla bla bla... Komorowski wygrał wybory a ten w najlepsze nakręca tą wojnę... są jaja co sie dzieje pod pałacem... normalnie chore państwo chore berety... chory rydz.... swoją drogą O Rydzyka powinni skazać na dożywocie czyszczenia kostki brukowej pod pałacem.. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 16:49 sądze, że czego by nie zrobił pan Kaczyński to i tak znależlibyście sposób żeby go skrytykować A to, że Komorowski złozył kwiaty byłym prezydentom, a już o Lechu Kaczyńskim jakoś zapomniał to już tego nie widzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
weirdo Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 16:59 Państwo Komorowscy złożyli kwiaty prezydentom II RP, którzy pochowani są w Warszawie. Pan Kaczyński pochowany został na Wawelu w Krakowie, więc trudno, żeby jechał tam, a potem wracał na dalszą część uroczystości do stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 07.08.10, 19:06 ale krzyż o który jest taka afera nadal stoi. Mysle ze to tam powinny znależć się kwiaty. i jeszcze jedno.. Komorowski obrażał Lecha. Więc nie dziwcie się, żę Jarosław nie przyszedł na te uroczystosc. Gdyby ktoś obrażał bliską mi osobe tez bym jej nie lubila. Odpowiedz Link Zgłoś
audreey Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 20:55 @agusiak, a ja sądzę, że identycznie jest w sprawie pana Komorowskiego. cokolwiek by nie zrobił, powiedział, ludzie znaleźliby powód, by go skrytykować. no, ale to się odnosi do całej ludzkości, nie tylko do p. Komorowskiego czy p. Kaczyńskiego. i gdzie miał złożyć kwiaty ś.p. p. Lechowi Kaczyńskiemu, skoro jego grób znajduje się w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
weirdo Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 16:56 Jak czytam te niektóre opinie, to włos się jeży na głowie... Skąd w Was tyle nienawiści? A już najbardziej śmiesza mnie komentarze "no ale Polacy nic nie wiedzą o polityce". A Wy ile macie lat, żeby być ekspertami w tych sprawach? Jeśli chodzi o p.Kaczyńskiego to powinien okazać szacunek polskiej demokracji i przyjść na zaprzysiężenie prezydenta. I nie chciałabym go oceniać, ale najpierw tłumaczono go sprawami osobistymi, a potem się okazało, że pojawił się na posiedzeniu Sejmu... Zachował się jak obrażone dziecko. W mojej opinii to nacjonalista chory na władzę, ale nie napiszę, że go nienawidzę, bo do tego nie mam prawa. Posłowie PiS-u też się nie popisali - czarne wstążki (akurat dzisiaj okazali, że są w żałobie) i czytanie gazet w czasie orędzia... I czego wszyscy się tak boja? Że ktoś nas napdanie, rozkradnie itp.? Zawsze musimy sobie znaleźć wroga. Kiedy premierem był J.Kaczyński, a prezydentem jego brat, to mieliśmy doczynienia ze "sprawną władzą". Kiedy premierm jest Tusk, a prezydentem Komorowski, to mamy "władzę absolutną". Jeśli obecni rządzący się nie sprawdzą, to ludzie powiedzą im "do widzenia" w następnych wyborach i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
audreey Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 20:57 @weirdo, podoba mi się Twoja wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
luuluu Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 17:04 Wiesz co , nigdy nie wiesz z jakiego powodu go nie było. Może jednak to inny powód ? Nie wiemy tego. Co do Bronisława Komorowskiego - nie za bardzo się z tym zgadzam, ale muszę to zaakceptować. Szczerze ? Wisi mi to. Odpowiedz Link Zgłoś
cassie_1 @ mucha19945 06.08.10, 18:32 Homofobiczna postawa Jarka doprowadzi kraj do ruiny. Hmmmmm nie miałam pojęcia że ci którzy nie lubią gejów i lesbijek niszczą państwo. Cholercia chyba musiałam opuścić jakąś ważną lekcję w szkole na ten temat :< Odpowiedz Link Zgłoś
vhyf_ Re: . 06.08.10, 19:18 wiecie co? śmieszne jesteście. odezwały się te, które o polityce wiedzą najwięcej. a pan jarosław pokazał swoją kulturę, a właściwie jej brak. jak to ujął jakiś polityk. że ma chorą matkę? i co jeszcze? a popołudniu jakoś do sejmu przyszedł. więcej mówić nie będę i powiem szczerze- nie znam się za bardzo na polityce i nie będę tu wygłaszać swoich mądrości. jedynie dodam, że dobrze , że narazie nie mamy prawa głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
bella_swan23456 Re: Bronisław Komorowski zaprzysiężony 06.08.10, 19:28 No i Super. Bardzo mi się podoba,że Bronisław Komorowski został prezydentem. Jarosław Kaczyński powinien dobrze się zastanowić nim coś zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś