Dodaj do ulubionych

Sons of Anarchy

08.08.10, 17:43
Serial opowiada o gangu motocyklowym, który stara się chronić swoje
kalifornijskie miasteczko przed dilerami narkotyków i wielkimi deweloperami.

Z filmwebu.

Ktoś ogląda?
Osobiście mam nadzieję, że tak, bo to by oznaczało, że jeszcze są na Kotku
ludzie oglądający dobre seriale.

Szczerze powiedziawszy dopiero zaczęłam. Musiałam się uporać z innymi
serialami i filmami. SoA spodobało mi się zaraz po pilocie i polubiłam Jaxa
oraz Gemmę.

Swoją drogą Katey Sagal zmieniła się strasznie, w ogóle nie poznałam dobrze
nam wszystkim znaną Peggy Bundy. Tutaj jest zdecydowanie inna. Gemma to baba z
jajami, ot co.

Wszelakie "nie znam", "nie kojarzę" sobie darujcie. To jest forum. Jeśli
macie jakąkolwiek wiedzę na ten temat to zachęcam do wypowiadania się.
Obserwuj wątek
    • pluszbezpluszu Re: Sons of Anarchy 08.08.10, 19:34
      Ja!! Ja!! Ja!!

Aż się zdziwiłam, że ktoś tutaj w ogóle o tym napisałbig_grin tu raczej królują produkcje rodem
      z Disney Channel... i na tym większości znajomość seriali się kończy..

Jeden z moich ulubionych seriali i już się nie mogę doczekać 7 września (dobrze mówię?
      7?) na premierę 3 sezonu bo po finale 2 oj będzie się działo..

Również lubię Gemmę...(swoją drogą brak nominacji dla Katey do Emmy za drugi sezon to
      jakieś kompletne nieporozumienie-dla mnie powinna być statuetka gwarantowana) i
      Oppiego... i Half-Sack (sad ) i Clay'a... wszystkich w zasadzie.. jedynie ta.. lekarka
      (zapomniałam imienia... za długa przerwa) mnie czasami irytuje..
      • yourbadream Re: Sons of Anarchy 08.08.10, 22:35
        Ja szczerze powiedziawszy w pierwszym sezonie siedzę. Ciężko jest się momentami
        uporać ze wszystkim co się ogląda, a dodatkowo wolno mi się SoA ściąga >.<

Naczytałam się o finale 2 sezonu i się doczekać nie mogę kiedy zobaczę *.*

Chodzi ci o Tarę? Ja bym ją wykopała. A Emmy bym się nie przejmowała. Te
        wszystkie wyróżnienia to niczym głosowanie w Eurowizji o.O

Oj tak królują seriale Disney'a stąd się bałam, że nie zobaczę żadnej odpowiedzi.
        Oglądasz może Psych? xD
        • pluszbezpluszu Re: Sons of Anarchy 09.08.10, 09:59
          W takim razie nie będę spoilerować... tongue_out Ja znowu jestem w odwrotnej sytuacji- nie mam
          czego oglądać. To co do nadrobienia miałam, nadrobiłam dawno temu(no może True
          Blood
          mi zostało ale jakoś średnio mi się chce), to co oglądam na bieżąco się albo
          pokończyło albo jest w trakcie ale ma deficyt napisów(taki White Collar czy
          Leverage
          nie oglądam sama więc po angielsku nie mogę). Więc nadrabiam zaległości w
          azjatyckich serialach... Ale na szczęście niedługo sezon jesienny się zaczyna...

Finał naprawdę niezły... tzn fakt faktem może większość odcinka nie była jakaś porywająca
          (jeśli chodzi o akcje) ale ostatnie kilka minut.. ah.. Choć finału tegorocznego sezonu
          Breaking Bad
          nic nie przebije...

Tak, Tara... no mi ona właśnie nie pasuje... Co do Emmy jak powiedział Kurt
          Sutter "“F*ck 'em” aczkolwiek nagrody mogą być przydatne jeśli chodzi o decyzje o
          przedłużaniu serialu... No i jego oglądalność...

Niestety nie oglądam.. Kiedyś chyba nawet to ściągałam ale nie pamiętam co się później
          stało(skleroza nie boli) chyba wolno mi "szło" i sobie odpuściłam... Dobre to jest?
          • yourbadream Re: Sons of Anarchy 09.08.10, 14:03
            Matko ja lubię spoilery.

Wczoraj oglądałam White Collar 2 odcinek bez napisów, a 3 już z big_grin O
            widzisz! Wiedziałam, że o jakimś serialu zapomniałam Breaking Bad.
            Widziałam pitola, miałam ściągać, ale wpadłam w wir innych spraw i o.

Czyli Tary nie przeżyję jeśli działa nadal na nerwach w różny sposób, no, ale
            nie trzeba każdej postaci lubić, nie? Myślę, że SoA wybroni się nawet bez
            takiego Emmy...

Lubię "Psych". Jest śmiesznie, można też razem z nimi rozwiązywać zagadki. USA
            ma fajne seriale, wytrzymał do 5 sezonu, więc musi nim coś być. Ekipa jest
            naprawdę fajna.
            • pluszbezpluszu Re: Sons of Anarchy 09.08.10, 14:38
              Polecam Breaking Bad- mój ulubiony serial i jak dla mnie najlepszy w tym momencie
              produkowany... Aczkolwiek w razie czego- nie zniechęcałabym się pierwszymi odcinkami,
              mnie osobiście dość znudziły i słyszałam też wiele opinii jak to ludzie zrezygnowali z
              oglądania po obejrzeniu 2-3 odcinków... W pierwszy sezon dość wolno się rozkręca
              (dopiero gdzieś w połowie) i warto "przemęczyć" się, obejrzeć cały(tylko 8 odcinków ze
              względu na strajk scenarzystów) bo końcówka to wynagradza, a z sezonu na sezon jest
              coraz lepszy(co raczej rzadko się zdarza). I ogólnie..ahh... uzależnia i to bardzo (choć fakt
              faktem może to serial nie dla wszystkich)

Ogólnie Tara w drugim sezonie zrobi się bardziej eee "ostra", "twarda", "charakterna"? Czy
              jak to nazwać... Ale mimo wszystko irytuje(bo to bardziej aktorka niż postać mi nie
              pasuje) choć zdarzało mi się być bardziej zirytowaną (apropo Breaking Bad- żona Walter'a-
              głównego bohatera to dopiero coś)
              No właśnie nie trzeba każdego lubić i dobrze... Bo lepiej by postacie wywierały negatywne
              emocje niż żadne

W takim razie zabieram się do ściągania...Przyjemnych, śmiesznych seriali nigdy za
              wiele...Choć dzisiaj zrobiłam sobie taki natłok zaczynając kilka koreańskich dram(polecam
              Bad Guy'a- mam już chyba obsesje), że nie wiem kiedy będę miała czas to obejrzeć.

Też lubię produkcje USA... nie zbyt wymagające ale dobre jakościowo i bardzo przyjemnie
              się je ogląda...

A oglądasz może Mad Men'a? Zdobył dużo nagród, wszędzie trąbią, że rewelacja,
              produkcji AMC, a ja jakość nie mogę się zebrać...
              • yourbadream Re: Sons of Anarchy 09.08.10, 18:43
                BB mi się spodobało po pierwszym odcinku, ale czasu nie maiłam. Mad Men nie
                widziałam w ogóle. Wciągu roku ściągałam filmy i seriale z nadzieją, że nadrobię
                w wakacje (mam dłuższe, bo technikum skończyłam, a teraz na studia zaocznie
                idę), ale buba! Pierwsze dwa miesiące to mi się kompletnie nie chciało, ale się
                zmuszałam do filmów (wkręciłam się w nadrabianie Psych xD).

O nie. Nie przepadam za tym, gdy z biednej dziewczyny, która nie radzi sobie z
                problemem, nagle dostaje jajec.
                Czasami te od negatywnych emocji postacie są czasami fajniejsze.
                • pluszbezpluszu Re: Sons of Anarchy 09.08.10, 20:46
                  To tak jak jabig_grin Mam masę filmów (tak z 400? i ciągle rośnie) czekających na obejrzenie i
                  dupa... Miałam oglądać po zaliczeniu wszystkiego i też nie wyszło... ciągle mówię sobie "a
                  dobra.. od jutra już napewno zacznę oglądać" i nic z tego nie wychodzi... Chcę to
                  obejrzeć ale zabrać się za nic nie mogę...

A no właśnie... Przynajmniej jest spora szansa, że 3 sezon się na niej raczej nie skupi...tongue_out

A swoją drogą muszę się zorientować jakie nowości warto będzie oglądać bo zacofana
                  jestem i nic nie wiem co gdzie jak..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka