maaagda Re: Krępujące ._. 11.08.10, 19:01 nie da się przyspieszyć . Masz czas miesiączka powinna się pojawić do 16 roku życia a tak wgl. to zapytaj swojej mamy kiedy ona dostała bo to też zależy jak jest w genach tzn. kiedy rodzice zaczęli dojrzewać. Odpowiedz Link Zgłoś
ducha73 Re: Krępujące ._. 11.08.10, 19:03 Ja też mam 14 lat i też nie mam okresu. Znam ten ból. Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dochuu. Ja dostałam jak miałam 11 lat;DDD 11.08.10, 19:03 Nie przyśpieszysz.Po prostu niektórzy mają w wieku 11 a niektórzy mają w wieku 18. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 11.08.10, 19:07 jeśli nie dostaniesz okresu do 16/17 roku życia, to trzeba udać się do lekarza. każdy rozwija się w swoim czasie, zrozum. nie ma się do czego spieszyć, to bardzo uciążliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
drama_queen Re: Krępujące ._. 11.08.10, 19:06 ciesz się, jeszcze sobie w życiu pokrwawisz. Odpowiedz Link Zgłoś
apollina --------> dziewczyny przestańcie !! nic nie wiecie 11.08.10, 19:14 że tak powiem: drzecie morde, o to że chciałaby mieć okres .... nawet same niewiecie jak to jest !!! (nie mieć okresu w tym wieku) za 2 miesiące mam 15 lat ... i co ? niemam okresu martwię się. dziewczyny !!! może poyślcie inaczej , dlaczego chcemy mieć okres ? nooo whyy ? why ?!! * bo się martwimy, czy wszystko jest OK * bo wszyscy juz mają, a ja nie * a co jeśli nigdy nie dostanę i inne..... kurde....... zal mi was z tym "jesczze masz czas" kur*a ............ zal mi was z tym jak to źle jest mieć okres ............ zal mi was, że nie doceniacie cudzego nieszczescia - chwilowego ale nieszczescia dla nas..... zal mi was, bo zachowujecie sie jak małpy, jedna pogania drugą- tą samą odpowiedzią zal mi was, szczerze, ze nie dojrzałyscie psychicznie (co niektóre) ja się poprostu martwię!! a ciebie autorko pozdrawiam ;** jak co to pisz na gadu 5037023 Odpowiedz Link Zgłoś
akinorew13 Jak masz 14 lat, to nie jest źle, ale 11.08.10, 19:19 jak chcesz, to możesz iść do ginekologa, upewnić się, czy wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
avrilkaskate Re: --------> dziewczyny przestańcie !! nic n 11.08.10, 19:20 wiem, masz prawo się denerwować, ale w końcu dziewczyny dojrzewają do 16 roku życia Odpowiedz Link Zgłoś
koralina94 apollina 12.08.10, 09:50 Dziewczyno, przestań z tego robić jakąś tragedię. Jakby ludzie nie mieli większych problemów. Nie masz, trudno. A mi Ciebie jest żal, że takie głupoty piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
taylor_love Re: Krępujące ._. 11.08.10, 19:25 Ciesz się! Jak dostaniesz zobaczysz, ze to nie przyjemne... Odpowiedz Link Zgłoś
stuki Trzeba czekać... 11.08.10, 19:26 Coś ci powiem ja mam 15 lat, a okresu dostałam jak miałam13. rozumiem cię bo to faktycznie trochę dziwne uczucie ale nie ma rady musisz poczekac. Jak przyjdzie czas to bedziesz miała miesiączke bo każdy dojrzewa w innym tępie. Odpowiedz Link Zgłoś
apollina ----------> mam w kolko powtarzac 11.08.10, 19:46 przeczytajcie moja poprzednia opinię bo wy KURDE OD NOWA ZACZYNACIE piep*yć TO SAMO !!!!!!!! i wkolko i w kolko ma sobie to utrwalic czy jak ?? Odpowiedz Link Zgłoś
apollina -----> taaa piszcie to samo jescze 2000 razy 11.08.10, 19:46 pozdro !! ale szaaaal ........ Odpowiedz Link Zgłoś
queenb. Re: Krępujące ._. 11.08.10, 20:00 Ja też mam prawie 14 lat i w mojej klasie dużo dziewczyn nie ma okresu, Odpowiedz Link Zgłoś
xxxjolciaxxx moja rada:) 11.08.10, 21:36 nie przejmuj sie my na to nie wpływamy xD przyjdzie z czasem ; D na razie powinnaś sie cieszyć xd ja nie wiem czemu ty tak sie doczekać nie możesz; D chociaż ja za nim dostałam to też chciałam mieć xD pozdrawiam:3 Odpowiedz Link Zgłoś
sweet94 Re: Krępujące ._. 11.08.10, 21:40 i dobrze że nie masz. powiedz że też masz.i bez problemu. ja dostałam 2 w klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
temptation Re: Krępujące ._. 11.08.10, 21:51 Mówię Ci , nie masz czego nam zazdrościć . gdybym miała do wyboru mieć czy nie mieć wybrała bym to drugie . Kiedy reszcie dostaniesz okres zmienisz zdanie , ja się wcale nie czuje ,,kobietą'' jak to niektórzy piszą . Odpowiedz Link Zgłoś
wyobraznia Re: Krępujące ._. 11.08.10, 21:55 weź się ogarnij, jak można to przyśpieszyć? wsać sobie tampona, boże .. Odpowiedz Link Zgłoś
amanda. KoChAnA!!!!!!!!! 11.08.10, 22:11 Po 1. Ty się tym nie martw. Dziewczyna powinna dostać pierwszą miesiączkę do 16. roku życia. Wcześniej nie masz się po co niepokoić. Po 2. Nie wiem czy można przyspieszać pierwszy okres czy nie, ale naprawdę nie warto. Jeszcze się nim nacieszysz później przez kilkadziesiąt lat (no wiesz do menopauzy). Więc ciesz się wolnością póki jeszcze możesz! Potem są z tym tylko problemy, no wiesz, baseny, wakacje nad morzem i tam różne wyjazdy... ZAZDROSZCZĘ CI Odpowiedz Link Zgłoś
sel_dem Re: Krępujące ._. 11.08.10, 22:32 Dziewczyno uwierz mi nie chcesz ! Im dostaniesz później tym lepiej dla cb ! Odpowiedz Link Zgłoś
karolcika2205 Re: Krępujące ._. 11.08.10, 22:35 przyjdzie czas ja dostałam w 5 klasie , potem mialam rok przery czyli trak doklaniej w 6 ;pp . i czego masz sie wstydzic przed mama? . przeciez mama to mama . zawsze zrozumie i doradzi i wgl . Odpowiedz Link Zgłoś
fungirl627 Tu.! 12.08.10, 01:02 Nie da się przyśpieszyć ale niedawno byłam w takiej samiutkiej sytuacji jak ty.! Aż kiedyś w ogóle niespodziewanie dostałam niedługo go będziesz miała a jak na razie nikt nie musi wiedzieć że nie masz zawsze przy rozmowach mów że masz przecież nikt się nie domyśli Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_girl Re: Tu.! 12.08.10, 01:08 Niestety nie przyśpieszysz tego. Każda dziewczyna dostaje okres w innym wieku, nie ma na to reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
patimari22 Re: Krępujące ._. 12.08.10, 09:30 Każdy dojrzewa w swoim tępie one w wieku 11 lat a ty w wieku 15 Odpowiedz Link Zgłoś
koralina94 Re: Krępujące ._. 12.08.10, 09:45 Ja jakoś nie chciałam dostać To trochę dziwne, że nie chcesz gadać o tym z mamą, ja bym od razu do niej poszła. Wydaje mi się, że nie można tego przyspieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek14 Re: Krępujące ._. 12.08.10, 09:46 nie przejmuj się do 16 roku życie możesz go nie mieć później możesz zacząć się martwić ja dostałam w 1 klasie gimnazjum ale mam strasznie nieregularny a mam już 16 lat więc jak wiesz trzeba być cierpliwym i nie jest to zbyt przyjemny czas w miesiącu kiedy się go właśnie ma ! Odpowiedz Link Zgłoś
fantabuu N I E . 12.08.10, 09:52 to naturalna rzecz . sama przyjdzie . tez czekalam kiedy przyjdzie , a teraz najchętniej bym sie pozbyla tego g.ówna ! [/i]pozdrawiam ! ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
12miley12 Re: Krępujące ._. 12.08.10, 09:55 Gdzieś czytałam że okres można dostać w wieku 15 albo 16 lat więc nie ma co się martwić Odpowiedz Link Zgłoś
lovelena Re: Krępujące ._. 12.08.10, 10:04 wez ty sie ogranij. pozniej bd tego zalowac. ja dostalam w 6 klasie, a wczesniej tez chcialam dostac okres i teraz zaluje. nie spiesz sie! wazne, ze jestes dojrzala psychicznie, a nie fizycznie. Wiem, ze glupio jak sie nie ma okresu a wokol wszyscy go maja, ale ty tez dopstaniesz. to zalezy od genow i porozmawiaj normalnie z mama. chyba ze wstydzisz sie wlasnej matki, ze boisz sie zapytac o babskie sprawy Odpowiedz Link Zgłoś