martuniaaaaa 14.08.10, 20:08 No właśnie czy któras z Was gra na Pianinie albo na innym instrumencie Ja chce, tym roku zacząć. Jeśli ktoś gra mógłby powiedzieć jakie robi postepu? Od ilu lat gra ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0selena0 Re: Pianino - Gracie ?? 14.08.10, 20:26 Hej ja gram na fortepianie od 5 lat - zaczełam jak miałam 7 latek. Są ogromne postępy według mnie... Warto ! No i gram również na gitarze od 2 lat i jestem dumna. No i jeszcze gram na skrzypcach od 1 roku , postępy może i jakieś są , ale rezygnuję bo nie mam ochoty już na nich grać. A więc warto !!! Pozdrawiam ! Selenka<3 Odpowiedz Link Zgłoś
07tofik Re: Pianino - Gracie ?? 14.08.10, 20:47 No cóż... w tym roku skończyłam pierwszy stopień w szkole muzycznej i instrumentem na którym grałam był właśnie fortepian. Jestem bardzo zadowolona z efektów mojej pracy i z wyniku końcowego egzaminu. Gram też na gitarze Na prawde warto pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szklanka Re: Pianino - Gracie ?? 14.08.10, 21:36 Moim zdaniem naprawdę warto nie dla innych ale dla własnych korzyści. W tym roku skończyłam 1 stopień szkoły muzycznej z piąteczką (nie chwaląc się) i moim głównym instrumentem był fortepian. A teraz drugi stopień i następne 6 lat ale opłaca się serio polecam Odpowiedz Link Zgłoś
rosalie007 Re: Pianino - Gracie ?? 14.08.10, 20:33 ja gram na pianinie od roku, a na gitarze od 2 lat. jak chcesz to znam taka super szkole muzyczna w ktorej wszyscy sa na luzie i jest ogolnie super tu podaje link: www.music-school.pl/ Troche drogo ale wrto w 2 miesiace nauczylam sie grac dla elizy Odpowiedz Link Zgłoś
pamietnik Re: Pianino - Gracie ?? 17.08.10, 14:01 wiesz dla Elizy to można sobie kupić nuty i nauczyć się. Trudniej jest gracie inne utwory i grać na poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
aivelen tsa, grałam. 14.08.10, 20:52 przez pieć lat. nie powiem, nie był to czas zmarnowany, ale uczyłam sie strasznie nudnych wprawek, nie chciało mi sie grać, znudziło mi sie to. i zrezygnowałam, bo już nie mogłam, naprawde. jeśli masz duzo czasu, zacznij grać ( a powiem że trzeba go b. duzo, jeśli chceszz coś osiągnąć w pozniejszych etapach trzeba cwiczyć 3-4 g. dziennie, a jeśli tylko tak to przynajmniej 1,5 godziny 4 razy w tygodniu żeby umieć wszystko dobrze) teraz nie mmowie, usiąde sobie czasem, ale zmuszali mnie rodzice do chodzenia na te lekcje, choć czasem mi sie to teraz przydaje, mam fory z muzyki. rób jak chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
madzix1604 Re: Pianino - Gracie ?? 14.08.10, 20:55 Ja zaczęłam grać gdy byłam w 1 kl, potem miałam przerwę i zaczęłam grać w 5 kl Odpowiedz Link Zgłoś
msthic Re: Pianino - Gracie ?? 14.08.10, 21:00 gram . teraz będzie 6 rok . lubię granie i nie wyobrażam sobie życia bez niego, ale mam już dość muzycznej ... Odpowiedz Link Zgłoś
fantabuu Re: Pianino - Gracie ?? 14.08.10, 21:01 no chyba cie pojeb.ało ; o nie . xd Odpowiedz Link Zgłoś
suzann. Re: Pianino - Gracie ?? 14.08.10, 21:03 Ja kiedyś grałam przez rok. Szybko mi się znudziło .:p Odpowiedz Link Zgłoś
pinkax3 Re: Pianino - Gracie ?? 14.08.10, 21:04 Ja nie gram . ! xD . Ale kiedyś chciałm a później mi isę odechciało . xd haha Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Pianino - Gracie ?? 14.08.10, 21:08 Nie gram, nie mam do tego cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia321 Re: Pianino - Gracie ?? 14.08.10, 21:12 bardzo bym chciała... ale za dużo już tego a po za tym zazwyczaj mam zapał tylko na 2 tyg. ale mam nadzieję że z japońskim będzie inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
pattrysia Re: Pianino - Gracie ?? 14.08.10, 21:14 ja gram od 3 lat na skrzypcach rok na pianino i gitarze Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia2081 Re: Pianino - Gracie ?? 14.08.10, 21:16 ja gram od jakiś 3 lat . na wiolonczeli gram od 5 lat , bo to jest mój główny instrument . bo chodzę do szkoły muzycznej . ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
doggy Re: Pianino - Gracie ?? 14.08.10, 21:49 Mam jakiegoś szajskiego keyborda i kiedyś trochę grałam ale już mi się nie chce xD Odpowiedz Link Zgłoś
unthinkable Re: Pianino - Gracie ?? 15.08.10, 14:31 nie gram aczkolwiek bardzo bym chciała , ale narazie nie mam czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosalie007 Re: po skończeniu 10 należy sobie to odpuścić C; 16.08.10, 10:54 nie zgadzam sie moja babci zczela jak miala 20 lat.... Odpowiedz Link Zgłoś
broken_heart Re: po skończeniu 10 należy sobie to odpuścić C; 17.08.10, 13:52 ta jasne dupa, dupa. Do 10 roku zycia rodzice za ciebie decydują, albo ty masz chwilową zajawkę dopieo później wiesz co chcesz robić a nie do 10 lat. Nie wiem skąd ową informację posiadłaś Odpowiedz Link Zgłoś
pamietnik Re: po skończeniu 10 należy sobie to odpuścić C; 17.08.10, 13:59 nie zgadzam się.Można od ilu się chce.W popołudniowych szkołach muzycznych można iść jak się ma nawet 12,13 lat i idzie się do tak zwanego cyklu młodzieżowego, gdzie uczysz się nie 6 ,a 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
malcia Re: Pianino - Gracie ?? 15.08.10, 14:43 ja gralam kiedys 6 lat i do dzis dla sb tak pogrywam bo to jest jak alfabet po takim czasie i nie da sie zapomniec jak sie gra gralam rowniez kiedys na gitarze ale niestety przerwalam gre a zaluje Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Pianino - Gracie ?? 15.08.10, 17:24 Moim głownym instrumentem jest flet poprzeczny, a rzeczą dodatkową, ale obowiązkową jest właśnie fortepian. Mimo iż dźwięk fortepianu i sam instrument są naprawdę bardzo ładne to grać na nim po prostu nie znoszę... Odpowiedz Link Zgłoś
mrsrosebailey Re: Pianino - Gracie ?? 16.08.10, 19:23 Ja gram na keyboardzie, już od jakichś 7 lat. Kiedyś chodziłam do szkoły muzycznej. Teraz próbuję się nauczyć na gitarze, ale samej ciężko mi to idzie. ;x Odpowiedz Link Zgłoś
rebellious_soul Re: Pianino - Gracie ?? 17.08.10, 12:12 Gram ;P. W tym roku skończyłam szkołę muzyczną I stopnia, ale gram w sumie już 9 lat. nie wyobrażam sobie zycia bez fortepianu ;D. co do postępów, to po tylu latach jestem już w stanie zagrać prawie każdy utwór chopina. Ile masz lat? naukę najlepiej jest zacząć jak najwcześniej. pózniej jest bardzo cięzko. moja siostra zaczęła w wieku 13 i nie dała rady. po roku zrezygnowała. Odpowiedz Link Zgłoś
rebellious_soul Błąd 17.08.10, 12:13 rebellious_soul napisał(a): > Gram ;P. W tym roku skończyłam szkołę muzyczną I stopnia, ale gram w sumie już > 9 lat. nie wyobrażam sobie zycia bez fortepianu ;D. co do postępów, to po tylu > latach jestem już w stanie zagrać prawie każdy utwór chopina. Ile masz lat? > naukę najlepiej jest zacząć jak najwcześniej. pózniej jest bardzo cięzko. moja > siostra zaczęła w wieku 13 i nie dała rady. po roku zrezygnowała. * w tamtym roku skończyłam muzyczną xD Odpowiedz Link Zgłoś
nora. Re: Pianino - Gracie ?? 17.08.10, 12:16 Gram, już 3 rok. Myślę że robię postępy Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka13 Re: Pianino - Gracie ?? 17.08.10, 13:35 Przez 6 lat chodzilam do szkoly muzycznej na pianino Postepy zaleza od chceci i talentu Teraz gram na gitarze i bardziej mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
broken_heart Re: Pianino - Gracie ?? 17.08.10, 13:48 Ja chciałam na pianinie a gram, grałam na keyboard'zie. Stoi w pokoju kurzy się obecnie gram na gitarze. Na syntezatorze grałam ok 3-4 lat i coś tam umiałam xD Odpowiedz Link Zgłoś
pamietnik Re: Pianino - Gracie ?? 17.08.10, 13:57 Ja chodzę do szkoły muzycznej jestem już na 2 stopniu.Gram na pianinie obowiązkowo, klawesynie i flecie poprzecznym dodatkowo.Gra na instrumentach jest fajna jeśli oczywiście się ma chęci i pasje do codziennych ćwiczeń.Zastanów się czy masz chęci do codziennych ćwiczeń po 30 min., a z czasem po godzinie lub paru Odpowiedz Link Zgłoś