Dodaj do ulubionych

Co się dzieje...??

15.08.10, 19:00
...z tym światem???!!! Ten rok był od początku do końca nie udany w tym roku zgineło
około miliona ludzi. Wszystko przez to że ludzie są źli,nie modlą się. No bo Polska
tonie,Rosja płonie,w Pakistanie epidemia cholery,w Islandi wulkan wybuchł,trzęsienie ziemi
w Chile(stare ale w tym roku), w Chinach osuwisko i prawie 1300 osób nie żyje! [*] jak tak
dalej pójdzie to świat się sam wykończy!!!! Ja wiem że to nie jest niczyja wina...... nie chwila
to jest nasza wina!!!!!!! Czemu bo ja to powtarzam i powtarzać bedę BO SIĘ NIE
MODLIMY!!!! A modlitwa naprawde bardzo pomaga bo np.ja raz poprosiłam Boga w
modlitwie żeby mojemu dalszemu wujkowi sie zdrowie polepszyło bo ma raka i co...
troche lepiej mu już jest!!!! Ja sie troche boje że sie sami wykończymy a wy???kwiat
Obserwuj wątek
    • drummie_ Nadchodzi apokalipsa. Zeżre nas Godzilla. 15.08.10, 19:01
    • jade Re: Co się dzieje...?? 15.08.10, 19:03
      No może dlatego że się nie modlimy to to też... Ale wg mnie zmiana klimatu
      dziurawa dziura ozonowa. Polska tonie Rosja płonie o to mi chodzi. I ta pogoda,
      burze.
    • desires. Re: Co się dzieje...?? 15.08.10, 19:03
      ja też się nie modlę. mam zginąć? nie wierzę w modlitwe. też mi przykro.
    • sonia321 Re: Co się dzieje...?? 15.08.10, 19:04
      Bóg nie istnieje
      • rurushu Re: Co się dzieje...?? 15.08.10, 19:08
        @sonia321 zgadzam się smile
        • fineaszka Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 11:46
          @sonia321- a spróbować nie można?

Był taki czas że się nie modliłam, ale nie byłam szczęśliwa, niby miałam wszystko ale nie dawało mi to szczęścia, jak zaczęłam się modlić, byłam na prawdę szczęśliwa. Myślę, że kiedyś na pewno pożałujesz tych słów. indifferent
      • alexis69 Re: Co się dzieje...?? 15.08.10, 20:26
        sonia321 napisał(a):

> Bóg nie istnieje

Jeżeli Bóg nie istnieje to jak Twoim zdaniem powstał pierwszy człowiek? Sam
        sie zrobił? xD
        • sonia321 Re: Co się dzieje...?? 15.08.10, 21:57
          człowiek pochodzi od małpy
          • alexis69 Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 00:58
            Ale ktoś musiał stworzyć cały ten świat. Małpę też tongue_out
          • jade Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 11:06
            a jak małpa powstała ? ja wierzę w Boga
            • sonia321 Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 17:38
              tak powstał świat

Według każdej wiary stworzenie Ziemi i człowieka wyglądało inaczej. Do dyskusji
              nad tym tematem dołączają się i przedstawiają swoją wersję naukowcy.
              Tłumaczą nam, że wszystko zaczęło się od wybuchu. Powstał wtedy podział na
              jasne, ciemne, gorące i zimne. W tym czasie materia zaczęła zastygać, powstały
              wszystkie planety- m.i. Ziemia. Przestrzeń kosmiczna wyodrębniła się.
              Na Ziemi kolejne zmiany przychodziły z ruchami tektonicznymi*. Powstał suchy ląd
              a wraz z nim pierwotna roślinność. Nasza planeta zaczęła "poruszać" się w stałym
              rytmie co było zasługą ustalenia się biegunów, toru obrotu i obiegu Ziemi.
              Pojawienie się zwierząt zostało wyjaśnione powstaniem gatunków morskich, które
              po tysiącach lat ewolucji zaczęły wychodzić na ląd oraz latać. "Narodziły" się
              płazy, gady, ptaki i ssaki. Wraz z upływem czasu ewolucja "stworzyła" człowieka,
              istotę rozumną. Świat zaczął się udoskonalać
              Czy ta teoria jest prawdą, tego nikt nie jest do końca pewny. Interpretacja
              historii powstania naszego świata może być różna, a wybór należy do nas.

ruch tektoniczny*- różnego rodzaju wstrząsy i ruchy do dziś spotykane na
              świecie, mogące zagrażać człowiekowi.
    • join_ zbliza sie 2012. 15.08.10, 19:06
      • paramore.x33 -.-" @join_ 15.08.10, 19:31
        to naprawde pechowy rok, ale błagam Was ogarnijcie sie.
        czasem modle sie zadko, ale Bóg tu nie ma nic do rzeczy. tyle samo ludzi
        modliło sie w tym i tamtym roku.

droga join_
        przestać gadac takie glupoty, dziewczyno o czym Ty wl gadasz? ' zbliża sie
        2012 ' po 1, to jakos dziwne, bo 2009 tez można było taa powiedzieć, tylko
        jakos takie rzeczy sie niedziały.
        pozatym jakbyś niewiedziała dziś też miał być koniec świata. -.-"
        i to nie poraz pierwszy.
        Ty jeszcze wierzysz w takie bajki? wczoraj sie nie urodziłam, głupota ludzka
        najwidoczniej tez nie, bo juz z 10 x od 2000 roku slyszalam,ze ma byc koniec
        swiata, wczoraj na tym samym forum przeczytalam, ze ma być dziś, a dziwnym
        trafem pisze to i żyje.
        dzieckiem nie jesteś, więc ogarnij sie i przestań pisać takie głupoty. -.-"
        zdziwiona ? wczoraj sie nie urodzilas, ogarnij sie.

i niech mi ktoś jeszcze napisze/powie , ze ' 2010 sie zbliża ' i to ma być ten
        powód czemu to wszystko sie dzieje, to sie potne różową żyletką, śpiewająć '
        yt koms naturajli. ' -.-"

żałosne, że ludzie jeszcze w to wierza.
        ludzie, którzy 5 lat nie mają.

-.-"

• join_ Re: -.-" @join_ 16.08.10, 10:47
          kochanie, to był sarkazm.

wystarczyło spytać, zanim zaczęłaś najeżdżać.
          • paramore.x33 Re: -.-" @join_ 16.08.10, 14:51
            to zwracam honor.
            woa, myslalam,ze kolejny czlowiek typu ' to wszystko, bo 2012 sie zbliza, umrzemy ,wielka
            gwiazda spadnie na ziemie, zabijajac wszystko /ukaze nam sie diabel ' i 5 tysiecy innych historii,
            lub przez to,ze sie nie modlimy. buhahaha.
            zwracam honor. :p
            • join_ Re: -.-" @join_ 16.08.10, 20:39
              spoko. ja osobiście nie wierzę w 2012. jak byśmy mieli zginąć, to już byśmy
              zginęli. proste.
          • lieb_de_sekunde 2012... 17.08.10, 00:12
            zbliża sie 2012...
            niestety, ale w to wierzę. Modle się etc i te nieszczęścia omijają moje miasto (:
    • truskawkooowaa. Re: Co się dzieje...?? 15.08.10, 19:12
      i Amen.
      • izunia567 ale nawiedzona jesteś . 15.08.10, 19:16
        • golden_star Tutaj :) 15.08.10, 19:39
          Świat schodzi powoli na psy. Ludzie wariują, nie wierzą w Boga, nie chodzą po
          Kościoła. Ludzie są źli. Jakoś 60 lat temu nie było takich kataklizmów (moja
          babcia mi o tym powiedziała), bo wtedy ludzie wierzyli w Boga i moc modlitwy.
          Byli pobożni i szczęśliwi. A teraz szkoda gadać o tym. Nastolatki chodzą w
          ciąży, seks rządzi światem, pieniądze to największe szczęście jakie może się
          przytrafić. A teraz za to słono płacimy...
          Ale ja wierzę w Boga i moc modlitwy
          Z Bogiem ^^
          golden_star
    • milkaa_ Re: Co się dzieje...?? 15.08.10, 19:47
      sama nie potrafie tego rozgryść ale panikowanie i zasmucanie się nie ma sensu.
      Trzeba wierzyć że bedzie lepiej smile
    • katsuumi_17 Wątpię, że to wina niemodlenia. 15.08.10, 20:03
      A jednak fajnie, że Tobie to pomaga w problemach.
    • idiotka_ Re: Co się dzieje...?? 15.08.10, 20:10
      zgadzam się z tobą.
      chociaż mówicie bzdury - nie bedzie końca świata! będzie koniec ludzkości.
      myślicie że skąd się wziął węgiel? z pod ziemi. wiedzie ile ziemi musiało się rozsunąć żeby te
      wszystkie rośliny wpadły pod tą ziemię? a skąd wiadomo, że już kiedyś ludzie nie istnieli?
      tego nie wiemy.
      tak, to jest przez modlitwę. dużo, ale to bardzo dużo ludzi teraz drwi sobie z boga.
      niektórzy potrafią nawet przeklinać na niego. często go obwiniam o niektóre przykre rzeczy
      które stały się w moim życiu, ale na pewno z niego nie drwię. przecież większość gó...arzy
      nawet chwali się z tego że nie chodzą do kościoła!
      uważam, że z roku na rok będzie coraz gorzej, aż w końcu wszyscy poumieramy, ale
      wydaje mi się, że to nie jest koniec świata. ludzie kiedyś wrócą na ten świat.
      ale co się dziwić temu bogowi? on stworzył potworów, a nie ludzi. sami sobie nawzajem
      krzywdę robimy, a on nas jeszcze .. kocha. więc zamiast się gwałcić i zabijać powinniśmy się
      modlić. nie mówię żeby wszyscy nagle zaczęli codziennie rano się modlić i odmawiać
      różaniec, ale troszkę wdzięczności by się przydało.
      • thebestfriend @idiotka_ 16.08.10, 09:29
        ma dużo racji , trzeba się modlić , drwicie z Boga a dzięki niemu istnieje świat !
        On nas dalej kocha , a my wszystko co istnieje niszczymy , nie chodzimy do
        kościoła .
        • idiotka_ Re: @idiotka_ 16.08.10, 11:57
          dziękuję. c:
    • gwiazdka_14 Co się dzieje...?? 16.08.10, 09:43
      Jak może Bóg nie istnieć? No to kto stworzył ten cały świat?
      Cytruska zgadzam się z TB ;*
    • monikajb Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 09:45
      Zgadzam się z kilkoma ostatnimi wypowiedziami.
      Świat schodzi na dno, co tu dużo mówić.
    • nora. Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 09:49
      Nie sądzę, że to wina niemodlenia się, fakt powinniśmy się modlić, ale modlitwa
      to sprawa osobista każdego człowieka, chcesz tu wszystkich nawrócić? Wątpię żeby
      ci się to udało.
      A nawet jeśli wszyscy zaczną się modlić.. to co? i tak będzie koniec świata, nie
      mówię tu o 2012, tylko o tym ostatecznym końcu świata, nikt nie wie, kiedy
      nastąpi. A Bóg dał nam wolną wolę. Chcesz się modlić to się módl. Ja uważam, że
      ważne są czyny, nie słowa.
    • indywidualistka Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 09:50
      Taak, dla mnie ten rok też już od początku jest tragiczny.
      • karolinax3 fakt ,że rok.. 16.08.10, 09:58
        fakt że ten rok nie jest zbyt korzystny dla Polski i innych krajów , ale ty
        jako młoda dziewczyna nie powinnaś ie pogrążać w takich problemach.
    • koteczekdagus Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 09:56
      Majowie przepowiedzieli w 2012 roku koniec świata, a co do wiary to masz racje smile
    • momo. Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 10:02
      Na świecie zawsze były i będą katastrofy i nic się na to nie poradzi. Ja bym nie powiedziała,
      że teraz jakoś jest ich więcej.
    • dusssia Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 10:03
      rzeczywiście ten rok jest wybitnie pechowy , ale zastanawianie się nad tym dlaczego, jest
      bez sensu, bo właściwie pewnie każdy ma inną teorię , i nie odpowiemy sobie na to pytanie.
      Modlitwa jest bardzo ważna w życiu każdej osoby wierzącej, dzięki nie rozmawiamy z
      Bogiem , ale co ma być to będzie, i to właśnie Bóg wie co jest dla najlepsze , mimo że
      czasami sie z tym nie zgadzamy , ale to dlatego że trudno człowiekowi pojąć wolę bożą.
      Bóg kocha kazdego człowieka serce
      • cytruska Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 10:19
        mi babcia wczoraj opowiadała że jej babka z jakieś 60 lat temu opowiadała jej że słyszała
        że w przyszłości ludzie sie zrobia coraz gorsi,nie beda sie modlić, wtedy sie zaczną
        powodzie,trzesienia ziemi, ludzie beda ginąć, potem dziewczyny beda ścinać włosy na
        krótko,albo i nawet łyso beda chodzić w spodniach i wtedy wybuchnie wojna wyginią
        miliony osób a potem świat sie zakończy!!
        • fanta.stic Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 22:43
          haha, no to masz ambitna babcie big_grin.
      • fineaszka Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 22:36
        Modli się coraz mniej osób. Ja znam tylko 2 dziewczyny, które chodzą do kościoła i się modlą.

Bo człowiek jest coraz gorszy.
        • lieb_de_sekunde Re: Co się dzieje...?? 17.08.10, 00:13
          fineaszka> chodze do kościoła i się modlę...
    • heb Nie wierze w Boga 16.08.10, 10:08
      Więc czemu mam się modlić?
      • julcia284 jest w tym trochę racji 16.08.10, 10:14
    • szalona_fanka46 Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 10:15
      Pechowy... No cóż. To żywioły, a nie to, że ktoś się nie modli, a ktoś inny modli się za
      pięciu. Przykro mi, ale co modlitwa tu pomoże.? Można mieć tylko nadzieję, że 2011
      będzie lepszy.
    • zuziora_ Cóż.Tutaj droga autorko^ 16.08.10, 10:17
      Ja osobiście nie wierzę w koniec świata. Miał być 6.06.2006 >> bo liczby szatana xd

A co do tych wypadków, do Rosji do Chin kochana się nie martw. Przecież tak sobie
      wyobrażam świat. Z problemami. To tylko zaburzenia pogodowe, nic więcej. W Chinach
      czy gdzie tam owszem zginęli ludzie, ale Bóg ma temu powód prawda? Gdyby w powodzi
      wszyscy zginęli [Arka Noego] to też byś za nimi płakała? Uświadom sobie, że nie ma
      idealnego świata i non stop coś się dzieje. Na szczęście cywilizacja posuwa się na tyle do
      przodu, że sobie poradzą ; * < 3

Ave^
    • kiyoko13 Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 10:27
      Wcześniej też tak było,a to że nie zwracałaś na to uwagi to nie mój problemsciana

I dolicz sobie
      W Japoni co 90min. ktoś popełnia samobójstwo
      W Afryce co chwila ktoś umiera z głodu w tym większość dzieci poniżej 5 roku życia

Nie jestem religijna,nie modle się i nigdy nie wierzyłam w Boga.Uważam że cały świat to przypadek,a twoje życie zależy często od tego czy pójdziesz posiedzieć do kawiarenki na rogu i potrąci cię samochód czy nie.
      • mervelous Ty masz do nas pretensje? 16.08.10, 10:57
        Bo z tego co piszesz zdaje mi się, że tak.
        Ja się modlę, nawet ostatnio byłam w Częstochowie.
        Co się nas czepiasz?
        Widzisz może niektórzy nie są tacy "święci" jak ty!
        Nie powinnas poruszać tego tematu tutaj, bo są różne wierzenia!
      • katherine456 Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 11:27
        Już jesteśmy chyba ku końcowi świata. Mam taki List Niebieski i tam pisze że 13
        maja czy jakoś tak ma być koniec świata ale nie wiadomo którego roku albo
        jeszcze pisało że południe nie będzie istnieć bo tam same katastrofy a w Polsce
        co jest jest południe zalane i to wszystko co jest napisane w tym Liście
        Niebieskim to się sprawdza.
    • koniara13 Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 10:56
      co do końca świata to przestaje wierzyć, że w 2012 ma coś być. Było już tyle
      tych końców ale po tym co przeczytałam to dziś z niedzieli na poniedziałek miał
      być. i co? Pisali o burzach(bardzo dużych), deszczach i gradzie. w mieście w
      którym mieszkałam stało się to wieczorem: była bardzo duża burza i grad. i żyję.
    • rosalie007 Re: Co się dzieje...?? 16.08.10, 11:01
      wierze w 2012 roku bedzie koniec ludzkosci ale nie ziemi wszystkie zywioly
      powoli nas zabijaja
      • mervelous Zapomniałam dodać, że... 16.08.10, 11:05
        ... kaleczysz nasz język. Po jakiego grzyba tyle wykrzykników, znaków zapytania, wielkich
        liter? Słownik ort. też się Ci przyda.
        A co do końca świata to - nie wierzyłam, nie wierzę, a uwierzę jak naprawdę nastanie.
        Tylko dobry Bóg wie, kiedy będzie.
        • teqiulla Re: Zapomniałam dodać, że... 16.08.10, 22:41
          jak najbardziej wierzę w boga, a szczególnie w modlitwę, bo w wielu rzeczach mi pomagał i
          nigdy, ale to nigdy mnie nie zawiódł.
          to nie jest wina tego, że się nie modlimy. poprostu Bóg tak chce.
      • mweezy . 16.08.10, 11:09
        szczerze wątpię, że jest to wina niemodlenia się suspicious

klimat się zmienia, do tego dochodzi brak dbałości o środowisko i takie są efekty.
    • dhampir_ Tuu zapraszam ! 16.08.10, 11:06
      Oh tak to początek końca -.-
      Nie wiem czy wiesz , ale są ludzie wierzący i niewierzący !
      Zmusisz taką osobę niewierzącą do modlitwy ? !!
      Pomyśl trochę co piszesz.
      Co chciałaś osiągnąć pisząc ten wątek ?!
    • delicious Proszę! 16.08.10, 11:07
      "Bo się nie modlimy"?! Proszę Cię...Skoro bóg jest taki cudowny to czemu tak nas
      kara?
      Co roku giną ludzie. A te milion ofiar można wytłumaczyć nowsza technologią,
      rzekomym globalnym ociepleniem, brakiem zasobów, głodem, chorobami, no ludzie!
      Skądś to się bierze, i faktycznie my jestesmy winni, ale nie poprzez brak
      modlitwy. Może 60 lat temu było lepiej, bo się modlili? A 1000 lat temu to co?
      Sami chrześcijanie chodzili po świecie? Buddyści są bardziej religijni od
      chrześcijan i może to ich wina, hm? A może "świętych" babć moherowych? Uh...
      • allie. Re: Proszę! 16.08.10, 11:16
        Dziewczynko, przeczytaj uważnie.
        Nie ma boga. A jakaś posrana modlitwa nic nie daje. Kiedyś, jak byłam
        głupim dzieckiem, modliłam się każdej nocy i gó... z tego miałam. Więc nie
        pieprz głupot, że mamy się modlić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka