Dodaj do ulubionych

Proszę pomóżcie ;**

15.08.10, 21:59
Bardzo chce mieć prostownice do włosów ale moja mama nie chce mi kupić.
Proszę poradźcie mi jak moge ją przekonać.

Obserwuj wątek
    • sonia321 Re: Proszę pomóżcie ;** 15.08.10, 22:02
      sama uzbieraj kasę i sobie kup
      • kokoss. Re: Proszę pomóżcie ;** 15.08.10, 22:13
        po co ci ? - żeby niszczyć włosy ?
        mama po prostu o ciebie dba i chce żebyś miała naturalne włosy . a nie jak siano
      • emmawatson0509 Re: Proszę pomóżcie ;** 15.08.10, 22:36
        Nigdy tego nie popierałam, ale ... moi rodzice nie chcieli, żebym sobie kupiła sagę
        Zmierzchu (nawet za swoją kasę), w ogóle ich nie rozumiałam, przekonywałam, ale bez
        urazy dla nich zachowywali się jak ograniczeni w tym aspekcie. Żadne argumenty nie
        działały i ogólnie dno. Ale poszłam do księgarni, kupiłam książki, owinęłam w
        nieprzezroczysty papier (jak z biblioteki
        ) i mogłam czytać nawet przy nich . Sprawa ucichła i nie skapnęli się, że mam te książki.
        Sądzę, że nigdy się nie dowiedzą a nawet jeśli, to co z tego, ważne że mam, trochę
        pokrzyczą i po sprawie. <br />
        A co do prostownicy, to jeśli masz w miarę proste włosy, to nie kupuj, nie polecam. Ale
        jeśli masz loki ( jak niestety ja) to przyda ci się. Ja np. po umyciu związuję włosy w średniej
        wysokości kitkę i w tą kitkę wsmarowuję taki specjalny żel podkreślający loki i tym
        sposobem to co przy głowie mam prościutkie a kiteczka jest ładnie poskręcana.
        Prostownicą prostuję tylko grzywkę (mam dłuższą) i zakładam za ucho. Całych włosów
        nie polecam prostować, jeśli na prawdę masz duże loki, bo po 1. widać, że są prostowane,
        a po 2. potem są jeszcze bardziej suche ( a loki i tak są bardzo suche) no i po 3.
        zmarnujesz tylko czas bo zajmie ci to ok godziny ... Ja tylko czasem prostuję u fryzjera
        np. na jakieś wesele i jak on ułoży to ładnie to wygląda smile
    • kajuchna moja stara dobra metoda.... 15.08.10, 22:12
      Jeśli masz rodzeństwo to mów że twoja mama je bardziej kocha.
      jeśli masz lub nie to mów ze cie nie szanuje jako człowieka xD (ja zawsze tak mówię i mam to
      co chcesmile )

powodzenia smile
      • crezyyy Do kajucha i innych .. 16.08.10, 00:08
        kajuchna : Jesteś żałosna.Wiesz jakie rodzice później mają wyrzuty sumienia..Prawgnę by
        ciebie to spotkało jak będziesz matką.sad

Do innych : macie racje. Włosy się niszczą, chociaż niektórzy muszą bo na głowie to mają
        dopiero SIANO jak ich nie wyprostują.

Do autorki : Wykaż się sama i uzbieraj. Mamie zobaczy, że ci zależy na zakup prostownicy i
        ci może dożuci.

Mam nadzieję, że pomgłam.
        Pozdro, crezyyy
    • unborn_ Proszę pomóżcie ;** 16.08.10, 09:50
      może powiedz jej, że włosy będziesz prostowała tylko na specjalne okazje?
      możliwe, że się zgodzi. albo zacznij zbierac sama na prostownicę, Twoja mama
      zobaczy, że bardzo Ci zależy i zmięknie. powodzenia.
    • xblackxx Re: Proszę pomóżcie ;** 16.08.10, 14:44
      uzbieraj pieniądze i kup sobie sama dobra rada
      tak jest najlepiej
      ....

widziałam nawet prostownice za 39zł czy chcesz mieć taką za 200zł lub więcej ??
    • kingusska190 Re: Proszę pomóżcie ;** 16.08.10, 14:46
      nie kupuj. to ci zniszczy włosy. i później będziesz żałować.
      • wyobraznia Re: Proszę pomóżcie ;** 16.08.10, 20:12
        nie kupuj, to uzależnia! tak jak mnie cool

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka