skarbek 15.08.10, 21:59 Bardzo chce mieć prostownice do włosów ale moja mama nie chce mi kupić. Proszę poradźcie mi jak moge ją przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokoss. Re: Proszę pomóżcie ;** 15.08.10, 22:13 po co ci ? - żeby niszczyć włosy ? mama po prostu o ciebie dba i chce żebyś miała naturalne włosy . a nie jak siano Odpowiedz Link Zgłoś
emmawatson0509 Re: Proszę pomóżcie ;** 15.08.10, 22:36 Nigdy tego nie popierałam, ale ... moi rodzice nie chcieli, żebym sobie kupiła sagę Zmierzchu (nawet za swoją kasę), w ogóle ich nie rozumiałam, przekonywałam, ale bez urazy dla nich zachowywali się jak ograniczeni w tym aspekcie. Żadne argumenty nie działały i ogólnie dno. Ale poszłam do księgarni, kupiłam książki, owinęłam w nieprzezroczysty papier (jak z biblioteki ) i mogłam czytać nawet przy nich . Sprawa ucichła i nie skapnęli się, że mam te książki. Sądzę, że nigdy się nie dowiedzą a nawet jeśli, to co z tego, ważne że mam, trochę pokrzyczą i po sprawie. <br /> A co do prostownicy, to jeśli masz w miarę proste włosy, to nie kupuj, nie polecam. Ale jeśli masz loki ( jak niestety ja) to przyda ci się. Ja np. po umyciu związuję włosy w średniej wysokości kitkę i w tą kitkę wsmarowuję taki specjalny żel podkreślający loki i tym sposobem to co przy głowie mam prościutkie a kiteczka jest ładnie poskręcana. Prostownicą prostuję tylko grzywkę (mam dłuższą) i zakładam za ucho. Całych włosów nie polecam prostować, jeśli na prawdę masz duże loki, bo po 1. widać, że są prostowane, a po 2. potem są jeszcze bardziej suche ( a loki i tak są bardzo suche) no i po 3. zmarnujesz tylko czas bo zajmie ci to ok godziny ... Ja tylko czasem prostuję u fryzjera np. na jakieś wesele i jak on ułoży to ładnie to wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
kajuchna moja stara dobra metoda.... 15.08.10, 22:12 Jeśli masz rodzeństwo to mów że twoja mama je bardziej kocha. jeśli masz lub nie to mów ze cie nie szanuje jako człowieka xD (ja zawsze tak mówię i mam to co chce ) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
crezyyy Do kajucha i innych .. 16.08.10, 00:08 kajuchna : Jesteś żałosna.Wiesz jakie rodzice później mają wyrzuty sumienia..Prawgnę by ciebie to spotkało jak będziesz matką. Do innych : macie racje. Włosy się niszczą, chociaż niektórzy muszą bo na głowie to mają dopiero SIANO jak ich nie wyprostują. Do autorki : Wykaż się sama i uzbieraj. Mamie zobaczy, że ci zależy na zakup prostownicy i ci może dożuci. Mam nadzieję, że pomgłam. Pozdro, crezyyy Odpowiedz Link Zgłoś
unborn_ Proszę pomóżcie ;** 16.08.10, 09:50 może powiedz jej, że włosy będziesz prostowała tylko na specjalne okazje? możliwe, że się zgodzi. albo zacznij zbierac sama na prostownicę, Twoja mama zobaczy, że bardzo Ci zależy i zmięknie. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
xblackxx Re: Proszę pomóżcie ;** 16.08.10, 14:44 uzbieraj pieniądze i kup sobie sama dobra rada tak jest najlepiej .... widziałam nawet prostownice za 39zł czy chcesz mieć taką za 200zł lub więcej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kingusska190 Re: Proszę pomóżcie ;** 16.08.10, 14:46 nie kupuj. to ci zniszczy włosy. i później będziesz żałować. Odpowiedz Link Zgłoś
wyobraznia Re: Proszę pomóżcie ;** 16.08.10, 20:12 nie kupuj, to uzależnia! tak jak mnie Odpowiedz Link Zgłoś