nikt. kobieca przypadłość. 24.08.10, 19:20 1. gorący termofor. pomaga. 2.Apap, No-Spa, jakiekolwiek leki przeciwbólowe. spytaj mamy. 3.musisz się przyzwyczaić, w końcu okres będziesz miała przez jeszcze jakieś 40 lat. 4.o, i nie łam się, jeśli Twój następny okres będzie dopiero za kilka miesięcy, wszystko jest z Tobą w porządku, nie musisz iść do ginekologa, ja na przykład pierwszy okres dostałam 1 września, a następny był jakoś styczeń-luty. spójrz na to tak; przerwa od cierpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
stur_struck Re: kobieca przypadłość. 24.08.10, 20:52 Ja juz mialam okres i tez mnie bolalo, ale dzisiaj o sobie dalo znac bardzo mocno. xd ta czasem chcialabym nie miec go. no wiecie to ciagle zmienianie podpasek, podmywanie sie i rozne. denerwuje mnie... xQ Odpowiedz Link Zgłoś
smietana.xd Re: Okres... 24.08.10, 19:21 ciepłe okłady, ciepłe kąpiele, noś ciepłe ubrania [ dzisiaj taki ponury dzień] np. jakis dłuższy sweterek albo coś xd. Odpowiedz Link Zgłoś
mileymiley !!Tutaj!!! 24.08.10, 19:27 Wiem co teraz czujesz... Oto moje rady: Pomasuj brzuch ręką. Weź kąpiel w ciepłej (ale nie gorącej!) wodzie. Przykładaj butelkę z ciepłą woda lub ciepły okład do brzucha. Mozesz wziąść tabletkę (ale najpierw zapytaj mamy!) Odpowiedz Link Zgłoś
ewentualniexja Re: !!Tutaj!!! 27.08.10, 11:16 nie radze brać ciepłej kąpieli jak masz okres. przez to ma się dłużej okres. (udowodnione naukowo) Odpowiedz Link Zgłoś
mileymiley Do ewentualniexja 27.08.10, 17:45 Właśnie ważne jest aby podczas okresu dbać o czystość i świeżość. Ciepłą kąpiel można brać tylko, żeby nie zbyt długą i nie w gorącej wodzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
demiii Re: Okres... 24.08.10, 19:59 ja nagrzewam prostownicę, i zewnętrzną stroną masuję sobie brzuszek. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ewentualniexja Re: Okres... 27.08.10, 11:10 NO-SPA jest dobra. mi pomaga. ale jak mówisz,że pomaga Ci jak pijesz coś ciepłego to nałóż sobie coś ciepłego na brzuch (w okolicach jajników) i trzymaj. np może to być termofor. albo coś takiego ;d Odpowiedz Link Zgłoś
caterina97 Re: Okres... 27.08.10, 13:41 weź proszek , ja biorę połówkę tabletki apapu ; P potem wypij herbatę i poleż sobie . przejdzie ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
biedroneczko ` tuu 27.08.10, 13:49 Kiedyś w gimnazjum dostałam taką książkę na temat dorastania i wgl. !. tam piszę że ból podczas okresu można pokonać : ` delikatnie masujac podbrzusze reka aż do wystąpienia uczucia ciepła ` wziąść krótką kąpiel w ciepłej wodzie (nigdy nie gorącej ) ` przyłożyć termofor z ciepłą wodą do podbrzusza ` wykonać kilka ćwiczeń rozluźniających ( joga, stretching ) .. stosuje te rady czy jak to tam nazwac i pomaga !. ` oczywiście nie stosuję wszystkiego naraz !. Odpowiedz Link Zgłoś
queenb. Re: Okres... 27.08.10, 17:26 Ja to biorę nospe i mi przechodzi. Weź gorącą kąpiel też pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
superrrr Re: Okres... 27.08.10, 17:35 weź recznik i żelaskiem prasuj i nałoz na brzuch w miejsce które cie boli i co chwile znowu przeprasuj i znow nałóz , albo zwin sie w kulke i spróbuj usnąc, lub wez tabletke np. ibuprom albo nospe rozkurczową i zwin sie w kulke i spróbuj usąc. <br /> Mam nadzieje, ze ci pomogłam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka96 Re: Okres... 27.08.10, 17:42 Mnie rzadko boli brzuch gdy mam okres, a jak boli to biorę tabletkę Odpowiedz Link Zgłoś
donkey Re: Okres... 27.08.10, 17:43 mi nospa pomaga, noi spanie ew lezenie. (; <3 Odpowiedz Link Zgłoś
bellacullen366 Nospa, kochana, nospa 27.08.10, 17:44 Nospa a jak nie działa to już nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet94 Re: Okres... 27.08.10, 17:45 paracetamol, no-spa, apap. w tamto miejsce gdzie cię boli połóż coś ciepłego. np. tą rozgrzewaną poduszkę lub namoczoną w bardzo ciepłej wodzie poduszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet94 tfu, scierkę lub ręcznik!!! sorka. 27.08.10, 17:49 a dodatkowo weź sobie ciepły prysznic Odpowiedz Link Zgłoś
teqiulla Re: tfu, scierkę lub ręcznik!!! sorka. 27.08.10, 19:44 mi pomaga butelka z gorącą wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcika2205 nospa , albo apap ;d 27.08.10, 21:12 masuj w okolicach brzucha moze pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
alisou Re: nospa , albo apap ;d 27.08.10, 22:56 polecam No-Spę oraz ogrzanie się. zwiń się w kłębek w ulubioną muzyką, przytul się do psa jeżeli masz, a jeżeli nie, to owiń się kocem. ale najlepszym sposobem jest odwrócenie uwagi od bólu. wyjdź na spacer, na zakupy z przyjaciółkami, w każdym razie żebyś była czymś zajęta, najlepiej w ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
londonbridge TUTU.. 27.08.10, 23:01 nospa lup ibuprom - apap, poloz sie w wygodnej pozycji wez butelke z goraca woda owin w kocyk i przyloz ja do brzucha... lub przyloz bezposrednio do brzucha i okryj sie kocem i zasnij.. to pomaga serioo Odpowiedz Link Zgłoś
doggy Re: Okres... 27.08.10, 23:07 ja biorę no-spe. Czasem pomaga, czasem nie ;D Odpowiedz Link Zgłoś