pussy_ kto słucha metalu? 26.08.10, 15:36 iron maiden, korn, metallica, slipknot, kreator, dimmu borgir, black sabbath.. ♥ Odpowiedz Link Zgłoś
avrilkaskate Re: jaa. 26.08.10, 19:51 ale lekkiego : metalica, iroh maiden, sabaton i niektóre piosenka Behemota Odpowiedz Link Zgłoś
ravenhatred Re: Kto słucha metalu ? ;) 26.09.10, 19:42 Ja słucham. M. in. black metalu, death metalu i gothic metalu... Ale jeśli chodzi o zespoły, to zbyt dużo ich jest żeby tu wszystkie wymienić... Ostatnio szczególnie lubię Ancient. Odpowiedz Link Zgłoś
green_alien Re: Kto słucha metalu ? ;) 26.09.10, 19:55 Metalica jest spoko,ale fanką nie jestem Lubię nothing else meaters Odpowiedz Link Zgłoś
kou Re: Kto słucha metalu ? ;) 26.09.10, 19:51 ja, ale lekkiego. głównie Rammstein i Sabaton. trochę Slipknot. Odpowiedz Link Zgłoś
jonasofanka mój facet od hisi/wodu słucha :D 26.09.10, 19:57 ... i ZAWSZE jest ubrany w czarne ubrania i trepy ,ostatnio rozpakowywał swoją nową nabytą płytę xD Odpowiedz Link Zgłoś
metalhead METAL to moje życie 17.10.10, 19:51 kocham metal! ulubione zespoly to Slayer,Testament,metallica,pantera,venom,S.O.A.D.,meshuggah,soulfly itd ... Odpowiedz Link Zgłoś
hellokiciara nie słucham metalu 17.10.10, 19:55 to nie znaczy , że jestem jakoś w inny sposób gorsza czy inna . Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka2691 słucham czasami;-) 17.10.10, 19:59 A mojim ulubionym zespołem jest oczywiście i niepodwarzalnie Metallica Odpowiedz Link Zgłoś
geniaaa Re: Kto słucha metalu ? ;) 17.10.10, 20:01 czasami słucham, ale nie mam ulubionego zespołu. Odpowiedz Link Zgłoś
mileymandy Czasem 23.10.10, 23:47 Wolę raczej rock lub heavy metal Choć Metallicą nie pogardzę Odpowiedz Link Zgłoś
ravenhatred Re: a ty ? 25.10.10, 19:56 Nie przemawia do mnie metal alternatywny... dużo bardziej lubię black, death, gothic metal... Odpowiedz Link Zgłoś
ravenhatred Re: a ty ? 26.10.10, 20:34 O, to prawda... Ty też lubisz? jeśli tak, to kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulec Re: a ty ? 26.10.10, 22:16 Lubię Evanescence , lubię też Nightwisha ale nie jestem pewna czy to jest gothic rock nom ale ich lubie a ty lubisz np. System of a down , Nirvane , Korn , Slipknot?? Odpowiedz Link Zgłoś
ravenhatred Re: a ty ? 27.10.10, 01:22 Z tych to tylko Nirvanę... ale resztę szanuję, bo oni także ciężko pracują na to, by inni ich docenili. Evanescence także lubię a co do Nightwisha, to chyba bardziej power metal, ale też nie jestem już pewny masz może konto na last.fm? Odpowiedz Link Zgłoś
dagas95 czasem. :) aczkolwiek... 25.10.10, 17:15 nie ograniczam się tylko do metalu, popu i regge. lubię słuchać po prostu tego, co akurat wpadnie mi w ucho i mi sie spodoba :d Odpowiedz Link Zgłoś
jumipl Re: Kto słucha metalu ? ;) 26.10.10, 17:33 Powiem tak dobry metal, nie jest zły A co do zespołów? Metalica Odpowiedz Link Zgłoś
martysia5xd Re: Kto słucha metalu ? ;) 26.10.10, 17:45 Uwielbiam Metalcore i Gothic ^^ Rain of sorrow i as i lay dying xd Odpowiedz Link Zgłoś
selena117 hha. słuchajcie 26.10.10, 17:51 hhaa. jaks dziewczynka pisze ze metallica to trash metal czy cos z metalu.. kochanie. metallica to dead lub black rock.. haha.. helloween.. wiem sama myslałam ze to metal ale przykro stwierdzic ze jak kupowąłam płyty to było na półce rock alnterntywny.. ale mówienie ze to metal .. w sumie nie najgorzej ale juz sie nie mówi.... a dzici które nie widza taka katy czy cos niech sie nie wymadrzaja bo kochanie nie wychowałs sie na metalu ... ne suchasz . nie grasz. wiec za przeproszeniem gów.. no wiesz.... metalica to nei metal .. po cyzm poznajesz.. po nzawie ... myslałaś ze zabłyśniesz bo wystarczy nazwe przeczytac jak sie nie słucha . haha ..... Sabaton soft metal .... ale metal wiec macie racje.. iron maiden czysty metal... i to tyle... i enich nie jakieś rózowe wvy. i dziicaki disneya czy inne rockowe dzieci nei popraiwaaja bo rock gó... o metalu wie Odpowiedz Link Zgłoś
noitsnotgood Re: hha. słuchajcie 03.11.10, 21:19 Błagam. Przestań. To, że słuchasz kilku metalowych zespołów nie podnosi cię do rangi znawcy. Nie angażuj się tak w coś, z czym nie masz prawdziwej styczności. Może nawet miałaś kiedyś przez parę minut gitarę elektryczną w ręku, to też na nic przy twoim podejściu. I nie trzeba się wychować na metalu, żeby co-nieco wiedzieć. Choć sam się nie zgadzam do końca z jej wypowiedziami. Nie bierz mnie na ofensywę, mówię to z czysto neutralnym podejściem. I zlikwiduj, na bogów, te błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
ravenhatred Nie no, nie mogę... 04.11.10, 22:48 Tak poza tematem... żeby obcokrajowiec lepiej pisał po polsku niż Polka... Chyba że Ty z Polski nie jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
selena117 poprawka. xd 26.10.10, 17:52 ozzy . to to samo co black sabbat a. to z eetraz jedzie solo to tego pojecia ne wyklucza bo black sabat juz nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
koralowa Kto słucha metalu ? ;) 26.10.10, 17:53 Nie, nie słucham. Metal to nie moja bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
selena117 OMG 26.10.10, 17:53 Nighwish, to rock got a nie metal.. a SOD system of a down to alternatywny metal Odpowiedz Link Zgłoś
ravenhatred Re: OMG 26.10.10, 20:35 Zawsze myślałem, że Nightwish gra power metal, ale OK... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula1997 Re: OMG 03.11.10, 21:07 Nightwish to symphonic metal!!! a ja z metalu słucham Slipknot, Nightwish, Kamelot, Epica, SOAD, Marilyn Manson, Within Tempatation, Linkin Park (podobno nu-metal), Eluveitie, Pain no i to chyba tyle ;] Odpowiedz Link Zgłoś
selena117 wznowu do katy 26.10.10, 17:56 .. trash metal to taki metal gdzie . powiem pospolicie. nei rozróżnia sie słów .. Suicide Silene np. haha a nie metallica. a odóamy puku podchodzą pod dead rock a nie metal Odpowiedz Link Zgłoś
ravenhatred Re: wznowu do katy 26.10.10, 20:38 Człowieku, nie przerażaj mnie... Po pierwsze, nie trash tylko THRASH. Po drugie, Suicide Silence to deathcore. Po trzecie, Metallica to jeden z prekursorów thrash metalu, no ale tak to jest, jak się nie zna twórczości danego artysty... Po czwarte, naucz się pisać po polsku. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
noitsnotgood Re: wznowu do katy 03.11.10, 21:00 Zgadzam się jednak, że w t(h)rashu (tak, specjalnie. trash=śmieci, odpady, jeśli istnieją ludzie, którzy tego nie wiedzą) to zdanie nie różniłoby się od żadnego innego. W Metallice słowa jednak SĄ wyraźne. Nie zgadzam się z klasyfikacją tego zespołu jak t(h)rash metal, i nie jest to spowodowane powyższym jedynie argumentem. Odpowiedz Link Zgłoś
selena117 juz wiem.. 26.10.10, 17:58 katy ma za pomoc wikiedia która wiez mi nei ma nic wspólnego z tym co graja bo doświadczony metal potrafi to rożróznic.. a wiesz zcemu tam pisze trash... bo w wiipedi pisze sie gatunki muyzki po 3 pierwszych kawąłkach od istnienia zespółu których tych 3 kawąłków moze nawet nie słyszałs bo sa w archi. black. album tego nei ma w sklepach tlyko archiwach studi nagraniowych Odpowiedz Link Zgłoś
lejdi.dmq Re: juz wiem.. 30.10.10, 16:48 kobieto, najpierw pomyśl, potem pisz -_- ja rozumiem, że masz 14 lat i wydaje ci się, że wiesz wszystko o wszystkim, ale nie ośmieszaj się. po pierwsze - nie ma czegoś takiego jak TRASH metal. jest tylko THRASH metal. i tak, Metallica (przynajmniej stara, teraz to inna bajka) gra thrash metal. o czymś takim, jak "wielka czwórka thrash metalu" kiedykolwiek słyszałaś? no właśnie... i jakich to niby archiwalnych nagrań Mety nie da się nigdzie usłyszeć ani dostać? że niby Bay Area Thrashers z Mustainem? no tak, ty pewnie nie wiesz, kto to Mustaine... Helloween to nie metal, tylko "rock alternatywny", bo na takiej półce to stało w sklepie? litości... a jakby ktoś to postawił na półce z napisem "disco polo", to co? Helloween to klasyka power metalu i nie ma tu znaczenia, co na ten temat myśli niedouczona młodzież, a także pracownicy sklepowi nie mający pojęcia, co sprzedają. innych "rewelacji" nawet nie komentuję... posiedź w tej muzyce tyle czasu, co ja (około 10 lat), to będziesz mogła się pochwalić wiedzą na ten temat. a póki co, polecam zapoznanie się ze stroną metal-archives.com Odpowiedz Link Zgłoś
katyk tak, masz rację 03.11.10, 20:45 Nie wychowałam się na metalu, a o gatunkach wiem z Wikipedii. Masz całkowitą rację, tylko pisz proszę bardziej zrozumiale, bo przez te błędy ortograficzne twoje ciekawe posty czyta się z wielką trudnością. Odpowiedz Link Zgłoś
noitsnotgood Re: juz wiem.. 03.11.10, 21:09 Jezus maria, dziewczyno. Chyba dobrze prawisz, ale pewności nie mam przez te błędy. Zlikwiduj to, zabij, spal na stosie i dobij kawałkiem tłustego soczystego mięcha, które potem wyrzucisz na stos fanów podczas jakiegoś dobrego metalowego koncertu. Odpowiedz Link Zgłoś
ravenhatred facepalm -.- 04.11.10, 22:39 Nie dość, że próbujesz wymądrzać się w tematach, o których masz nikłe pojęcie, to jeszcze piszesz w taki sposób, że zrozumienie tego, co chcesz powiedzieć jest prawdziwym wysiłkiem. Älä puhu asioista joista et tiedä. Tyle Ci powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
selena117 do soad 26.10.10, 19:04 soad neistety.. wiem alt5ernatywny przykre ale na takiej płce w sklepie lezy z czym moza sie niezgodzic ja mukam gdzie indziej a potem facet mi powiedzał gdzie xd Odpowiedz Link Zgłoś
dotyk_wiatru Re: Kto słucha metalu ? ;) 27.10.10, 15:13 Trivium!!! najbardziej ich kocham, Odpowiedz Link Zgłoś
ramona6 Re: Kto słucha metalu ? ;) 28.10.10, 19:14 słucham: Evanescence, Nightwish, Iron Maiden, Metallica, Slayer, Sabaton, Flyleaf, Hunter, Manowar i oczywiście Linkin Park uwielbiam mocne granie nie potrafię słuchać spokojnych piosenek Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ ale śmiesznie się was czyta. <3 30.10.10, 17:11 skarby. jeden zespół może być wsadzany do różnych gatunkowych szufladek, i nie ma w tym nic złego. o co się kłócicie, to ja nie wiem. kiedyś się bawiłam w metalocre/deathcore. ale to taka muzyka do zasypiania, mnie w ogóle chyba stricte meatl dość nudzi, bo to wcale nie jest takie ciężkie. Odpowiedz Link Zgłoś
lejdi.dmq Re: ale śmiesznie się was czyta. <3 30.10.10, 17:29 hm, chodzi (przynajmniej mi, za innych się nie wypowiadam ) nie tyle o "gatunkowe szufladki", ale o fakt, że niektórzy wypowiadają się - i to w tonie autorytatywnym - na tematy, o których nie mają zielonego pojęcia. wiadomo, gatunek muzyczny rzecz umowna, niektórych wykonawców nie da się jednoznacznie sklasyfikować, a dyskusje o tym, czy "De Mysteris Dom Sathanas" Mayhem to death czy black metal będą trwały do końca świata i jeden dzień dłużej. ale co innego dyskutować na tego rodzaju tematy posługując się konkretnymi, konstruktywnymi argumentami, a co innego wymyślać jakieś niestworzone gatunki muzyczne i dopasowywać do nich kapele według własnego widzimisię. wiedza muzyczna to jednak - mimo wszystko - WIEDZA, a dla wiedzy trzeba mieć choć odrobinę poszanowania, o. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ale śmiesznie się was czyta. <3 30.10.10, 17:40 ależ ja to rozumiem. i też rozumiem was, że prowadzicie ten spór, choć mi by się nie chciało, bo mylenie gatunków jest bardzo powszechnie obecnie, ale też faktem jest, że gatunki, kiedyś jasne i klarowne, w dzisiejszych czasach strasznie się zacierają. też kiedyś walczyłam o słuszność jeśli chodzi o etykietki, ale nie ma to głębszego sensu, przynajmniej na kocie - innych z błędu nie wyprowadzisz, tutaj wszyscy lubią stać przy swoim. ;3 Odpowiedz Link Zgłoś