Dodaj do ulubionych

TYLKO dla `okularnic` !

• elen Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 13:42
      jeszcze rok temu nosiłam, potem zaczęłam nosić soczewki i do tej pory noszę. a
      to dlatego, że moje ostatnie okulary były drugimi w ciągu roku szkolnego. nie
      lubiłam swoich okularów, żadnej pary z trzech jakie miałam. wnerwiały mnie,
      uwierały. nic fajnego, wiem jak się czujesz.
    • angie2 Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 13:44
      Noszę okulary i czasem też mi przeszkadzają. Próbowałam namówić mamę na soczewki,
      ale nie udało mi się.
    • vondyska Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 13:52
      Również noszę okulary smile Narazie one nie sprawiają mi problemu, nawet uwazam że dodają
      mi uroku. Okulary noszę od 7 lat, tzn. zaczęłam je nosić w drugiej klasie podstawówki. Z
      poczatku obawiałam się reakcji kolegów, śmiali sie (bo byli dziećmi). Obecnie nie mam z
      tym żadnych nie przyjemności, chociaz nie raz kumple się smieją, że bedę mieć okulary jak
      Stępien ;d Smieję się z nimi. Musze sie do nich przyzwycziać, bo mam bardzo silną wadę
      wzroku, no i na w-f jak je zdejmuje to wszystko wokól mam rozmazane. A więc,
      nauczyłam się z nimi zyczyć. Ale jak kilka osób wyzej napisało, duzo zalezy od oprawek wink
      a co do chłopaka to musi zaakceptować wink No przynajmiej do 21 roku zycia. przy wadzie
      ponad -6, lekarz powiedział, że na pewno musze mieć jakąś operację ;] A więć nie przejmuj
      się tym wink Wszyscy moi znajomi mówią, że okulary dodaja uroku ;D
      • mileyanddemi Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 13:59
        nosze od 1 klasy podstawówki a obecnie ejstem w durigje od klasy mniej wiecej
        5-6 mało noszę , do szkoły to tylko w wyjątkach noszę i na pdoworko czasem , a
        zawsze w domu to tak i czasmai na lekcje zakladam na szczecie juz mam prawie
        skorygowanawadę wiec jescze pol roku tlyko.ALE ICH NIENAWIDZE !
    • lily28 Mam tak samo jak ty 28.08.10, 13:59
      Tylko, że ja nosiłam soczewki przez jeden dzień takie "próbne" u okulisty. No i
      wszystko super, tylko gorzej z zakładaniem i zdejmowaniem. Pani mówiła, że
      jestem "wrażliwa" i "niedotykalska". tongue_out No, a tak się cieszyłam, że będę je
      nosić, jak już mi założyli uncertain
      No i mam tak jak ty, że uważam, że brzydko w nich wyglądam etc.
      I okulary noszę odkąd miałam 1,5 roku o.O
    • shrek. Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 14:17
      a ja nie mam takiego problemu.
      na początku się śmiali, ale szybko im przeszło.
      przyzwyczaili się. (;
    • mervelous noszę i nie przeszkadza mi to. 28.08.10, 14:20
      ładnie w nich wyglądam ; )
      okulary nie są złe, wystarczy tylko sobie dopasować.
    • decode Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 14:27
      nie noszę.
      nosiłam.
      nie komentuję. `
    • martaslodka13 ;] 28.08.10, 14:27
      Hej spokojnie. Ja noszę okulary już bardzo długo i szczerze...nie zamieniłabym ich na
      soczewki. W podstawówce też mi dokuczali, ale później juz tylko mówili że wyglądam dorośle i
      elegancko wiec luz. Musisz się przyzwyczaić. Tylko sama się nie dołuj, myśl pozytywnie i staraj
      sie dostrzec ich ukryte piękno. Buśka ;*
    • andz_98 Tu.! 28.08.10, 14:28
      Nosiłam ale teraz mi sie nie chce a powinnam. Powiedz rodzicom że nie lubisz nosić itp to może
      zdecydują sie wcześniej na soczewki
    • orbit <3 28.08.10, 14:49
      Ja powinnam nosić cały czas okulary, a nosze tylko po domu i na lekcjach .
      Czekam na soczewki, którę bede miała już w październiku. , 3
      Yrudno bło przekonać mame, tata się zgodził, do soczewek .
      Ale ostatnio moja koleżanka wszystko pokazywała mi - jak zakładac, wyjmować,myć,
      soczewki.
      Więc mama sie zgodziła.; )
      namów rodziców, bo soczewki to świetna sprawa.
      • natalka_xd . 28.08.10, 14:54
        ja na szczęście nosze soczewki, nienawidzę okularów, zle sie w nich czuje,
        niewygodnie mi, soczewki sa najlepsze ;d
    • papusia96 Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 14:51
      Ja nosze i każdy mi daje więcej niż mam ; )) .
      Ze mnie się nie śmieją . ; PP
      Bo często ratuje im du.pe ; xD
    • plotkarazny Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 14:55
      Noszę okulary od 2 lat i nie mam z tym problemów, dobrałam oprawki pasujące do mojej twarzy , a jak chcę oryginalności, to zakładam Nerdy. Są modne i podobno dobrze w nich wyglądam.
      Nie przejmuj się, że nie możesz nosić soczewek. A skoro faceci się z ciebie śmieją, to na prawdę, żałośni są. Nie zwracaj na to uwagi. ; >
    • demi2917 Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 15:03
      yyyy..śmieją sie z ciebie?? O matko, gdzie ty żyjesz?? U nas w szkole nikt nie
      jest wyśmiewany z powodu okularów!! Ja mam, ale nie nosze ich za często tylko
      czasami bo dosyć dobrze widzę i jeszcze nikt mi nic złego nie powiedział, tylko
      raczej mówili, że ładnie wyglądam i powinnam nosić częściej.

Chyba, że śmieją się z ciebie, bo masz brzydkie te okulary, jakieś babcine albo
      coś...kup sobie jakieś fajne, modne, w których dobrze wyglądasz...ja mam takie
      ostro fioletowebig_grinbig_grin

A jeśli nadal się będą z ciebie śmiali..to się tym nie przejmuj..chociaż wiem,
      że to nie łatwe..

A co do chłopaków...to myślę, że jak jakiemuś naprawdę się spodobasz to nie
      będzie zwracał uwagi na to czy masz okulary, czy nie...

A w okularach się lepiej nie całuj, bo chyba będą przeszkadzały, chociaż nie
      wiem, bo się jeszcze nie całowałam w okularach..smile
      Ale przed pocałunkiem chłopak może ci zdjąć okulary..to będzie romantycznetongue_outtongue_out

Mam nadzieje, że pomogłam
      Pozdro dla ciebie i wszystkich 'okularnic' kiss

demi2917
    • beata_ ;/ 28.08.10, 15:25
      ja nosiłam od 4 klasy podstawówki. Teraz idę do gimnazjum i teraz we wrześniu idę do okulisty i po nowe okulary ;D. Strasznie nie podobają mi się moje aktualne bryle ;/. Są takie "owalne"i czerwone uncertain.

Wszyscy mi mówią, że najlepiej wyglądam bez. Ale mam "minusy" i będę je nosiła zawsze.sciana
    • edziu Re: 28.08.10, 15:55
      Wiesz, ja noszę od 3 roku życia a mam 15 latbig_grin wiem w profilu mam inaczej ale muszę
      zmienićtongue_out poza tym, wszyscy, którzy mnie widzą bez moich okularków mówią, że dziwnie
      wyglądamtongue_out dla chłopaków jestem tylko dobrą kumpelką wię nie wiem, ale przynajmniej u
      mnie w klasie i ogólnie wyszyscy chłopacy, których znam to im to chyba nie przeszkadza:-
      D bo wśród moich znajomych jest dużo osób, którzy noszą okularywink a co do ostatniego
      Twojego pytania to nie wiem, bo jeszcze się nigdy nie całowałam, ale sądzę, że to nie stoi
      na przeszkodziewink
    • fanka_arbuza Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 16:04
      Ja nie mam takich problemów.Moje okulary są okej nigdy nikt się nie wyśmiewa,no
      może raz do roku w żartach smile .Wszyscy mnie w nich "tolerują" jak napisałaś.Też
      będę nosiła kiedyś soczewki.U nas nikomu to nie przeszkadza.Zresztą nawet jakbyś
      miała takie że się nie da w nich całować to możesz je na moment zdjąć,no nie ?? smile
    • xxxnatalxxx Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 16:47
      Kobieto! Nie ma się czym przejmować ;p Ja swoje okulary wręcz uwielbiam. Nie mam
      problemow(przynajmniej w tym aspekcie) z kompleksami. A tym chłopakom którzy ci
      dokuczają powiedz, ze okulary to oznaka inteligencji, a oni jej nie przejawiają xD. Z reszta
      okularami można wyrażać siebie. Ja sama jestem nieźle zakręcona więc mam zielone oprawki
      ;p Przecież jest teraz tyle wzorów, ze spokojnie znajdziesz jakieś w których będziesz wyglądać ślicznie. Z resztą z tego co ja widzę (i słyszę) to okulary dodają uroku więc nie przejmuj sie, bo
      w okularach nie da się wyglądać brzydko, trzeba tylko odpowiednio oprawki dobrać do twojej
      twarzy smile)
      • coco. Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 17:50
        Niestety, od tych wakacji muszę nosić. Trochę obawiam się reakcji ludzi w
        szkole, ale szczerze mówiąc ich zdanie mnie nie obchodzi.
    • devilasia Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 19:37
      ja noszę okulary tylko na lekcje i kiedy siedzę przed tv . Mi one nie podcinają
      skrzydeł a soczewki nie polecam bardzo psuje się po nich wzrok. soczewki
      zakładam tylko na akademie , dyskoteki lub inne ważne uroczystości.
      Nie próbowałam się w nich całować więc nie wiem u mnie w klasie chłopaką nigdy
      nie przeszkadzało to że noszę okulary bo zresztą pół klasy je nosiło ode mnie
      nosiło je 6/8 dziewczyn shock
      • ladynena Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 20:22
        Też noszę okulary. Nie przeszkadzają ;]
        • sweetashley Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 21:05
          ten sam prbolem masz ;] nanawidze swoich okularow dlatego nosze je tylko po domu
          chocIAZ powinnam przez caly czas i cwiczyc tym jednym okiem czyl izakleiac w
          szkole sie w nich nie pokaze bo mi sie one kojaza z kujonkami z ktorym nie mozna
          pogadfac i wogole tez chce soczewki ale m oja "kochana" rodzinka powiedzila ze
          nie bede u mieala ich pielegnoweac a pozatym mam wrazliwe oczy daltego nie moge
          ;/ taaa jasne tongue_out wygladam w nich oblesnie chociaz okularyu mama na prawde ladne
          za az 350 zl :o ;]
          • l.o.v.e Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 22:39
            Ja noszę okulary .
            Od niedawna .
            Ludzie wiedzieli, że muszę nosić więc to dla nich żadne zaskoczenie .
            piwo
            • tayluver_ Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 22:59
              noszę/nosiłam, ponieważ na co dzień do szkoły noszę soczewki kontaktowe, a tylko
              pod wieczór, już w domu po szkole zakładam okulary (;
              mam naprawdę dużą wadę, która mi się już nie cofnie, dlatego czekam tylko na
              ukończenie 18 lat, żeby móc zrobić laserowo operację (;
              uwierz mi, ja też miałam dokładnie tak samo. będąc w okularach czułam się
              gorsza, brzydsza. zaniżało mi to moją już dostatecznie niską samoocenę. choć jak
              dla mnie po zdjęciu okularów nic się nie zmieniło.
              ja do tej pory trafiałam widocznie na bardzo wyrozumiałych ludzi, bo nie
              traktowali mnie ani trochę gorzej z powodu noszenia okularów. może znalazły się
              tam jakieś złośliwe wyjątki, ale to rzadko.
              nie rozumiem tylko dlaczego twoi rodzice nie chcą Ci pozwolić na noszenie
              soczewek teraz, a nie dopiero po 18? ...
              to naprawdę nie ma znaczenia, czy masz 14 czy 18 lat. a naprawdę jest
              wygodniejsze (;
              mam nadzieję, że jednak uda Ci się przekonać rodziców do soczewek (;
              • team_jonas Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 23:08
                Na początek powiem że tak , da sie w nich całować big_grin

Miałam 10 lat jak zaczełam nosić okulary , w wieku 15 lat powiedziałam sobie że nie będę i
                koniec. Jakoś moi rodzice to przyjeli trochę gadali na początku ale później już dali sobie
                spokój. Przez te dwa lata ubierałam je tylko na lekcji w szkole bo słabo widze z daleka i
                miałam problemy z czytaniem z tablicy. Teraz jednak znowu mam ochote na okulary bo
                ostatnio zobaczyłam u optyka kilka ciekawych i ładnych oprawek , więc zarejstrowałam się
                na poniedziałek do okulisty żeby zobaczyć czy potrzebuje mocniejsze a może słabsze
                szkła i znów zaczne życie zza szkieł.
    • ziata Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 23:17
      ja też mam z tym pewne problemy. nie noszę okularów cały czas a powinnam.! kiedy
      zakładam je na lekcjach nikt nie jest jakiś uszczypliwy czy cos w tym rodzaju, ale widze że
      niezbyt podobam się im w okularach więc je zdejmuję - i tak jak ty - mam wtedy niską
      samoocenę.

moi rodzice też nie chcą mi pozwolić na soczewki kontaktowe, ale dlatego że mam jedno
      szkło grubsze od drugiego i wydaje mii sie że takie soczewki byłyby dość drogie

co do całowania to nie wiem. ale chyba raczej nie sprawiają kłopotów.!

pozdrawiam.! ;*
      kwiat
    • chwilka11 Nie panikuj! 28.08.10, 23:18
      Miałam ten sam problem, a dalej noszę bryle ;p
      Po pierwsze moje okulary to opony rowerowe! Wielkie, brzydkie i ochydne! Oczywiście
      optyk dobierał jej do koloru i kształtu mojej twarzy ale ja ich nie znoszę!
      Tyle ja mam taki plus że u mnie w szkole nikt nie patrzy na wygląd.... No prawie nikt.
      Oczywiście po pierwszym dniu przyszła do domu i wywaliłam okulary do kosza... Mama je
      wyciągnęła scianascianascianasciana
      Później skumałam że to dla mnie a nie po to żeby mnie upokorzyć! Zaczęłam wszystkie
      minusy okularów dociągać plusami wyglądu! Zmieniłam styl i nagle okulary wydały mi się
      nie takie złe... Zostało oczywiście parę wad ale i z tymi sobie radzę!
      Zaczęłam żartować i się wygłupiać. Teraz w szkole każdy wie że okularów nie noszą tylko
      nudne kujonki ale i wariatki! big_grinwink
      GŁOWA DO GÓRY!kiss
    • cocomaroco Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 23:23
      Kiedyś nosiłam okulary więc wiem jak się czujesz chociaż to dziwne, że śmieją
      się z Ciebie ponieważ ze mnie nikt się nie śmiał. W ogóle uważam, że to nie jest
      powód do śmiechu, że ktoś nosi okulary. Postaraj się znaleźć jakieś plusy w
      noszeniu okularów. Np to, że za parę lat będziesz miała o wiele lepszy wzrok,
      chyba, że tej wady, którą posiadasz, nie da się naprawić. Soczewki są okej i nie
      wiem dlaczego twoi rodzice pozwalają je nosić dopiero od osiemnastki. Bądź pewna
      siebie! Wmawiaj sobie, że wyglądasz bardzo ładnie w okularach [ponieważ na pewno
      tak jest] A jeżeli chodzi o to czy chłopaki lubią takie "cosie" to powiem Ci, że
      jest różnie. Niektórzy nie tolerują a inni uwielbiają. To całkowicie zależy od
      chłopaka i jego gustu. A jeżeli chodzi o całowanie, to nie martw się. Okulary
      nie przeszkadzają . Pozdrawiam.
    • dark_candy_ TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 23:24
      z czasem się przyzwyczaisz .
      też tak miałam, ale teraz to nawet głupio się czuję gdy ściągam okulary do snu ;
      dd oczywiście będę miała soczewki, ale to już nie będzie to samo .
      przecież okulary to nic złego . dziewczyno! spójrz ile gwiazd teraz nosi
      okulary, choćby nawet jak dodatek...
    • with.you Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 23:28
      Ja nosiłam okulary, ale od roku nosze soczewki i jestem zadowolona . Kiedy jeszcze nosiłam okluary to jakoś nikt nie robił mi z tego powodu problemów ani nie było jakiś obraźliwych komentarzy . w końcu chyba ludzie sie przyzwyczaili że to normalna rzecz. i da sie w nich przezyć . nie martw się , napewno nie wyglądasz źle . I raczej chłopakom to nie przeszkadza ; ]
      Pzdr ;**
    • fairy_tale Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 23:32
      rozumiem twój ból... okulary -,-
      no ale co zrobić .. jedynym rozwiązaniem są soczewki, ale może uda Ci sie rodziców przekonać
      żebyś mogła je nosić wcześniej, ja zaczełam w wieku 14 lat i jest super big_grin

ale nie trać wiary w siebie, a poza tym nie wszyscy źle wyglądają w okularach wink
      trzeba siebie zaakceptować, to wiele pomaga .
    • bizzbee Re: TYLKO dla `okularnic` ! 28.08.10, 23:44
      nosiłam, ale przestałam. nie podobałam się sobie i jak sądze innym tez. tylko mamusia mówila mi jak ślicznir wyglądam, żeby pocieszyć, zapewne. nienawidziłam moich okularów, w szkole byłam dziwnie postrzegana, nie pasowały do mnie. kiedy przestałam, troche zmieniłam fryzurę i takie tam ,od razu zostałam inaczej postrzegana, wydaje mi się, że nosząc teraz okulary nie spodobałabym się nikomu.
      ale oczywiście nie z wszystkimi tak jest! niektórym okulary pasują i jednak namawiam do ich noszenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka