gaba97 Re: wkuża was to? 29.08.10, 14:50 Strasznie mnie to wkuRZa, bo co taka 10latka może wiedzieć o związkach? Odpowiedz Link Zgłoś
quelle Re: wkuża was to? 29.08.10, 14:52 starsznie wkurza , mój brat cioteczny ma 6 lat i też ma dziewczynę , nawet prosił tate żeby kupił mu pierscionek , i dał go tej swojej dziewczynie ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
nesska94 Re: wkuża was to? 29.08.10, 15:21 Jasne, mnie też wkurza. Bo to jest idiotyczne ... Dzieci muszą się uczyć, a nie bawić związek z dziewczyną. Dozwolone od 16 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: wkuża was to? 29.08.10, 14:58 Bardziej bawi. To takie dziecięce zauroczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dulce913867 Re: wkuża was to? 29.08.10, 14:58 pytanie, dlaczego wkurza? dlaczego, że ty nie masz chłopaka? czy ze względu na wiek? jeśli o tą pierwszą kwestię chodzi, to specjalnie kompleksu braku chłopaka nie mam i staram się nie zazdrościć tym co mają x D a jeśli chodzi o wiek, to fakt, może to za wcześnie. ale pamiętam, że jak miałam bodajże 8 lat już miałam pierwszego chłopaka. to taka szczeniacka "miłość", tylko teraz jest inaczej. ja w wieku 8 lat byłam jeszcze beztroskim dzieckiem i nie myślałam o koledze, z którym się umawiałam, jak o przedmiocie szpanu. a teraz dzieciaki dorastają wcześniej i bardziej wkurza mnie to, jak się zachowują niż to, że wcześniej ode mnie mają chłopaków. jeśli rozumiecie o co mi chodz ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
love.rock.girl Re: wkuża was to? 29.08.10, 14:59 no dokładnie... szczególnie taki tekst mojej kol (11 l.) "No wiesz, ja się znam na tych sprawach"xd o i jeszcze jak ktoś źle pisze, np. "wkuża", a powinno być "wkurza" xd, omg... Odpowiedz Link Zgłoś
zigii Re: wkuża was to? 29.08.10, 15:02 chyba nie myślisz, że zakochanie w takim wieku jest prawdziwe. no dajcie spokój. to, że ty w wieku pięciu lat nie miałaś 'chłopaka' nie znaczy, że inni, choć młodzi nie mogą się zakochiwać. a choćby 'zakochiwać' w cudzysłowie. nie rozumiem czemu się tym tak przejmujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
grace_ Re: wkuRZa was to? 29.08.10, 15:03 5-letnie dziecko mówi tak, bo nierozumie. wkurza mnie,gdy natomiast mówi tak 11,12 itd. - letnia dziewczyna. Przecież to nie związek! Odpowiedz Link Zgłoś
azi1002 Re: wkurza was to? 29.08.10, 15:06 Moja koleżanka z podstawówki po zerwaniu z 'chłopakiem' powiedziała (to było kilka lat temu i ona wtedy była w piątej lub czwartej klasie - ja jestem od niej rok starsza): 'Ja nie chcę takiego związku'... Rozbroiło mnie to. P.S. Dlaczego w temacie napisałaś/eś z błędem, a w poście - poprawnie? Odpowiedz Link Zgłoś
alisou Re: napisałam czemu jest błąd!!! 29.08.10, 15:16 związek to, to na pewno nie jest. ale nie wkurza mnie, rozbawia raczej, że moje rówieśniczki (mam 13 lat) chodzą w chłopakiem. to po prostu zauroczenie, pierwszy jakiś nieco bliższy kontakt z chłopakiem. nic ku temu nie mam. <: Odpowiedz Link Zgłoś
dream_ Re: wkuża was to? 29.08.10, 15:16 No nie mam co robić, tylko takimi duperelami się przejmować.... Sorry, ale takie jest moje zdanie. I pisze się 'wkurza' nie 'wkuża', jak już... Odpowiedz Link Zgłoś
queenb. Re: wkuża was to? 29.08.10, 15:22 10 to moze wkurzać. Ale jak 5 letnie dziecko tak mówi to nie ma sie czego dziwić bo w t7ym wieku to mówią otwarcie że to jest mój narzeczony/na więc nie ma sie czemu dziwić Odpowiedz Link Zgłoś
mysza11 Re: wkuża was to? 29.08.10, 15:24 Tak, mnie też to wkurza. Mam koleżankę, która ma 10 lat, dopiero od kilku miesięcy. I już miała 3 chłopaków... W każdym była ponoć(tak mi mówiła)"zakochana". To trochę dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
selena6965 Re: wkuża was to? 29.08.10, 15:28 mnie trochę tak... w wieku 11 lat jeszcze nie miałam nie miałam chłopaka, a moja 4 letnia siostra już się wychwalała Odpowiedz Link Zgłoś
mmmchm Re: wkuża was to? 29.08.10, 15:30 okropnie mnie wkurza . Muj brat się całował gdzy był w 3 klasie .Moja kuzynka która ma 10 lat chodzi z chłopakiem woli go od przyjaciułek ZAL.xD Odpowiedz Link Zgłoś
werka197 zle myslisz . Przeczytaj to co mam Ci do powiedz.. 29.08.10, 15:33 w kazdym wieku mozna kochac . To prawda ze 5 latek innaczej kocha niz 20latek ale tez kocha a ze dzieci biora przyklad z doroslych to tez 'angazuja' sie w zwiazki . Gdy mialam 8 lat dostalam pierscionek zareczynowy od kolegi ^^ ;* heh Odpowiedz Link Zgłoś
lalula005 Nie zgadzam się. 29.08.10, 18:06 Nie ma określonego wieku na miłość, słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet94 Re: Nie zgadzam się. 29.08.10, 18:49 super. tylko że to jeszcze nie miłość, moja droga. Odpowiedz Link Zgłoś
lalula005 Re: Nie zgadzam się. 29.08.10, 21:07 Dzieci biorą przykład ze starszych. Widzą pary, dwie osoby, którym na sobie zależy, ktore sie kochają i są razem. Kochanie, dzieci też mają uczucia. Też potrafią kochać. Czy, kiedy byłaś w wieku 7 lat nie kochałaś swojej mamy, taty? Nie to samo? Miłość to miłość. Każdy dojrzewa inaczej. A do miłości trzeba dojrzeć. Miłość to miłość, ale ma kilka rodzai. Jedni dojrzeją do niej wcześniej, drudzy później, trzeci wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
werka197 do lalula 30.08.10, 03:59 czemu piszesz dokladnie to co ja ?. XD Sama wymysl cos madrego a nie powtarzasz ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
lalula005 Re: do lalula 30.08.10, 11:00 skarbie wybacz, ale nie czytałam twojego postu. Piszę po prostu swoje zdanie. Nie moja wina, że mamy podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
12miley12 Re: wkuża was to? 29.08.10, 19:08 mnie też to wkurza i to bardzo moja koleżanka ma brata w przedszkolu i on niby ma dziewczynę chodzą za rękę a jak on się raz na nią obraził i jej powiedział że się z nią nie ożeni i nie będzie za nią płakał Odpowiedz Link Zgłoś
greengrass Re: wkuża was to? 29.08.10, 19:09 Mam podobne zdanie ;D Dzieci w wieku 5-7 lat traktują to jak zabawę (przynajmniej kiedyś tak było) Ale dzieci starsze 9-13 lat traktują to na "poważnie" Mimo, że się nie całują, rzadko kiedy się spotykają, robią to dla szpanu... ;//// Przecież ludzie w tym wieku nie wiedzą nawet co to zauroczenie, a co dopiero miłość... xd Odpowiedz Link Zgłoś
alexis69 Re: wkuża was to? 29.08.10, 21:01 Nie wkurza mnie to . Niech się dzieci bawią że mają drugą połówkę, to słodkie <3 . Odpowiedz Link Zgłoś