Dodaj do ulubionych

Alice in Chains

29.08.10, 15:40
Założyłam już kiedyś taki temat, nie cieszył się on dużą popularnością, ale
wiem, że na Kotku są fani zespołu Alice in Chains, więc liczę że wypowiedzą
się na jego temat wink Co o nim sądzicie? Jakie są wasze ulubione piosenki?
Która płyta waszym zdaniem jest najlepsza? Co sądzicie o nowym wokaliście?
Przy czym nie chciałabym, żeby były to wypowiedzi typu ''znam, lubię'' ale
nieco głębsze, dłuższe, aby można było poprowadzić fajną dyskusję smile
Obserwuj wątek
    • miley__xd Re: Alice in Chains 29.08.10, 16:47
      Słucham ich od jakichś 3-4 miesięcy, ale ich bardzo lubię. Robią fajną
      grunge'ową i rockową muzykę. Chociaż powiem, że za czasów Layne'a Alice In
      Chains było lepszym zespołem. Moje ulubione piosenki pochodzą z płyty "Black
      Gives Way", "Alice In Chains" i "Dirt". Szkoda, że Stanley zmarł, bo był
      naprawdę dobrym wokalistą i muzykiem. William jest fajny itd., chociaż z nim
      piosenki są chyba nieco ostrzejsze niż z Layne'm. Może się mylę, ale ja
      bynajmniej tak to odczuwam...
      • ewka15 Re: Alice in Chains 29.08.10, 19:56
        Mi wydaje się właśnie, że to za czasów Staleya tworzyli ostrzejszą i
        mroczniejszą muzykę. Np. takie ''We die young'',"Man in the Box","Them Bones",
        ''Died'' czy "Head Creeps". Z DuVallem wiadomo, nie jest to już stare Alice in
        Chains uncertain Jednak myślę, że najnowsza płyta jest całkiem niezła (chociaż moim
        zdaniem i tak najgorsza ze wszystkich płyt AiC) ale to już chyba bardziej
        sprawka Cantrella, który chyba od początku grał pierwsze skrzypce w
        zespole.Dziękuję za opinię i czekam na pozostałych smile
        • in_bloom ale masa wypowiedzi... 30.08.10, 23:21
          znam dosyć długo.
          oczywiści,że "nowe" AIC nie zastąpi starego przynajmniej takie jest moje zdanie.
          Jeśli chodzi o album to najbardziej mi się podoba "dirt"
          piosenek ulubionych nie będę wypisywać-bo jest ich wiele,-ale większość z dirt'uwink
    • kasiaczkowata Re: Alice in Chains 31.08.10, 16:18
      Uwielbiam ich.
      Layne miał świetny głos - taki typowo brudny, grunge'owy. Bez niego to już inny zespół,
      niestety.
      Moje ulubione piosenki to: Nutshell (czy weźmiecie mnie za wariatkę, jeśli powiem, że
      zawsze chce mi się płakać przy tej piosence?), "Angry Chair" i "We Die Young".
      serceserceserce
      • ewka15 Re: Alice in Chains 03.09.10, 23:26
        Mi też chce się płakać przy ''Nutshell''. I przy ''Down in a Hole''...
    • adulka3113 Re: Alice in Chains 17.10.10, 17:04
      Bardzo lubię Alice in Chains ;] poznałam ich kiedy przeglądałam kolekcję płyt rodziców mojej
      przyjaciółki xD włączyłam jedną z kilku płyt i przyznaję że początkowo nie kochałam ich za
      bardzo,ale po bliższym poznaniu tej grupy,zakochałam się w głosie Layna i w brzmieniu
      Jerrego Cantrela ;] zdecydowanie uwazam ze "stare" alice in chains z Laynem było ostrzejsze i
      lepsze,mieli bardzo różną muzykę ale można było ich rozpoznać po charakterystycznej barwie
      głosu layna ;] słuchając nowych piosenek,mam to samo wrażenie co przy ac/dc,lubie ich ale
      niczym mnie nie potrafia juz zaskoczyc..,.;/ moje ulubione piosenki to" we die young","man in
      the box","would","dirt","them bones","rooster","again"....duzo tego ogółem xDD
      • metalhead Re: Alice in Chains 18.10.10, 11:30
        Alice In Chains są świetni ;]
        moje ulubione piosenki to "dirt" "man in the box" "would" "we die young" "again"
        sądzę,że za czasów Layne'a byli lepsi,mieli lepsze pomysły na swoją muzyke

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka