Dodaj do ulubionych

wegetarianizm :|

04.09.10, 19:34
Mam pytanko xD. Planuje zostać wegetarianką ,nie bedzie to dla mnie problem,bo nie
przepadam za mięsem ,ale czytałam różne opinie i nie wiem właśnie czy to jest dobry
pomysł indifferent . Pommoozcie mi prosze xd,moze ktos z was juz nie je miesa ? jak to jest ? czy
wegetarianizm moze byc szkodliwy ? wrazie co
koosz smile
Obserwuj wątek
    • kitty Re: wegetarianizm :| 04.09.10, 19:39
      musisz zrobić badanie krwi i iść do dietetyka. udzieli ci odpowiednich porad żywieniowych.
      ja nie jem mięsa, obecnie 5 lat i brzydzi mnie.
      mam anemię, co z niej wyjdę, mam ją z powrotem. przez brak żelaza.
      • demus_selenka Re: wegetarianizm :| 04.09.10, 19:47
        tu nie chodzi o to że nie przepadasz za mięsem tylko o to że jest ci szkoda zwierzaków
        które są tak katowane... To samo co pisze kitty.a jakby coś to pij te mussujące tabletki z
        magnezem ( jak nie czaisz to chodzie o te co sie rozpuszcza w wodzie) .
    • nuskadee Re: wegetarianizm :| 04.09.10, 19:44
      Nie możesz przejść na wgt. od tak. Musisz przygotować organizm jeść mięso i z
      czasem coraz mniej mniej aż przestaniesz jeść w ogóle. Bo jesli przejdziesz na
      wegt. nagle to twój organizm może się zbuntować. No i wiadome jest chyba że
      wegetarianizm jest troszkę szkodliwy bo w tym wieku 13-17 lat potrzebujemy też
      mięsa. Bo jeszcze rośniemy.
      • keiraa Re: wegetarianizm :| 04.09.10, 20:29
        jeśli chodzi o to że szkoda ci zwierzaków to nie warto po pierwsze to że nie
        bedziesz jadła mięsa nie ocali ich zycia a po drugie zwierzeta sa stworzone po
        to by je jesc-prawo natury,organizm człowieka jest tak zbudowany aby jeść mięso
    • werka197 Re: wegetarianizm :| 04.09.10, 19:44
      Jem mieso bo jest pyszne ;D Ludzie z natury są roslinozerni awiec chyba Nic Ci nie bedzie
      ale poczytaj na googlach ..
    • mentalnyintruz Re: wegetarianizm :| 04.09.10, 19:52
      jeśli nie posiadasz dostatecznej wiedzy, poproś mamę o wizytę u dietetyka. łatwo
      nabawić się anemii.
      wegetarianką jestem od ponad roku.
      • geniaaa Re: wegetarianizm :| 04.09.10, 20:04
        możliwe, że może to być szkodliwe ... : (
    • suczka Re: wegetarianizm :| 04.09.10, 20:10
      jestem wegetarianką od 2 klasy podstawówki bo stwierdziłam że świnki i krówki itp są biedne i
      kocghane i ja ich nie bede jeść a teraz w sumie to nie chce wracać do jedzenia mięcha nie
      ciagnie mnie do tego smile A i nic mi nie jest nie jestem inna niż wszystkie nastolatki i laski w moim
      wieku kiss
      • martha_ . 04.09.10, 20:18
        Również nie przepadam za mięsem, jem je w bardzo małych ilościach jednakże nie chcę
        przejść na wegetarianizm. Powodem tego jest to, że moja ciotka jest wegetarianką i
        wygląda jak mój ołówek : |
    • linda Re: wegetarianizm :| 04.09.10, 20:17
      taaak moze byc szkodliwy ludzie powinni sie dobrze odzywiac ale lecac na samym miesie nie da sie zyyc nie bez powodu wystawiaja mieso na sprzedaz ono tez ma w sobie witaminy niezbedne do zycia wiadomo ze mniej od warzyw czy owocow ale jedz choc troche miesa smile
    • team_jonas Re: wegetarianizm :| 04.09.10, 20:27
      Ja nie jem mięsa już trzeci miesiąc i nie uważam sie za żadną wegetariankę. Po prostu nie
      lubie smaku mięsa i go nie jem. Bycie wegetarianinem na pokaz , bo moda jest chore.. Jak
      nie lubisz mięsa to go po prostu nie jedz bez tytułowania się wegetarianką. Przypominam ,
      że mięso trzeba uzupełniac innymi produktami jak np. dużo pietruszki w zupach która
      uzupełni braki żelaza. Przy nie jedzeniu mięsa trzeba robić regularnie co jakiś czas badania
      krwi żeby nie popaść w anemię.
    • magic_ Re: wegetarianizm :| 04.09.10, 20:29
      Jestem od jakiś 5 lat.
      Ale to nie było tak, że sobie zachciałam być. Po prostu moi rodzice nigdy nie
      jedli mięsa, tylko na początki mi dawali, bo było bardzo potrzebne, a poza tym
      musiałam się nauczyć jeść jakąś soję itd., żeby zastępowało białko, które jest w
      mięsie.
      Teraz żywię się prawie cały czas chili i warzywami tongue_out
    • michaelmontana ja jestem wegetarianinem 3 miesiace ;p 04.09.10, 22:33
      JEst ok. Moja koleżanka jest 7 lat i żyje;p
      Jak będziesz jeść ryż, kasze, makarony, pić sok z czarnej pożeczki, no i kotlety
      SOJOWE to będziesz zdrowa silna i urodzisz kope dzieci big_grin DD
    • alice087 ooo jezu, nudzi Ci się i chcesz zachorować?? 04.09.10, 22:35
      jeżeli nie będziesz jadła mięsa zachorujesz. będziesz słaba
      głupota lucka nie zna granic.
      'bo mi nie smakuje'.

; /
      • nelly_ @alice087 04.09.10, 22:42
        z tego co wiem, to wolny kraj. a wegetarianinem nie zostaje się dlatego że nie
        smakuje ci mięso, ale dlatego że chcesz oszczędzić cierpienia zwierzętom! i dla
        twojej wiadomości- od tego się nie choruje, wystarczy dobrać dietę : |||
        • alice087 Re: @alice087 05.09.10, 21:26
          nelly_ napisał(a):

> z tego co wiem, to wolny kraj. a wegetarianinem nie zostaje się dlatego że nie
          > smakuje ci mięso, ale dlatego że chcesz oszczędzić cierpienia zwierzętom! i dla
          > twojej wiadomości- od tego się nie choruje, wystarczy dobrać dietę : |||

ech, ktoś kto w okresie dojrzewania nie jadł mięsa będzie miał problemy później!!
          nawet dzięki dobranej diecie.

a co, sądzisz może, że nie jedząc mięsa będą mniej zwierząt zabijać? big_grin
      • michaelmontana nioe wszyscy chorują ! 05.09.10, 14:52
        jak będzie utrzymywała diete da rade. Moja koleżanka jest 7 lat wegetarianką
        • alice087 Re: nioe wszyscy chorują ! 05.09.10, 21:27
          michaelmontana napisał(a):

> jak będzie utrzymywała diete da rade. Moja koleżanka jest 7 lat wegetarianką

to przez następne 7 lat będzie miała problemy -,-
    • nelly_ . 04.09.10, 22:39
      nie jest szkodliwy, wystarczy dobrać dietę i się jej trzymać ; )
      poszukaj w internecie : dd

wiem, ponieważ moja przyjaciółka jest..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka