betty570 03.10.10, 08:54 Mam w szkole koło teatralne i muszę na nim zaprezentować jakiś fajny wiersz... Może coś znacie? Byłabym wdzięczna... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julia1049 kocham ten wiersz! tu!!! 03.10.10, 09:13 Kiedyś przyszła do mnie, po cichu bez słowa, Była ciemna noc, zdradliwa, deszczowa, Pochyliła się nade mną, biała twarz w kapturze Położyła mi na piersi suchą czarną róże, W ręku miała kosę- przedmiot przeznaczenia, Wszystko, co słoneczne, uciekło do cienia, Poczułem jej oddech, zimne przeszły mnie dreszcze, Mówiła coś do mnie, jakby była wieszczem, Mówiła, że me ciało dziś glebę wyścieli, Że właśnie się przelewa życia mego kielich Powiedziała szeptem, że teraz wyjdzie sama, I znikła, jak we mgle, w płaszczu biała dama Lecz kiedyś gdzieś usłyszę, jak ktoś rapsod nuci, Ja wsłucham się w słowa, ona po mnie wróci... BIAŁE DAMY Odpowiedz Link Zgłoś
betty570 Re: kocham ten wiersz! tu!!! 03.10.10, 09:20 dzieki wiersz fajny tylko że nie za bardzo da się pokazać na kole teatralnym... może cos więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
martusqqa Super wiersze! :) 03.10.10, 09:17 wejdź tu: newsy.gourl.org w zakładkę wiersze, a tam znajdziesz ich masę. Są świetne. ;** Odpowiedz Link Zgłoś