Dodaj do ulubionych

"ty nie wiesz co to miłość!"

04.10.10, 16:27
jak jakaś 12,13,14- latka pisze o swoich problemach miłosnych, to dużo osób
pisze " ty nie wiesz co to miłość" .
was też to denerwuje?
wiek to tylko liczba, fakt, niektórzy muszą dojrzeć do związku ale np
dziadkowie mojego kolegi zaczeli ze sobą chodzić w 5klasie podstawówki, są już
małżeństwem od kilkudziesięciu lat i nie zapowiada sie żeby to się miało
zmienić wink
Obserwuj wątek
    • julia1049 mnie też to strasznie wkurza:/ 04.10.10, 16:31
      • broken.wings Re: mnie także. 04.10.10, 19:41
        ok, do miłości trzeba dojrzeć, ale każdy dojrzewa do niej w swoim własnym czasie. zdarza sie, że swoja pierwszą prawdziwą miłość przezyje sie w wieku 17 lat, zdarza się, że 12. wiec, jesli ktos nie rozumie, niech sie nie wypoiada...
    • honeey Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.10.10, 16:33
      no ja uważam że w wieku 12 lat nie można się tak naprawdę 'zakochać' może
      zauroczenie czy coś ale nie miłość
      • luflee. masz trochę racji. 04.10.10, 16:39
        ja znam ludzi, którzy mają teraz 30 lat i rodzinę, a zaczęli
        chodzic w 4 klasie podstawówki. c:
        jednakże, chodzenie nie oznacza żadnej
        wielkiej miłości, po prostu się zauroczyli,
        a potem to się 'przeistoczyło' w miłość, lepiej się poznali.
        tak myślę.
      • linda Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.10.10, 16:41
        honeey napisał(a):

> no ja uważam że w wieku 12 lat nie można się tak naprawdę 'zakochać' może
        > zauroczenie czy coś ale nie miłość

to trochę racja , noo może się tam zdażyć jakaś tam miłość , ale w tych czasaaach tongue_out sorry może dla nektórych miłość znaczy co innego. poza tym od zauroczenia do miłości nie jest taka znowu daleka droga tongue_out
      • zuzanna. Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.10.10, 19:15
        nom , 12- latki myślą , że życie to nic innego niż bajka -.-
        • mrs.simpson Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.11.10, 20:29
          zuzanna. napisał(a):

> nom , 12- latki myślą , że życie to nic innego niż bajka -.-

Nie powiedziałabym ; pp Znaczy nie chodzi mi o to, że wszystkie są bardziej świadome
          różnych spraw, ale nie wszystkie dziewczyny w tym wieku mają takie poglądy. Wiem to po
          swoim przykładzie.. I nie mówie tego tylko dlatego, że mam 12 lat, i chcę wam coś
          udowodnić.. <3 ; )) ; pp
      • alicobella Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 06.11.10, 12:27
        Moim zdaniem ludzie dojrzewają w różnym wieku, ale stereotypem jednak jest, że żeby
        naprawdę kochać trzeba być dorosłym itp. jak dla mnie to bzdura każdy dojrzewa
        indywidualnie big_grin
    • green_alien Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.10.10, 16:46
      Każdy ma prawo do miłości,a swoją miłośc można spotkać mając 15 lub równie
      dobrze 50 lat.Nie słyszałam o takim tekście.
    • lady_cat a ja się nie zgadzam . 04.10.10, 16:50
      bo większość osób w tym wieku to niedojrzale osoby , chodzą ze sobą tylko dla szpanu,
      tylko dlatego, bo ktos ma ladną twarz. a nie dlatego, bo komuś zalezy .
      a jesli i nawet jest to zauroczenie, to nie miłość .
      miłość jest jedna, wielka i niezniszczalna . jeszcze cię zdziwi , ile czasu będziesz czekała, za
      nim ją poznasz .

ja nie wierzę w miłośc w naszym wieku. koniec, kropka .
      • iga18 Zgadzam się z lady_cat 04.10.10, 19:40
        w 100%, albo w 99,9% xD
        • wiki3113 ... 04.10.10, 20:24
          Zgadzam się.Chociaż nie tak do końca.Nie sądzę żeby a wieku 12 lat można się
          było tak na prawdę zakochać.Zauroczyć czy coś takiego jak najbardziej,ale
          zakochać to nie sądzę,jednak ogólnie masz racje mnie też to denerwuje.Wkurzają
          mnie też tekstu w stylu,,B 12 latki myślą ,że życie wygląda jak bajka"i tu się
          mylisz,bo ja chociaż mam 12 lat nie mam wątpliwości jakie naprawdę jest życie.
        • mary_ Re: Zgadzam się z lady_cat 08.10.10, 15:30
          W sumie to ja też, ale nie do końca. Większość osób tak postępuje, ale gdy ktoś coś do
          siebie czuje i jakaś para jest ze sobą np. rok, dwa lata to (moim zdaniem) nie ma znaczenia
          ile ktoś ma lat.
      • virginkaa @ lady_cat 06.11.10, 12:36
        No! W końcu ktoś powiedział prawdę. Cieszę się, że Ty jedyna myślisz tak jak ja. Nie zgadzam się z osobą, która założyła wątek. indifferent

No właśnie jak napisałyście- kiedyś tak- rodzice się w sobie zakochiwali gdy mieli po 12 lat (moi tak mieli), ale to było kiedyś, ale nie teraz! Teraz to dupa blada a nie miłość do cho*ery jasnej! Czy każdemu musi się wydawać, że jak teraz się zakocha to to będzie prawdziwa miłość i życie to bajka?
    • sweet_lovely Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.10.10, 16:51
      No więc, myślę że trzeba dojrzeć do prawdziwego związku, lepiej się poznać i nie podejmować
      żadnych pochopnych decyzji, kiedy nie jestesmy pewni czy to prawdziwa miłość, czy może
      jednak zauroczenie...serce
      • roxy11 Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.10.10, 16:56
        oczywiście, że denerwuje.
        moja siostra zna małżeństwo, które zaczęło chodzić ze sobą mniej więcej w 7-8
        klasie podstawówki, czyli teraz 1-2 gimnazjum.

• dream. Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.10.10, 16:56
      nie mówie, że zawsze to jest prawdziwa miłość :q
      znam chłopaka, który zmienia dziewczyne po miesiąc
      ale są też takie osoby, które są ze sobą bardzo, bardzo długo... więc nie każdy
      związek to tylko zauroczenie wink
    • coldprincess Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.10.10, 16:58
      nie wierzę w coś takiego. może wyjątki gdzieś tam kiedyś tam w tym wieku się
      zakochały, ale to tylko wyjątki.
      mamy takie czasy, że w ogóle jakakolwiek miłość już zanika.
    • jonas_lover hmm... 04.10.10, 17:04
      w naszym wieku to raczej zauroczenia. chyba jeszcze nigdy nie byłam zakochana tak
      naprawdę, po prostu ktoś mi się bardzo podobał i wgl jak się zbliżał to mi serce waliło, a
      jak z nim rozmawiałam to już na maksa euforia. potem to jakoś wygasało... i tak, w tym
      wieku raczej nie ma jeszcze miłości. dopiero później ona zastępuje zauroczenie.
    • sandy Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.10.10, 17:17
      Może trochę wkurzać, ale najbardziej wkurzające są tematy zakładane przez 12-13
      latki o tym że zobaczyła chłopaka i się w nim zakochała, albo czy to że czasami
      na nią spojrzy świadczy o tym że się zakochał. A odnośnie związków z
      podstawówki, mój brat jest ode mnie o 7 lat starszy i cały czas przyjaźnił się z
      koleżanką z klasy, zawsze koledzy mówili 'jeszcze zatańczymy na ich weselu' po
      podstawówce nadal się przyjaźnili a 7 lat temu zostali parą a rok emu było ich
      wesele. Dodam również że jak byłam w przedszkolu to często mnie ubierała i
      odprowadzała mojego brata przyszła żona xD
    • julia1049 tutaj! 04.10.10, 17:23
      Może i miłość w wieku 12-lat według niektórych z Was nie jest możliwa, ale u mnie w szkole
      jest jedna para. Ona ma głos jak Kaczor Donald (na serio wink) a on nie jest żadnym greckim
      adonisem, ale widać, że naprawdę ze sobą uwielbiają przebywać. Bo od 4 klasy podstawówki
      chodzili ze sobą na przerwach, w piątej klasie podstawówki rodzice jego musieli go zawiesc do
      niej, bo musial jej dac prezent na gwiazdkę, w szóstej klasie cmokali się, a teraz wciąż ich
      razem widujemy (są w drugiej gimie). Więc możliwa jest miłość w młodym wieku. Takie jest
      moje zdanie
    • miss_demiselena Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.10.10, 18:56
      Masz absolutną rację, wiek nie gra roli!
    • slodkiporanek Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.10.10, 19:08
      Kochać można w każdym wieku, trzeba tylko odróżnić miłość od zauroczenia.

• sagaznierzch Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.10.10, 19:14
      Fakt czasem myli się MIŁOŚĆ z ZAUROCZENIEM... ale moim zdaniem wiek nie gra tu
      rzadnej roli... a jak komuś to przeszkadza (że 12 latka pisze że się zakochała) to najlepiej
      zostawić to dla siebie... bo ona w tej chwili potrzebuje pomocy a nie...

Sory jak kogoś uraziłam
    • urszulka2691 zgadzam sie 04.10.10, 19:14
      osobiscie nie mam chłopaka ani nikogo kto by mi sie podobał ale mi jest samej
      dobrzeserceMam 13 lat ale wiem że są osoby którzy w wieku 12 lat sa tak zakochane że
      nie moga życ bez tej drógiej osoby!!!Ja to rozumiemwink
    • bellacullenx Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.10.10, 19:17
      wiek to tylko liczby..
    • jonasofanka coś w tym jest ; ) 04.10.10, 19:20
      tak. Może i niektóre osoby są niedojrzałe. Ale niektórzy dojrzewają wcześniej ,a
      inni wcześniej. Ja nie wiem co sądzi o moim przypadku , nie wiem.
      Dlaczego chodzą ze sobą dla szpanu ? No, ok. te 'sztuczne' to i racja, ale ja
      akurat... no cóż, nie jestem z tych 'pustych' i tych 'dla szpanu' , ja go na
      prawdę lubię. Mogłabym z nim być, jeśli by to zaproponował, albo jeśli by
      chciał. Jeśli mi na nim zależy , to chyba nie mogę mu niczego zabraniać i nie
      mogę mu zabraniać spotykania się z kimś innymwink. Jeśli go lubię, pozwolę mu być
      szczęśliwym. Bardzo proszę.
      Mam 13 lat i chodzę do 1 gim. Może nie jestem na prawdę taka 'dojrzała' jak
      niektórzy, ale jednak trochę rozumiem i wiem, że nie pozwolę sobie na to by
      kogoś zranić, lub być z kimś 'dla zabawy'. Mi też by nie było miło, a więc
      kotkowiczki... zastanówcie sie trochę wink
    • x.pati.x Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.10.10, 19:24
      ja wierzę, że miłość w naszym wieku jest możliwa.
      bo przecież nie ważne ile ma się lat.
      to prawda. niektórzy ludzie chodzą ze sobą dla szpanu, zmieniają partnerów jak
      rękawiczki i to naprawdę jest żałosne.
      nie wszyscy tacy są. nie oceniajcie wszystkich tych samą miarą.
    • twojaa Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.10.10, 19:27
      TO rzeczywiście racja ale też denerwuje mnie kiedy ktoś mói ale jestem
      oryginalny wymyśla wierszyk i myśli że jest fajna na serio proszę wejdźcie tu:
      Jula98PL .gliteruje. pl tylko bez spacji na pawde fajan stronka kiss
    • olusi1a Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.10.10, 19:27
      Tak , aczkolwiek ja uważam , że jeśli już piszą o takich sparwach to raczej
      zauroczenie...chociaż może są w przypadki,w których to miłość. Ale ja się nie znam. wink
    • lostprincess Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.10.10, 19:31
      noo...wkurza i to strasznie..! uncertain
    • nora. "ty nie wiesz co to miłość!". 04.10.10, 19:31
      Ja wierzę, że to możliwe. Różnie ludzie dorastają. Ale tu też nie chodzi tylko o
      wiek. Niektórzy faktycznie chodzą z kimś tylko dla szpanu i to jest żałosne, ale
      nie wszyscy. wink
    • marsjanka115 x__x 04.10.10, 19:34
      żebyś wiedziała...
      devil
    • dorr Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.10.10, 19:35
      tak mnie tez to wkurza, tak samo kiedy ktoś nie umie odróżnić podobania się od
      zakochania. rozumiem, że czasem ciężko jest miłość od zauroczenia odróżnić, ale
      bez przesady.
    • olciaaa03 Re: "ty nie wiesz co to miłość!" 04.10.10, 19:37
      zgadzam się, ponieważ wszystko zależy od dojrzałości psyhicznejwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka