Dodaj do ulubionych

To już pół roku... 10.04.2010

10.10.10, 14:22
Takk.. dzisiaj mija rocznica katastrofy pod Smoleńskiem.. To już pół roku.
Cały czas zastanawiam się dlaczego zginęło tyle osób... Chyba dlatego, aby przypomnieć
wszystkim o 1940 roku, o Katyniu, Twerze, Charkowie... o tych wszystkich miejscach
zbiorowych mordów..O oficerach, ludziach nauki, księżach.. o wszystkich, którzy zostali
zamordowani w lesie.. A wy co myślicie na ten temat? dlaczego musieli zginąć?
Obserwuj wątek
    • eyeliner... Re: To już pół roku... 10.04.2010 10.10.10, 14:25
      Co do tej katastrofy w kwietniu -bo musieli i już,nie wszystko można zrozumieć,
      może jestem bezduszna,ale dobrze,że kaczyńskiego nie ma.
      • crezyyy ponieważ ... 10.10.10, 14:43
        tak najwyraźniej chciał Bóg. Wiem, że to idiotyczne czytając to samo (czyt.
        stało się bo tak chciano). No, ale w ogóle ja się z tym NIE mogę pogodzić, że
        tyle NAJWAŻNIEJSZYCH od różnych DZIEDZIN ludzi leciało JEDNYM SAMOLOTEM !!!!
        Ludzie pomyślcie !
        Najwaźniejsi ludzie z ''jakichś tam dziedzin" lecieli jednym samolotem !

To okropne.. ; >

PS Dziś mam urodziny czyli akurat pół roku od rozbicia się TU154
      • alice.... to jest pół rocznica i... 10.10.10, 18:17
        no przyszła na nich kolej tak jak na kazdego przychodzi
    • scarletrose Re: To już pół roku... 10.04.2010 10.10.10, 14:28
      Dlaczego, dlaczego. To takie śmieszne pytanie.
      Dlatego. Do pewnych rzeczy nie ma wyjaśnienia i już. Codziennie giną ludzie,
      taka kolej rzeczy.
    • magduusia A zatkajcie się z tą katastrofą! 10.10.10, 14:34
    • linda Re: To już pół roku... 10.04.2010 10.10.10, 14:42
      zginęli bo muieli. widocznie tak miało być . trudnoo.... Bóg dopuszca tylko te katastrofy , które spowodowane są przez ludzi. w tym przypadku tak było. musiało być i wgl. mam dość tego całego szumu !!! przereklamowaneee uncertainuncertain
      • crezyyy do magduusia : 10.10.10, 14:47
        Nie będę już nie grzecznie mówić, chociaż mam to na samym czubku języka.
        -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeżeli Ci ten wątek nie odpowiada, z całym szacunkiem, ale NIE WCHODŹ TU !
        Ja nie życzę sobie, aby śmierć osób tak traktowano.
        Co prawda, codziennie ginie setki osób, a nawet tysiące i miliony i nie ma o tym
        tak dużego rozgłosu, ale nie powinnaś być taka obojętna temu wydarzeniu.
        Przepraszam jeżeli uraziłam, Z CAŁYM SZACUNKIEM.
        • kingella24 ........ 10.10.10, 19:40
          ...... crying .......
    • nusska Re: To już pół roku... 10.04.2010 10.10.10, 14:46
      wiem że to było straszne.
      Ale dość! Dość już tego szumu o tym..
    • mika999 Re: To już pół roku... 10.04.2010 10.10.10, 14:49
      Może dlatego żeby ludzie zastanowili się trochę nad tym co robią ze swoim życiem
      i że mają się nim cieszyć bo w każdej chwili może się im to przydarzyć???
      I też może dlatego żeby przypomnieć właśnie o tych wszystkich ludziach którzy
      tam zginęli...
      Tak właściwie nie ma wytłumaczenia mogą byc tylko przypuszczenia..
      Nikt nie wie dlaczego tak musiało być i tyle...
      Tak po prostu musiało być...
    • yorkie Re: To już pół roku... 10.04.2010 10.10.10, 14:52
      Zamknij mordę magdusia i się nie wypowiadaj jak nie masz nic sensownego do
      powiedzenia.
      Dla mnie to niedorzeczne, żeby wszyscy ważni ludzie lecieli razem. Może mało powiedziałam
      na ten temat, ale ja nadal nie mogę tego pojąć, więc wypowiedziałam się krótko. Nie mogę
      tego poprostu pojąć. Tyle ważnych osób... w jeden dzień... W jedną chwilę... Coś
      strasznego.
    • mycha22 kurde ludzie!skonczcie z tym!!! 10.10.10, 14:54
      no i co?! nie dosc ze w mediach ciagle katastrofa smolenska, obroncy krzyza itp
      to jeszcze to forum zasmiecacie!rozumiem byla katastrofa ,straszne.. ale
      opanujcie sie minelo pol roku wiec po co ciagle o tym gadac ?! są ważniejsze
      tematy a nie tylko to!!! na przyklad na poskich drogach rocznie ginie
      kilkanascie razy wiecej osob niz zginelo w tej katastrofie!! czy to byli gorsi
      ludzie lub na swiecie w zamachch terrorystycznych giną tysiące ludzi ... lecz o
      tym nie piszecie tylko ciągle o tej katastrofie !!! mam tego dość !!!
      KOSZ!!!scianascianasciana
    • free_ Re: To już pół roku... 10.04.2010 10.10.10, 15:19
      a moi znajomi wydzierali sie na maratonie poznańskim " gdzie jest krzyż" ...
    • czekoczeko Re: To już pół roku... 10.04.2010 10.10.10, 18:14
      A wiecie dlaczego trzeba o tym mówić? Tak wiele osób ginie w wypadkach i innych
      sytuacjach, ale trzeba pamiętać o tej kastastrofie.. Nie uważam siebie za patryiotkę, ale
      chociaż trochę szacunku trzeba oddać zmarłym ludzią, oni zgineli przez błąd innej osoby,
      może pilota, może naprowadzających nie wiem, ale wzgineli więc należy im się trochę
      szaczunku. Byli jacy byli tego nie zmienimy. Przecież tym samolotem nie leciały tylko
      same "szychy", były też tam rodziny ofiar Katynia. No i jeszcze jedna sprawa czy osobą,
      które giną na wojnach i w innych wydarzeniach nie oddaje się hołdu? Ludzi przestańcie
      byc tak ograniczeni!!!
      • miss_immortal Re: To już pół roku... 10.04.2010 10.10.10, 18:21
        ja to szanuję, ja to rozumiem i szkoda mi tych osób i ich rodzin ale po co
        taki suzm wokół tego robić? To też jets traumatyczne dla rodzin ofiar, robić
        jakieś pielgrzymki itp... pamiętam jak zawaliła się hala bodajże 3 lata temu też
        zginęło wiele osób a jakoś nikt nie robił żadnych wyjazdów do tego miejsca nie
        mówili ze to już 2 miesiące pół roku itp.
    • eurodont ;] 10.10.10, 18:16
      o boże co za szok ! <szok> a wypie...ć z nią nie zaśmiecać forum !
    • klaudi073 Boże... 10.10.10, 18:17
      Jak ten czas szybko leci...
    • trufla Bo musieli - tak siła rzeczy... 10.10.10, 18:17
      • bulletproof Re: Bo musieli - tak siła rzeczy... 10.10.10, 18:21
        Do mnie to jakoś nie dociera od początku..
    • muse_fan Re: To już pół roku... 10.04.2010 10.10.10, 18:21
      Uspokójcie się już z tą katastrofą -.-
    • koell Re: a więc... 10.10.10, 18:37
      mam bardzo komunistyczne poglądy na pewne sprawy. jedne bardziej ważne, inne
      mniej. w tym przypadku rozpatrywana jest przeszłość naszego narodu, a więc
      śmiało mogę ją zaliczyć do tej pierwszej grupy. z pewnością nie sądzę, aby to
      był zwykły przypadek. to jest absolutnie pewne. bo gdy przyjrzę się tej
      katastrofie trochę bliżej, zauważam pewne podobieństwa, czyż nie? pomyślmy: ten
      sam dzień, ta sama godzina (przypominam, że zbrodnia katyńska nastąpiła rano),
      mniej więcej to samo miejsce... a także "ci sami" ludzie. dlaczego to się stało?
      nie mam pojęcia. być może to jakiś znak z góry. a Rosjanie nadal ukrywają
      prawdę, nie tylko w tej kwestii, uwierzcie. parę dni temu oglądałam wywiad z
      autorem filmiku, który wcześniej pojawił się w internecie i w którym rzekomo
      (lub nie) słychać było strzały i jakieś dziwne krzyki ("dawajtie gnata", "nie
      zabijajcie nas"). mówił, że gdy przybył na miejsce katastrofy, słychać było
      tylko dzwonki komórek. rozumiem, że zwyczajna komórka jest w stanie wytrzymać
      nawet największe uderzenie. ale najciekawsze jest jednak to, skąd ten człowiek
      wiedział, jak brzmi melodia walca Ogińskiego. i czy któraś z ofiar była na tyle
      patriotyczna, by ustawiać sobie ten dźwięk jako dzwonek swojego telefonu?
      podsumowując: lubię naród rosyjski. ale im nie ufam. ot, co myślę o tej sprawie.
    • marsjanka115 x__x 10.10.10, 19:41
      ehh a skądd my to mamy wiedzieć crying
    • justinlove1994 Re: To już pół roku... 10.04.2010 10.10.10, 20:00
      [*]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka