Dodaj do ulubionych

profesjonalne zdjęcia

14.10.10, 15:36
Tak. Profesjonalne zdjecia . jak je zrobic ? co w nich uchwycic ?
Jak myslicie jakie zdjecia sa najlepsze ?
a mzoe macie takie ? pokazcie, podzielcie sie wink

ja osobiscie chcialabym miec takie zdjecia, ale czy normalny czlowiek moze je zrobic ?
normalny w sensie taki, ktory nie jest fotografem i nigdy nie mial doczynienia z czyms takim.
Obserwuj wątek
    • paula_xoxo Re: profesjonalne zdjęcia 14.10.10, 16:00
      Hmm , od pewnego czasu bardzo interesuję się fotografią .. ; )
      I wydaje mi się że żeby zrobić zdjęcie trzeba mieć to coś , trzeba też to bardzo
      lubić , wyrażać tym siebie . . hm , no nie wiem jak to wytłumaczyć .
      Ja zaczełam robić zdjęcia przypadkowo i wyszły całkiem nieźle jak na osobę która
      nigdy nie miała kontaku z fotografią , widziałam ze zdjęcia się podobają więc
      zaczełam to wykorzystywać , aż wreszcie to pokochałam .. Ale dość o mnie - moim
      zdaniem trzeba mieć to coś , bo raczej trudno jest się t6ego nauczyć . ; )
      • paula_xoxo Re: profesjonalne zdjęcia 14.10.10, 16:01
        tego *
        • wampiroholiczka Re: profesjonalne zdjęcia 14.10.10, 16:08
          trzeba mieć profesionalny sprzet zeby zdjecia wyszły w dobrej jakości i musisz
          pomyslec nad jakimś motywem przewodnim sesji. ja mam u siebie w profilu takie
          jedno zdjecie. nie jest az tak profesionalne ale próbuje tongue_out
          • klaudynka24 Re: profesjonalne zdjęcia 14.10.10, 16:47
            wypowiadajcie sie wink
            i dzieki za wypowiedzi z gory ;d
            • amela Re: profesjonalne zdjęcia 14.10.10, 16:52
              hmm . ja od jakiegoś czasu uwielbiam robić zdjęcia . ale do tego trzeba mieć odpowiedni
              sprzęt i w ogóle . chociaż nie zawsze . dobry fotograf poradzi sobie z każdym aparatem . : P
              • koloorowa. Re: profesjonalne zdjęcia 16.10.10, 22:59
                zaczełam sie interesować fotografią. i próbuje rozszerzać swoje umiejętności,
                myśle , że idzie całkiem nie źle. i chce dalej sie tym zająć ;D ale mam kilka
                koleżanek, które są lepsze ode mnie i robią świetne zdjęcie , jak
                profesjonalistki ale one sietym interasują o wiele więcej niż ja. che robić
                takie zdjęcia jak one;D
                trzeba próbować xd
                • koloorowa. Re: profesjonalne zdjęcia 16.10.10, 23:01
                  koloorowa. napisał(a):

> zaczełam sie interesować fotografią. i próbuje rozszerzać swoje umiejętności,
                  > myśle , że idzie całkiem nie źle. i chce dalej sie tym zająć ;D ale mam kilka
                  > koleżanek, które są lepsze ode mnie i robią świetne zdjęcie , jak
                  > profesjonalistki ale one sietym interasują o wiele więcej niż ja. che robić
                  > takie zdjęcia jak one;D
                  > trzeba próbować xd

i jest jeszcze potrzebny dobra aparat. Ja osobiście mam lustrzanke, więc jest ok ;D
          • olciaaa03 Re: profesjonalne zdjęcia 14.10.10, 20:42
            przepraszam za to że skrytykuje niektóre wypowiedzi:
            nie trzeba mieć ani profesjonalnego sprzętu ani talentu ani nic z tych rzeczy zapewniam
            Ciesmile
            Zdjęcia mają wyrażać twoją nature i osobowość a nie mają być pięknie profesjonalne na
            początku zastanów się jakie zdjęcia bd cię wyrażały np.
            Ludzi czy natury
            wody czy lasu
            samotność czy miłość
            i później to dopracowuj ja tak zaczynałam teraz idzie mi nieźle smile
    • lady_cat Re: profesjonalne zdjęcia 14.10.10, 16:50
      wejdź w galerię zdjec, tkaiej użytkowniczki jak : dream . i ta fotka. . . ona ejst - brak
      mi słów .
      • dream :D 14.10.10, 20:26
        lady_cat napisał(a):

> wejdź w galerię zdjec, tkaiej użytkowniczki jak : dream . i ta fotka. .
        > . ona ejst - brak
        > mi słów .

dziękuję.. ; *

co do wątku..profesjonalne zdjęcia trudno wykonać samemu. Także przede wszystkim
        musisz znaleźć osobę, która będzie Ci je robić. Odpowiednie oświetlenie.. sceneria.
        Musisz też przybrać ciekawą pozycję, ale przede wszystkim taką, w której będziesz się czuć
        swobodnie i będzie Ci w miare wygodnie..[chociaż zazwyczaj najciekawsze pozycje do zdjęć
        są dość bolesne.. xd].. No i co najważniejsze.. Twoja twarz.. musisz nią wyrażać wszystko..
        emocje.. musisz przekazać je odbiorcy tak by sam je poczuł.
        Ja miałam szczęście mieć profesjonalną sesje zdjęciową, dzięki agencji filmowej, w której
        jestem, ale z tego co wiem za opłatą każdy może sobie taką zrobić.
    • ironic_ Re: profesjonalne zdjęcia 14.10.10, 17:03
      dobry aparat, ludzie, którzy potrafią wyrazić samego siebie, swoje uczucia, emocje
      poprzez zdjęcia. uchwycić piękno, najmocniejsze i najlepsze strony zarówno osoby
      stojącej przed aparatem, jak i przeróżne inne zjawiska...powiedzmy przyrody. myślę, że to
      główne czynniki składające się na powstanie dobrego zdjęcia.
    • kalisia Posłuchaj 14.10.10, 17:05
      Ok, posłuchaj.
      w Mojej rodzinie od ok. 3 pokoleń jest jakiś fotograf.
      Mój tata też nim jest, ma własną agencje fotograficzną i sprzedaje zdjęcia
      gazetą takim jak np. Newsweek, Polityka, Fokus itd.
      Sam do wszystkiego doszedł i jest w tym naprawdę świetny.
      To trzeba czuc w krwi, trzeba zobaczyc czy w ogóle potrafisz.
      I fotografii nie da się wytłumaczyc jak matematyki.
      Ją trzeba odkryc samemu.
    • klaudynka24 Re: profesjonalne zdjęcia 14.10.10, 19:42
      moze macie jakies profesjonalne zjdecia ?
      • izuunia55 Re: profesjonalne zdjęcia 14.10.10, 19:47
        po pierwsze:trzeba mieć talent
        po drugie:dobry sprzęt
        po trzecie:pomysł na zdjęcia

smile
        • made_in_italia moja przyjaciółka... 14.10.10, 20:12
          ...chce w przyszłości zostać fotografem i codziennie robi zdjęcia wink
    • katsuumi_17 Re: profesjonalne zdjęcia 14.10.10, 20:16
      Potrzebny jest dobry, profesjonalny aparat (albo przynajmniej lustrzanka, to już
      coś smile) i wyczucie.
      • lily_95 moje zdjęcie na kotku... 17.10.10, 15:55
        zobaczcie robiłam je sama. lustrzane odbicie, tak jak je sobie wyobrazałam-tak
        też mi wyszłoshockcoolsmilesmile
        nie jest przerobione. mogę posłać wam więcej zdjęć które robiłam.
        przede wszystkim pod natchnieniem nutki wyobraźni, ciekawego i oryginalnego
        pomysłu i wspaniałej koleżanki, która dała się fotografować ;p piwopiwo
    • blackout_ aha. 14.10.10, 20:20
      Profesjonalne zdjęcia, to się robi.. Same z siebie się robią. Ktoś ma talent, więc nawet nie wie że
      robi przesuperowe zdjęcia.

Poszukaj w internecie...
    • corba . 14.10.10, 20:22
      fotografia nie jest czymś do nauczenia się. nawet najlepsza książka nie pozwoli
      ci się tego wszystkiego nauczyć . trzeba dojść do wszystkiego samemu i trzeba
      mieć bardzo dużo ciekawych pomysłów .
      • shut_up Re: . 15.10.10, 16:16
        ja mam koleżankę, fotografuje mnie i ogólnie nie tylko mnie. jest mega. może to zdjęcie,
        które jest w profilu nie jest jakieś super, ale to z początków jej kariery. teraz nabyła
        doświadczenia, ale jak już mówiły dziewczyny, tego nie da się nauczyć. tu trzeba
        próbować, wiem, bo sama tak robię. bless.
        • aramant Re: . 16.10.10, 22:39
          profesjonalny sprzęt ? nie sądzę . Aby wykonać sesję i żeby ona wyszła trzeba
          trochę pomyśleć znaleźć pomysł i dobrze poznać modelkę . Jeśli ktoś ma smykałkę
          do zdjęć to świetny portret zrobi i cyfrówką smile Trzeba tylko wiedzieć jakie są
          rodzaje kadru aby wykonać zdjęcie , co należy uchwycić a czego nie , co uciąć a
          co zostawić . Modelka ? absolutnie nie musi być doświadczona bo to fotograf ma z
          niej wydobyć to coś . Tylko żeby miał z nią dobry kontakt i nie wychodziła na
          każdym zdjęciu tak samo .
          • arriane_ Re: . 17.10.10, 15:32
            Trzeba czuć w sobie to coś.
            Można robić sobie samemu zdjęcia i one też wychodzą nie raz ładnie.
            Mi osobiście to zdjęcie bardzo się podoba:
            Tekst linka
    • lily_95 wyobraźnia. 17.10.10, 15:52
      by zrobić profecjonalne zdjęcie, człowiek nie musi być "wyuczonym" fotografem.
      w tych zdjęciach liczy się TYLKO wyobraźnia i znakomite uchwycenie czegoś
      nadzwyczajnego, np nie takie wypozowane zdj z lalką barbie, a zdj z zaskoczenia,
      ciekawe, interesujące, może coś ukryte w tle?
      NP. czarno-biała postać, a w oddali mały czerwony balonik.
      lub.
      tunel, ciemny, ponury, na końcu świtełko i postać.

jest wiele pomysłów. proste zdjęcia, a jednak ciekawe.smilesmile
    • tiin55 Re: profesjonalne zdjęcia 17.10.10, 15:58
      A co do sprzętu to która lustrzanka jest lepsza ? Nikon czy Canon ? cool
    • 5 profesjonalne zdjęcia 17.10.10, 16:55
      Zależy co przez to rozumiesz. Niezbędny jest dobry sprzęt, lecz jeżeli jesteś
      amatorką to w 3/4 nie wykorzystasz jego możliwości. Ważnym elementem jest
      również pomysł. Bez tego ani rusz.
    • magnaw18 Re: profesjonalne zdjęcia 17.10.10, 17:09
      jak byłam na obozie w tym roku i pojechaliśmy na wycieczkę na wydmy to udało mi
      się zrobić takie superowe zdjęcie i potem je na czarno biało dałam jeszcze
      lepiej wyglądało, tylko przypadkiem mi się usunęło : (((
    • coca_cola Re: profesjonalne zdjęcia 17.10.10, 17:13
      Fotografia to jest wielka pasja . Ja kocham fotografię serceserceserce. Zrobienie
      dobrego zdjęcia polega na oddaniu siebie , na uchwyceniu czegoś co dzieje się na co
      dzień . Dobre zdjęcie nie musi być ustawione np. do zdjęcia pozuje umalowana modelka .
      Najpiękniejsze zdjęcia to zdjęcia natury . Pokazujemy także złe strony człowieka , życia .
      Fotografii trzeba się oddać bo to nic innego jak nasze emocje .Ja zazwyczaj robię zdjęcia
      wzależności od mojego nastroje - gdy jestem szczęśliwa robię śłońcę coś kolorowego ,
      wesołeogo . Dobre zdjęcia = dobry fotograf w naszym przypadku nie można powiedzieć
      ze jesteśmy dobrymi fotografami ponieważ nie robimy tego dla pieniędzy , to nie jest nasz
      zawód . Dobre zdjęcie zależy też od naszego doświadczenia , wprawy . Moim zdaniem
      prawdziwy fotograf zrobi piękne zdjęcie za pomocą byle jakiego sprzętu , ale ktoś kto
      bardzo kocha fotografię może zrobić lepsze zdjęcia od zawodowców . Ponieważ jeśli się
      czegoś bardzo chcę to można osiągnąć sukces.kisssmile
    • dumb_ DA SIĘ!!!!!!!!!!1111111111 17.10.10, 17:21
      jasne. ważny jest, dobry sprzęt, pora dnia, światło i cała reszta tych walorów
      bez których się nie obędzie.
      ale najważniejszy jest twój pomysł, i sposób w jaki go wykorzystasz.
      i uwierzcie da się, tylko trzeba próbować, a twoim oczom ukarze się kiedyś
      niesamowite ujęcie, które będzie miało w sobie mnóstwo emocji, i będziesz z
      niego dumna.
      banalne, ale - praktyka czyni mistrza.
      powodzenia i łapcie za aparaty! : d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka