Dodaj do ulubionych

Mama vs. mój chłopak.! HELP

16.10.10, 11:39
Jestem z chłopakiem od ponad miesiąca. Bardzo nam na sobie zależy. Mimo, że jest on znany jako stary podrywacz i babiarz zmienił się.!
Moja mama bardzo go nie lubi.! I to jest mój problem. Od kąd się dowiedziała, że z nim jestem ciągle gada mi:
-Jeszcze ci sie nie znudził.?
-Jesteś z nim zdecydowanie za długo jak na swój wiek.!
-On jest starszy.! Nie wiesz co może przyjść mu do głowy.!

To mnie denerwuje. Naprawdę mi na nim zależy i nie zamierzam tego kończyć.!confused Nawet nie chce mnie puszczać do koleżanki, bo on mnieszka niedaleko.!
To przesada. Dlaczego ona nie może tego zaakceptować.?

Pomóżcie.! Wiem, że jest on dobrym wyborem. Teraz to udowadnia, bo mam złamaną rękę, a on mi pomaga.!smile

Kociaki... pomocy.!uncertain
Obserwuj wątek
    • dream Mama vs. mój chłopak.! HELP 16.10.10, 11:45
      Ile on ma lat?
      • mrs.krecik Re:do dream.: 16.10.10, 11:49
        14
        • zuzanna. Re:do dream.: 16.10.10, 11:59
          ja bym na Twoim miejscu nie słuchałam mamy ! był to olewała , lub bym jej
          powiedziała , że ona jak była młoda to spotykała się z kim chciała , nikt jej
          nie zabraniał i niech są odczepi od Ciebie ;] Ty masz swoje życie i nie pozwól ,
          aby Ci nim rządziła !
          • zuzanna. Re:do dream.: 16.10.10, 12:01
            bym *
        • dream tuuu. :) 16.10.10, 12:10
          mrs.krecik napisał(a):

> 14

Wiesz rozumiem obawy Twojej mamy. Chłopcy w tym wieku lubią 'odkrywać nowe
          rzeczy'.
          Twoja mama obawia się, żeby czasem on nie zechciał odkrywać ich na Tobie.
          Jesteś bardzo młoda, on zresztą też. W tym wieku to nie są prawdziwe związki. Uczycie się
          dopiero.. w ten sposób poznajecie lepiej samych siebie i tego czego w przyszłości będziecie
          wymagać od partnera, kształtujecie swój ideał.
          Żebyś czasem nie angażowała się zbytnio.. Niestety u chłopców rozwój fizyczny nie idzie w
          parze z psychicznym i potem możesz zostać rozczarowana.
          Wytłumacz mamie, że jesteś odpowiedzialna i nie podejmujesz głupich, dziecinnych
          decyzji. Że to Twój pierwszy taki związek i jest dla Ciebie bardzo ważny, dlatego chciałabyś
          mieć jej wsparcie. Jeśli sobie szczerze porozmawiacie to napewno mama przedstawi Ci to
          czego się boi, wysłuchaj jej.. Mama naprawde nie chce dla Ciebie źle
          . : )
      • donia2107 Re: Mama vs. mój chłopak.! HELP 16.10.10, 15:43
        wytłumacz mamie że on nie jest taki jak ona sądzi powiedz że pomaga ci może coś
        zrozumie trzymam kciukismile
    • rispekt Re: Mama vs. mój chłopak.! HELP 16.10.10, 12:06
      Nie wiem w jakim świecie żyjesz, ale Twoja matka na pewno chce dla Ciebie jak najlepiej.
      Proszę, nie bądz naiwna. Skoro "facet" jest znany jako podrywacz to prawdopodobnie
      jestes po prostu jedną z wielu.
      • gaba97 Re: Mama vs. mój chłopak.! HELP 16.10.10, 12:10
        Może i ma rację twoja mama... Jestem w twoim wieku i moja mama nie zachowywałaby
        się tak, ale...

Ile on ma lat?
        • gaba97 Re: Mama vs. mój chłopak.! HELP 16.10.10, 12:12
          gaba97 napisał(a):

> Może i ma rację twoja mama... Jestem w twoim wieku i moja mama nie zachowywałab
          > y
          > się tak, ale...
          >
          > Ile on ma lat?
          14????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To ma twojej mamie przeszkadzać?!

Dobra, chodzi o to że twoja mama chyba jeszcze nie pogodziła się z tym że nie
          jesteś juz małą dziewczynką.
    • mileymiley uwazam, ze.. 16.10.10, 12:12
      ..Na chlopakow będziesz miala jeszcze czas. I zastanow się czy twój obecny
      chłopak jest warty tego, zebys psula relację z mamą? Ona się o ciebie po prostu
      martwi, stara się ciebie przekonac, ze znajdziesz chlopaka w odpowiednim czasie
      ale jak narazie to za wcześnie.. Ja też to popieram.
    • reedis Re: Mama vs. mój chłopak.! HELP 16.10.10, 12:15
      jak zaczęłam chodzić ze swoim chłopakiem miałam tyle lat co ty , moi rodzice też
      nie byli z tego zadowoleni bo słyszeli o nim różne rzeczy sciana na dodatek
      jest ode mnie 4 lata starszy . chodzimy już 8 miesięcy moja mama go polubiła i
      wszystko jest ok wink spróbuj wytłumaczyć mamie że tobie na nim zależy i żeby to
      zaakceptowała . powodzenia kiss
    • nicoole Nie wiem.. twoja mama ma może racje, bo możesz... 16.10.10, 15:34
      się na nim zawieść kiedyś..
    • intrygantka Re: Mama vs. mój chłopak.! HELP 16.10.10, 15:37
      to łatwe : jak można ufać facetowi , który był " babiarzem" ??
      sad
    • seneka4 Re: Mama vs. mój chłopak.! HELP 16.10.10, 15:45
      hah ,no nieźle jest od Cb starszy niewiele bo rok ,a Twoja rodzicielka uważa ,że
      jest za stary? xDD no dobra nie chcę Cię krytykować ,ale brzmi to śmiesznie. ;D

Starą się nie przejmuj ,jak jej coś nie pasuje to i tak będzie gadać i Ty raczej
      tego nie zmienisz, no chyba ,że zaprosisz Go na obiad do domu i mama go pozna i
      się do niego przekona. ale raczej tak nie będzie więc nie rób sobie nadziei. Bo
      jak komuś się ktoś nie podoba od samego początku trudno to zmienić. (; więc
      lepiej się zbuntuj i powiedz swojej mamie ,że to Twój wybór ,uważasz ,że bardzo
      rozsądny i bardzo Go lubisz. O miłości w tym wieku raczej nie mów ,albo nie
      wyolbrzymiaj swoich uczuć do niego. Twoja mama może to jakoś źle odebrać (że np;
      już chodzicie do łóżka albo coś). Pogadaj z Nią szczerze to najlepsze wyjście. (;

a tak na marginesie... Ty masz pewność ,że On jest dobrym wyborem? skąd wiesz
      ,że się zmienił i już nie podrywa innych lasek? Pewności nigdy nie będziesz mieć
      ,bo jakby chciał Cię zdradzać to robił by to tak żebyś o tym nie wiedziała.
      Lepiej uważaj na Niego i za mocno się w to nie angażuj.
    • mireille Mrs krecik - wejdź tutaj ;) 16.10.10, 15:46
      Twoja mama po prostu strasznie się o Ciebie martwi,kocha Cię bardzo mocno , co widać i
      boi się o Ciebie . Musisz z nią poromawiać,powiedzieć,że doceniasz jej troskę,ale również
      zapewnić ją,że jesteś odpowiedzialna i na pewno sobie poradzisz . Jednak pamiętaj
      również,że ŻADEN chłopak nie jest wart,abyś psuła sowje relacje z mamą .
    • sylwusiasta Re: Mama vs. mój chłopak.! HELP 16.10.10, 15:47
      Ludzie ise nie zmieniają,wiem coś o tym.
      nie wiesz co to prawdziwa miłosć ,więc nie gadaj głupot ,ze ci na nim zalezy ,bo
      to chwilowe zauroczenie. Masz dopeiro 13 lat( z tego co wyczytałam na twoim
      profilu) i gó... wiesz o miłosci wink za kilka lat będziesz sie śmiać z tej twojej
      terażniejszej miłości
      pzdr wink
      • igusiaaa Re: Mama vs. mój chłopak.! HELP 16.10.10, 15:54
        Nie wiem, ile masz lat, ale skoro twój chłopak ma dopiero 14 i jest od ciebie
        starszy to znaczy, że nie jesteś nawet nastolatką.
        Twoja mama się o ciebie martwi. Rozumiem, że to jest twój pierwszy związek i
        jest dla Ciebie pewnym sprawdzianem, ale też czymś ważnym, ale musisz ją zrozumieć.
        Chłopcy w jego wieku są jeszcze niedojrzali i przepraszam, ale wasz związek nie
        opiera się jeszcze na miłości. Jest to raczej zauroczenie. Jeśli zależy Ci na
        tym chłopaku, to przede wszystkim powinnaś poważnie porozmawiać z twoją
        rodzicielką. Przygotuj sobie jakieś argumenty i wytłumacz, że jesteś
        odpowiedzialna tak samo jak on.
    • sagaznierzch Tuuu... 16.10.10, 16:32
      A więc tak:

Mama napewno chce dla ciebie dobrze ... Ale powiedz jej że zależy ci na nim i na odwrót...

Możesz też zaprosić go do siebie na obiad ... jak ci mama pozwoli oczywiście ... może się
      dogadają

Ale nie zrywaj z nim jak ci na nim zależy...

Powodzeniabig_grin
    • free_ mam PLAN ;> 16.10.10, 18:17
      powiedz Twojej mamie, że ją kochasz i poudawaj, że z nim zerwałaś. potem przez jakiś
      tydzień chodź smutna po domu, to może zrozumie, że Ci naprawdę zależy : )
    • martacullen Re: Mama vs. mój chłopak.! HELP 23.10.10, 20:33
      powiedz mamie że z nim zerwałaś ,może da Ci spokój , a tak na serio bd razem ; p
    • andzias Re: Mama vs. mój chłopak.! HELP 24.10.10, 08:04
      z Twojego profilu przeczytałam , że masz 13 lat . a on ma 14 , więc to tylko rok różnicy .
      powiedz mamie , że go kochasz i będziesz z nim , czy tego chce czy nie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka