Dodaj do ulubionych

STOP wiwisekcji!!!!

06.11.10, 13:51
popłakałam sie oglądając te filmikisadcrying
www.youtube.com/watch?v=Azuwpxu8Bqs
www.youtube.com/watch?v=sFMX8LOxpFE&feature=related
www.youtube.com/watch?v=-2mB35Lbx7w
nie zostawiajmy tak tego!!
pomóżmy tym zwierzętom!
Poniżej wklejam listę firm, które swoje kosmetyki testują na zwierzętach oraz takich, które
nie testują. Jestem wegetarianką, ale jeśli nie potrafisz zrezygnować z mięsa, to zrób
chociaż tyle- nie kupuj kosmetyków testowanych na zwierzętach! Jest wiele wiele
nietestowanych! <polecam Ziaję>
Jeśli masz serce- przemyśl moje słowa.
FIRMY NIE TESTUJĄCE NA ZWIERZĘTACH (przyjazne):
Abercrombie & Fitch -
Acana (karma)
Ajurveda *
Alcina Cosmetic (Alpecin, Plantur) *
Almo Nature (karma)
Aloe vera of America
Alva *
Amway-
AnneMarie Borilnd *
Aquolina
APC Cosmetics *
Applaws (karma)
Argital * (pasty do zębów)
ArtDeco -
Asda
Astonish *
Aubrey Organics#
Avemi *
Avon-
Badgequo Ltd (Body Collection, Technic, Tomorrows Girl)
Bare Escentuals
Barwa
Bath & Body Works
Beauty Without Cruelty *
Bell
Bella
Bi-es
Bielenda Kosmetyki Naturalne -
Bio-D *
Bio-Galen
Bio-Pac
Biochemia Urody -
Biotone
Biosilk -
Bonne Bell
Borlind of Germany
Bosch/Sanabelle (karma)
Buff'd
Bourjois
Butchers (karma)
Cafedirect
Cannabis
Chanel (skórzane produkty)
ChristyAnnCosmetics *
Clarins of Paris (Azzaro, David Yurman, Porsche, Stella Cadente, Thierry Mugler)
Cleanic
Clovin (środki czystości)
Collistar
Dabur
Decleor USA
Dermalogica
Dermika-
Donna Karan New York
Dr. Hauschka Skin Care
Drammock International (Beauty Formulas)
Eco Cosmetics (Venus) *
Ekosens*
Essence
Estetica
Eveline
Everyday minerals
Fabryka ołówków (m.in. kredki do oczu) *
Farmona -
Ferrero (Kinder, Nutella, Raffaello, Tic Tac, Mon Cheri)
Forte Sweden
Freeman *
Go Go Beauty
Goldwell Cosmetics
Gosh
Hedera Natur (AlmacaBio, Equo, BergLine) *
Helan *
Heliotrop *
Hello Kitty
Himalaya Herbals -
IsaDora
Inglot -
Inter-Beta *
Iwostin
Jiva Ayurveda *
Joanna
JOICO Laboratories *
Joko *
Joppa
Jordan
Kamis
Kanu *
Koebers (karma)
Kolastyna -
L'anza (Re Balance, Curls & Color) *
L'Biotica (KissMyFace, Himalaya)
L’Occitane *
Laboratorium Kosmetyczne FLOS-LEK#
Lakshmi *
LaRocca Skincare
Lawendowe Pola *
Lavazza
Lavera -
Libella (Bil, Wezyr, Samlux, Sansed, Cyprys, Kamyk, Distal Rapid, Budyń, Galaretka, Kisiel,
Non Stop)
Lindt
Liz Claiborne Cosmetics
Logona *
Lorenz
Lumene
Lumiere
Lush
Manhattan
Manic Panic
Mann & Schroeder
Marks & Spencer -
Martina Gebhardt Naturkosmetik *
Mary Kay Cosmetics#
Mehron
Miraculum -
Mistano *
Montagne Jeunesse (Model Secrets, Chantelle, Fab Face Food)*
Moschino
Natracare *
Norel
NYX -
OPI Products
Oriflame -
Orlane
Orly
Oxy fresh
Paul Mitchell
Perfecta: Dax Cosmetics, YOSKINE, Celia, Dax Man, Dax Sun
Physicians Formula (Avene)
Phytomer *
Pierre Rene * (My Secret)
Plantana
Polin (Mors, Efekt, Rosa, Rondel, Ritmo, Nornik, Poppy, Veness)*
Pollena Ewa (Adent - pasta do zębów)
Pollena Ostrzeszów (Biały Jeleń, Dzidziuś, Luxella, FF, Enzymat 83, dr Reiner, Impet, BHP,
Komfort, Meteor)-
Primavera *
Primer
PUIG
Pupa -
Rejuvi *
Richards & Appleby
Sante
Sensique
Sonet/Sonnet
Stargazer -
SVR
Tautropfen Naturkosmetik *
Tom's of Maine
Too Faced (pędzle!)
Twinings
Unicolor (Paloma, Tanita)
Urban Decay
Urtekram *
Werner & Mertz Delta (Frosch, BUFALO, Dr.Beckmann, Esmal, Rorax, Tuba)
Weleda *
Wibo
Wilkinson
Victoria's Secret (Secret Gardens)
Vipera
Yarrah (karma)
Yves Rocher -
Ziaja

niestety lista tych testujących się nie zmieścilasad
nie założe nowego wątku, bo zrobi sie chaos i i tak nikt tego nie znajdzie.
Takie listy z łatwością znajdziecie w internecie.
W razie czego podaje moje gg:24981373
Obserwuj wątek
    • xblackxx Re: STOP wiwisekcji!!!! 06.11.10, 14:10
      to jest okropne jak ludzie mogą robić. nie wierze, ale dobrze że są jeszcze
      takie firmy które nie testują na zwierzętach.
      • virginkaa Re: STOP wiwisekcji!!!! 10.11.10, 18:15
        Popieram!

Garnier testuje na zwierzętach!.
      • patka979 Jak mogę pomóc? 10.11.10, 19:26
      • kaka_97_sc Re: STOP wiwisekcji!!!! 11.11.10, 14:54
        Ja sie popłakałam nie moja wina.... Bardzo mi ich szkoda i na pewno nie bede kupowac takich produktow....sad sadcrying
    • ley popieram to. 06.11.10, 14:16
      sama nie jem mięsa i nie rozumiem, jak można robić takie rzeczy. i w dodatku
      dostawać za to wcale niemałą kasę. ;x
      • Masakra... 06.11.10, 14:20
        Tacy ludzie sa na serio chorzy na glowe !! ;/
        Ja uzywam tylko kosmetykow z tych firm ,,przyjaznych'' smile
    • kaley033 Re: Popieram! 06.11.10, 14:21
      popieram!!
      • gorzata.14 Re: Popieram! 06.11.10, 14:28
        Ale się dziwię że chciało ci się tyle pisać
      • aga4815 Re: STOP wiwisekcji!!! 06.11.10, 14:30
        ciesze się, że są jeszcze na świecie dobrzy i normalni ludziesmile
        prosze Was dziewczyny, rozgłaszajcie to wszystkim dookoła, bo niektórzy nawet nie wiedzą
        co sie na tym świecie dzieje;/
        przekonujmy wszystkich do wegetarianizmu i nie bądźmy obojętni na krzywde zwierzą!
    • katsuumi_17 Re: STOP wiwisekcji!!!! 06.11.10, 14:27
      Również popieram.
      • hellokiciara Re: STOP wiwisekcji!!!! 06.11.10, 14:34
        również popieram .
      • cariette Re: STOP wiwisekcji!!!! 10.11.10, 19:17
        Popieram . Brak mi słów . Jak tak można ... Ci ludzie nie mają serca...
    • kingusiaaxdd Re: STOP wiwisekcji!!!! 06.11.10, 14:34
      Popieram. ;d
    • bella22 Re: STOP wiwisekcji!!!! 06.11.10, 14:36
      ja nie oglądne tych filmików poprostu nie mogę nie chce kolejny raz patrzeć na
      zabijanie i męczenie zwierząt ale będe teraz zwracać już uwagę uncertain
    • morphine_ tuu 06.11.10, 14:47
      Równiez Popieram ! Ja tak że nie jem mięsa. Teraz będe zwracała uwage
      również na kosmetyki.
      • pola16 popieram. 06.11.10, 14:54
        Już od dawna unikam mięsa, czasem zjem nie powiem, ale mam potem wyrzuty sumienia, bo
        jakby nie było to mięso jest ze stworzenia, które kiedyś żyło, a nie wiadomo jak zostało zabite
        i tak właściwie to dlaczego zabite, skoro też dostało życie.
    • arbuzooowa Re: STOP wiwisekcji!!!! 07.11.10, 10:46
      szczerze to też sie popłakałam ...
      nie wierze jak ludzie mogą być tak okrutni i jak bardzo cierpią te zwierzetą...
      to całe testowanie jest chore..
      tylko co my możemy zrobić?!
      • aga4815 Re: STOP wiwisekcji!!!! 10.11.10, 09:06
        arbuzooowa napisał(a):

> szczerze to też sie popłakałam ...
        > nie wierze jak ludzie mogą być tak okrutni i jak bardzo cierpią te zwierzetą...
        > to całe testowanie jest chore..
        > tylko co my możemy zrobić?!
        możemy bardzo wiele
        możemy zaprzestać kupowania testowanych kosmetyków
        ktoś by powiedział, że to nic nie zmieni
        zmieni
        czym mniej ludzi będzie kupowało takie kosmetyki, tym mniej zwierząt ucierpi
        ja kupuję tylko z firm przyjaznych
        wiem, że sama nie zmienie świata, ale mój głos w ogól znaczy bardzo wiele
        i przynajmniej mam czyste sumieniesmile
    • i_love_jasper Re: STOP wiwisekcji!!!! 10.11.10, 09:24
      smilepostram się pomócsmile
    • detektywintruz Re: STOP wiwisekcji!!!! 10.11.10, 09:37
      to straszne.
      ostatnio oglądałam Karsashianki i by odcinek, gdzie Cloe brała udział w akcji "Wolę być naga niż nosić futro". był tam również filmik odnośnie tego tematu. kiedy go oglądałam, myślałam, że sie popłacze. kobieta mówiła tam, że aby zrobić futro z królika trzeba im najpierw złamać kark. pomyślałam wtedy o moim króliku. ciekawe czy żyłby, gdybym go nie kupiła. pewnie skończyłby na ramionach jakieś bogatej kobiety.. -,-' od tamtego momentu stwierdziłam, że nigdy nie założe prawdziwego futra. skorzystam z Twojej listy i będe kupować tylko ich kosmetyki. wszystkie inne wywale od razu! ZWIERZETA NIE ZASŁUŻYŁY NA TAKI LOS.
    • magnaw18 Re: STOP wiwisekcji!!!! 10.11.10, 19:24
      ja mięsa nie jem od kilku lat ( na nieszczęście moich rodziców, którzy gadają że zachoruje, albo że ludzie jedzą i żyją, albo jeszcze że jestem za młoda żeby nie jeść )
      a co do kosmetyków, to staram się wybierać takie co nie testują na zwierzętach, ale wiadomo że nie zawsze jest to możliwe. Staram się jak mogę smile
    • alexis69 Re: STOP wiwisekcji!!!! 10.11.10, 19:32
      crying
      • aga4815 Re: STOP wiwisekcji!!!! 11.11.10, 14:30
        dodaje również listę firm, które swoje produkty testują na zwierzętach:
        <starajcie się ich unikać>

FIRMY TESTUJĄCE NA ZWIERZĘTACH:
        AEG
        Agropharm
        Almay (Revlon, Jean Nate)
        Beiersdorf: 8x4, Atrix, Eucerin, Florena, Futuro, Hansaplast (Elastoplast, Curad, Curitas), Juvena, La Prairie,Labello, Nivea
        Bic Corporation: Bic, Conte, Ballograf, Sheaffer, Wite-out i Tipp-ex, zapalniczki i golarki
        Block Drug Co.: Sensodyne, Paradontax
        Bounty: reczniki papierowe
        BP
        Charmin: papier toaletowy
        Chloe
        Christian Dior
        Club Créateurs de Beauté: Agnes B, Corinne Cobson, Cosmence, Maniatis, Marina Marinof, Michel Klein, Tan Giudicelli
        Coca Cola: Burn, Cappy, Cherry Coke, Fanta, Kinley Tonic, Kropla Beskidu, illy Caffe, Lift, Multivita, Nestea, Powerade, Sprite
        Colgate - Palmolive: ABC, Ajax, Artiic, Caprice, Cleopatra, Colgate, Crystal, Colodent, Dermassage, Dynamo, Fafulosa, Fleecy, Hill's, Irish Spring, Javex, Lady Speed Stick, Mennen, Murphy, Nutrition, Palmolive, Protex, Softsoap, Suavitel, Teen Spirit, Vel
        COTY: Adidas, Astor, Calgon, Celine Dion, David & Victoria Beckham, Davidoff, Esprit, Isabella Rossellini, Joop, Masumi, Miss Sixty, Miss Sporty, Pret a Porter, Rimmel, Pierre Cardin, Playboy, Shiania Twain, Stetson, The Healing Garden
        Cussons: Corex, E, Kokosal, Luksja, Morning Fresh
        Danone: Actimel, Activia, Danacol, Danio, Danonki, CHOCHO, Fantasia, Gratka, Jogurty, Kefir, Lu Petitki, Śmietana, Zakręcony Mix
        DEL LABORATORIES: Arthri Care, CornSilk, Dermatest Psoriaris, Diabet Aid, La Cross, Gentle Naturals, Orajel, Sally Hansen, N.Y.C. New York Color, Miss Kiss, Pronto Plus
        Dr Irene Eris: Eris, Lerene
        Dr Scheller Cosmetics AG: Manhattan, Clear Face, Phyto Solutions
        Dr Scholl's (Schering-Plough)
        Drogerie Natura
        Ecover
        Electrolux
        Erno Laszlo
        Estee Lauder: American Beauty, Aramis, Aveda, Bobbi Brown, Buble and bumble, Clinique, Daisy Fuentes, Darphin, Donald Trump The Fragrance, Donna Kara, Flirt!,Good Skin, Grassroots, Jo Malone, Kate Spade, Kiton, Lab Series, La Mer, MAC Cosmetics, Michael Kors, Missoni, Ojon, Origins, Prescriptives, Sean John Fragrances, Smashbox Cosmetics, Stila, Tommy Hilfiger, Tom Ford Beauty
        Fitomed
        Frito Lay: Lay's, Cheetos, Twistios, Solinki
        Gaba International AG: Elmex, Meridol
        Glaxo SmithKline: Aquafresh, Capivit, Lactacyd, Macleans, Sensodyne, Parodontax, Zovirax
        Guerlain, Inc. (perfumy)
        GUCCI GROUP: Alexander McQueen, Boucheron, Ermenegildo Zegna, Florbath, Oscar de la Renta, Roger&Gallet, Stella McCartney, Yves Saint Laurent
        Henkel (Schwarzkopf & Dep): Adhesin, Antica Erboristeria, Aok, Bac, Barnangen, BC Bonacure, Bref, Ceresit, Clin, Creme 21, Denivit, Diadermine, Dial, Dixan, Fa, Frizia, Gliss Kur, Krizia, Hattric, La Perla, La Toja, Lavax, Licor del Polo, Liofol, Loctite, Mont Saint Michel, Neutromed, P3, Palette, Pattex, Persil, Perwoll, Poly, Pritt, Pur, Purex, Rex, Schauma, Scorpio, Seborin,Sergio Tacchini, Silan, Somat, Spee, Taft, Teraxyl, Terra, Teroson, Thermed, Vademecum, Ver nel, Wipp
        Herbapol Wrocław
        Hershey's
        Hydrience
        Johnson & Johnson: Acuvue, Bausch & Lomb, Carefree, Clean & Clear, Compeed Style SOS, Johnsons'Baby, K-Y, Listerine Freshburst, Neutrogena, Nizoral, o.b., Penaten, Piz Buin
        Johnson Wax: Brise, Empathy, Fantastik, Glade, Gleid, Mr. Muscle, Pledge, Pliz, Pronto, Raid, OFF!, Scrubbing Bubbles, Toilet Eend, Ziploc
        Kimberly-Clark Corp.: A...PSIK, Cottonelle, Depend, GoodNites, Huggies, Kleenex, Kotex, Little Swimmers, Poise, Pull-Ups, Scott, Subtelle, Valvet, Viva
        Kraft Foods: 3Bit, Alpen Gold, Belvita, Cadbury, Carte Noire, Davidoff Cafe, Delicje Szampańskie, Gevalia (), Jacobs, Łakotki (herbatniki San), Maxwell House, Milka, Olza, Prince Polo, Toblerone (czekolada)
        L'oreal: Ambre Soolaire, Armani, Biotherm, Cacharel, Carson, Diesel, Essie, Eau Jeune, Fath Jacques, Garnier, Gemey, Giorgio Armani, Guy Laroche, Helena Rubinstein, Kerastase. Inneov, Kerastase, Lancome, La Roche Posay, Lanvin, Matrix, Meybelline, Mixa, Mizani, Narta, O.B.A.O., Ombrelle, Paloma Picasso, Phas, Ralph Lauren, Redken, Sanoflore, Scad, Shu Uemura, Skinceuticals, Soft Sheen, Ultra Doux, Vanderbilt, Vichy, Victor & Rolf, The Body Shop, Ysl Beaute
        Lancaster Group: Jennifer Lopez, Lancaster, Jil Sander, Joop, Shopard, Kenneth Cole, Calvin Klein, Sarah Jessica Parker, Vivienne Westwood, Marc Jacobs, Adidas, Davidoff, Cerutti, Vera Wang, Nautica, Baby Phat)
        Lidl
        LVHM: Acqua di Parma, Benefit Cosmetics, eLUXURY, Fresh, Givenchy, Guerlain, Hard Candy, Kenzo, Le Bon Marché, Make Up For Ever, Christian Dior, Givenchy, Sephora, Thomas Pink
        MasterFoods: Active, Bounce, Bounty, Catsan, Cesar, Chappie, Dolimo, Dove, Frolic, Greenies, James Wellbeloved, Katkins, Kitekat, M&M’s, Maltesers, Mars, Milky Way, Pal, Pedigree, Royal Canine, Sheba, Skittles, Snickers, Techni-cal, Trill, Twix, Uncle Ben’s, Whiskas, Winergy, Wrigley
        Mc Donald's
        Nestlé:
        - Karma dla zwierząt: Alpo, Bonio, Bonzo, Felix, Friskies, Go Cat, Gourmet, Matzinger, Omega Complete, Proplan, Purina, Spillers, Vital Balance, Winalot
        - Kawa i napoje: Aquarel, Caro, Mazowszanka, Nescafe, Nałęczowianka, Nesquik, Nestea, Ricore
        - Kulinaria: Winiary (kostki, kisiel, budyń, galaretka...)
        - Płatki śniadaniowe: Corn Flakes, Cheerios, Chocapic, Cini Minis, Fitness, Frutina, Kangus, Nesquik
        - Pokarm dla dzieci: NAN
        - Słodycze: Aero, After Eight, Bon Pari, Goplana, Jojo, Lion, KitKat, Manhattan (i inne lody), Nesquik, Princessa, Scholler (lody), Solidarność
        NuSkin Personal Care
        Oceanic (AA)
        Oscar de la Renta
        Parfumeurs Createurs: Agnes B, Daniel Hechter, Gloria Vanderbilt, Harley-Davidson, Kookai, Slava Zaitsev
        Parker
        Pepsico: 7up, Aqua Minerale, Fanta, Gatorade, Lipton Ice Tea, Mirinda, Mountain Dew, Pepsi, Schweppes, Slice, Sprite, Toma
        Pfizer/Warner – Lambert: Efferdent, Effergrip, Fresh 'n Bite, Listerine, Listermint,Lubriderm, Listerine, Plax, Schick, Trident White, Visine
        Pharmena
        Pierre Fabre: A-Derma, Avene, Ducray, Elancyl, Elgydium, Galenic, Glytone, Klorane, Physicians Farmula, Rene Furterer
        Procter & Gamble: Ace, Alfa, Always, Alldays, Ariel, Anna Sui, Aussie, Baldessarini, Blend-a-med, Bold, Born Blonde, Bounce, Bonux, Boss, Braun, Bruno Banani, Camay, Christina Aguielera, Clairol, Crest, Daz, Dolce&Gabbana, Cover Girl, Dicsreet, Dreft, Dunhill, Duracell, Escada, Eukanuba, Fairy, Febreze, Fibresure, Fixodent, Flash, Gabriela Sabatini, Gillette, Giorgio Beverly Hills, Glide, Gucci, Head & Shoulders, Herbal Essences, Hugo Boss, Hydrience, Iams, Infacare, Ivory, Jean Patou/Joy, Lacoste, Lasting Care, Laura Bigiotti, Lenor, Loving Care, MAX Factor, Mexx, Montblanc, Mum, Naturella, Nice n Easy, Noami Campbell, Noxema, Olay, Old Spice, Oral B, Pampers, Pantene Pro V, Pringles, Puma, Secret, Silvikrin, SK-II, Shamtu, Shockwaves, Tampax, Tempo, Thermacare, Tom Tailor, Valentino, Viakal, Vicks, Vidal Sassoon, Venus, Vizir, Vortex, Wash n Go, Wella, Zest
        Reckitt-Benckiser: AirWick, Brasso, Bryza, Calgon, Calgonit, Cillit, Dettol, Disprin, Dosia, Finish,Gaviscon, Harpic, Kop, Lemsip, Lovela, Lysol, Mortein, Nurofen, Quanto, Tiret, Vanish, Veet, Vitroclen, Woolite (Perła)
        Rossmann
        Sanofi Aventis
        Sara Lee Corporation: Ambi Pur, Brylcream, Catch, Clinomyn, Douwe Egberts, Duschdas, Kiwi, Prima, Prodent, Radox, Sanex, Zwitsal
        Sca Hygiene: Libero, Libresse, Tena
        Sebamed
        Sephora
        Shell
        Shiseido: Cle de Peau, NARS, Sea Breeze
        Soraya, St. Ives, Pharbio
        TATA Enterprise: Vitax
        Tchibo
        Tesco
        Tołpa
        TOTAL
        Unilever:
        - Produkty spożywcze: Algida (Carte d'Or), Amino, Brooke Bond, Delma, Flora, Hellmann's, Kasia, Knorr, Lipton, Planta, Rama, Saga, Slim Fast
        - Środki czystości: Cif, Coccolino, Domestos, Omo, Pollena 2000
        - Kosmetyki: Axe, Clear, Dove, Lux, Rexona, Signal, Sun Silk, Timotei, Vaseline
        Yardley
    • outcast Re: STOP wiwisekcji!!!! 11.11.10, 14:36
      Wybacz, ale nie oglądam tych filmików bo bym się pewnie poryczała...
      Kocham zwierzęta i testowanie kosmetyków na nich jest okropne!
      Popieram tą akcję.
    • heavy_metal Re: STOP wiwisekcji!!!! 11.11.10, 14:39
      A ja będę jak zwykle inna , ponieważ mam inne poglądy.

A więc teraz ja się wypowiem. Na świecie ludzie głodują ,umierają z głodu, giną niewinni ludzie na wojnach itd. Jest dużo ważniejszych problemów na świecie. Może lepiej zająć się najpierw ludźmi ,a dopiero potem zwierzętami ?
      Nie odbierzcie tego źle ,ale wg. mnie ważniejsi są ludzie i warto im pomóc.
      • sylwusiasta Re: STOP wiwisekcji!!!! 11.11.10, 15:18
        heavy_metal napisał(a):

> A ja będę jak zwykle inna , ponieważ mam inne poglądy.
        >
        >
        > A więc teraz ja się wypowiem. Na świecie ludzie głodują ,umierają z głodu, giną
        > niewinni ludzie na wojnach itd. Jest dużo ważniejszych problemów na świecie. M
        > oże lepiej zająć się najpierw ludźmi ,a dopiero potem zwierzętami ?
        > Nie odbierzcie tego źle ,ale wg. mnie ważniejsi są ludzie i warto im pomóc.
        >
        ale jest dużo ludzi ,którzy pomagają im,jeszcze są wspierani przez gwiazdy i różne te charytatywne...a dla zwierząt? jest tylko jedna ,którą kojarzą wszyscy-PETA...a zresztą zwierzęta bardziej cierpią ,bo ludzi do wrzątku na żywca nie dają itp...
        • aga4815 Re: STOP wiwisekcji!!!! 11.11.10, 16:32
          Zgadzam się!!
      • aga4815 Re: STOP wiwisekcji!!!! 11.11.10, 16:28
        Nie zgadzam się z Tobą, ponieważ ludzie sami są sobie winni.
        Kto każe im prowadzić wojny??
        Ludzie są potworami, a zwierzęta giną z ich winy...
        W tej akcji każdy może pomóc, wystarczy, że zrezygnuje z testowanych produktów.
        Jeśli chcesz pomóc głodującym, to załóż taką akcję.
        Ale wątpię, że ktoś pomoże, ponieważ to nie jest takie łatwe.
        Jak mamy pomóc głodującym w Afryce??
        A zwierzęta nie muszą być przez nas zabijane i maltretowane.
        Wybór należy do nas.
    • yzz. . 11.11.10, 15:01
      Jestem całkowicie za.
    • szalony_chomik Re: STOP wiwisekcji!!!! 11.11.10, 15:01
      Boże wyłączyłam ten filmik w połowie bo bym się zrzygała na widok zwierzątek całych we krwi . POPIERAM !!!!!!!!!!!
      • molinka Re: STOP wiwisekcji!!!! 11.11.10, 15:05
        nie obejrzę , gdyż nie mam siły oglądać takich rzeczy .
        dobrze że umieściłaś tę listę , zapamiętam .
    • asia618 Re: STOP wiwisekcji!!!! 11.11.10, 15:03
      popieram big_grin
    • jade Re: STOP wiwisekcji!!!! 11.11.10, 15:08
      Sorry ale takie jest życie. Zawsze są i będą takie osoby które to będą miały gdzieś żeby tylko ładnie wyglądać uncertain Nie oglądam filmików bo jestem zbyt wrażliwa.
    • corba ® 11.11.10, 16:36
      popieram .
    • coca_cola Re: STOP wiwisekcji!!!! 11.11.10, 16:47
      to jest okropne!!!Na to nie da się patrzeć !!!!!cryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcrying
      A z tymi co tak robią tak samo bym zrobiła - ciekawe czy im by było dobrze
      cryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcrying
    • blyszczaca PopierAaamM !.! 11.11.10, 16:54
      Abercrombie & Fitch -
      Acana (karma)
      Ajurveda *
      Alcina Cosmetic (Alpecin, Plantur) *
      Almo Nature (karma)
      Aloe vera of America
      Alva *
      Amway-
      AnneMarie Borilnd *
      Aquolina
      APC Cosmetics *
      Applaws (karma)
      Argital * (pasty do zębów)
      ArtDeco -
      Asda
      Astonish *
      Aubrey Organics#
      Avemi *
      Avon-
      Badgequo Ltd (Body Collection, Technic, Tomorrows Girl)
      Bare Escentuals
      Barwa
      Bath & Body Works
      Beauty Without Cruelty *
      Bell
      Bella
      Bi-es
      Bielenda Kosmetyki Naturalne -
      Bio-D *
      Bio-Galen
      Bio-Pac
      Biochemia Urody -
      Biotone
      Biosilk -
      Bonne Bell
      Borlind of Germany
      Bosch/Sanabelle (karma)
      Buff'd
      Bourjois
      Butchers (karma)
      Cafedirect
      Cannabis
      Chanel (skórzane produkty)
      ChristyAnnCosmetics *
      Clarins of Paris (Azzaro, David Yurman, Porsche, Stella Cadente, Thierry Mugler)
      Cleanic
      Clovin (środki czystości)
      Collistar
      Dabur
      Decleor USA
      Dermalogica
      Dermika-
      Donna Karan New York
      Dr. Hauschka Skin Care
      Drammock International (Beauty Formulas)
      Eco Cosmetics (Venus) *
      Ekosens*
      Essence
      Estetica
      Eveline
      Everyday minerals
      Fabryka ołówków (m.in. kredki do oczu) *
      Farmona -
      Ferrero (Kinder, Nutella, Raffaello, Tic Tac, Mon Cheri)
      Forte Sweden
      Freeman *
      Go Go Beauty
      Goldwell Cosmetics
      Gosh
      Hedera Natur (AlmacaBio, Equo, BergLine) *
      Helan *
      Heliotrop *
      Hello Kitty
      Himalaya Herbals -
      IsaDora
      Inglot -
      Inter-Beta *
      Iwostin
      Jiva Ayurveda *
      Joanna
      JOICO Laboratories *
      Joko *
      Joppa
      Jordan
      Kamis
      Kanu *
      Koebers (karma)
      Kolastyna -
      L'anza (Re Balance, Curls & Color) *
      L'Biotica (KissMyFace, Himalaya)
      L’Occitane *
      Laboratorium Kosmetyczne FLOS-LEK#
      Lakshmi *
      LaRocca Skincare
      Lawendowe Pola *
      Lavazza
      Lavera -
      Libella (Bil, Wezyr, Samlux, Sansed, Cyprys, Kamyk, Distal Rapid, Budyń, Galaretka, Kisiel,
      Non Stop)
      Lindt
      Liz Claiborne Cosmetics
      Logona *
      Lorenz
      Lumene
      Lumiere
      Lush
      Manhattan
      Manic Panic
      Mann & Schroeder
      Marks & Spencer -
      Martina Gebhardt Naturkosmetik *
      Mary Kay Cosmetics#
      Mehron
      Miraculum -
      Mistano *
      Montagne Jeunesse (Model Secrets, Chantelle, Fab Face Food)*
      Moschino
      Natracare *
      Norel
      NYX -
      OPI Products
      Oriflame -
      Orlane
      Orly
      Oxy fresh
      Paul Mitchell
      Perfecta: Dax Cosmetics, YOSKINE, Celia, Dax Man, Dax Sun
      Physicians Formula (Avene)
      Phytomer *
      Pierre Rene * (My Secret)
      Plantana
      Polin (Mors, Efekt, Rosa, Rondel, Ritmo, Nornik, Poppy, Veness)*
      Pollena Ewa (Adent - pasta do zębów)
      Pollena Ostrzeszów (Biały Jeleń, Dzidziuś, Luxella, FF, Enzymat 83, dr Reiner, Impet, BHP,
      Komfort, Meteor)-
      Primavera *
      Primer
      PUIG
      Pupa -
      Rejuvi *
      Richards & Appleby
      Sante
      Sensique
      Sonet/Sonnet
      Stargazer -
      SVR
      Tautropfen Naturkosmetik *
      Tom's of Maine
      Too Faced (pędzle!)
      Twinings
      Unicolor (Paloma, Tanita)
      Urban Decay
      Urtekram *
      Werner & Mertz Delta (Frosch, BUFALO, Dr.Beckmann, Esmal, Rorax, Tuba)
      Weleda *
      Wibo
      Wilkinson
      Victoria's Secret (Secret Gardens)
      Vipera
      Yarrah (karma)
      Yves Rocher -
      Ziaja
      • lisaxx Re: PopierAaamM !.! 11.11.10, 16:57
        to jest straszne .. zwlaszcza ten ostatni filmik nawet nie wiedzialam ze to tak wyglada .. ; (
        • lady_paja Re: PopierAaamM !.! 11.11.10, 17:04
          Jezuu . sad
          to jest straszne!
          popłakałam się!: (
          nie wiedziałam że to tak wygląda!! masakra! postaram się pomoc i podczas zakupów bede sprawdzac czy to było testowane na zwierzętach sciana crying
    • marsjanka115 x__x 11.11.10, 17:12
      boże ...
      myślałam że to na szczurach a nie na kotach . psach czy małpach
      boże szczęście że się nie maluję uncertain
    • naomi. jezus maria. 11.11.10, 17:16
      już , sie nie maluje od dzisiaj.
      biedactwa.
    • pudel Re: STOP wiwisekcji!!!! 11.11.10, 17:31
      ja staram się temu zapobiec. ale przyznam że bardzo trudno jest znaleźć kosmetyki nie testowane w taki sposób. póki co juz od dłuższego czasu stosuje wszystko z zijai, ale szampon z tej firmy niestety nie skutkuje w dobry sposób na moje włosy więc zmuszona jestem używać z innej firmy, która niestety kosmetyki na zwierzętach testuje.
      • aga4815 Re: STOP wiwisekcji!!!! 11.11.10, 17:41
        polecam Ci szampon z joanny albo polleny evy
        są bardzo dobre i taniesmile
        • green_alien ____________________ 11.11.10, 17:47
          Popieram.Niech ci ludzie na sobie testują,przecież nic ich od zwierząt nie różni.Prócz rozumu.Tym ludziom go zabrakło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka