Dodaj do ulubionych

Ścięcie...

12.11.10, 19:05
hej wink
chodzi o włosy... mam średniej długości włosy i strasznie puszące się... uncertain
mam taką prośbe... możecie mi doradzić jak sobie ściąć włosy żeby jakos to wyglądało??? mam owalną twarz, więc moze jakies cieniowanie?? tzn. juz cieniowalam ale i tak mam szorstkie włosy i puszyste... a moze znacie jakies fajne odżywki/szampony na to puszenie się??
doradźcie plisss...
Obserwuj wątek
    • scarrlet Re: Ścięcie... 12.11.10, 21:16
      jedwab polecam ten z sleek'a
      • kawaiikimie tu.^^ 13.11.10, 11:36
        Jeśli masz szorstkie końcówki to uważam, że musisz podciąć włosy, ale jak to już nie ma większego znaczenia. Jeśli masz grzywkę to niech zostanie, możesz pocieniowac jakoś fajnie. Fryzjerka bardziej doradzi.

Jeśli włosy się puszą, nie susz ich, umyj włosy ok. 19 i czekaj aż prawie całkowicie wyschną i dopiero połóż się spać. Aha, no i co do tego mycia- gdy myjesz włosy mocno ich nie pocieraj o siebie (to je osłabia), ja np. polecam szampon z L'Oreal (żółty) + maska ze Sleek Line. Włosy są po niej chole*rnie miękkie. Gdy już je umyjesz to też nie trzyj ich mocno ręcznikiem, tylko delikatnie. Nie czesz mokrych włosów tylko jak będą już tylko wilgotne i nie szarp tylko delikatnie. Czekaj aż wyschną. Staraj się, nie prostować, nie kręcić itp. jeśli jednak na prawdę jest to koniecznością, to używaj odżywek z ochroną , np. L'Oreal , taka różowa buteleczka - krem wygładzający do prostowania włosów z termo-ochroną. Jeśli nie prostujesz włosów to możesz używać samego jedwabiu, ale takiego prawdziwego. Znajdziesz taki w sklepie fryzjerskim (ok. 5zł). Jeśli włosy Ci się przetłuszczają szybko to nie używaj tej maski a samego jedwabiu.

Sama mam problem z puszeniem włosów, możliwe że to po prostu od pogody...

Mam nadzieję, że pomogłam. smile

kwiat
    • magnaw18 Re: Ścięcie... 13.11.10, 00:21
      moim zdaniem najlepiej to poradzi ci fryzjer smile
      • olciaaa03 Re: Ścięcie... 13.11.10, 01:28
        zapytaj fryzjerki lub fryzjera ona/on najbardziej orjentują się w tych sprawach ;D
    • lovejustin__ Re: Ścięcie... 13.11.10, 08:02
      spytaj fryzjerki.

ja polecam BOBA.
    • corba ® 13.11.10, 08:14
      Google i YouTube na prawdę nie gryzą.
      na YouTube znajdziesz dużo rzeczy .
    • angie2 Re: Ścięcie... 13.11.10, 10:22
      Mi też się okropnie puszą i nie wiem co z tym zrobićsad
      • madi.97 Re: Ścięcie... 13.11.10, 10:36
        Mi też się puszą, puszyły właściwie, bo ścięłam je tak do połowy szyi, z tym, że z tyłu mam krótsze, a z przodu dłuższe. Poza tym fryzjer najlepiej Ci doradzi.
        P.S. Cieniowanie bardziej puszy włosy, tak mi fryzjerka powiedziała.
    • monik4 Re: Ścięcie... 13.11.10, 10:32
      Wez najlepiej prostowniac ;d
    • meggi_13 Re: Ścięcie... 13.11.10, 10:34
      zapytaj fryzjerki smile

a moja rada to żebyś przycięła ich i pocieniowała(też kiedyś miałam podobne) i używała szamponu i odżywki Herbal Essences tej niebieskiej serii. Polecam też tą maskę do zniszczonych włosów z tej samej serii smile
      www.herbalessences.pl/kolekcje/nawilzenie_po_brzegi/
    • twilight_fan13 Re: Ścięcie... 13.11.10, 11:12
      miałam ten sam problem co ty ale teraz używam odżywki "jedwab" z joanny i obcięłam włosy na kilka warstw (tylko nie za krótko) myślę że tobie też to pomożewink
    • andzia_28_94 Re: Ścięcie... 13.11.10, 11:23
      Najlepiej jak pójdziesz do fryzjera ,który sie na tym troche zna i doradzi ci jaka fryzura najlepiej by ci pasowała.Możesz też na intenecie popatrzeć sobie fryzury i poczytać o fryzurach odpowiednich do kształtu twarzywink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka