Dodaj do ulubionych

Liceum - pomóżcie

18.11.10, 12:38
Słuchajcie, do niedawna miałam jeden cel - pójść w liceum na bio-chemię, potem na studia o tym samym profilu. Ale zmieniłam zdanie i chciałabym pójść na studia psychologiczne. Tylko problem w tym, że teraz nie wiem jaki wybrać profil w liceum. Pytałam kilka osób, jedni mówią, że to obojętne, a inni, że na humanistyczny. Może wy wiecie coś na ten temat? Poradźcie.

I proszę, nie usuwajcie tego wątka. Może to zabrzmi banalnie, ale mi na tym bardzo zależy.
Obserwuj wątek
    • jane_ Re: Liceum - pomóżcie 18.11.10, 14:34
      to wybierasz złą drogę. psychologów jest mnóstwo.

humianistyczny, widziałam też stricte psychologiczne, jakies społeczne, takie tam.
      • gabaaaaaa Re: Liceum - pomóżcie 18.11.10, 18:38
        Najlepiej jakbyś poszła na profil humanistyczny oboętne czy pierwszy czy drugi ale lepiej ma pierwszy xD
    • diana_rose Re: Liceum - pomóżcie 18.11.10, 14:39
      human.
    • nicoole Ja ide na biol chem i.. 18.11.10, 15:35
      nie słucham się innych bo to jest mój wybór co będę robić w życiu, a nie iinych ludzi... wiec radze Ci abys zrobila to co uwazasz za slusznesmile
      • katsuumi_17 Re: Ja ide na biol chem i.. 18.11.10, 15:50
        Biochemia zdecydowanie bardziej rpzyszlościowa.
        • bouche2 Re: Ja ide na biol chem i.. 18.11.10, 15:58
          żeby dostać się na psychologię najczęściej trzeba zdawać biologię na maturze. dobrze Ci mówią, że biochemia bardziej przyszłościowa, ale chodzi o to, żebyś wybrała coś co lubisz, prawda?
          ja Ci radę klasę o profilu biochem, mimo wszystko, ja jestem w humanach i z biologii nie potrafię zupełnie nic.
    • dosia321 Re: Liceum - pomóżcie 18.11.10, 15:57
      ja ide do techinumwink a radzę ci wybrać humanistyczny podobno lepszydevil
      • ladyanabell Re: Liceum - pomóżcie 18.11.10, 16:12
        Faktycznie podobno bio/chem to bardziej "przyszłościowy" profil.. Ale jeśli chcesz być psychologiem to musisz iść do liceum socjalnego.. ja do takiego chodzę i nie narzekam, jest czasem ciężko ale nie narzekam wink
    • valhalla Re: Liceum - pomóżcie 18.11.10, 17:20
      idź do klasy biol-chem.
      żeby dostać się na psychologię, musisz dobrze napisać maturę z biologii właśnie smile
      • valentine@poczta.onet.eu Re: Liceum - pomóżcie 18.11.10, 18:32
        valhalla napisał(a):

> idź do klasy biol-chem.
        > żeby dostać się na psychologię, musisz dobrze napisać maturę z biologii właśnie
        > smile

nie koniecznie WOS tez jest bardzo ważny
    • scarletrose Re: Liceum - pomóżcie 18.11.10, 18:37
      Wybierz biochemiczną. Nie moja sprawa, ale psychologia to beznadziejny wybór, każdy teraz na to idzie, a potem są straszne problemy ze znalezieniem pracy.
    • dreammagiclove Biologia + Chemia 18.11.10, 18:40
      Idąc na psycholgię musisz mieć maturę z biologi i sprawdź sobie z czego jeszcze, bo nie wiem. Zdecydowanie biol-chem. W kóncu to studia medyczne.
    • caroline94 Re: Liceum - pomóżcie 18.11.10, 18:42
      Ja w liceum chodzę na profil 'psychologia'. ; ]
      Ale jak u Cb takiego nie ma, to zdaję mi się że biol. bo będąc na psychologii mam rozszerzoną biologię. ;*
    • aileen Re: Liceum - pomóżcie 18.11.10, 18:47
      w moim mieście w jednym z liceum utworzyli profil psychologiczny z rozszerzonym wosem i biologią. było tak dużo chętnych, że utworzyli dwie klasy pierwsze o tym profilu. nie radzę ci iść na humana. po biol-chemie będziesz miała więcej alternatyw na przyszłość. btw. psychologów jest naprawdę dużo. za dużo jak na czas obecny.
    • miley Re: Liceum - pomóżcie 25.11.10, 20:38
      twój wybór rób jakchcesz i nie słuchaj innych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka