Dodaj do ulubionych

Czy próbne egzaminy gimnazjalne są obowiązkowe?

15.12.10, 22:26
Dzisiaj byłam na teście z humana. Pytania były dość łatwe i nie chce mi się przychodzić na pozostałe testy matematyczno-przyrodniczy i z języka. I tutaj powstaje pytanie - czy te testy są obowiązkowe? l; dziękuję za wszelkie odpowiedzi. ;*
Obserwuj wątek
    • crazy_music Nie.! 15.12.10, 22:28
      Mój kolega jest w 3 klasie gimn. i nie pisze jutro bo mam próbe na jasełka.
    • kiwi Re: Czy próbne egzaminy gimnazjalne są obowiązkow 15.12.10, 22:30
      nie są, bo jak sama nazwa wskazuje są to próbne testy. do żadnej komisji one nie idą, tylko są sprawdzane przez nauczycieli w twojej szkole.
      • meesters. Re: Czy próbne egzaminy gimnazjalne są obowiązkow 15.12.10, 22:34
        Mam troszkę inne pytanie. Czy zaraz po testach wracacie do domu?
        • seneka4 Re: Czy próbne egzaminy gimnazjalne są obowiązkow 15.12.10, 22:36
          dziekuję bardzo za odp. ;D

meesters. napisał(a):
          > Mam troszkę inne pytanie. Czy zaraz po testach wracacie do domu?

ja dzisiaj po teście z humana wróciłam do domu ,nie miałam lekcji ,ale to zależy od szkoły. (: popytaj sie znajomych czy idą na dalsze lekcje i czy one w ogóle są. ;D
      • dominikax3 Re: Czy próbne egzaminy gimnazjalne są obowiązkow 15.12.10, 23:05
        nie prawda testy próbne też są wysyłane do komisji które je sprawdza, ale ogólnie chyba nie jest obowiązkowy.
      • collins nie są. 18.12.10, 08:55
        moja kuzynka poszła tylko na test z humana, bo na resztę zachorowała. c:
    • linda Re: Czy próbne egzaminy gimnazjalne są obowiązkow 15.12.10, 22:36
      Ja miałam wczoraj chumanistyczny i też był prosty , za to matematyczno-przyrodniczy był bardzo trudny . Wiem bo pytałam koleżanek z klasy - dzisiaj pisały i ja na niego nie poszłam bo zaspałam. Pierwszy raz w życiu zaspałam ! I ta osoba , której nie było ma przynieść zwolnienie lekarskie. Ja niestety nie mam , ale sądzę , że i tak mi się upiecze.....cóż przecież mnie nie zabiją a i tak połowa klasy powiedziałą , że to nie póście do szkoły było najlepszą decyzją podjętą przeze mnię na świecie wink
      • seneka4 Re: Czy próbne egzaminy gimnazjalne są obowiązkow 15.12.10, 22:38
        No podobno matematyczno-przyrodniczy jest strasznie trudny. i nie chcę oddać pustej kartki. ^^ dla mnie nie ma sensu na niego przychodzić. ;D
    • sportsnk wejdz!! 15.12.10, 22:46
      jak ktoś z was pisał już matme to jakie były zadania ?
      • linda sportsnk 15.12.10, 22:51
        nie ma sensu się na to wgl uczyć bo są bardziej na logikę.... nam dali akurat takie zadania , które wcześniej przerabialiśmy na lekcji.
        • meesters. that's true. 15.12.10, 23:12
          zadania w każdym teście tego typu opierają się głównie na logice.
          rzadko kiedy trzeba coś naprawdę umieć, żeby dobrze napisać.
          normalnie jutro chyba fiknę przed tym.
          strasznie się boję.
          • seneka4 Re: that's true. 15.12.10, 23:15
            meesters. napisał(a):
            > strasznie się boję.

dlatego też nie idę. ja dzisiaj przed humanem cała się trzęsłam. ;o nie wiem co byłoby przed matmą.
            • linda Re: that's true. 15.12.10, 23:44
              ja miałam chumana tak prostego , że aż się śmiałam. sami nauczyciele powiedzieli , że jak na test próbny mogli nam dać trudniejszy bo na prawdziwym egzaminie nie będznie nam tak do śmiechu , ale ten matematyczny , który miałam dzisiaj był okropny. ja się strasznie bałam jak wstałam i zobaczyłąm , że na zegarku piszę godz. 9.14 bo dyrektor powiedział mojej mamie , że jak kogoś nie będzie , a nie przyniesie usp. od lekarza to nie dopuści do następnej klasy , ale mam nadzieje , że nie będzie tak źle bo jak już pisałam wcześniej , mnie nie zabiją. Jjutro z angielskiego......to jest jakiś horror. połowa klasy pogratulowała mi decyzji zostania w domu.
    • cukierkowa_ no, human musiał być dla Ciebie taki prosty .. o.O 16.12.10, 00:22
      musiał być taki prosty, że ho ho, jak na osobę, która poprawnie nie umie napisać, jaki test pisała .. koleżanko, pisze się humanistyczny .
      + ' jest napisane ' , a nie ' pisze ' -.-''
      • linda Re: no, human musiał być dla Ciebie taki prosty . 16.12.10, 00:42
        Co się czepiasz ! to były testy na a , b , c Przepraszam za te błędy , ale jakoś mi one nigdy nie przeszkadzały a z polskiego mam same 5. Co do błędów ja raz piszę tak a raz tak. Kilka razy napisałam humanistyczny przez samo " h" a kilka przez " ch". To fakt , z ogrtografii zawsze zbierałam 3 , ale na kotku jest wiele innych użytkowniczek robiących takie byki , że aż mnie razi......Ty zdaje się miałaś odpowiedzieć na pytanie a nie poprawiać moje błędy !
        • cukierkowa_ Re: no, human musiał być dla Ciebie taki prosty . 16.12.10, 11:40
          to na przyszłość wypadałoby zapamiętać, jak się pisze humanistyczny .
          i nie, ja NIE MIAŁAM na to pytanie odpowiadać, bo nikt mi nie kazał .
          a że człowiek na błędach się uczy, to na pewno zapamiętasz jak pisze się ten wyraz .
          • seneka4 Re: no, human musiał być dla Ciebie taki prosty . 16.12.10, 11:44
            śmiać mi się chce jak ludzie się czepiają o gó....
            • mweezy . 16.12.10, 11:46
              Testy próbne nie są obowiązkowe, aczkolwiek ja wolę przyjść, bo do tego prawdziwego testu chcę się jak najlepiej przygotować.
            • cukierkowa_ Re: no, human musiał być dla Ciebie taki prosty . 18.12.10, 01:32
              śmiej się dalej .
              lepiej zostać poprawionym, niż później skompromitować się na ' byle gów.. '
    • magy10041996 Re: Czy próbne egzaminy gimnazjalne są obowiązkow 16.12.10, 11:49
      to chyba zależy od szkoły..U mnie w szkole były obowiązkowe ale z tego co słyszałam nie wink
      • myszqa13 a ja jeszcze nie miałam...:D 16.12.10, 11:56
        mam dopiero w styczniu....4,5 i 7...jakoś nie specjalnie się boje...jeśli już to fizyki...chemia prosta jest(mam same 5 i 6),biologia też prosta,geografia również i matma chyba też...xd...no chyba że dadzą mi geometrie to wtedy leże...-.-
        jakoś się nie boje....ale na testy ide....bo u mnie w skzole dostaje się ocene za to...big_grin...to jest traktowane jako noramlne testy na lekcjach i są oceny....więc jak się człowiek nauczy to dostanie dobre oceny tak jak rok temu(to znaczy się na geografie się nic a nic nie uczyłam a dostałam 5 i tak samo z historii....dostałam 4....xd)....ale chyba nie są obowiązkowe...kurcze...ale się rozpisałam....sorki...xd
    • kontrastowa Re: Czy próbne egzaminy gimnazjalne są obowiązkow 16.12.10, 14:50
      u mnie w szkolę, musisz mieć powód jak nie przyjdziesz..
      nie, że ci się nie chce. Musiałbyś być chora, wyjechać gdzies czy cos..
    • mrs_alex Re: Czy próbne egzaminy gimnazjalne są obowiązkow 18.12.10, 08:36
      Nie, nie są obowiązkowe, ale lepiej, żebyś na nich była.
      wink
    • monik4 Re: Czy próbne egzaminy gimnazjalne są obowiązkow 18.12.10, 09:13
      Są obowiązkowe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka