Dodaj do ulubionych

Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie.?

• loveash Nie. 21.12.10, 17:50
      Może kiedyś jednak uczyłam się "dla rodziców", ale te dni minęły.
      Teraz mam mniej więcej sprecyzowane, co chciałabym robić w przyszłości.
      Wolę poświęcić więcej czasu naukę tego co mi się przyda, niżeli tego, czego moja mama życzyłaby sobie.
      Nie znaczy to, że zawalam niektóre przedmioty.
    • powerfulka Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 25.12.10, 10:38
      Ja uczę się, bo chcę coś w życiu osiągnąć, może nawet wyjechać z kraju i mieć dobrą pracę.
    • izuunia55 Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 25.12.10, 10:48
      Ja uczę się dla siebie, żeby później coś osiągnąć-moi rodzice mają mało do gadania w tej kwestii, albo będę się chciała uczyć albo nie-to moja przyszłość i mój wybórsmile
    • klafcia Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 25.12.10, 11:16
      Hm.Chyba tak.
      Oczywiście, próbuję się uczyć, tak dla siebie.
      Ale zwykle wizją jest pała za klasówke i ucze się przez rodziców.
      Nie powinni się wtrącać, ciągle słyszę
      ` to chodzi o ciebie` a ja powinnam o tym decydować.^^^
      Pozdro koty ;*
    • tokio_hotel483 Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 25.12.10, 11:23
      bo będę mogła kupić sobie mieszkanie w centrum miasta itp.
      to wszystko dzięki szkole i dobrym stopnią
    • hooodooo Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 25.12.10, 11:23
      uczę się dla siebie. chcę mieć w przyszłości dobry zawód.
    • jane_ Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 25.12.10, 13:32
      bardzo głupie jest uczyć się dla rodziców.
      mi od małego wpajano, że uczę się po to, abym mogła sobie spokojnie żyć. dziś to rozumiem, bo mam dość duże ambicje, a bez nauki wymarzonych celów nie osiągnę. nie chcę zawalać sobie życia na etapie głupiej nastolatki, co to myśli, ze świat cały jej, a zbiera co chwilę jedynki. chcę być kimś. a do tego potrzebne są dobre stopnie i osiągnięcia.
      i nie, nie mam kar za złe oceny. tak samo nie mam nagród za wyniki w nauce. chyba, że już naprawdę wygram jakiś znaczący konkurs. ale nie są to pieniądze.
    • anja_ Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 25.12.10, 14:45
      kiedyś - tak, obecnie nie. Teraz uczę się dla mojej przyszłości.
    • xxlilyxx Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 25.12.10, 15:34
      oczywiście, że nie. od zawsze uczę się dla siebie, a rodzice powtarzają, że właśnie nie robię tego dla nich tylko dla siebie. zresztą jakoś nigdy nie miałam problemów z motywacją do nauki. nauka dla nagród, albo w obawie o karę wydaje mi się bezsensu. o.O
      • roxy11 Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 25.12.10, 15:53
        gdybym chciała uczyć się dla rodziców, jechałabym na samych jedynkach.
        uczę się dla siebie, dla dobrej pracy, dla możliwości wyrwania się.
    • xxxnikusxxx +. 25.12.10, 15:52
      uczę się przede wszystkim dla siebie, a jeśli przy okazji sprawię, że rodzina ze mnie będzie dumna to tylko lepiej. dla mnie ważne jest wykształcenie, a do tego potrzeba jest nauka i wielka motywacja, którą możesz sobie sama wytworzyć. jest to trudne, ale jeśli teraz nauczysz się dokładności, to w życiu będzie ci łatwiej.
    • zcziluj Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 25.12.10, 18:03
      Zdecydowanie nie. Uczę się sama dla siebie. Owszem, gdy idzie mi słabiej, mówi mi, żeby się bardziej postarała, ale nie dają mi żadnych za to kar. Wiedzą, że jakbym chciała to bym nie chodziła do szkoły. Ale uważam, że w tych czasach technikum nie wystarcza, dlatego staram się jak tylko mogę, aby dostać się na wymarzone studia i zdobyć wymarzoną pracę.
    • not4u_boysxd Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 25.12.10, 18:09
      ..ja się uczę tylko dla siebie..xd
    • olusi1a Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 25.12.10, 18:17
      Nie. Nigdy tak nie miałam, bo sami rodzice mi powtarzali, że nie uczę się dla nich tylko dla siebie. Nie dostawałam kar za złe oceny i nagród za dobre. Są mi niepotrzebne, bo takimi sposobami moim zdaniem się nie motywuje. Ale to tylko moje zdanie i każdy rodzic ma inne metody wychowania.
    • riki1246 Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 25.12.10, 18:24
      nie . Uczę się tylko dla siebie..
      • lilly_ Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 25.12.10, 18:37
        Ja się w sumie uczę dla siebie. Mama powtarza, że uczę się dla siebie, a jak dostanę tróję to ma pretensje i wydziera się na pół domu, że mam to poprawić >.<
    • squash of course not. 25.12.10, 18:39
      moim rodzicom moje oceny zwisają i powiewają. jasne, cieszyliby się, gdybym miała dobre, ale nie jest to dla nich kwestia życia i śmierci.
      nie mam żadnych kar ani nagród za to, co robię w szkole.
      a i tak co roku mam pasek.
      • ta_obca uczę się sama dla siebie. 25.12.10, 18:46
    • magy10041996 zcznijmy do tego że sie nie uczexD 25.12.10, 18:54
      a juz tym bardziej dla rodziców wujków i innych ludzi....
      poprostujak chcewink
    • slodkiporanek Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 26.12.10, 17:08
      Nie wiem co chcę robić w życiu, nie mam specjalnych planów, ambicji...
      Ale... Jestem pewna, że będąc wykształconym człowiekiem będę miała większy wybór w tej kwestii - a ja lubię swobodę.
      Podziwiam ludzi z wiedzą, elokwentnych, mających coś do powiedzenia - dobrze byłoby być taką osobą.
      Nie chcę być kolejnym dzieciakiem, któremu w okresie dojrzewania coś odpaliło i zaczął zbierać jedynki " bo to jego życie", " bo sobie poradzi".

Żeby coś dostać, trzeba coś poświęcić.
      Więc poświęcę trochę czasu na naukę, a w zamian otrzymam dobrą pracę.
      Nie będę się wstydzić przy znajomych.
      Wyjeżdżając za granicę, nie będę musiała się martwić o porozumienie z innymi.
    • collins . 26.12.10, 22:01
      Uczę się dla siebie, nie dla rodziców. Chociaż jest mi miło, gdy są ze mnie dumni.
      • molinka Re: . 27.12.10, 11:26
        człowiek uczy się dla siebie , nie dla szkoły czy rodziców .
    • kontrastowa Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 30.12.10, 21:55
      w podstawówce uczyłam się dla rodziców. Bo grozili mi, że mi kompa ograniczą i-te-pe .
      Teraz w gimnazjum . Mam ich w dupie. Uczę się dla siebie . Niech mi ograniczają ,zabiorą . wali mnie to . / robię to dla siebie < 3
    • grenade Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 31.12.10, 15:27
      Nie. Ja się uczę sama dla siebie. W podstawówce robiłam wszystko, żeby tylko mieć jak najlepsze stopnie, bo rodzice tego chcieli. W gimnazjum przestałam zależeć od rodziców. Nawet jeśli dają mi jakieś kary to i tak uczę się dla siebie nie dla nich. Nie mówię, że uczę się źle, mam praktycznie same 4, ale nikt mnie nie zmusi, żebym zarywała noce dla głupiej 5 z fizyki. Przecież nie o to chodzi. Masz mieć coś w głowie, a nie tylko w dzienniku.
      • diamond_girl12 Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 31.12.10, 21:15
        Ja nie uczę się dla rodziców. Uczę się dla siebie. Żeby coś osiągnąć, bo życie jest coraz trudniejsze ... Od zawsze rodzice mi mówili, że stopnie są ważne i teraz sama tak uważam.
    • laura.pl Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 01.01.11, 17:37
      Ja staram się nie przejmować aż tak bardzo ocenami,tylko skupić się na nauce. I tak najważniejsze jest to co zapamiętamy ze szkoły,wiedza i umiejętności które z niej wyniesiemy a nie oceny.
      • pola16 Pozostaje pytanie, czy się uczymy. 01.01.11, 17:41
    • heyyeah Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 01.01.11, 17:46
      nie. ja się uczę bo chce coś wiedzieć.
      to znaczy za dużo się nie uczę, aczkolwiek pracuję nad tym.
    • innocence_ Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 01.01.11, 17:49
      Nie, nie uczę się dla rodziców. Chce dobrze napisać egzaminy, zdać maturę, potem studia i dobra praca. Robię to dla siebie. Tyle, ze ostatnio olałam naukę ;c
    • demi45 Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 01.01.11, 17:58
      ja uczę sie dla siebie żeby dostać się na dobre studia
    • xmissnothing Re: Rodzice-jedyny powód dla którego się uczycie. 27.05.11, 01:43
      jeśli mam słabe oceny to rodzice się denerwują, jak chyba większość rodziców, ale ogólnie powtarzają, że uczę się dla się i zobaczę, że kiedyś mi się to przyda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka