Dodaj do ulubionych

zazdrosna koleżanka

21.12.10, 19:15
W sumie to jedna z trzech bf...serceserceserce problem polega na tym, że ona jak ktoś jest w czymś od niej lepszy w czymkolwiek to zaczyna tak przeżywć, że nie wiemmsad Mówię jej żeby przestała, bo to powinno być jej obojętne, ale jak się dowiedziała, że X ( nazwijmy go) miał 2 punkty od niej więcej na olimpiadzie historycznej, to taki bulwers, że szkoda gadać. Taki Y w klasie na koniec 5 klasy miał 6.0 to od tamtej pory uważa go za przeciwnika, najgorsze, że Y też zaczął brać to na serio i nie poszedł raz do szkoły by uczyć się historii, to się robi okropne, nie wiem jak jej pomóc...shocksciana
Obserwuj wątek
    • nikawika Re: zazdrosna koleżanka 21.12.10, 19:23
      pogadaj z nią. powiedz żeby nie brała tego tak poważnie.
      wyjaśnij jej to, i powiedz że to denerwujące co ona robi. xdd
    • szatynka Chore ambicje. 21.12.10, 19:26
      Beknie się jej w życiu jak nic. Niech polezie po rozum do głowy i nauczy się patrzeć na swoje, a nie na innych.

Ma poważny problem, a Ty kopnij ją w tyłek bo w ten sposób nawet Ciebie może stracić.
    • yahaooo Re: zazdrosna koleżanka 22.12.10, 14:35
      Ten problem jest powszechny. Nie oceniajmy jej póki nie wiemy co jest przyczyną całego zdarzenia. Być może nigdy nie była doceniana? Może obarczano ją zawsze poczuciem winy i mówiono, że nie stać ją na nic? Niewątpliwie chce sprostać oczekiwaniom, jest pod wpływem presji. Nie uniewinniajmy jej, lecz nikt nie jest idealny. Postaraj się zrozumieć i zaufać swojemu instynktowi. Czasem chcemy poświęcić wiele dla jednej pochwały. Potrzebna tu szczera rozmowa. Wytłumacz swej przyjaciółce co czujesz, nie bój się nazywać uczuć. Nie urażaj jej, np.przestań się wywyższać, nie rób afery. To nie pomoże, tylko zaszkodzi. Gdyby problem się pogłębiał wybierz się do pedagoga i zapytaj o poradę.
    • scarrlet No ale ja tam widzę tego plusy 22.12.10, 23:05
      Zawsze to lepsze jeśli czyjeś sukcesy nas motywują, a nie dołują. 'I uważam ze lepiej że ona własnie dąży do tego by być lepszą, bo to jej wyjdzie na dobre. A znam osoby które własnie w przeciwną stronę, rywalizują o to kto ma więcej uwag, pał, albo nieobecności, To co ona robi nie wydaje mi się być groźne.
    • prasheila Re: zazdrosna koleżanka 23.12.10, 07:26
      Zacznijmy od tego, że to jest chore. U mnie są podobne dwie osoby, ale nie jest to aż na takim poziomie ( i bardzo dobrze ). Nawet nie wiem co zrobić w takiej sytuacji, ja bym to olała, ale nie było by to zapewne najlepszym sposobem na rozwiązanie. A spróbuj najpierw pogadać z X, co on o tym myśli, czy on też z nią konkuruje czy coś smile
      • collins . 23.12.10, 08:34
        Ua, ona ma tzw. "chore ambicje". MUSISZ jej wytłumaczyć, że powinna dążyć do swoich osiągnięć - a jeżeli ktoś jest od niej w czymś lepszym, musi to zrozumieć.
    • michaelmontana Re: zazdrosna koleżanka 24.12.10, 15:49
      Psycholog i tyle tongue_out
      Ja znam taką dzieewczyne która moze sie przyjaźnić z tylko gorszymi od siebie. Jak idzie z jakąś laska i ktoś powie że ta laska jest od niej ładniejsza to już koniec przyjaźni tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka