morphine_ Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 17:59 Nie lubię czapek, ale noszę. mam zbyt słaby organizm. Rękawiczki obowiązkowo. Pomadka do ust również jest Odpowiedz Link Zgłoś
beautiful_ Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 18:01 Dokładnie ja wychodzę na dwór i jest np. -10 stopni widzę taką osobę bez czapki i od razu temperatura spada do -20 na sam widok robi mi się zimniej hehe Odpowiedz Link Zgłoś
ecia95 Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 18:01 rękawiczki,ciepła kurtka,szalik,czapka. używam tez kremów,pomadek i staram się ciepło ubierać. Odpowiedz Link Zgłoś
olciaaa03 olciaaa03 30.12.10, 18:02 zacznijmy od tego, iż nie wiem jakie ty masz kaptury że ci uszów nie chronią le mi tak -.-' nie lubie czapeek i bede nosila kaptury Odpowiedz Link Zgłoś
mila675849 Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 18:05 Nie wiem ....... Może pić ciepłą herbatę i sie ciepło ubierać ? Ja zawsze chronie się tak samo . Podstawa to zawsze ciepły posiłek i herbata rano. No i oczywiscie ciepłe rękawice 3 metrowy szalik i ciepła Długa jak wąż strazacki czapkę. To mój sposób na chłodne dni i wieczory. A jeśli ktoś tak nie robi to niech zamawia domową wizytę u pediatry bo teraz w przychodniach kilometrowe kolejki! Odpowiedz Link Zgłoś
evanescence24 Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 18:16 wiecie, po czym poznać, że naprawdę jest zimno? evanesence kupiła czapkę, pierwszy raz od paru ładnych lat mojej mamie udało się mnie zmusić <3 tak więc chodzę w wielkiej, futrzanej uszatce (jeśli jest trochę cieplej to w nausznikach - futrzanych, haha), rękawiczki to mus, bo mam odmrożone ręce, chustka pod szyję, glany, kurtka, i już jest ciepło c; w domu cały czas siedzę pod kocem, bo też mi zimno. no i herbatka <333 Odpowiedz Link Zgłoś
wariatka... Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 18:22 Kurtka,czapka, krem .pomatka i rękawiczki!!! Są niezawodne w zimę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magduusia Czapka i rękawiczki. 30.12.10, 18:25 Popieram. Zdecydowanie trzeba nosić. Ale żeby nie było - ja tego nie robię. Rękawiczki schowane głęboko w kieszeni leżą tam od ostatniej szkolnej bitwy na śnieżki. Czyli może pierwszy śnieg? Codziennie kremuję ręce, nawet kilka razy. Nie popękały, nie są suche. Krem działa jak rękawiczki. Czapki też nie noszę. Tutaj nie mam nic dobrego do powiedzenia. Codziennie kiedy wracam z pola czuję się jakbym miała zapalenie ucha. Na szczęście jeszcze nie mam. A na twarz codziennie wieczorem idzie: peeling, tonik i krem ochronny. A przed każdym spacerem używam pomadki ochronnej ;D Cerą mogę się chwalić, ale wstyd mi za czapkę... Odpowiedz Link Zgłoś
madzia2710 Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 18:41 Mnie ociepla sama myśl o Robercie Pattinsonie. Chociaż mój kot Maniuś też jest bardzo cieplutki! Odpowiedz Link Zgłoś
dreammagiclove Mój gorący sposób 30.12.10, 18:43 mnie zawsze rozgrzewa mój Markuś. ;-* lubię też grzańce na krakowskim rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
xdomciakcsela99 Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 18:53 Fakt. Większość nastolatków i dzieci ( często nawet dorośli ) chodzą bez czapek , rękawiczek i szalików. Mówią że to nie modne i nie wygodne a większość chorób jest tym spowodowanych. Nie trzeba wszędzie wyglądać super a lepiej jest spokojnie posiedzieć w domu z rodziną przy ciepłej herbacie niż siedzieć w łóżku z gorączką. xdomciakcsela99 Odpowiedz Link Zgłoś
eziek11 Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 19:16 Zgadzam się z Tb Ja używam do ust wazeliny - najlepszy "błyszczyk" na popękane usta xD Kremy do twarzy ? Hmm .. // czasem zapominam, ale przed wyjściem na autobus do szkoły używam, bo wtedy nie czuć aż takiego mrozu ... ;p Ja na przykład noszę i czapkę i rękawiczki ^^ Wiadomo, że to ważne ! Chyba najważniejsze ! Wolę wyglądać brzydko, ale żeby było mi ciepło .. Wygląd nie jest ważny jeśli chodzi o zdrowie --' A kiedy przychodzę z takiego zimna do domu to zawsze siadam obok grzejnika i pije GORĄCĄ herbatkę z cytryną xDD Najlepsze "lekarstwo" na takie zimne dni ;pp Odpowiedz Link Zgłoś
just.breathe Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 19:21 Nosze czapkę, noszę długi, gruby szalik , ciepłą zimową kurtkę, grube rękawiczki. Nie smaruję twarzy kremami, ust też nie. Czyli ochrona średnia. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
molinka Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 19:52 czapeczka , grube rękawice , na usta pomadkę , później na ręce i twarz krem i coś ciepłego do picia ; D Odpowiedz Link Zgłoś
keejsza Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 19:58 no na pewno czapka i rekawiczki to podstawa. no i jeszcze jakas pomadka ochronna i nieraz krem nawilzajacy. Odpowiedz Link Zgłoś
chrupek Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 20:08 od dziecka nienawidzę zimna. dlatego w zimę ograniczam wyjścia na dwór podczas mrozu. jedynie do szkoły. używam dużo kosmetyków nawilżających, zaczynając od żeli pod prysznic, kończąc na odżywkach do włosów. czapki nie noszę (nie mam zamiaru) rękawiczki noszę przez pierwsze 5 minut, albo gdy ręce mi zmarzną. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia100 Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 20:42 Ja jestem za, żeby nosić czapki i rękawiczki (noszę też tzw. komin, aby ukryć chociaż uszy i policzki przed śnieżkami). Używam różne kremy na ręce, buzię oraz pomadkę na usta, która musi być koniecznie o zapachu wanilii. Pytanie: dlaczego? Czytałam, że zapach wanilii uwalnia hormony szczęścia, więc staram się, aby rzeczy typu szampon, czy dezodorant miał ten przyjemny zapach. Wychodząc na dwór trzeba mieć tą wesołą myśl, że pryszcze nie znoszą mrozu, dzięki czemu mamy ich na twarzy mniej Odpowiedz Link Zgłoś
belatreks Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 20:52 NIeprawda. Ja noszę akurat czapkę.ale czytałam i widziałam w tv, że kaptur chroni dużo lepiej. Ja ubieram się bardo ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
lorente Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 21:16 Też słyszałam że kaptur chroni lepiej dlatego.. zakładam czapkę a na to kaptur. c ; Mój sposób na mroźne dni? Ubieram się baardzo ciepło i wypijam litrami ciepłą herbatę. Malinową! o! ; p Odpowiedz Link Zgłoś
belatreks Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 20:58 Ah, tak ja grubaśny sweter, płaszcz, rękawiczki ciepłe, szalik, czapka, rajtki pod spodniami, ciepłe skarpety, kozaki i getry. Na ustach pomadka na twarzy krem i wszyscy wiedzą że ubieram ciepło się ! Odpowiedz Link Zgłoś
dancer_ : p 31.12.10, 11:20 Cieplutka kurtka Cieplutka czapeczka Cieplutkie rękawiczki Pomadka ochronna na usta Odpowiedz Link Zgłoś
aguuu__ Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 21:02 no raczej, że zakładam czapkę ;p smaruję się wtedy, kiedy nie zapomnę XD Odpowiedz Link Zgłoś
golden_star Moje sposoby na mróź 30.12.10, 21:23 1) Czapka, szalik, rękawiczki 2) Pomadka do ust, krem przed wyjściem 3) Ciepła bluza pod kurtkę lub płaszcz (najlepsza na zimę są polary) 4) Rajstopy pod spodnie. Jak najgrubsze. 5) Skarpetki pod rajstopy (Jak jest breja na ulicy, buty są mokre, jest cieplej) 6) Na zimowa breję NIE POLECAM butów emu, bo moje w brei były tak mokre, że omal nie odmroziłam sobie stóp , ale w mróź, kiedy jest sucho są niezastąpione. 7) Jeżeli jeździsz do szkoły autobusem to radzę wyjść na wcześniejszy autobus, bo jeżdżą strasznie spóźnione, nawet rano. Pozdro Golden_Star Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 21:26 Ja noszę czapkę i rękawiczki obowiązkowo ! Używam również pomadki do ust A twarz kremuje czasami jak nie zapomnę Odpowiedz Link Zgłoś
only18 Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 21:29 em ... ja używam raz NIVE a raz szminke ochronna ;d twarz smaruje kremami ;D Odpowiedz Link Zgłoś
hariett . 30.12.10, 21:36 Ja jestem okropnym zmarźluchem, dlatego noszę czapkę i na to jeszcze nakładam kaptur od bluzy. Przed wyjściem stosuję pomadkę Neutrogeny i okładam się szalikiem. Mam też grubą kurtkę i takie traperowate buty. Jednak, rękawiczek nie cierpię nosić! Oczywiście, jak czekam na przystanku to jestem skłonna, ale nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
shut_up ~ 30.12.10, 21:58 do ochrony twarzy krem z apteki, nie pamiętam nazwy. do ochrony ust balsam z Neutrogeny. do rąk krem nivea soft, ale to zawsze. oczywiście czapka, rękawiczki, ciepły szalik, kozaki długie z grubą podeszwą, rajstopy ;|, podkoszulek czasami ;|. no i herbata. a do włosów jedwab. raczej tyle, może coś mi jeszcze przyjdzie do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
sunnyprincess Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 22:16 Pomadka na usta, jakiś kremik, czapa(ja kocham czapki, mam ich setki), szalik,moje kochane rękawiczki i mogę się zmierzać z pogodą Jestem dziwnym człowiekiem ale ja kocham każdą pogodę i się dostosuję Nie rozumiem osób które nie noszą czapki bo źle wyglądają! Do każdej niewymiarowej głowy da się dopasować czapkę, tylko trzeba wiedzieć jak! Odpowiedz Link Zgłoś
monia1997n Re: Mróz za oknem- jak stawić mu czoła! 30.12.10, 22:39 nom luudzie noscie czapki taki jedne chlopak ktorego znam dostal zapalenia opon mozgowych przynajmniej tak inni mowio ze to przez to ze czapki nie nosi i wlasnie lezy w szpitalu i jak to sie skonczy nie wiem.Mysle ze wyzdrowieje.. Odpowiedz Link Zgłoś