star_is_best Re: 06.01.11, 20:55 Ja mam już dwa lata czy trzy tak zwany nie stały różowy i zielony kolor na początku mnie to denerwowało ale teraz wszyscy mi mówią ,że aparaty takie są cool więc jest mi raźniej i lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
martini. :D 06.01.11, 20:58 Ja miałam na stałe. I brałam gumki różnego koloru i super to wyglądało Odpowiedz Link Zgłoś
zigusia mam. stały 06.01.11, 20:59 ja mam stały. moge sobie wybrac jaki chce kolor jego tzn. tycg gumek na nim a potem ortodonta mi zakłada je. zmienia co miesiąc/dwa miesiące. ogólnie to nie najgorzej, przyzwyczaiłam się do niego tlyko troche nie za ładnie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
annusiaczek - 06.01.11, 21:00 ja mam stały z gumkami... jest spoko co miesiąc wymieniam gumki na jaki kolor chce1 Odpowiedz Link Zgłoś
kris. Re: mam już rok ;d 07.01.11, 15:28 Ja mam stały juz rok . Czasami zeby bolą po wizycie u ortodonty ale da się przeżyć . Kolor gumek mam foletowy , ale za tydzień będzie granatowy ;D A co do zębów to juz prawie proste Odpowiedz Link Zgłoś
hooodooo aparat na zęby. 06.01.11, 21:10 kiedyś miałam zdejmowany a będę miała stały ale jeszcze nie wiem kiedy c; Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_jonas Re: aparat ;( ...:) 06.01.11, 21:11 ja mam w miarę proste zęby, więc nie muszę nosić aparatu. od niedawna moja przyjaciółka ma założone druty i raczej nie sprawia jej to dużych problemów. najgorzej też nie wygląda. na początek jednak nie brałabym na twoim miejscu zbyt jaskrawych gumek. niech się ludzie przyzwyczają trochę do twojego nowego wyglądu, a potem będziesz mogła pójść na całość. Odpowiedz Link Zgłoś
natalianiunia Przeczytaj! przyda się ;dd 06.01.11, 21:14 więc ja mam stały . zdejmę za 3 tygodnie ;d noszę około 2 lat ;d a gumki brałam różne ;d najfajniejsze są różowe ;d na początku bd ci trudno , wszystko bd się obdzierało , ale potem bedzie ok ! ;d nie bój się ;p spoko , czas noszenia szybko minie ;dd no i nie wstydz ise , dużo pipoli nosii xd pozdrawiam ;d Odpowiedz Link Zgłoś
urumi123 Re: 06.01.11, 21:14 Mogłabym ci powiedzieć że to jest super, modne, fajnie wygląda... ale po co...? walę prosto z mostu, żyć się da ale nic w tym fajnego... trzeba o to dbać, nie można pić coli ani żuć gumy często też coś drapie czy przesunie się i trzeba jechać z miejsca do ortodonty... Ale myśl o tym że za parę lat będę miała śliczny uśmiech mnie pociesza Odpowiedz Link Zgłoś
just...me Re: 06.01.11, 21:22 Ja mam szafirowy taki jak na zdięciu przy temacie (przeźroczysty) zazwyczaj biorę gumki perłowe, ale i tak żółkną. Każde zmieniają kolor i to jest najgorsze w tym. Teraz mam półprzeźroczyste-błękitne i nie wiem na jakie mam zmienić następnym razem. Ale ogólnie bardziej mi się podoba taki aparat niż zwykły bo, po 1 mam małe zęby i metal by mi je prawie całkowicie zasłaniał i bym wyglądała jak jakiś robot. Po 2 nie rzuca się tak w oczy, a to dla mnie ważne, bo nie lubię poprostu. Odpowiedz Link Zgłoś
glaamourr_ Re: 06.01.11, 21:15 Ladyy nie przejmuj sie ja tez sie bałam aparatu ale w pewnym sensie bardzo chciałam miec bo póxniej bede miała śliczne zeby ;] nosze juz ponad 2 lata i w lutym juz zdjemuje i po prostu moje zęby są takie proste ze sobie nie wyobrażasz jestem zadowolona ze założyłam moze troche bolą zęby ale w końcu sie przyzwyczaisz mi mówią ze aparat mi pasuje i dziwnie bedzie mi bez ;] ale ja juz sie nie moge doczekać A gumki to brałam róźne co miesiąc zmieniałam czasami jeden kolor a czasmi dwa ;] a moja kolezanka to miała na kazdym zębie inny hehe także mozesz sobie poeksperymentować Buźkaaa ;D Odpowiedz Link Zgłoś
natip11 ja mam ściągany ;d 06.01.11, 21:16 zakładam go na noc i jak nie zapomnę to też w ciągu dnia . i jak go założę to strasznie seplenię xd a kolor ma żółty z takimi brokatowymi drobinkami ;d Odpowiedz Link Zgłoś
variablelily Re: Aparat na zęby 06.01.11, 21:20 Ja mam Mam zwykły. Wcale mi tak bardzo nie przeszkadza a nawet się do niego przyzwyczaiłam. Jeżeli chodzi o aparaty przezroczyste to nie polecam. Moja koleżanka ma i wygląda okropnie. Jak masz ten zwykły aparat, to nie widac tak bardzo jeżeli ci coś między niego wejdzie. W tym przezroczystym widać każdą nieprzemieloną część kanapki... Odpowiedz Link Zgłoś
olcia100 aparat na zęby 06.01.11, 21:21 ja mam nocny i jest okropny,strasznie niewygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
edziaxd taaaaak 06.01.11, 21:26 Mam metalowy z kolorowymi ligaturami zapraszam tu www.stalyparat.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lili998855 ; ) 06.01.11, 21:35 Ja mam ; p Taki zwykły ; p Gumki koloru pomarańczowego ; ) I jest super ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
koralowa miałam 06.01.11, 21:40 miałam stały. kolor gumek miałam turkusowy, a potem zmieniłam na miętowy. Odpowiedz Link Zgłoś
cikicikita Re: aparat na zeby 06.01.11, 21:45 ja nie mam ale za niedługo będe miała. nie chce żadnych kolorowych , bo nie chce miec kolorowego aparatu poprostu jak już to srebrny. na stałe. na noc ciągle wypada z buzi itp xd jak masz nosić a nie chcesz to ja Ci mówie , załóż sobie;d teraz wgl moda na aparaty Odpowiedz Link Zgłoś
kojka Ja od niedawna .. 06.01.11, 21:46 Ja też mam od niedawna , tylko że taki który muszę zakładać na noc i trochę w ciągu dnia. Ale niedawno się dowiedziałam że muszę mieć stały i osobiście uważam , że to nawet lepiej . Bo ten wyciągany jest strasznie nie wygodny i często zapominam go założyć XD więc aparat to nic strasznego , zwłaszcza , że sprawia , że jesteśmy piękniejsze XD : )) Odpowiedz Link Zgłoś
7tyrutyru Re:spoko 06.01.11, 21:48 nosiłem 3 lata i wszyscy mi tego zazdrościli nie ma się czym przejmować Odpowiedz Link Zgłoś
thepretty Aparat 06.01.11, 21:50 Niektóre są naprawdę fajne A poza tym nie jest źle nosić stały ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
justinandbieber ;) 06.01.11, 21:58 ja nosze aparat od sierpnia i musze przyznac ze jestm zadowolona. ;D a co do koloru gumek to 10 stycznia jade do ortodonty i mam zamiar sie zapytac czy jest mozliwosc załozenia kolorowych gumek bo coraz wiecej dziewczyn w mojej sql je ma . a moj ortodonta nie zaprponował mi ich ,ale sie upomne .... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xdomciakcsela99 Aparat na zęby :) 06.01.11, 21:55 Ja mam aparat stały . Wcześniej miałam na noc i trochę pomugł . Na początku nie chciałam go mieć ale potem strasznie mi się spodobał . Co miesiąc zmiana gumek i można wybierać sobie kolorowe , w jednym kolorze a nawet przezroczyste. Jedna wada . Na początku trochę boli ale i tak aparat to super sprawa xdomciakcsela99 Odpowiedz Link Zgłoś
hanela. aparat 06.01.11, 21:59 ja mam teraz rozowy i mam staly, nie przeszkadza mi wgl, nawet zaczal mi sie podobac.. Odpowiedz Link Zgłoś