Dodaj do ulubionych

Cieszycie się, że jesteście polakami ?

08.01.11, 16:36
jw
Obserwuj wątek
    • meggi_13 Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 08.01.11, 16:39
      niezbyt
      • avril993 Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 08.01.11, 16:42
        Nie!devil
        • adziorek Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 09.01.11, 12:35
          ja również nie shock
          • majka04 Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 09.01.11, 12:43
            ja tak . wink
      • martussiaaa średnio ; // 08.01.11, 16:43
        Polskie dziewczyny najładniejsze są XDD . Buahaha ! .
      • aggg Nie. 13.01.11, 18:22
    • anotherstrange NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.01.11, 16:41
      • nika_xddd Tak 08.01.11, 17:08
    • butterfly141 Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 08.01.11, 16:42
      Tak szczerze: to tak. I to bardzo. Za nic nie chciałabym się urodzić w żadnym innym kraju wink
      • charlotte__ Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 08.01.11, 16:45
        Oczywiście, że tak.
      • imperativ Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 08.01.11, 16:46
        Jestem dumna z bycia POLKĄ!
        Kocham ten kraj.
      • crezyyy wy postradaliście zmysły !!!????? klikkkkkkkkk !;> 08.01.11, 16:47
        Szczerze? TAK ! Oczywiście, że chciałabym być Amerykanką,mieszkać w USA, mieć bogatych rodziców, ale ... Co mają powiedzieć ludzie w Azji ? ..
        WY POSTRADALIŚCIE ZMYSŁY ?!!

Bardzo się cieszę, że jestem tym kim jestem ! .. Nie jest wspaniale, ale kiedy myślę, że ludzie mają jeszcze gorzej ? ... halloo ?!

i BRAVO dla mnie za moją piękną, mądrą wypowiedź. big_grin smile
        OPARTĄ NA FAKTACH . xd kiss
        • star_is_best Re: wy postradaliście zmysły !!!????? klikkkkkkkk 08.01.11, 16:50
          crezyyy napisał(a):

> Szczerze? TAK ! Oczywiście, że chciałabym być Amerykanką,mieszkać w USA, mieć b
          > ogatych rodziców, ale ... Co mają powiedzieć ludzie w Azji ? ..
          > WY POSTRADALIŚCIE ZMYSŁY ?!!
          >
          > Bardzo się cieszę, że jestem tym kim jestem ! .. Nie jest wspaniale, ale kiedy
          > myślę, że ludzie mają jeszcze gorzej ? ... halloo ?!
          >
          > i BRAVO dla mnie za moją piękną, mądrą wypowiedź. big_grin smile
          > OPARTĄ NA FAKTACH . xd kiss
          POPIERAM NIE CHCIAŁABYM ŻEBY BYŁA WOJNA LUB COŚ JAK GDZIE INDZIEJ
          • crezyyy dziękuję star_is_best za poparcie;)) :* 08.01.11, 16:53
          • xxxnatalxxx Re: wy postradaliście zmysły !!!????? klikkkkkkkk 08.01.11, 16:58
            zdecydowanie ja równiez popieram. Takie Chiny- komunizm, taka Korea-obóz pracy*. Prawie cała Afryka- mieszkanie w slumsach. Polska jest piekna. Wychylcie nosa zza kompa i zobaczcie krajobrazy! Ja np. cenie, że mieszkam w małym mieście. Sklepów nie ma, ale jakie widoki! Pieknie. smile

I spójrzcie, czy na serio jest tak źle? Popatrzcie na innych, bo oni mają gorzej -.-

*jak pomyliłam fakty to sorry ale zdarza się ;p
            • katyk są dwie Koree 13.01.11, 17:54
        • dolores_love115 No nie wiem ... ( Bo ja nie jestem Polką :D) 09.01.11, 13:57
          Trudno powiedzieć , bo nie jestem Polką .! ( urodziłam się w Rosji , później mieszkałam w Czechach . Do tej pory mam lekki rosyjski akcencik jak panie w filmach z lat 60-tych). Mam jakieś tam polskie korzenie mama mi mówiła . Kilka lat temu się tu przeniosłam .
          Ruskie nazwisko mi zostalo (Glamova - dziwne nie .?)

Mi to nie przeszkadza kraj jak kraj . Może być .

__________________________|\| | |\| /-\_____________________________
        • azi1002 TAK. 12.01.11, 18:03
          Jestem Polką i jestem z tego dumna. A dla wszystkich "obywatelek USA" - czy wy naprawdę uważacie, że tam jest tak wspaniale, jak to pokazują na filmach?
      • mileyyyyy1998 Nie za bardzo 09.01.11, 16:44
        I tak i nie !!!
    • star_is_best Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 08.01.11, 16:45
      tak
      • star_is_best Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 08.01.11, 16:48
        Po za tym nie chciałabym być jakąś hinduską i żyć w Islamie a tam są okrutne zasady dziewczyny są bite i muszą się poddać mężczyźnie więc....
        Po za tym Polska ma najpiękniejsze parki krajobrazowe i przyrodę
        inne dziewczyny chciały by mieszka w LA i takie tam a Anglia i LA wcale tak tam nie jest super zwłaszcza żarcie tłuste : ( ble ... i codziennie jest tam dużo rabunków
    • xxxnatalxxx Oczywiście!! 08.01.11, 16:48
      Nie rozumiem co złego jest w Polsce, że ludzie nie SA dumni z tego kim są. Powiecie zacofana, ale kurcze blaszka spójrzcie na Afrykę- jest dużo bardziej zacofanym Kontynentem niż nasze Państwo.

Historia Polski, jest dla mnie powodem do dumy, a również moje pochodzenie uważam za bardzo fajne. W końcu Polska jest jedyna w swoi rodzaju czyż nie?

I mamy śliczne dziewczyny!!brawo
      • star_is_best Re: Oczywiście!! 08.01.11, 16:50
        xxxnatalxxx napisał(a):

> Nie rozumiem co złego jest w Polsce, że ludzie nie SA dumni z tego kim są. Powi
        > ecie zacofana, ale kurcze blaszka spójrzcie na Afrykę- jest dużo bardziej zacof
        > anym Kontynentem niż nasze Państwo.
        >
        > Historia Polski, jest dla mnie powodem do dumy, a również moje pochodzenie uważ
        > am za bardzo fajne. W końcu Polska jest jedyna w swoi rodzaju czyż nie?
        >
        >
        > I mamy śliczne dziewczyny!!brawo
        popieram
        • xxxnatalxxx Re: Oczywiście!! 08.01.11, 17:00
          dzieki za poparcie star_is_best big_grin
        • tigress Oczywiście, że tak 09.01.11, 16:58
          Mamy piękną historię, cudowne krajobrazy, mimo to, że Polakom dużo brakuje do ideału, kocham ten kraj ;D
      • laney. c: 08.01.11, 16:51
        Myślę, że każdy powinien być dumny z tego, kim jest, ale nigdy nie zastanawiałam się nad tym dłużej. W sumie, Echelon powinien być dumny z tego, że mogą nazywać się Polakami, co nie? wink
        • paramorehayley_ Re: c: 08.01.11, 16:57
          laney. napisał(a):

> Myślę, że każdy powinien być dumny z tego, kim jest, ale nigdy nie zastanawiała
          > m się nad tym dłużej. W sumie, Echelon powinien być dumny z tego, że mogą nazyw
          > ać się Polakami, co nie? wink

no, laney. echelon zdecydowanie!
    • squash nie jestem patriotką. i się nie cieszę. 08.01.11, 16:49
      nie czuję przynależności do żadnego miejsca, nawet do własnego domu.

i sądzę, że bycie Polką utrudnia mi start w zagranicznej karierze.
      • kitty_ @squash 09.01.11, 22:26
        utrudnia star w zagranicznej karierze? więc uważasz, że Polacy nie mają szans na wielką karierę? czy może się wstydzisz tego, że jesteś stąd, a nie z innego kraju? przepraszam, może źle zrozumiałam Twoją wypowiedź, ale takie mam wrażenie. C:
        • squash @kitty_ 13.01.11, 18:05
          nie wstydzę się. chodzi mi o opinię, jaką mają Polacy wśród obcokrajowców.
          prosty przykład? weszłam na anglojęzyczny czat, gadałam z różnymi ludźmi. Było miło, zabawnie, aż do czasu, gdy padło pytanie 'where are u from?'
          50% ludzi po przeczytaniu odpowiedzi 'Poland' rozłączało się.

o taką trudność w zagranicznych kontaktach, karierze mi chodzi. Ludzie posługują się stereotypami. Gdybym odpowiedziała, że jestem z Włoch, Brazylii czy Japonii, nie byłoby problemu. A z Polską jest, bo w taki sposób nasi rodacy dali się poznać.

nie mówię, że taka kariera jest niemożliwa, ale na pewno trudniej jest wybić się będąc Polakiem.

mam nadzieję, że się zrozumiemy. ; )
    • cooma Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 08.01.11, 16:51
      Pewnie, że tak. Przecież Polska to jeden z najpiękniejszych krajów, mamy:
      - wspaniałe widoki
      - jeden z najciekawszych, najpiękniejszych i najtrudniejszych języków na świecie
      - przepiękną tradycję, jak żaden z innych krajów
      - ludzie są wspaniali, ciepli, mili, cuudowni wink
      - a historia! zastanówcie się same, czy jakikolwiek inny kraj na świecie przeżył to co my, i przetrwał? chyba nie!
      - no i polskie kobiety są najpiękniejsze na świecie ;P
      Jest jeszcze mnóstwo powodów, których nie chce mi się wymieniać, ale zastanówcie się, większość obywateli żyje w dobrych warunkach. Oczywiście jak w każdym kraju zdarza się bieda itp. ale wszystko zmienia się na lepsze.
      A polityka wszędzie jest do dupy, więc nie zaśmiecam sobie tym głowy.
      Kocham ten kraj!
      Pozdrawiam, cooma wink
    • selina...gomez Nie. Ale czesto... 08.01.11, 16:52
      mówie ze jestem z Canady, bo wlasciwie jak bylam mała to tam sie wychowałam, lecz jednak urodzilam sie w Polsce.wink
      • matsuri Cieszycie się, że jesteście polakami ? 08.01.11, 16:55
        Wolałabym się urodzić w Japonii i tam żyć...
        • xxxnatalxxx Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 08.01.11, 17:02
          i harować 16 godzin na dobę za marne grosze? Owszem kraj, kultura- Japonia ma się czym pochwalić, ale żyć bym tam nie chciała. Pozwiedzać. O tak!! I to bardzo, ale ja jestem tu- w Polsce i " To jest moje miejsce, bo kocham to miejsce" smile
    • avril1028 Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 08.01.11, 16:54
      owszem ; )
      • hannah24 Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 08.01.11, 16:59
        no pewnie , Polska to mój ukochany kraj , nie powinno się wstydzić tego kim się jest .
      • virginkaa Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 08.01.11, 17:03
        Szczerze mówiąc, denerwują mnie osoby, które ciągle narzekają na Polskę i mówią że chciałyby wyjechać do 'jułesej'... Tak, jestem dumna z tego, że jestem Polką, jednak denerwuje mnie swój mocno polski akcent, gdy mówię po angielsku. xd

A tak do tych dziewczyn co chcą wyjechać do 'jułesej' i zostać 'fejmus' to życzę powodzenia nad zastanowieniem się nad sobą.
        Wczoraj obejrzałam w internecie wszystkie odcinki 'Kobieta na krańcu świata' (brawa dla mnie) i to na prawdę mną wstrząsnęło, wiedziałam że w niektórych krajach jest straszna bieda, ale jednak nie zdawałam sobie sprawy jak to wygląda. W wielu krajach kobiety nie mają żadnych praw, rodziny sprzedają je za krowy. mężczyźni mogą mieć nawet kilka żon. W Kenii (chyba) po wojnie pola są całe podminowane, a wiele rodzin na nich mieszka. I wiele tysięcy ( a nawet milionów) dzieci (jak i dorosłych) straciło nogi.

Zastanówcie się, że jednak Polska nie jest taka zła, może nie ma tu 100% tolerancji, nie ma tak dużych CH. Ale nie ma tu takiej biedy jak w wielu krajach. A nasz kraj ciągle się rozwija.
        Ale jeśli Wy ciągle tak narzekacie na Polskę to spie*dalajcie stąd, bo takich 'patriotów' tu nie potrzeba.

• pinkpink Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 08.01.11, 17:29
        ja się cieszę.
        nie chciałabym żyć w innym kraju i nie mieć co jeść.
        niektóre dzieci powinny się poważnie zastanowić co mówią. -_-
    • martuniaaaaa nie 08.01.11, 17:01
      nie
    • ksiaka Cieszycie się, że jesteście polakami ? 08.01.11, 17:05
      Jestem dumna z tego, że jestem Polką.
      My najładniejsze jesteśmy ^^
      A pozatym Marsi nas uwielbiają *,*
    • miley_cliqua tak! 08.01.11, 17:08
      jestem dumna, z tego kim jestem, wystarczy spojrzeć na nasz historyczny dorobek , ile przeszedł nasz kraj w cczasie zaborów , pierwszej i drugiej wojny , jacy wspaniali ludzie narodzili się w naszym kraju, dajmy na to jeden z najwspanialszych ludzi na świecie - Jan Paweł II, albo Adam Małysz, Justyna Kowalczyk, Otylia Jędrzejczak, Marcin Gortat, wiec tak ciesze sie ze jestem Polką, mimo że wkurza mnie sposób rządzenia naszym krajem , mimo że wszyscy których szanowałam poddają sie komercjalizacji, to ciesze sie ze jestem kim jestem smile
      • naomi. Re: tak! 08.01.11, 19:57
        brawo

a nie które , dziewczyny niech pomyślą co piszą.
        jak wam tak źle w Polsce , to co tu jeszcze robicie?
    • alice087 ujdzie 08.01.11, 17:08
    • tsst no janse. 08.01.11, 17:19
      no ale przeciez polowa z was bedzie chcial mieszkac w stanach , bo to taki pieknisi kraj . -.- w stanach bylo okej 20-30 lat temu , teraz tam jest tylko syf.
    • shewerewolf ` 08.01.11, 17:26
      Przejdzie jak się uprę. Ale ogólnie bycie polakiem nie jest czymś super.
    • zlababa nie nie nie 08.01.11, 18:11
      Jak w temacie. Nie mam się z czego cieszyć. Weźmy pod uwagę np. edukację w pl uczymy się wzorów na pamięć, klepiemy nudne zadania z fizyki zamiast wykonywać doświadczenia. Nasze lekcje to prawdziwa męka , prowadzone przez nauczycieli którzy nienawidzą uczniów a szkoły wyglądają jak rozpadające się więzienia.
      Państwo zamiast inwestować w np. autostradę buduje nowy pomnik/muzeum/ inny nie przydatny shit. Rząd jest totalnie nieudolny, nie potrafi nawet przejąć od Rosji śledztwa w sprawie katastrofy z 10 kwietnia, prowadzi politykę prorosyjską i wszystkim daje dupy.
      Jestem zła że muszę mieszkać w tym kraju, kończę liceum i uciekam stąd jak najdalej.
      • avril993 zlababa 08.01.11, 19:11
        Zgadzam się.
        • molinka Re: szczerze ? 08.01.11, 20:28
          i tak i nie .
          sama nie wiem .
      • sophie17 Re: nie nie nie 09.01.11, 12:26
        Ci co żądzą Polska to strasznie debile ale takich sobie Polacy wybrali!shock Ja jestem sumują z tego ze jestem Polka!!!big_grin Unosze głowę wysoko do górysmile !!! A myśle ze ci którzy nie cieszą się z tego nie są POLAKAMI!!! Zlababa pomyśl żołnierze polscy ginęli za to abyś mogła tyłek w wolnej Polsce posadzić!!!
        • zlababa Re: nie nie nie 09.01.11, 22:14
          1.Żadna ze mnie patriotka, mam w dupie to kto ginął. Stwierdzam fakt że teraz jest po prostu beznadziejnie i nie jestem dumna że żyję wśród zacofanych ludzi którzy wmawiają sobie że są pijakami i nic nie mogą.
          2. Powiedz mi z czego jesteś dumna? Jak można być dumnym z powodu czyichś osiągnięć?
          3. Opcjonalnie. Gdyby nie walczyli nie było by polski. Wszyscy mówilibyśmy po rosyjsku lub niemiecku i uważam że żyłoby nam się o wiele lepiej.
      • milejdi śmieszna jesteś 22.01.11, 20:15
        a własnie ze dobrze, ze te cholerne wzorki wykuwasz.To, co zostaje ci w pamieci, bd ci potrzebne.Wszystkiego nie musisz umiec na pamiec.Jesli znasz podst wzory z fizyki, to resztę bez problemu wyprowadzisz.Polska jest na dobrym poziomie pod wzgledem edukacji.Właśnie dlatego polscy inżynierowie, lekarze itp są cenieni, bo nie ograniczają się do wąziutkiej specjalizacji i tak samo wąskiego zakresu wiedzy.Jak sama nazwa mówi, uczymy się w liceach ogólnokształcących, nie profilowanych, które były totalnym niewypałem.Radzę przeanalizować dane statystyczne przed wypowiedziami.
        Szkoły w większo ści są ok, jak ci nie pasuje to idź do prywatnej.Wiekszość szkół w USA jest podobna z wyglądu do polskich-wiem, bo uczyłam się przezsemestr w jednej z nich.I po powrocie musiałam pisać egzamin i dodakowo nadrabiać materiał, który nie został przerobiony w USA-taki tam jest poziom,haha...I pisanie takiego egzaminu o obowiązek, a jest po to, by nadrobić braki z USA.Nauczyciele nienawidzący uczniów?Ale się uśmiałam.Chyba sama nie masz za dobrych stpni albo po prostu na kogos takiego trafilas, ze mówisz takie rzeczy...Ja w zadnej szkole nie natrafiłam na takiego patologicznego nauczyciela...
    • jade Te, Polacy się piszą wielką literą :P 08.01.11, 20:31
      Oczywiście że się cieszę!! Polki są najpiękniejszymi kobietami na świecie !!!!!!!!!!!!!!! smile wink big_grin tongue_out kiss suspicious cool piwo kwiat brawo serce
      • doomi. Re: Te, Polacy się piszą wielką literą :P 08.01.11, 20:42
        oczywiscie ze sie ciesze.wbrew temu ze inni nabijaja sie z polski(tongue_out)ja jestem dumna z tego ze jestem polka,co odkrylam niedawno.ostatnio duzo dowiedzialam sie na temat 2 i 1 wojny swiatowej,i to co robili polacy bylo godne szacunku,ze sie tak wyrazetongue_out niewiem co bym zrobila gdybym miala mieszkac np w etiopi czy innych 'krajach trzeciego swiata'i nie,nie marzy mi sie zeby mieszkac przy pieknych plazach w jakichs bogatszych,ciekawszych krajach.tak tak wiem ze przynudzam,ale mi wystarczy polska,w ktorej jest mi dobrze,co nie znaczy ze kiedys nie chce wyjechac zwiedzic inne kraje.wink
    • lolisia_xdd Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 08.01.11, 20:40
      pewnie, że tak! kocham Polskę. Fakt, inne kraje są piękne, ciepłe i ciekawe. Ale za nic w świecie nie przeprowadziłabym się nigdzie poza Polską. To przecież Polki są najładniejsze !((;
    • katsuumi_17 Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 09.01.11, 12:08
      Tak smile
      • dirty Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 09.01.11, 12:26
        nie. wolałabym sie urodzić w USA xd
        ale nie narzekam ;d
    • hera.xd Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 09.01.11, 12:30
      Ja sie cieszebig_grin ale jestem wpół brytyjka i tam bd mieszkać big_grin
    • jonas_lover Tak, ale.. 09.01.11, 12:32
      Tak, cieszę się, ale smutno mi z powodu tego, co oni z tą Polską robią. Zakłady, o które walczyli stoczniowcy są odsprzedawane w ręce obcokrajowców, wszyscy wszędzie widzą tylko podziały, w rządzie też nie najlepiej. Piłsudski się pewnie w grobie przewraca.
    • myslicielka123 Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 09.01.11, 12:43
      nie za bardzocrying
      ale chyba tak jest wszędzie ze są powody do dumy i wstydu(niestety w naszym kraju więcej do wstydu)
    • light Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 09.01.11, 12:47
      Na pewno jestem z tego dumna. I cieszę się, mimo wszystko. To mój kraj, moja ojczyzna, mój dom, moja duma. mimo, że można by przyczepić się działaniom rządu, czy tam innym politycznym usterkom, to jednak chcę tutaj mieszkać.
      Nie rozumiem ludzi, którzy tak strasznie podniecają się USA... Dobra - ja też zachwycam się Koreą Południową [proszę, nie mylcie Północnej z Południową, bo to jest przepaść] i Japonią. Zachwycam się ich kulturą, muzyką itp, z chęcią bym tam wyjechała, żeby zobaczyć wszystko 'od kuchni', ale nie zostałabym tam na stałe.
    • momoko Re: Cieszycie się, że jesteście polakami ? 09.01.11, 12:47
      Nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka