Dodaj do ulubionych

Co zrobic aby w końcu zauważono Polskę ?!

14.01.11, 22:33
Martwi mnie i smuci to, że Polska jest tak wiecznie w tyle, że tak mało gwiazd nas odwiedza, że nikt nie docenia nas, tylko wiecznie się z nas śmieją. W innych państwach są nawet żarty o polakach, jacy to oni są głupi, ale wcale tacy przecież nie jesteśmy. Nie jesteśmy gorsi od innych.
Wkurza mnie takie coś, bardzo chciała bym coś zdziałać, aby Polskę zauważono, żeby się wyróżniła w czymś. Pomysł jednak musi być oryginalny, coś zaskakującego, czy szalonego, coś co musi zdziwić inne państwa, oczywiście w dobrym tego słowa znaczeniu. Musimy coś z tym zrobić.
Tylko co ?! Ma ktoś może jakieś pomysły ?

Wiem, że to co pisze wydaje się nie do zrealizowania, nie możliwe bynajmniej pewnie większość z was tak sądzi. Jednak wszystko jest możliwe, jeśli działa się w grupie.
Wystarczy jeden dobry pomysł, dzięki któremu możemy zostać zauważeni.
Francja jest stolicą mody tam często przyjeżdżają gwiazdy.
W.Brytania ma swoja królową. Niemcy w sumie nie wiem co oni mają takiego, że do nich tak lgną wszystkie gwiazdy.
Nie chodzi mi o budowle czy coś w tym stylu, ale jak już wspomniałam musi być to oryginalne. Sądzę, że ludzie Polacy muszą coś zrobić. Coś co poruszy inne państwa. coś, żeby z europy mogła wyróżnić się Polska.
Może ma ktoś jakieś pomysły ?!
Obserwuj wątek
    • alice087 tylko nie zróbcie nam tu drugiej Ameryki ! 14.01.11, 22:39
      to moja prośba, w temacie wink

• nasti. ;) 14.01.11, 22:56
        Nie przesadzasz? Odwiedza nas sporo świetnych zespołów czy artystów.
        Popatrz na chociażby na takie festiwale jak coke live, opener czy woodstock.
        W tym roku w Polsce wystąpi np. Roger Woods (z Pink Floyd), Ozzy Osbourne czy Hurts.
        Była u nas Lady Gaga, Katy Perry, Rihanna..nie jest tak źle. Poza tym weź pod uwagę jaka jest sprzedaż płyt tych ludzi w Polsce i czy strona polska wyraża jakieś zainteresowanie organizowaniem ich koncertów w naszym kraju.
        • dom_998 Re: ;) 15.01.11, 15:20
          Bylo u nas troche gwiazd np. Rihhana ,Lady Gaga ,Black Eyed Peas ,Shakira ,Tokio Hotel ...heh i jeszcze troche innych
    • linda Re: Co zrobic aby w końcu zauważono Polskę ?! 14.01.11, 22:56
      Musi się zdarzyć kolejna katastrofa ! Tylko tym razem mają zginąć wszyscy ..... Sorki , że piszę takie tragedie , ale nie życzę im tego jak coś. Sądzę po prostu , że młodsi ludzie byliby lepszymi zarządcami naszego kraju. Obecnie w rządnie nic nie robią tylko OSZUKUJĄ I ŻERUJĄ na ludziach. Tylko patrzą jak by tu więcej zarobić ;//
    • linnel Re: Co zrobic aby w końcu zauważono Polskę ?! 14.01.11, 22:57
      A Polacy nie śmieją się z innych państw? Po co robić na siłe inne państwo? Wiadomo, można by usprawnić pare spraw, ale Polski nie da się zmienić.
    • replaceable . 14.01.11, 23:01
      to ty chyba nie wiesz jak polacy zachowują się za granicą.
      żenua.
    • marsjanka115 x__x 14.01.11, 23:02
      jak mało ?30 stm byli, wielka 4 rka thrashu, anahi , sum 41, to gwiazdy a nie selencia czy majli
      • sylwia288 Re: x__x 14.01.11, 23:50
        chodzi mi ogólnie żeby polska się wykazala, zrobila coś naprawdę fajnego, żeby byla zauważona.
        • marsjanka115 Re: x__x 14.01.11, 23:54
          no powiem ci że jest zauważana . ema miała tu się odbyć !
          katy perry też w PL była gaga itp naprawdę jest dobrze C;
          • tigress Re: x__x 15.01.11, 01:10
            Będą mistrzostwa w 2012 to nas zauważą. Nie mogę się doczekać <3

Nie jest aż tak źle, ale rzeczywiście, Polska to duży kraj, ale nikt po prostu (o obcokrajowców mi chodzi) nie zna naszej wspaniałej historii, nie wie jakie mamy piękne góry, plaże. Niesty nie mam pojęcia jak to zmienić
    • jane_ jajebie. puknij się. 15.01.11, 15:04
      tja, nikt do nas nie przyjeżdża, a jakimś cudem mamy NAJLEPSZE FESTIWALE MUZYCZNE W EUROPIE. kto by pomyślał, co? kilka razy na miesiąc odwiedza nas ktoś, kto liczy się w grze, daje koncert, wy tego nie zauważacie, bo dla was pojęcie gwiazdy to laska kręcąca tyłkiem z vivy i facet który ją po nim poklepie. litości. psioczycie na ten kraj, nie wiedząc, co się w nim dzieje. to polacy są znani jako najlepsza publika, to u nas robi się najfajniejsze akcje podczas koncertów, noale, skąd macie o tym wiedzieć? żałosne zachowanie z Twojej strony.

a temat nadaje się do kasacji.
      • made_in_italia przecież ... 15.01.11, 15:20
        ... ostatnio w Polsce była Gaga i Perry, 30 STM i wiele innych, a w Polsce miała się odbyć kolejna gala EMA więc Polska jest zauważalna !

zgadzam się z jane
        • kasiekk2 Re: przecież ... 15.01.11, 20:01
          To że Majli Sajrus i Selencia nas nie odwiedzają to nie znaczy ze jestesmy gorsi . : )
          Byli u nas mn.i. : AC/DC , 30 second to mars, Lady Gaga , Katy Perry, Madonna i wiele innych gwiazd. Chociaż nie ukrywajmy, fajnie by było gdyby gwiazdy które obecnie są na topie nas odwiedzały. Bo takich to u nas jest niestety mało . np. Justin Bieber . Fajnie by było gdyby przyjechał .
      • jessicakaulitz Re: @jane 21.01.11, 17:29
        Tu nie chodzi tylko o koncerty, ale ogólnie o to, jak żyje się w Polsce, a jak w innych krajach, takich jak np USA, czy Niemcy. Różnica jest spora, nie sądzisz ?? demotywatory.pl/2589496/Kiedy-w-Polsce-beda-takie-pociagi ^^
        • jane_ Re: @jane 22.01.11, 19:35
          przeglądam demotywatory.

przesadzacie. to jest moje zdanie. powinno się narzekaczy wysłać tam, gdzie są wojny albo nie ma internetu i żyje się w wiosce gdzie jest 5 osób na krzyż. może to by dało do myślenia, jak dobrze nam tu jest.
          przeceniacie 'bajeczną' zagranicę. przykra prawda.
          • jessicakaulitz Re: @jane 24.01.11, 20:39
            No cóż, zdaję sobie sprawę, że niektórzy mają gorzej, ale to nie jest powód, dla którego mam chodzić cała w skowronkach i cieszyć się z tego, że mieszkam, gdzie mieszkam, choć wcale mi to miejsce nie odpowiada. Mówisz, że ja przeceniam, a ty chyba nie doceniasz. Nie wiem, czy byłaś w takich Stanach, ale moja kuzynka wyjechała tam na dość długi okres czasu i wiem nieco o tym. Nasze polskie ceny są bardzo podobne do tych, które są w Stanach , natomiast zarobków nie ma co porównywać. Dajmy na to, taki młody człowiek, po studiach ma zamiar wynająć mieszkanie. Zarobi jakieś 1,5, ewentualnie 2 tysiące, bo w tak młodym wieku ciężko znaleźć lepiej płatną pracę. Czynsz za najtańsze mieszkanko ( a właściwie kilka pokoi) wynosi jakieś 700 zł no i co Ci zostaje?? Jak wyżyjesz z takiej marnej pensji? Moja kuzynka zajmowała się tam opieką nad dzieckiem, czyli nie jakąś super ambitną pracą, a i tak zarabiała więcej, niż jej Ojciec, który jest już doświadczonym górnikiem. ^^ Więc nie mówi mi, że nie doceniam, bo Polska to dosyć biedny kraj. ( Tylko proszę, nie porównuj mi tu do Kenii, itd, bo nie o to tutaj chodzi)
            • jane_ Re: @jane 24.01.11, 21:18
              to nie wiem, gdzie mieszkasz, że tak Ci biednie i marnie. kropka. i nie odpisuj, bo nie chce mi się dyskutować z osobą tak strasznie zaślepioną zachodem i opowieściami z cyklu 'znajoma wyjechała'.
              • jessicakaulitz Re: @jane 24.01.11, 21:32
                Mieszkam w Krakowie. Nie jestem zaślepiona zachodem, ale to niestety są fakty. No tak, znajoma wyjechała, przez to mogę się dowiedzieć coś o kulturze danego kraju, jak żyją tam ludzie itp, nie wiem co widzisz w tym złego. Hm, odpiszę, jeśli nie chce Ci się dyskutować, to nie reaguj na tą wiadomość ^^
      • drakangel jane_ 29.01.11, 10:59
        święta racja.
        Gwiazdy to nie tylko Hana Montana !
    • karcio Re: Co zrobic aby w końcu zauważono Polskę ?! 15.01.11, 20:09
      nie wiem co można zrobić.trzeba coś zbudować (np. paryż-wieża eiffla,nowy jjork-statua wolności) coś orginalnego,żeby wszyscy chcieli tu przyjechać smile
      • pudel Re: Co zrobic aby w końcu zauważono Polskę ?! 15.01.11, 20:28
        MUSE . THE CHEMICAL BROTHERS . 30 SECONDS TO MARS
        N.E.R.D . PANIC! AT THE DISCO . THE BIG PINK ---> CLMF
        Pearl Jam | Massive Attack | Kasabian | Archive | Groove Armada | Kings Of Convenience | Tinariwen | Mando Diao | Gorillaz Sound System | The Hives | Hot Chip | Grace Jones | Empire Of The Sun | Cypress Hill ----> opene'r
        30 seconds to mars, Anahi, Gaga, Katy perry, AC/DC, Metallica,Madonna ---->osobne
        koncerty
        boże człowieku mało ci?! bo było tego więcej.
        Paramore ma przyjechać do Polski (tak wynika z ich filmiku który nam przysłali)
        Hurts, Clodplay, jak naprawde ci mało to gratuluje.
        pragnełabym jeszcze zauważyć ze jest to troche nie na miejscu narzekać że nie przyjeżdża Srajli bo jak będziecie na nią naciskać to wątpie żeby ruszyła swą zacną dupe.
        wiesz ile na Marsów czekaliśmy ?! jeżeli nie to policz sobie, kochana, bo zespołem są dosyć długo a przyjechali tutaj pierwszy raz w 2010
      • bellacullenx @karcio 29.01.11, 10:07
        no to przecież zbudowali Jezusa w Świebodzinie, 'prawie' jak w Rio xd
        nie no żartuje..
        uważam że Polska nie jest wcale taka zła, może zarobki nie są tu tak bardzo wysokie, ale jeśli ktoś pracuje to nie powinno mu niczego brakować. Może w stanach ludzie zarabiają więcej ale jaki mają standard życia. Chociaż myślę że tam nie jest tak kolorowo. Oprócz bogatych dzielnic jak z filmu ludzie klepią biedę.
        Nie ma co narzekać, popatrz ile gwiazd przyjechało w tym roku do Polski?! Jakie świetne mamy festiwale, jak gwiazdy chwalą polskich fanów!
    • green_alien Re: Co zrobic aby w końcu zauważono Polskę ?! 15.01.11, 20:15
      30STM kochają Polskę,Gaga przyjechała do Polski, Paramore ma przyjechać do Polski, było u nas AC/DC, Michael Jackson, Metallica. Czego ty jeszcze chcesz? Paris Hilton paradującej po Warszawie?
    • misiaczek29 Euro 2012! 15.01.11, 20:18
      Polska się rozkręci!

Ja chce tylko koncert Justinka ;***********
    • trylogia Co ty gadasz??????????'do autorki wątku' 15.01.11, 20:21
      Co ty gadasz? Przecież odwiedzają nasz kraj wielkie gwiazdy(takie jak podali już tu niektórzy) , mamy najlepszą publikę w europie , będzie euro 2012 , w Świebodzinie zbudowali największy pomnik Jezusa , mamy piękną historie . A Jan Paweł drugi??? Wszyscy wiedzą o tym Polaku. Polska jest zauważona tylko ty żyjesz w innej epoce że tego nie widzisz .
    • martussiaaa mamy trudny język , jedyny powód . 15.01.11, 20:25
    • werka197 Ludzie doceniaja Polakow =) 15.01.11, 20:25
      Ale ty moze tego nie wiesz no bo skad ?
      • paramorehayley_ autorko wątku, jestem pełna obaw, co do twojej... 15.01.11, 20:39
        hm, przemilczę to.

spójrz na 30 seconds to mars. my kochamy ich, oni kochają nas.
        lady gaga była 2 razy
        metallica niezliczenie.
        AC/DC
        czy mam dalej wyliczać?

no, ale ty pewnie oczekujesz gwiazdek disneya.

więc widzisz, dobrzy artyści przyjeżdżają tam, gdzie mają fanów, a nie tam, gdzie więcej im zapłacą.
    • magic_mushroom Re: Co zrobic aby w końcu zauważono Polskę ?! 15.01.11, 20:50
      chyba masz trochę sianko w głowie. "gwiazdy" tu nie przyjeżdżają przez organizatorów,a nie dlatego że im się nie chce. Oni nie będą się prosić, żeby móc tutaj wystąpić, to organizatorzy powinni dbać o to i zapraszać gwiazdy.
      A, że o Polakach jest taka a nie inna opinia za granicą to nie wzięło się z kosmosusmile tak jest i już moja droga.
    • inspired_ cudze chwalicie, swego nie znacie. =,= 15.01.11, 21:09
      oto kolejna użytkowniczka kotka która kocha "jułesej" i chce zmienić Polskę na ten badziewny kraj.
      myąlicie, że trawa jest bardziej zielona tam, gdzie nas nie ma! ;xx

my też mamy dowcipy o innych krajach, chyba nawet dziewczyno nie wiesz, ile prawdziwych gwiazd do nas zawitało.
      a to, że jakaś majli albo biber nie przyjechali, to z tego raczej cieszy się 3/4 Polski.
      mamy wiele, czego obcokrajowcy nam zazdroszczą.
      myślisz, że tam jest tak super, że na ulicy spotykasz bibera?.
      nie, on ma dość na pewno, z resztą jakbym go spotkała to bym uciekła z wrzaskiem do jakiejś dziury ;pp

wolę nasz wolny, honorowy kraj, niż jakaś przereklamowana Ameryka.
      nie mówię o całej, ale o takich rzeczach, jakich ty pisałaś.
      Brytania ma królową.
      a na jaki h*j mi królowa? pomoże mi to w dalszym życiu, czy jak? =,=
      inne kraje nas lubią, może nie każdy, ale mamy wiele przyjaciół.
      niech Polska zostanie taka, jaka jest, bo inni mają nam czego zazdrościć.

koniec. wink)

• potterowa Re: cudze chwalicie, swego nie znacie. =,= 29.01.11, 11:08
        jak najbardziej popieram. koleżanka wyżej chyba powiedziała wszystko, co należało by powiedzieć. ;]
    • sopwil -,- 15.01.11, 21:15
      co z tego że mamy pomysły?! zrobisz coś z tym?

musisz byc naprawdę zacofana, skoro twierdzisz, że Polska, nasz piękna i wspaniała Polska jest niezauważalna...
      dlaczego?! wiele argumentów znajdziesz w powyższych wypowiedziach.
    • paja96 "Plotkara" ;P 15.01.11, 21:24
      Może to i głupi przykład, ale serial "Plotkara" jest NAPRAWDĘ bardzo popularny na świecie, a przecież Dorota- służąca Blair, bliska dla niej bardziej niż matka jest z Polski. Co więcej- zdarzało się, że coś po polsku było w serialu, np: Dorota powiedziała do Chucka: "Zwariowałeś główniarzu?! ja pracuję dla Miss Blair nie dla Ciebie! Co ty sobie myślisz, że mnie kupisz?!", Blair 2 razy powiedziała "szybko", Dorota (teoretycznie na prośbę B) przetłumaczyła z ang na pl "zawracanie głowy", Dorota kiedyś mówiła o "giving opłatek" i "singing kolędy" smile

Poza tym Katy Perry miała u nas ostatnio jakąś akcje z Erą, Była Lady Gaga i Britney kiedyś miała być. To już nie takie NIC smile

Zacznij myśleć pozytywnie i spójrz na Anję Rubik!
      • nikt. Re: "Plotkara" ;P 15.01.11, 22:07
        proszę, była u nas Lady Gaga, Katy Perry, 30STM, Madonna, Tokio Hotel, Michael Jackson...
      • miley_55 = ] 20.01.11, 21:49
        Dobrze że myślisz o takich rzeczach i zgadzam się z autorką w 100%. Tylko co tu wymysleć.?; D
    • emisia1 to niemożliwe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.01.11, 22:15
      TO NIEMOŻLIWE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Trzeba się przeprowadzić za granicę serceserceserce
    • mweezy . 20.01.11, 21:39
      Nie przesadzaj, na prawdę. W Polsce odbywa się wiele świetnych koncertów i przyjeżdża wiele na prawdę świetnych artystów, gwiazd. Wiadomo, że mogłoby być lepiej ale ja tam zadowoliłabym się tymi koncertami, które są teraz czy były. Gdybym mogła na nich być - uwierz mi, że wiele więcej by mi do szczęścia nie brakowało. A jestem niemal pewna, że prędzej czy później odwiedzi nas Bieber czy Miley. Kwestia czasu.
    • emilcia15 Re: Co zrobic aby w końcu zauważono Polskę ?! 20.01.11, 21:46
      Przepraszam bardzo ale piszesz że gwiazdy nie odwiedzają Polski a np. 30STM, Katy Perry, Lady Gaga ??
    • thealexie Re: Co zrobic aby w końcu zauważono Polskę ?! 20.01.11, 21:50
      Nie jesteśmy głupim krajem. Jesteśmy jednym z najinteligentniejszych państw na świecie.
      Nie zmienisz Polski, ale zawsze możesz zmienić siebie i nie żyć w tym durnym, zakłamanym kraju. Ja stąd uciekam, najszybciej jak się da.
    • jb.0la Przujeżdżają do nas. Gwiazdek nie chcemy ;p Tu ;) 20.01.11, 22:14
      No, serio dużo przyjeżdża:
      - Metallica bardzo dużo
      - TH 2 razy
      - 30stm 2 razy
      - AC/DC (nwm ile razy, ale raz na pewno)
      - Red Hot Chilli Peppers też byli o ile mi wiadomo (no chyba, że jestem źle poinformowana, ale ciocia wikipedia nie kłamie)
      - Lady GaGa
      - Katy Perry uncertain
      - Nightwish
      i jeszcze dużo, dużo. Wszystkich nie wymienię. I, tak jak napisała jane_ , mamy najlepsze festiwale i wtedy także dużo gwiazd zza granicy przyjeżdża. Nie licz na gwiazdki Disneya. Nie przyjadą. smile
    • coldprincess Re: Co zrobic aby w końcu zauważono Polskę ?! 21.01.11, 14:03
      chodzi ci o amerykanów? oni nie wiedzą w ogóle gdzie jest Europa to co tu o Polsce mówić.
      • jessicakaulitz Re: Najlepsze co możesz zrobić, to stąd wyjechać 21.01.11, 17:25
        Lepiej nie starać się rozsławiać tego kraju, bo jeśli się nie daj Boże ktoś dowie, co się tu dzieje, to będzie wstyd na kolejny wiek ^^ A więc najlepiej zostawić ten zrąbany kraj i wyjechać gdzieś. Stany, Francja, Japonia, Niemcy, te kraje są znane, bo są porządne, nowoczesne, bogate. A Polska musiałaby się wzbogacić, żeby coś osiągnąć, bo na razie jest nieźle zacofana. Był taki Demotywator, kiedy w Polsce będą takie pociągi jak w Japonii, tam ludzie będą się już teleportować. W stu procentach się z tym zgadzam, w Polsce zarobki są małe, brakuje tego luksusu i nowoczesności, który jest w krajach, które wymieniłam. Ta obleśna dziura, jaką jest nasza Ojczyzna, zawsze będzie nieudolnym krajem, z którego inni będą się śmiać. Dlatego, jeśli tylko jest możliwość, trzeba stąd jak najprędzej wyjeżdżać. Bo np w takich Stanach, żyje się zwyczajnie prościej, zarabiasz zdecydowanie więcej i wgl.
        • dulce12_rbd Re: Najlepsze co możesz zrobić, to stąd wyjechać 21.01.11, 17:47
          Jeżeli chodzi ci o to że nie było u nas Srajli i Bimbera to rzeczywiście jestem pogrążona w smutku. -.- Proszę cię. Było tu tyle gwiazd. Polska publika jest uważana za jedną z najlepszych. Był tu Michael Jackson [*], który stwierdził, że to piękny kraj i są tu cudowni ludzie. A internauci reputacji nie zmienią. A ja nie uważam żebyśmy mieli taką strasznie złą.-.-
          Masz mało wiedzy na temat naszego kraju dlatego tak twierdzisz.
    • martunia1 yyy, przecież wszycy więdzą że Polska istnieje ! 22.01.11, 19:41
      wkurzają mnie ludzie którzy sądzą że o Polsce to nikt na świecie nie wie.
      Otóż jest inaczej.
      Już nie raz ktoś grał Polskiego aktora w przeróżnych filmach...[ teraz np. Robert P. będzie grał Polaka. ]
      Po za tym. O Polsce świat się też dowiedział, po Katastrofie Smoleńskiej...
      Chcesz jeszcze raz aby doszło do takiego wypadku, żeby znowu świat usłyszał o Polsce ?!

Co do 'gwiazd'. Oni nie przyjeżdżają do nas dlatego że nie wiedzą że jest Polska... Tu chodzi o organizację. Bo to nie jest tak, że oni proponują tutaj koncert. To od nas ktoś musi zaproponować uncertain
      • martunia1 ***Polskiego człowieka,Polaka ( o to mi chodziło) 22.01.11, 19:43
    • kris555 Re: Co zrobic aby w końcu zauważono Polskę ?! 22.01.11, 19:45
      Ja mam pomysł żeby wynieść się stąd najszybciej jak się tylko da!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka