Dodaj do ulubionych

Prostowanie włosów- odżywka

19.01.11, 22:39
Wiem że było dużo takich wątków ale ni mogłam znaleźć nigdzie odpowiedzi na moje pytanie...

Jak wszystkie wiemy włosy podczas prostowania się niszczą... Powiedzcie mi jakich odżywek używacie żeby były zdrowe i nie suche... Ja dopiero zaczynam prostować włosy i na razie robię to rzadko żeby się nie niszczyły... Ale chce po prstu wiedzieć czego najlepiej użyć żeby się nie niszczyły... Szukałam w necie i coś tam znalazłam ale chce znać waszą opinię i wiedzieć co mi polecacie... Z góry dziękuje za pomoc... Jest to dla mnie bardzo ważne...

PS. Błagam nie kasujcie... Naprawdę nie znalazłam wątku pasującego do mojego pytania... Pomóżcie...

serceserceserce
Obserwuj wątek
    • ciastko_kremik Odświeżam... 20.01.11, 21:02
      serceserceserce
    • ciastko_kremik Odś 20.01.11, 21:04
      i znów...

serceserceserce
    • claudialovely tutaj! 20.01.11, 21:07
      kup sobie JEDWAB w Rossmanie wink
    • ciastko_kremik ... 20.01.11, 22:10
      A jakiś szampon i odżywka... Takie do używania na co dzień... Bo o jedwabiu myślałam ale jakoś mnie nie przekonuje...

serceserceserce
      • myoshi . 20.01.11, 22:15
        spray chroniący przed ciepłem.
    • theriotgirl Re: Prostowanie włosów- odżywka 20.01.11, 22:18
      Miałam zniszczone włosy farbowaniem i prostowaniem, więc kupiłam taką maskę: https://beta.wizaz.pl/var/wizaz/storage/images/wizaz.pl/fryzury/pielegnacja/wlos-pod-maska/pantene-pro-v-krem-odbudowujacy-20zl-150ml/20095-1-pol-PL/Pantene-Pro-V-Krem-odbudowujacy-20zl-150ml_large.jpeg
      ale w wersji w tubce. W sumie to to samo, ale chyba inna pojemność.
      A na co dzień używam szamponu i odżywki z Garniera z serii Naturalna Pielęgnacja.
      Naprawdę polecam, zwłaszcza maskę, bardzo poprawia kondycję włosów w krótkim czasie.
      • theriotgirl Re: Prostowanie włosów- odżywka 20.01.11, 22:20
        Właśnie, jak koleżanka wyżej wspomniała, możesz kupić spray antytermiczny, którego używasz przed prostowaniem. Też działa, polecam.
    • fanka7137 .'' 20.01.11, 22:36
      Po pierwsze : zastanów się, czy potrzebujesz prostowania. Jak masz podatne włosy, bądź "szopę" to spróbuj je kręcić. Jeśli są proste, to nie prostuj wink
      Po drugie: próbuj wszystkiego, zanim zdecydujesz się prosować, bo efektów nie wiem czy cofniesz wink
      Po trzecie: Niestety nie doradzę inaczej, bo sama rzadko prostuję wink
    • pixie14 Re: Prostowanie włosów- odżywka 21.01.11, 11:02
      ja prostuje prawie codziennie ;P
      używam maski do włosów syoss https://images.okazje.info.pl/p/zdrowie-i-uroda/4633/syoss-maska-do-wlosow-200-ml-moisture.jpg

i tkiego sprayu do prostowania znajdziesz w drogerii wink)

• crazzygirl123 Re: Prostowanie włosów- odżywka 21.01.11, 11:23
      ja prostuje już 2 lata i no są troszkę zniszczone ale nie jest aż tak źle ....ja wcieram dużo odżywki takiej z loreal lub pantine i nie spłukuje do końca wcieram w całą głowe nie tylko w końce po prostowaniu używam odżywki w sprayu z glisskur ....lub daje olejek myśle że to powinno ci pomuckiss
    • izys Re: Prostowanie włosów- odżywka 23.01.11, 13:56
      Jeżeli często prostuje się włosy to jednak odżywka jest niezbędna. Ewentualnie można od czasu do czasu użyć regeneratora. Bardzo dobry jest Midollo Thermal Filler Form, na pewno jest o wiele lepsza od tych odżywek, które można dostać w drogeriach, a nie jest nawet taka droga, na kalamis.pl kosztuje jakieś 70 zł, a dzięki niej włosy będą na bank o wiele zdrowsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka