Dodaj do ulubionych

Własnoręcznie robiona biżuteria.

23.01.11, 21:30
Robicie same biżuterię?
Mnie ostatnimi czasy zaraziła tym koleżanka z klasy- kiedy poszłam z nią kiedyś do sklepu z koralikami. Zauroczyło mnie to tym bardziej, że jestem ogromną fanką kolczyków. Zrobiłam na razie 8 par, to strasznie wciąga smile
Co sądzicie na ten temat? Uważacie, że robienie biżuterii samemu to fajna sprawa? A może sprzedajecie gdzieś? Zapraszam do dyskusji smile
Obserwuj wątek
    • karmel_ Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 23.01.11, 21:35
      jak narazie nie mam czasu, ale robię. kupuję sobie haczyki, koraliki w empiku i składam wszystko i mam kolczyki. fajna sprawa. (:
      • jessicakaulitz Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 23.01.11, 21:37
        Nie robię i nie podoba mi się. Dużo ładniejsze kolczyki kupię w sklepie, w galerii.
        • bluetights Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 14:52
          Ja robię, ale z modeliny big_grin
          Świetne to jest, utwardza się ją i już.
          Serio, polecam to, wylepiłam sobie takie ciasteczko z bitą śmietaną i owocami i ogólnie takie 'słodkie' dodatki to wygląda niesamowicie i jest oryginalne, bo nikt nie ma takich samych ; ).

Mam zamiar zacząć sprzedawać ; )
      • whr. . 24.01.11, 15:21
        Jestem zbyt leniwa.

Owszem, to dobry pomysł, ale nie dla mnie. ;d
      • lala_17 Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 21:08
        ja też robiłam ostatnimi czasy ale teraz to jakos czasu juz nie mam... wink ale polecam, fajna sprawa, kupujesz koraliki i sama mozesz tworzyć winksmile
      • koloorowa. Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 05.03.11, 12:56
        tak lubie robić. RAzem z kumpelą robimy, leko fajna zabawa przy tym jest ;pp
    • blondzia Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 23.01.11, 21:41
      Jeśli ktoś lubi robić biżuterię to fajna rozrywka smirk
      Ja nie robię ale to fajna sprawa z tą biżuterią big_grin
    • domaa Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 23.01.11, 21:42
      Ja robię biżuterie z modeliny smile
      • katsuumi_17 domaa 23.01.11, 21:46
        Ja z koralików, póki co się wprawiam smile
        A ile kosztuje taka modelina, jakaś specjalna jest, jak się ją rozrabia, żeby potem się nie rozwalały?
    • fanka7137 .'' 23.01.11, 21:46
      Sama robię bransoletki z muliny, czasem jakieś z koralików robię, ale bardziej dla przyjemności czy na prezent.
      • mary_ @ katasuumi_17 24.01.11, 12:26
        Modelina kosztuje około 5 zł. Ja kupowałam w papierniczym za 4,50 chyba. Jest tam 6 kolorów. Każdy z nich ma wymiary ok 5cmx3cmx2cm. Podobno jest jakaś w empiku, która jest bardzo dobra, mam zamiar ją kupić. Chyba nie będzie kosztowała więcej, niż 10 zł. wink
        • mary_ Re: @ katasuumi_17 24.01.11, 12:28
          A! I ją się po prostu formuje i wkłada do wrzątku/piekarnika - zależy od modeliny. Niektórzy potem lakierują, ja tego nie robię.
          • katsuumi_17 Bardzo dziękuję :-) 24.01.11, 13:09
            Może wypróbuję, jeśli tylko będe miała więcej kasy, bo na razie z tym cienko u mnie smile
        • tigress ... 24.01.11, 12:43
          Ja robię, mam już z 50 par xD czasem z modeliny, czasem z koralików. Robię też branzoletki. Czasem szpredaję je w szkole, ale wolę je zatrzymywać dla siebie
        • nikki RE 24.01.11, 13:54
          lubię taką biżuterięsmile Sama nie robię ale kilka moich koleżanek tak. Tanio i super wyglądająsmile Pozytywnietongue_out
        • lalka13 lalka13. 24.01.11, 19:30
          ja robię z muliny ;dd.
          w tamtym roku sprzedawałam koleżankom ale teraz juz nie , bo . . . sama nie wiem czemu .
          może znów zacznę sprzedawać ? i to się nawet opłaca , bo 3m muliny kosztuje coś ok. 1,5zł.

pozdrawiam : lalka13.kwiat
    • koniara8 Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 12:34
      Ja w wakacje sama robie i sprzedaje. ^^ Najczęściej bransoletki . Od plecionek do koralików smile)
      • karolinke13 Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 12:42
        robienie samemu biżuterii jest bardzo wciągające ja obecnie w między czasie kończę bransoletkę z muliny z napisem to wygląda super. ja raczej robię tego typu żeczy dla znajomych i niektóre dla siebie ale i tak w tym nie chodzę tylko żeby mieć zajęcie. zrobienie takiej bransoletki zajmuje mi ok. 2 dni(z przerwami oczywiście)tongue_out
        • kari116 pytanie deo Was 24.01.11, 13:09
          gdzie kupujecie koraliki? można je kupić w Empiku np.?
          o albo w pasmanterii?
          • katsuumi_17 Re: pytanie deo Was 24.01.11, 13:23
            W Empiku chyba można, chociaż głowy uciąć sobie nie dam smile
            Ja kupuję w dwóch szczecińskich sklepach, ale to chyba nie są tzw. sieciówki. Ale pewnie w wielu miastach takie można znaleźć.
            • alcia19 Re: pytanie deo Was 24.01.11, 17:38
              Podobaja mi sie takie rzeczy i chyba zaczne tez robicbig_grina co do tych szczecinskich sklepow...to jakie to sa?skoro moge kupic w sprawdzonych sklepachxDMozesz wyslac mi w wiadomosci na profil?smile
              • katsuumi_17 Re: pytanie deo Was 25.01.11, 15:08
                Nie moge wysłać wiadomości, bo nie mam cię w znajomych. Ciężko mi to jest wytłumaczyć, wysiadasz na przystanku tramwaju nr 5, 7 i 9 na Bohaterów Warszawy i idziesz w dół ulicy Jagiellońskiej- tam zaraz masz jeden. Do drugiego idziesz jeszcze kawałek dalej, to takie czerwone drzwi z zejściem w dół.
    • anetka. Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 13:08
      Ja sama nie robię biżuterii,ale według mnie to fajna sprawa. Lubie biżuterie i może sama zacznę też robić,skoro uważasz,że to wciąga to spróbuje i zobaczę co z tego mi wyjdzie big_grin
      • anetka. Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 13:12
        Ja sama nie robię biżuterii,ale według mnie to fajna sprawa. Lubie biżuterie i może sama zacznę też robić,skoro uważacie,że to wciąga to spróbuje i zobaczę co z tego mi wyjdzie big_grin
    • adrianna1999 Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 13:09
      Kiedyś robiłam ale skończyły mi się koraliki i nie chce mi się na razie ich kupować. Ale to nawet fajna "zabawa". Ja też proponuje sprzedawanie ale bardziej na wiosne big_grin kwiat
    • trufla Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 13:17
      Nie robię własnoręcznie biżuterii. Wolę kupić w sklepie gotową niż męczyć się sama. Nie mówię jednak, że nie jest to efektowne...
    • anqaa_ decou . 24.01.11, 13:18
      ja robię biżuterię i meble metodą decoupage i je sprzedaję big_grin . kocham to robić i jest to moja największa pasja <3 .
      polecam wszystkim kiss .
    • ani_mru_mru Świetne sama tak robię. 24.01.11, 13:18
      No pewnie jest to fajny pomysł.. ;]
      Ja robię sama bransoletki z muliny także.. ;]
      • virginkaa Re: Świetne sama tak robię. 24.01.11, 17:25
        Robię, chociaż wiem że nie jestem w tym dobra, ale sprawia mi to przyjemność. Robię kolczyki (z modeliny, koralików), bransoletki (tak jak kolczyki) i zaczęłam robić naszyjniki z modeliny, tzn. na sznurki, a przywieszka jest z modeliny. big_grin
    • super_star Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 13:19
      ja mam do tego dwie lewe ręce, ale moja koleżanka z klasy takie nosi i są b. fajne wink
    • karolina1997 Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 13:20
      ja robiłam taką biżuterię na obozie letnimwink wszyscy to robili i sprzedawalismile
    • pysiorek Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 13:22
      Sama robię.Świetna zabawa..;***
    • seneka4 Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 13:25
      Robiłam kiedyś biżuterię z modeliny i plotłam bransoletki. (:
    • alice_bela Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 13:25
      Myśle że to fantastyczny pomyśł na hobbi smile Ja robię już od 2 lat i sprzedaje koleżankom w szkole smile to świetny interes smile dzięki niemu mogę zarobic nawet 50 zł miesięcznie
      Zachęcam was :p róbcie biżuterię smile to super sprawaprezent pozdrawiam was koteczki coolcoolcool
      • aliis Robię już 2 lata . :D Super ! 24.01.11, 13:26
      • monixx Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 13:31
        kumpela robi super, kupiłam kilka parsmile
    • azi1002 Sama też robię biżuterię... 24.01.11, 13:33
      głównie korale.
      I, żeby nie było, to też wymaga inwencji.
      Nie sprzedaję moich wyrobów, ale zdarza mi się dawać je koleżankom z różnych okazji. No, i oczywiście sama noszę zrobioną przez siebie biżuterię - zarówno do szkoły, jak i np. do teatru.

Myślnik
    • m.ysz.a Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 13:36
      ja nie robię, ale moje niektóre koleżanki robią świetna biżuterie z modeliny. taka z koralików nie podoba mi się za bardzo. serce
    • anysia1 Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 13:44
      Zamierzam robić i sprzedawać na Allegro. Życzcie mi powodzenia xd.
      buziaczkiserce
    • ewcia777 Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 13:45
      jak dla mnie to fajne.
      i wychodzą rzeczy fajniejsze niż niektóre w sklepach.
    • jade Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 14:00
      Jak byłam mała to miałam taki specjalny zestaw do robienia naszyjników i branzoletek. To były różne koraliki, sznurki i jakieś inne ozdoby. Kochałam to robić serce Ale to było raczej takie zabawowebig_grin
    • positive_girl Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 14:04
      fajne, ale ja jestem okropnie niecierpliwa wink
    • tokio_hotel483 Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 14:09
      nie robię i nie będę robić
    • anonimowa.laska wpiszcie w google.... 24.01.11, 14:11
      wpiszcie w google WYLĘGARNIA tam sie powinna wyświetlić taka zajeb*sta stronka tam jest taka świetna ręcznie robiona bizuteria...smirk
    • videl_gohan Re: Własnoręcznie robiona biżuteria. 24.01.11, 14:14
      Niestety nie próbowałam robić bizuterii z powodu braku czasu,ale napewno jak znajde chwile spróbuje.Wydaje mi się,że to dobra zabawa i wciągające zajęcie.smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka