trufla Re: nie możecie się doczekać? 28.01.11, 21:30 Spędzę ten dzień wyjątkowo i oczywiście mam zamiar zwięczyć swoje starania i dostać sie na dobre muzyczne studia i myślę, że głównie to będę wtedy świętowała... Odpowiedz Link Zgłoś
lilii_95 Re: nie możecie się doczekać? 28.01.11, 23:00 kupię sobie flaszkę absyntu. c: tak na serio to nie wiem. w sumie 18 jak 18. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka_k2498 Re: nie możecie się doczekać? 29.01.11, 13:37 wyprowadzka i własny kąt ;pp Odpowiedz Link Zgłoś
lamma Re: nie możecie się doczekać? 29.01.11, 13:39 lubię sobie wmawiać, co to będzie po 18-stce szkoda, że niewiele się zmieni. ale myślę, że wyniosę się na swoje graty. Odpowiedz Link Zgłoś
fantvd niemoge sie doczekac ale 16 urodzin 29.01.11, 13:39 nie raczej nie bo ja bardziej nie moge sie doczekac 16-tych Odpowiedz Link Zgłoś
inka13 Re: nie możecie się doczekać? 29.01.11, 13:43 nie wiem, nie zastanawialam sie jeszcze nad tym . ; p Odpowiedz Link Zgłoś
nikuchova. Re: nie możecie się doczekać? 29.01.11, 13:54 nie spieszy mi się do 18. jest jej wiele korzyści, ale żyję chwilą i nie chcę dorastać. chcę nadal być dzieciakiem! ;p Odpowiedz Link Zgłoś
marzka Re: nie możecie się doczekać? 29.01.11, 14:00 Jeszcze nie wiem co zrobię ;D Odpowiedz Link Zgłoś
majka04 Re: nie możecie się doczekać? 29.01.11, 14:07 nie . teraz chcę aby czas leciał wolniutko . Odpowiedz Link Zgłoś
beautiful_ Re: nie możecie się doczekać? 29.01.11, 14:18 Ja chciałabym zrealizować to ostatnie-wyjazd za granicę ale zobaczymy jak to będzie Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 29.01.11, 15:16 Z utęsknieniem czekałam na swoje trzynaste urodziny wierząc, że będą początkiem czegoś wspaniałego. A tu nic z tego. Podejrzewam, że z osiemnastymi będzie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sailor_venus Re: nie możecie się doczekać? 29.01.11, 15:38 Marzenia dobra rzecz. Od osiemnastki do własnego mieszkania droga długa i wyboista. Popieram dziewczyny mówiące, że jedyne co się zmienia po tych urodzinach, to możliwość kupna alkoholu czy fajek i dowód osobisty. Dopóki jest się na utrzymaniu rodziców (co w liceum raczej jest pewne) ta cała "wolność" jest bardzo ograniczona. Rodzice i tak będą kontrolować i upominać bo taka ich rola. Jeżeli wcześniej byli rygorystyczni, to będą dalej. A jeśli zacznie się stawiać i rzucać tekstami - przecież jesteś dorosła, to bądź pewna, że Cię wyśmieją i powiedzą: "Skoro jesteś taka dorosła to zacznij zarabiać i się sama utrzymywać". Wolność naprawdę zaczyna się, kiedy ma się własne pieniądze (nie trzeba nawet mieszkać osobno). Wcześniej jest tylko pozorem i to dla ludzi umiejących z niej mądrze korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzmian Re: nie możecie się doczekać? 29.01.11, 15:41 decode napisał(a): > [nie możecie się doczekać swoich 18 urodzin? > co wtedy zrobicie? > wyprowadzicie się od rodziców, kupicie mieszkanie, pójdziecie na studia, czy mo > że rzucicie wszystko i wyjedziecie za granicę? > > jestem bardzo ciekawa, więc piszcie Kotkowiczki c; co zrobicie? nie przesadzaj to tylko 18 zwykła liczba do tego co napisałaś trzeba dorosnąć psychicznie. jak można wyprowadzić się czy rzucić wszystko? troszkę pomyśl. -,- Odpowiedz Link Zgłoś
decode bezzmian 29.01.11, 16:39 aha, czyli mam rozumieć, że dalej będziesz się sluchała tatusia i wracała do domu o przyzwoitej porze? chyba, że teraz napiszesz mi, że rodzice pozwalają Ci wracać w nocy o północy, hm? bo jeśli tak, to napewno musisz dorosnąć psychicznie. troszke pomyśl. -,- Odpowiedz Link Zgłoś
bezzmian Re: decode 29.01.11, 19:46 ciekawe , wybacz ale nie mam tyrani w domu jeśli Ty masz to fajnie. interesujące w jaki sposób w wieku 18 lat będziesz się uczuć sama mieszkać i na siebie zarabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
rikkki majne ;p 29.01.11, 15:53 hmm ja chcę się kiedyś przeprowadzić do stanów, więc skończenie 18 lat to będzie pierwszy krok ;p i poza tym będę mogła jeździć na koncerty marsów do innych krajów i też koncerty innych zespołów które pewnie nigdy to Polski nie zawitają ;p i najważniejsze, nie będę musiała być o 22 w domu xD Odpowiedz Link Zgłoś
miki19958 Re: nie możecie się doczekać? 29.01.11, 16:45 Moim pierwszym celem gdy będę mieć 18 lat to zrobić prawo jazdy. Chce także studiować Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat nie możecie się doczekać? 29.01.11, 17:23 nigdy nie czekałam na swoje 18 urodziny. kiedy będę miał ajuż te 18 lat to na pewno przystąpię do egzaminu na prawo jazdy . wyjadę, kiedy pójde na studia. w sumie nic takiego och, ach się nie zmieni . c ; tak, oczywiście kupię mieszkanie za własne, zarobione piniądze. > , < nie ma to jak myślenie gó...arza. ; d Odpowiedz Link Zgłoś
letty Re: nie możecie się doczekać? nie 29.01.11, 17:33 ja raczej nie mam 15 . no bez przesady nie chcę być taka stara ! Odpowiedz Link Zgłoś
pinky33 ja.. 29.01.11, 17:34 prawdopodobnie wyjade do niemiec i tam otworze zakład fryziersk u ciotki i wujka Ale najpierw: 1)zrobie prawo jazdy 2)naucze sie niemieckiego 3)skoncze studia Odpowiedz Link Zgłoś
heyyeah Re: nie możecie się doczekać? 29.01.11, 19:53 pójdę na studia. pewnie się wyprowadzę. będę wracać tylko na urodziny i święta... Ale najpierw muszę dożyć osiemnastki. Ooo tak! Odliczam już dni. sarkazm. Odpowiedz Link Zgłoś
noitsnotgood Figa z makiem, LICEUM 29.01.11, 20:47 Jak skończę liceum?, to jest raczej pytanie. Jasne, wyprowadzę się jak najwcześniej. O ile nie będzie to zostawianie matki samej z problemami, więc może jeszcze poczekam, aż siostra podrośnie. Ale na to jeszcze czas. Na studia oczywiście, że pójdę, ale myślę, że może mi się udać i bez nich (mam nadzieję, że jednak uda mi się spełnić swoje marzenie o karierze muzycznej). Przede wszystkim mnie alkohol odrzuca, przynajmniej w ilościach większych, niż lampka wina (tzn. takich, kiedy można już być w jakimkolwiek stopniu nietrzeźwym), a więc nie mam zamiaru tego kupować. Poza w/w winem. Kieliszek na wieczór. Kurde. Odpowiedz Link Zgłoś
dunjaa ;> 29.01.11, 20:51 W dzień 18 urodzin na pewno wypiję ;D Na razie nie spieszy mi się do osiemnastki, najpierw skończę szkołę, potem pomyślę o tym co zrobię dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
noitsnotgood Re: ;> 29.01.11, 21:12 Nie no, na osiemnastkę wypić to nie problem. To wręcz jest ogólnie przyjęte. Choć ja sam jak na razie się zastanawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
super_star Re: nie możecie się doczekać? 29.01.11, 20:51 wątpię, że z dnia na dzień coś się zmieni. Oczywiście pewnie drugiego dnia po 18, pewnie zapiszę, się na kurs prawo jazdy, ja chcę już autko a tak po za tym to będę najprawdopodobniej dalej się uczyć Odpowiedz Link Zgłoś
salivia Re: nie możecie się doczekać? 29.01.11, 20:52 Jak skończę osiemnastkę to hmm.... Zrobię sobie tatuaż, pójdę na studia (na razie nie wiem na jakie) , pewnie też w końcu się wyprowadzę. Odpowiedz Link Zgłoś
super_star Re: nie możecie się doczekać? 29.01.11, 20:52 a 18 planuję huuuuuuczną Odpowiedz Link Zgłoś
jessicakaulitz Re: aha, zapomniałabym 29.01.11, 21:18 Nie dopisałam do wcześniejszego posta, że zrobię sobie kolczyk w języku i urządzę imprezę, którą znajomi zapamiętają ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
nickicarter Re: nie możecie się doczekać? 29.01.11, 21:19 Ja już w przyszłym roku 18 lat kończe i nie mam tak jakos że juz nie moge się doczekać , nadal będe mieszkać z rodzicami . Mam nadzieje że zaczne pracować w swoim wymarzonym zawodzie i mam nadzieje że wyjade gdzieś za granice , na kilka miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
shakira_ Re: nie możecie się doczekać? 31.01.11, 09:03 Ja mam nie całe 13 lat więc jeszcze nie snuję poważnych planów, a raczej marzenia. Kiedy skończę osiemnaście lat wyprowadzę się od rodziców, będę mieszkała w wypasionym domu, zrobię sobie prawko i będę jeździć wypasioną bryką Odpowiedz Link Zgłoś