Dodaj do ulubionych

36. ; D (Zagadki)

27.01.11, 17:53
Chcecie to sprobojcie odp. big_grin

1. Czy można płakać pod wodą?
2. Zebra jest czarna w białe paski czy biała w czarne paski?
3. Ośmiornica ma osiem nóg czy rąk?
4. Jeśli człowiek przez cały dzień nic nie robi to skąd wiadomo kiedy skończy?
5. Jeżeli teflon do niczego nie przywiera to jak trzyma się patelni?
6. Czy połknięte beknięcie zamienia się w pierdnięcie?
7. Jeśli przekopiemy się przez całą kulę ziemską to na drugą stronę wyjdziemy głową czy nogami do góry?
8. Czy krowy piją mleko?
9. Dlaczego szampon ma różne kolory, a zawsze pieni się na biało?
10. Dlaczego śnieg jest biały, a lód przezroczysty?
11. Jedziemy z prędkością światła i chcemy włączyć światła... co się stanie...
12. Winda spada. Czy jak podskoczymy w ostatniej chwili to przeżyjemy?
13. W telewizorni mówili, że jest 0 stopni Celsjusza, a jutro będzie dwa razy zimniej. Ile będzie jutro stopni?
14. Jeśli poruszamy się z prędkością dźwięku i puścimy bąka, czy najpierw go usłyszymy czy poczujemy?
15. Jak tabliczka z napisem "Nie deptać trawy" znalazła się na trawniku?
16. Czemu nigdy nie widzimy małych gołębi?
17. Czy niemi bekają z odgłosem?
18. Jakiego koloru jest lustro?
19. Dlaczego sok z cytryny robiony jest ze sztucznych aromatów, a szampony z prawdziwych cytryn?
20. Kto pierwszy na widok krowy powiedział: pociągnę za te zwisające wypustki i wypiję to co wyleci?
21. Jaki kolor przybierze kameleon jeżeli wpuścimy go do pokoju pełnego luster?
22. Skąd bierze się nasiona bezpestkowych winogron?
23. Czy w każdym pokoju panuje temperatura pokojowa?
24. Czy łysi ludzie myją głowę szamponem, czy mydłem?
25. Gdyby w słowniku były błędy ortograficzne, to skąd byś o nich wiedział?
26. Co byśmy zdziałali bez retorycznych pytań?
27. Czy można jednocześnie oddychać ustami i nosem?
28. Jak poznać, że skończył nam się niewidzialny atrament?
29. Gdyby ktoś Ci powiedział, że jest notorycznym kłamcą, uwierzyłbyś mu?
30. Jeśli coś rozumie się bez słów, to po co o tym mówić?
31. Co jest przeciwieństwem przeciwieństwa?
32. Jeżeli pływanie jest tak dobrym ćwiczeniem to dlaczego wieloryby są tłuste?
33. Jak jeden synchroniczny pływak utonie, to reszta zrobi to samo?
34. Jak jest nazywany pocałunek francuski we Francji?
35. Jak się nazywają te małe rzeczy na końcu sznurowadeł?
36. Jeżeli ktoś nie widzi znaczy to, że jest ślepym, jeżeli ktoś nie słyszy to znaczy, że jest głuchy. A jak się nazywa ten kto nie ma powonienia?

Obserwuj wątek
    • temptation Re: 36. ; D (Zagadki) 27.01.11, 18:28
      Za dużo myślenia... ale wiem że krowy piją wodę ;D .
    • pimpusia Re: 36. ; D (Zagadki) 28.01.11, 13:10
      1. Czy można płakać pod wodą? tak, ale nie bedzie widac tongue_out
      2. Zebra jest czarna w białe paski czy biała w czarne paski? biala w czarne paski
      3. Ośmiornica ma osiem nóg czy rąk? ma osiem macek
      4. Jeśli człowiek przez cały dzień nic nie robi to skąd wiadomo kiedy skończy? jak zacznie robic cos pozytecznego
      5. Jeżeli teflon do niczego nie przywiera to jak trzyma się patelni? magia big_grin
      6. Czy połknięte beknięcie zamienia się w pierdnięcie? nie
      7. Jeśli przekopiemy się przez całą kulę ziemską to na drugą stronę wyjdziemy g
      łową czy nogami do góry? glowa
      8. Czy krowy piją mleko? pija wode
      9. Dlaczego szampon ma różne kolory, a zawsze pieni się na biało? za sprawa... jakis tam skladnikow tongue_out
      10. Dlaczego śnieg jest biały, a lód przezroczysty? bo tak.
      11. Jedziemy z prędkością światła i chcemy włączyć światła... co się stanie... nie bedzie widac nas/ swiatel
      12. Winda spada. Czy jak podskoczymy w ostatniej chwili to przeżyjemy? nie
      13. W telewizorni mówili, że jest 0 stopni Celsjusza, a jutro będzie dwa razy z
      imniej. Ile będzie jutro stopni? hah tez sie kiedys nad tym zastanawialam big_grin
      14. Jeśli poruszamy się z prędkością dźwięku i puścimy bąka, czy najpierw go us
      łyszymy czy poczujemy? zalezy od bąka, moze to cichacz? xD
      15. Jak tabliczka z napisem "Nie deptać trawy" znalazła się na trawniku? ten jeden raz podeptali
      16. Czemu nigdy nie widzimy małych gołębi? malych nie widzimy bo jeszcze nie umieja latac
      17. Czy niemi bekają z odgłosem? moze..
      18. Jakiego koloru jest lustro? nie ma koloru tongue_out
      19. Dlaczego sok z cytryny robiony jest ze sztucznych aromatów, a szampony z pr
      awdziwych cytryn? tak juz jest.. smirk
      20. Kto pierwszy na widok krowy powiedział: pociągnę za te zwisające wypustki i
      wypiję to co wyleci? nie znam czlowieka wink
      21. Jaki kolor przybierze kameleon jeżeli wpuścimy go do pokoju pełnego luster? niewidzialny!!! hahaha xD

22. Skąd bierze się nasiona bezpestkowych winogron? z owocow partenokarpicznych wink
      23. Czy w każdym pokoju panuje temperatura pokojowa? no ba. cool
      24. Czy łysi ludzie myją głowę szamponem, czy mydłem? wodą tongue_out
      25. Gdyby w słowniku były błędy ortograficzne, to skąd byś o nich wiedział? nie spotkałam sie z bledami
      26. Co byśmy zdziałali bez retorycznych pytań? no wlasnie? suspicious xD
      27. Czy można jednocześnie oddychać ustami i nosem? tak
      28. Jak poznać, że skończył nam się niewidzialny atrament? nie poznac tongue_out
      29. Gdyby ktoś Ci powiedział, że jest notorycznym kłamcą, uwierzyłbyś mu? yy... nie
      30. Jeśli coś rozumie się bez słów, to po co o tym mówić? nie trzeba
      31. Co jest przeciwieństwem przeciwieństwa? przeciwienstwo
      32. Jeżeli pływanie jest tak dobrym ćwiczeniem to dlaczego wieloryby są tłuste? sa wielkie, a tluszcz musza posiadac

33. Jak jeden synchroniczny pływak utonie, to reszta zrobi to samo? nie
      34. Jak jest nazywany pocałunek francuski we Francji? french kiss moze
      35. Jak się nazywają te małe rzeczy na końcu sznurowadeł? skuwki
      36. Jeżeli ktoś nie widzi znaczy to, że jest ślepym, jeżeli ktoś nie słyszy to
      znaczy, że jest głuchy. A jak się nazywa ten kto nie ma powonienia? nazywa sie to anosomia wink
    • dominique. Re: 36. ; D (Zagadki) 28.01.11, 13:28
      1. Czy można płakać pod wodą? - no chyba xd
      2. Zebra jest czarna w białe paski czy biała w czarne paski? - ja myślę, iż czarna ; d
      3. Ośmiornica ma osiem nóg czy rąk? - 4 nogi i 4 ręce ma ! hahaha
      4. Jeśli człowiek przez cały dzień nic nie robi to skąd wiadomo kiedy skończy? - eee. ni wiem.
      5. Jeżeli teflon do niczego nie przywiera to jak trzyma się patelni? ....
      6. Czy połknięte beknięcie zamienia się w pierdnięcie? -możliwe hahaha
      7. Jeśli przekopiemy się przez całą kulę ziemską to na drugą stronę wyjdziemy głową czy nogami do góry? - głową !
      8. Czy krowy piją mleko? - niet.
      9. Dlaczego szampon ma różne kolory, a zawsze pieni się na biało? - nie mam pojęcia haha
      10. Dlaczego śnieg jest biały, a lód przezroczysty? - bo śnieg jak się roztopi to jest wodą, a woda jest przezroczysta, a później ona zamarza i jest lód ! ; d
      11. Jedziemy z prędkością światła i chcemy włączyć światła... co się stanie... - żarówka pęknie !
      12. Winda spada. Czy jak podskoczymy w ostatniej chwili to przeżyjemy? - no taa . . .
      13. W telewizorni mówili, że jest 0 stopni Celsjusza, a jutro będzie dwa razy zimniej. Ile będzie jutro stopni? - nadal 0...
      14. Jeśli poruszamy się z prędkością dźwięku i puścimy bąka, czy najpierw go usłyszymy czy poczujemy? - usłyszymy xd
      15. Jak tabliczka z napisem "Nie deptać trawy" znalazła się na trawniku? - ludzie nauczyli się lataaać ; d
      16. Czemu nigdy nie widzimy małych gołębi? - .... nie wiem xd
      17. Czy niemi bekają z odgłosem? - haha no raczej xd
      18. Jakiego koloru jest lustro? - zależy co przed nim stoi .
      19. Dlaczego sok z cytryny robiony jest ze sztucznych aromatów, a szampony z prawdziwych cytryn? - a nic mi o tym nie wiadomo.
      20. Kto pierwszy na widok krowy powiedział: pociągnę za te zwisające wypustki i wypiję to co wyleci? rolnik...
      21. Jaki kolor przybierze kameleon jeżeli wpuścimy go do pokoju pełnego luster? no swój naturalny xd
      22. Skąd bierze się nasiona bezpestkowych winogron? - z nieba ; o
      23. Czy w każdym pokoju panuje temperatura pokojowa? - nieee.
      24. Czy łysi ludzie myją głowę szamponem, czy mydłem? - najpierw szamponem, a później mydłem xd
      25. Gdyby w słowniku były błędy ortograficzne, to skąd byś o nich wiedział? - google by mi powiedziało cool
      26. Co byśmy zdziałali bez retorycznych pytań? - no nic. nie byłoby retorycznych pytań.
      27. Czy można jednocześnie oddychać ustami i nosem? - haha no nie wiem... mi sie nie udaje ;/
      28. Jak poznać, że skończył nam się niewidzialny atrament? - przechylić pojemniczek i zobaczyć, czy coś płynie nam na rękę ; d
      29. Gdyby ktoś Ci powiedział, że jest notorycznym kłamcą, uwierzyłbyś mu? - tak xd
      30. Jeśli coś rozumie się bez słów, to po co o tym mówić? - żeby było ciekawiej...
      31. Co jest przeciwieństwem przeciwieństwa? - ja...
      32. Jeżeli pływanie jest tak dobrym ćwiczeniem to dlaczego wieloryby są tłuste? - bo jedzą za dużo >.<
      33. Jak jeden synchroniczny pływak utonie, to reszta zrobi to samo?- nie ?
      34. Jak jest nazywany pocałunek francuski we Francji? - baiser ; d
      35. Jak się nazywają te małe rzeczy na końcu sznurowadeł? - skuwka albo aglet .
      36. Jeżeli ktoś nie widzi znaczy to, że jest ślepym, jeżeli ktoś nie słyszy to znaczy, że jest głuchy. A jak się nazywa ten kto nie ma powonienia? - Bezwęchowiec lub Bezzapachowiec xd

oo szybko sie to zrobiło hahaha
    • miqusia Re: 36. ; D (Zagadki) 01.08.11, 23:30
      1. Czy można płakać pod wodą? Myślę, że tylko przez tą krótką chwilę, kiedy ktoś płacząc zanurzy się do wody
      2. Zebra jest czarna w białe paski czy biała w czarne paski? Biała w czarne
      3. Ośmiornica ma osiem nóg czy rąk? Ramion!
      4. Jeśli człowiek przez cały dzień nic nie robi to skąd wiadomo kiedy skończy? W nocy!
      5. Jeżeli teflon do niczego nie przywiera to jak trzyma się patelni? nie produkuję
      6. Czy połknięte beknięcie zamienia się w pierdnięcie? pewnie czasem tak, nie spotkałam się...
      7. Jeśli przekopiemy się przez całą kulę ziemską to na drugą stronę wyjdziemy głową czy nogami do góry? spłoniemy, ale ok - głową
      8. Czy krowy piją mleko? wodę
      9. Dlaczego szampon ma różne kolory, a zawsze pieni się na biało? Chemia
      10. Dlaczego śnieg jest biały, a lód przezroczysty? Chemia
      11. Jedziemy z prędkością światła i chcemy włączyć światła... co się stanie... Po co nam światło jak wszystko będzie jedną wielką mazią przy tej prędkości?
      12. Winda spada. Czy jak podskoczymy w ostatniej chwili to przeżyjemy? To zależy od szczęścia
      13. W telewizorni mówili, że jest 0 stopni Celsjusza, a jutro będzie dwa razy zimniej. Ile będzie jutro stopni? Nie mówili i nie powiedzą.
      14. Jeśli poruszamy się z prędkością dźwięku i puścimy bąka, czy najpierw go usłyszymy czy poczujemy? Fuj
      15. Jak tabliczka z napisem "Nie deptać trawy" znalazła się na trawniku? Ktoś zdeptał raz trawę, ołmajgasz
      16. Czemu nigdy nie widzimy małych gołębi? Widziałam! Na zdjęciu, ale zawsze...
      17. Czy niemi bekają z odgłosem? To zbyt skomplikowane żeby wyjaśniać, ale chyba wiem dlaczego xd
      18. Jakiego koloru jest lustro? Nie ma własnego, biedne
      19. Dlaczego sok z cytryny robiony jest ze sztucznych aromatów, a szampony z prawdziwych cytryn? To zależy od producentów
      20. Kto pierwszy na widok krowy powiedział: pociągnę za te zwisające wypustki i wypiję to co wyleci? Nie poznałam gościa, ale tak nie powiedział. Ludzie zrobili to metodą prób i błędów.
      21. Jaki kolor przybierze kameleon jeżeli wpuścimy go do pokoju pełnego luster? Będzie miał ten swój naturalny
      22. Skąd bierze się nasiona bezpestkowych winogron? A to jest inna odmiana? XD
      23. Czy w każdym pokoju panuje temperatura pokojowa? Nie
      24. Czy łysi ludzie myją głowę szamponem, czy mydłem? Nie znam
      25. Gdyby w słowniku były błędy ortograficzne, to skąd byś o nich wiedział? Nie wiedział
      26. Co byśmy zdziałali bez retorycznych pytań? Czy to pytanie retoryczne? suspicious Nic dzięki nim nie zyskujemy i tak
      27. Czy można jednocześnie oddychać ustami i nosem? Chyba...
      28. Jak poznać, że skończył nam się niewidzialny atrament? Na ręce poczuć
      29. Gdyby ktoś Ci powiedział, że jest notorycznym kłamcą, uwierzyłbyś mu? Zależy od osoby
      30. Jeśli coś rozumie się bez słów, to po co o tym mówić? No właśnie
      31. Co jest przeciwieństwem przeciwieństwa? podobieństwo?
      32. Jeżeli pływanie jest tak dobrym ćwiczeniem to dlaczego wieloryby są tłuste? Nie są, tak są zbudowane
      33. Jak jeden synchroniczny pływak utonie, to reszta zrobi to samo? Asięuśmiałam...
      34. Jak jest nazywany pocałunek francuski we Francji? Nie znam tego języka, ale ma nazwę
      35. Jak się nazywają te małe rzeczy na końcu sznurowadeł? aglet
      36. Jeżeli ktoś nie widzi znaczy to, że jest ślepym, jeżeli ktoś nie słyszy to znaczy, że jest głuchy. A jak się nazywa ten kto nie ma powonienia? anosomia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka