Dodaj do ulubionych

Praca dla 14- latki.

03.02.11, 16:09
Drogie Kotkowiczki! Mam przyjaciółkę, która ma 14 lat. Chciałaby zarobić pieniądze na notebooka, więc poszukuje jakiejś pracy. Na rozdawanie ulotek jest za młoda, więc ta praca odpada. Proszę o jakieś porady dla niej. Z góry dziękuję smile

Szukałam na forum podobnego wątku, ale go nie znalazłam, więc myślę, że się nie powtarza.

P.S. Tylko proszę Was- nie piszcie, żeby poczekała aż skończy 15 lat, ponieważ ona chciałaby uzbierać te pieniądze najpóźniej do wakacji, a nie za rok. I proszę jeszcze tylko o jedno- nie bądźcie złośliwe i obejdźcie się bez głupich porad typu: "Niech idzie pod latarnię- tam dużo zarobi w łatwy i szybki sposób." czy "Niech znajdzie sobie sponsorów w centrum handlowym."
Obserwuj wątek
    • sponge_edd Re: Praca dla 14- latki. 03.02.11, 16:15
      słyszałam kiedyś o pracy na polu (zbieranie rzodkiewiek itd.), ale to raczej nie jest dobry pomysł...

w niektórych zakładach przyjmują dzieci, i robią na jedno konto tzn. dwójka na jednym i się potem kasą dzielą.

ja nie próbowałam pracować, znam to tylko z opowiadania kolegi. big_grin
      myślę, że pomogłam.
      • maddie19 sponge_edd 03.02.11, 16:20
        dziękuje chociaż za to smile przekażę przyjaciółce na pewno przydadzą się takie informacje smile
    • sakura134 :( 03.02.11, 16:15
      Nie wiem, mam podobny problem.
      • fantvd Re: :( 03.02.11, 16:42
        tez mam tyle lat i rowniez chcialabym zaczac zarabiac na ciuchy kosmetyki itp ale nie wiem gdzie tej pracy szukac i czy wogole mnie gdzies przyjma
        • maddie19 fantvd 03.02.11, 17:02
          Dlatego założyłam ten wątek smile
      • szprotka02 Re: :( 03.02.11, 16:43
        podbijam
        • sysiek4444 Re: :( 03.02.11, 16:48
          hmm, kiedyś słyszałam o wyprowadzaniu psów na spacer. albo sprzątaniu w domach.

nie wiem, jak coś wymyślę to napiszę.
        • ania36 Re: :( 03.02.11, 16:48
          według mnie moze rozdawać ulotki np. w pizzeriach bo w marketach trzeba miec 18.... moje koleżanki( 13 lat) rozdawały ulotki w pizzeriach 10 gr za 1 ulotke wink
          • sysiek4444 Re: :( 03.02.11, 16:54
            jeszcze można bransoletki z muliny sprzedawać. łatwe do zrobienia, jedna za 1 zł na przykład. i można sobie nazbierać. c :
            • maddie19 sysiek4444 03.02.11, 17:16
              Dobry pomysł z bransoletkami smile Chociaż czasochłonny, ponieważ najpierw trzeba nauczyć się je robić, a później jeszcze wykonać. Niestety za dużo nie zarobi się na takich bransoletkach, chyba, że wiele się ich wykona. Ale to dobry sposób, by choć trochę zarobić smile
      • maddie19 sakura134 03.02.11, 17:07
        Dlatego założyłam ten wątek, by dowiedzieć się jak 14- latka mogłaby zarobić smile
    • lila13 Re: Praca dla 14- latki. 03.02.11, 16:56
      Zawsze można zapytać o rozdawanie ulotek. Z tego co wiem to w wielu miejscach od 13 lat przyjmą. Można też rozwiesić ogłoszenie o opiece nad zwierzętami w czasie wakacji. Wielu ludzi którzy mają pupile i nie wiedzą co zrobić gdy chcą wyjechać na pewno by chętnie skorzystało ;p . Niekiedy można się załapać na pomoc w jakimś sklepie spożywczym .( ustawianie towarów itp.) Ostatecznie w potrzebie pilnej gotówki przepatrzenie rzeczy ze strychów, które są niepotrzebne i alegro.pl wink Typu kolejka elektryczna z dzieciństwa itp. big_grinbig_grin Ktoś może chętnie kupi dziecku jeśli jest to w dobrym stanie .
      • maddie19 lila13 03.02.11, 17:01
        Dziękuje za te propozycje smile Przyjaciółka na pewno je rozpatrzy smile
        • misiaczek29 Tutaj!!! 03.02.11, 17:45
          ja wyprowadzałam psy tongue_out
    • super_star Re: Praca dla 14- latki. 03.02.11, 17:20
      hmm, nie wiem nigdy nie pracowałam, ale może wyprowadzaj psy na spacer, myj okna, sprzątaj komuś mieszkanie, opiekuj się dzieckiem, zbieraj wiśnie czy inne owoce, albo tak jak dziewczyny ci radzą z tymi ulotkami
      • maddie19 super_star 03.02.11, 17:29
        Dziękuję za te cenne informacje smile Na pewno się przydadzą smile
    • maddie19 Dziękuję -> 03.02.11, 17:35
      Bardzo dziękuję wszystkim Kotkowiczkom za cenne porady kiss Przyjaciółka zapewne się ucieszy i skorzysta z nich smile Jeśli któraś z Was ma jeszcze jakieś inne propozycje to czekam smile
      • szprotka02 nie ciesz sie tak 03.02.11, 17:42
        i tak nigdzie nie znajdziesz roboty.

nie? to odezwij sie za 2 miesiace i powiedz, czy znalazłaś -_-
        • maddie19 Re: nie ciesz sie tak 03.02.11, 17:46
          Dobrze. Kiedy moja przyjaciółka znajdzie jakąś pracę (bo to nie ja jej szukam) to napiszę w tym samym wątku. Mogę napisać nawet za te 2 miesiące.
          • tigress Re: nie ciesz sie tak 03.02.11, 17:53
            Może rozdawać ulotki (moja kumpela tak robiła), zajmować się dziećmi, albo dawać korki
          • minaslia Re: nie ciesz sie tak 03.02.11, 17:55
            na rozdawanie ulotek za młoda? aha.
            No to najlepiej wyprowadzać psy i sprzątać u kogoś. No można też wybłagać większe kieszonkowe.
            Przypomniało mi się, że jest u mnie taki konkurs organizowany przez NBP ? (szkoły musiały się wcześniej zgłosić) i do wygrania za pierwsze miejsce jest 6000zł. Trzeba nakręcić film o ekonomii. poszukaj w googlach "nakręcona ekonomia"
    • innocence_ Re: Praca dla 14- latki. 03.02.11, 17:51
      A może przyjaciółka ładnie rysuje albo robi biżuterie? Pomyślcie co można sprzedać na przykład na allegro.
      • maddie19 innocence_ 03.02.11, 17:57
        Niestety moja przyjaciółka nie ma zdolności plastycznych tongue_out Ale jeśli powyciąga stare, niepotrzebne rzeczy to może coś sprzeda na allegro.pl.
    • monik4 Re: Praca dla 14- latki. 03.02.11, 17:59
      niech poszuka w gazecie
      • sonia321 Re: Praca dla 14- latki. 03.02.11, 18:51
        sponsoring xD
        nie no żartuje
        sama nie wiem
        a bardzo chciałbym też zarobić sobie na coś ^.^
        • aguskaa_ Re: Praca dla 14- latki. 04.02.11, 15:10
          ja też bym chciała bardzo bardzooo bardzooooooooooo zarobić.

gdybym tylko miała możliwości to już bym pracowała smile
    • nikawika Re: Praca dla 14- latki. 04.02.11, 18:56
      ja dwa razy w tygodniu zajmuję się synem sąsiadki. sporo zarabiam, i siedze z nim tylko jakieś półtorej godzinki. smile
      może niech, posprząta komuś dom, wyprowadzi psy.. xd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka