Dodaj do ulubionych

chomik : D

03.02.11, 18:18
hej , chciałabym sobie kupić chomika syryjskiego , i ni wiem czy lepiej poskładać starą klatke po chomiku, chyba lepiej w akwarium ?

bo mam taki pomysł , niedawno może miesiąc temu zdech mi żółw : ( i mam po nim akwarium , i gdybym tam zrobiła takie bajery żeby mógł się wspinać !

moja pytanie jest takie :
czy ten pomysł jest dobry ?
i
czy można trzymać chomiki w akwarium czy lepiej w kaltce ?

dzięki za odpowiedzi : ** wink
Obserwuj wątek
    • hanisiaa Klatka. 03.02.11, 18:37
      Miałam chomika syryjskiego,ale zdechł.Przy kupnie chomika spytałam się pani, "klatka czy akwarium" a pani odpowiediała "chomik żyje dłużej w klatce,niż w akwarium" jestem doświadczona w te sprawy. Moja koleżanka miała już 5 chomików planuje 6 i ma akwarium i za każdym chomiku , żył tydzień 2,3, miesiąc ale po miesiącu zdychał.Radze dla zdrowia chomika klatke.
      Myśle,że pomogłam.Pozdrawiam hanisiaa kwiat
    • mileyoxox hej hej ?? 03.02.11, 18:37
    • mileyoxox jest ktos ?? 03.02.11, 18:59

...
      • mileyoxox odświeżam 03.02.11, 19:15
        • mileyoxox Re: odświeżam 03.02.11, 19:24
    • kamusia99 Nie ! ;/ 03.02.11, 19:35
      Broń borze nie wsadzaj go do akwarium tylko w klatke bo w akwarium jest słaby przepływ powietrza i nie chomiki źle się tam czują radzę odbudować klatkę!
    • angel1117 Re: chomik : D 03.02.11, 19:42
      lepiej chyba w klatce no chyba że dasz jakieś kraty na góre akwarium bo inaczej może chomik ci uciec wink
    • ghastly Re: chomik : D 03.02.11, 20:38
      Trzymałam chomika w klatce i moim zdaniem jest o wiele lepsza od akwarium bo:
      -chomiki lubią się wspinać (chodzi o te szczebelki)
      -lepszy przepływ powietrza
      -wygoda właściciela (to już zależy od klatki)
      No i... Sami był zadowolony. No może nie bardzo, bo uciekał i wymyślał na ucieczkę masę sposobów, ale... Wydaje mi się, że nigdy nie chciałby żyć w akwarium.
      • luflee. Re: chomik : D 03.02.11, 20:43
        e tam, moje chomiki dobrze czują się w akwarium, co widać, a klatki takiej jak bym chciała nie mogę znaleźć, więc chyba zdecyduję się na jakąś inną. + 1 chomiczka ma niecały rok, w tym jest u mnie 3 miesiące, tyle samo co jej 7 miesięczna córka, więc to nie zależy od akwarium, tylko od dbania o chomiki i odpowiednią atmosferę.
    • lovememanytimes Re: chomik : D 03.02.11, 20:43
      Jeżeli chcesz się dowiedzieć dużo o chomikach to najlepiej się zgłoś do użytkowniczki o nicku zmierzchowka .

+ja miałam Syryjskiego dawno, dawno temu ale z tego co pamiętam to trzymaliśmy go w akwarium. Później miałam dżungarskie bo są mniejsze i podobno mniej gryzą big_grin
      • virginkaa ^-^ 03.02.11, 20:46
        Zdecydowanie klatka, miałam 4 chomiki, trzymałam je w klatce i żyły najkrócej 1,5 roku. Jeden żył nawet 2,5 roku. smile
    • fantabuu tylko nie akwarium. ! 03.02.11, 20:48
    • kociak3 Re: chomik : D 03.02.11, 20:51
      klatka,najlepiej z kołowrotkiem i tunelem smile mam chomika i w klatce mu sie super żyje
    • marta120923 Re: chomik : D 03.02.11, 20:55
      Zdecydowanie klatka.
      Ja miałam chomika i on bardzo lubił wspinać się po klatce i żyj mi dwa lata : P
      Sama byłam zaskoczona tym, że tak długo wytrzymał =)
    • dream_ nie mam pojęcia. 03.02.11, 21:14
    • seneka4 Re: chomik : D 03.02.11, 21:21
      Obojętne ,ale ja wolę klatkę. Jest dla chom-choma dużo lepsza. ;D
    • mileyoxox Re: chomik : D 05.02.11, 22:54
      Dzięki za odpowiedzi , jednak kupię nowa klatkę ; )
    • kolorowo_mi klatka ,bo 05.02.11, 23:01
      rozrywką dla niego może być wspinanie się po szczeblach, można z jakieś gałązki wsadzić do wspinania, hamaki, kołowrotek. Wiesz ,żeby miał zajęcie. smile
      Ja miałam w kaltce i dodatkowo ,żeby się wybiegła puszczałam go w kulce, ale dopiero wieczorem bo w dzień śpią.
      Ooo! i jak kupisz mu kołtwrotek do klatki,a masz słaby sen <wiesz ,że wszystko cie budzi> to lepiej wynoś klatke do innego pokoju bo strasznie hałasują w nocy ;D
    • dancer_ Tu 05.02.11, 23:42
      Miałam 3 chomiki , kocham chomiki i jakby co to kup chomika pande bo jest wspaniały <3 kocham .... mój chomik Elvis ś.p <33 ; ( , dobra .. no ja miałam klatke ale mi uciekł raz , przez szczeliny w szczebelkach ;p
    • agzii14 Re: chomik : D 05.02.11, 23:50
      miałam kiedyś chomika i trzymałam go w klatce tongue_out ale w akwarium też jest ok, bo mój kolega tak trzymał smile
    • mileyoxox Re: chomik : D 06.02.11, 12:26
      dzięki jeszcze raz ! kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka