Dodaj do ulubionych

Kulka w uchu !

05.02.11, 19:06
Otóż po komuni (pare lat temu) przebiłam uszy .Wszystko było cacy nosilam rozne kolczyki i teraz mija już rok odkąd mam kulkę w miejscu gdzie jest dziurka ;/ kiedy próbuje mi ją przebic moja mama to automatycznie leci krew raz nawet coś 'chruplo' ale to i tak mam tą kulke ;/ Poradzcie co z nią zrobic ?? bo kocham kolczyki i chcialabym je nosic w oby dwóch uszach (nosze tylko w jednym bo nie ma kulki i nie chce zeby mi sie dziurka zarosla ) Proszę pomozcie sad
Obserwuj wątek
    • miley_1 Odswiezam ! 06.02.11, 13:23
    • malowana505 Re: Kulka w uchu ! 06.02.11, 13:32
      Ja mam taka kulkę w obu uszach,bo przekłuwałam w sierpniu tam jest jeszcze lekki stan zapalny. Kiedyś nie włożyłam kolczyków na cały dzień i zarosła jedna dziurka. Mozoliłam się z 4 godziny,bo bolało jak cholera,ale w końcu przeszło. Teraz nie ma problemu. Spróbuj tam wpuścić do środka dużo wody utlenionej albo jakiegoś płynu,to się trochę może rozmiękczyć i spróbuj włożyć najcieńsze kolczyki jakie ,masz. Mi pomogło! Napisz potem czy się udało. Powodzenia!kisskiss

A i jak nie pomoże to idż do lekarza,bo toć dziwnego jest.
    • serduchowo Re: Kulka w uchu ! 06.02.11, 13:40
      na razie noś kolczyki na płatek ucha, nie żadne ciężkie i długie. Ja na poczatku musiałam nosić takie lecznicze, bo od złota ucho mnie piekło, więc nosiłam srebro. Teraz moge nosić każde kolczyki, na szczęście. a z tą kulką, to radze to sobie wyparzyć. Ja miałam podobnie, i mama mi to wyparzyła wrzątkiem na waciku. Piekło cholernie O_o ale było warto bo teraz tego nie mam i jest wszystko ok. Ale najpierw spróbuj jeszcze z woda utlenioną.
      • reflect16 Re: Kulka w uchu ! 07.06.11, 09:33
        Cześć!smile
        Czyli zeszło Ci to po okładach z wrzątku, wacikiem? A mogę spytać po ilu dniach, i ile razy dziennie mam to tak "gotować"?
        Zrobiłam sobie niedawno kolejną dziurkę w uchu, bo chciałam mieć 3 i niestety tym razem, nie przyłożyłam do ucha wcześniej lodu, przez co bolało i przekułam ucho trochę krzywo. Mnie to osobiście nie przeszkadza, bo tego nawet nie widać, tylko gdzieś na forum wyczytałam że od takich właśnie może się zbierać ropa w postaci tych "kulek" właśnie. No i nie wiem jak się ich pozbyć, i czy rzeczywiście nie muszę wyciągnąć kolczyka, pozwolić się zrosnąć dziurce i przebić znowu- prosto? Nie mam z nim żadnych problemów poza tą cholerną kulką z ropą pod skórą...
        Rozpisałam się -Przepraszamtongue_out
    • roksanaroxana Do lekarza z tym,nie do nas 06.02.11, 13:42
    • miley_1 Odsiewazm prosze jeszcze o jakies porady 06.02.11, 15:31
      • miley_1 Re: Odświezam * 06.02.11, 15:32
    • tokio_hotel483 ztym do specjalisty! 06.02.11, 17:23
    • zazu Przekuj jeszcze raz i nie babraj tego!!! 06.02.11, 17:28
    • morelka11 Re: Kulka w uchu ! 07.06.11, 09:47
      Używałaś wody utlenionej albo woda z szarym mydłem ponoć pomaga,najlepiej iść do lekarza jakoś maść przepiszę albo coś .
      Moja siostra miała taką kulkę na początku jak miała przekute uszy i miała to kilka miesięcy ale jej przeszło ,mama codziennie wodą utlenioną przemywała i u lekarza też z tym była ale nie pamiętam co powiedział lekarz .
      • reflect16 Re: Kulka w uchu ! 07.06.11, 12:16
        Tak przemywałam wodą utlenioną, ale wszędzie piszą że to nie zdrowe dla skóry czy coś, więc kupię sól fizjologiczną, bo na to się nikt nie skarży, ale to tylko oczyszcza rankę, a ropa w uchu jak była tak jest razem z kulką...sad
        Spróbowałam z tą gorącą wodą i powiem szczerze że jak się zmiękczyło wszystko, to teraz jest mniej nabrzmiałe i nie boli juz tak, ale nie zeszło do końca. Mam nadzieję że jednak sie uda, bo nie chcę zaprzepaszczać tego bólu i pozwolić się zrosnąć dziurcetongue_out
    • valhalla Re: Kulka w uchu ! 07.06.11, 12:56
      poczytaj w internecie na temat ziarniny.
    • kim817 Re: Kulka w uchu ! 07.06.11, 13:01
      powinnaś z tym iść do specjalisty, a nie sama przebijać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka