Dodaj do ulubionych

Jakie książki lubicie czytać najbardziej?

10.02.11, 15:28
Hej, pomóżcie. Mam zamiar wziąć udział w konkursie i potrzebuję wiedzieć jaki rodzaj książek jest najbardziej popularny. Piszcie więc, jakie książki czytacie najchętniej, jakie kupujecie, lub do jakich najczęściej wracacie ^^ wink
Obserwuj wątek
    • agi_ Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 15:33
      nie czytam zbyt dużo książek, wole gazety tongue_out
      ale jeśli się zabiorę za książkę to najchętniej czytam coś romantycznego big_grin
      • kira13 Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 17:26
        aaa coś romantycznegoo wink no ja też lubię, tak też właśnie myślałam pzdr kiss
    • alicjaaa Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 17:27
      No cóż teraz jest wielki szał na wampiry tongue_out z nich lubie czytać Akademię Wampirów i Dom Nocy
      jest taka przygodowa seria Zwiadowcy, czytam dopiero pięrwszą część ale wydaje mi się, ze jest godna uwagi. Harrego Pottera bardzo lubię, czytałam wszystkie i uważam się za fankę wink Ogólnie uwielbiam przygodowe. Ostatnio kupiłam w empiku Władcę Pierścieni. Trzy części w jednej ze... 1200 stron. ogólnie opłacało się bo zapłaciłam za to 59zl. a gdybym kupila je osobno musiałabym wydać ze 120zl. Ale warto było. kocham świat Tolkiena. Nic nigdy nie przebije jego wyobraźni. Król.
      • kira13 Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 20:34
        no, tak. rzeczywiście, wampiry sprzedają się najlepiej wink I super trafiłas z Władcą Pierścieni, opylało się smile Dzięki za pomoc kiss
      • roxana09 Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 20:53
        ja też jestem fanką wampirów , wieć raczej jakaś książka o nich . ;DDtongue_out
    • paulina88 Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 17:45
      Ja uwielbiam książki o nastolatkach typu plotkara czy coś smile
      • kira13 Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 20:36
        noo, ja też lubię takie książki ^^ Są takie odprężające smile kiss Dziękuję
    • leesh Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 17:52
      Ja najchętniej czytam książki dla młodzieży, fantastyczne, przygodowe i detektywistyczne kiss

Uwielbiam wiele książek, ale moją ulubioną jest Harry Potter.! serceserceserce
      • kira13 Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 20:37
        Suuper! Też lubie Harry`ego Pottera smile Tak myślałam że książki przygodowe i dektywistyczne się podobają wink dzięks kiss
    • shunra Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 17:58
      Kocham książki fantasy i kryminały, czasami przeczytam jakiś horror lub coś o wampirach (ale o takich prawdziwych mordercach a nie romans typu zmierzch confused )
      Ostatnio spodobała mi się seria z gatunku Urban fantasy.
      Oczywiście są jeszcze lektury szkolne i podręczniki.
      Romansów i książek o ,,typowych" nastolatkach w ogóle nie trawię. Jeśli mam nawet przeczytać urywek z takiej książki to nie potrafię tego zrozumieć ( Stwierdzam że weduk tej książki normalna nie jestem .) uncertain
      • kira13 Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 20:41
        haha, masz rację. Książki o wampirach- mordercach są fajne, chociaż chyba brakuje ich na rynku tongue_out Nie przejmuj się każdy woli co innego, a moim zdaniem nienormalne osoby są fajne smile kiss Dziękuję za pomoc
    • mileymiley Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 18:08
      Książki romantyczne, fantastyczne, przygodowe baaardzo rzadko.
      • kira13 Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 20:42
        Romantyczne fantastyczne- już coś roi mi się w głowie devil tongue_out dzięki za pomoc smile Książki są fajne, czytaj dalej :ppp smile kiss
      • diamond_girl12 Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 20:43
        Nie mam ulubionego gatunku. Po prostu czytam to co mnie zainteresuje.
        Ale bardzo lubię książki fantastyczne.
        • diamond_girl12 Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 20:43
          diamond_girl12 napisał(a):

> Nie mam ulubionego gatunku. Po prostu czytam to co mnie zainteresuje.
          > Ale bardzo lubię książki fantastyczne.

*rodzaju. xd
    • fankazmierzch3 Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 20:45
      Ja lubie fanstastyczne i młodzieżowe
    • madzia2710 wampiry... 10.02.11, 20:49
      Kocham książki o wampirach.
      Najbardziej lubię wszystkie powieść Kerrelyn Sparks.
      Jej książki są genialne. Wszyscy, którzy je przeczytają- kochają je!serce
      • kira13 Re: wampiry... 10.02.11, 21:49
        oj, dziękuję za odpowiedź. Super zareklamowałaś te książki, ja też uwielbiam opowieści o wampirach i teraz na pewno przeczytam coś Kerrelyn Sparks smile Dzięki kiss
    • buuum nom. 10.02.11, 21:07
      fantastyczne.

w sumie ja to przeczytam wszystko co mi w ręce wpadnie.
      • weard_girl klik 10.02.11, 21:23

ja bardzo uważnie dobieram sobie książki ;d
        ubóstwiam fantasy serce
        rzeczywiście, teraz jest popyt na książki o wampirach, i te także bardzo lubię czytam.
        harry potter jest znakomity. jestem fanką serce

ogólnie fantasy, niekiedy kryminały czy horrory. rzadziej przygodowe, ale jeśli już to naprawdę dobre (np. GONE. chociaż to ma nutke horroru czy dramatu nawet.
        a właśnie takich typowych książek tzn. jakiś romansideł czy o jakiś sweet nastolatkach wolę nie słyszeć bo mi sie na wymioty zbiera big_grin
        a o lekturach szkolnych już nie wspomnę.
        krzyżacy no proszę was.. czy Lalka albo choćby Balladyna uncertain
        jedyną lekturą która mnie zaciekawiła to byli chłopcy z planu broni - wyjątek !
        ach, ciężko w dzisiejszych czasach znależć naprawdę dobrą książkę ;D
        jeśli znacie coś godnego uwagi, możecie podawać tytuły big_grin
        kurdę, alem że się rozpisała smile
        • goofy. . 10.02.11, 21:30
          Lubię niektóre książki fantastyczne (np. Harry Potter) i że tak powiem takie ''życiowe'', coś typu ''Ostatnia piosenka''. Ogółem lubię książki N.Sparksa. suspicious
        • kira13 Re: klik 10.02.11, 21:55
          haha, też lubię się rozpisywać tongue_out Widzę że nie pogardzisz książkami wampirycznymi ale i przygodowymi ( swoją drogę GONE bardzo mi się podobało) I ja też nie lubię lektur, oprócz jednej jedynej która mogę znieść i która mnie zaciekawiła to MIstrz i Małgorzata tongue_out smile W każdym razie dziękuję za opowiedź kiss
    • kasia_13 Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 21:38
      Ja najbardziej lubię typowe książki dla nastolatek- "Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów", serię "Co za tydzień". Ale czasem sięgam po coś romantycznego (typu "Ostatnia piosenka"), albo bardziej "z dreszczykiem" (typu "Felix Net i Nika").
    • kararock Fantastyka Romantyczna fantastyka ;) 10.02.11, 21:40
    • lili96reggae Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 21:41
      Ja bardzo dużo czytam...
      Moje ulubione książki to fantasy!! kiss
      Uwielbiam czytać o wampirach i różnych innychsmile
      Niestety w bibliotekach raczej takich książek nie ma i niestety muszę wszystkie kupować, a one wcale nie są tanie;/
      • kira13 Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 21:57
        doskonale Cię rozumiem. Zawsze kiedy mam jakąs kasę odkładam i kupuję ulubione książki smile Ale czasem nie ejst łatwo zaoszczędzić pzdr. wink kiss
    • daj_mi_lizaka Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 21:48
      Fantasy, fantasy i jeszcze raz fantasy !
      serce
    • paramorehayley_ Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 21:51
      horror/dramat/komedia
    • loves_vampire11 Wampiry, Anioły, nieśmiertelni. mroczne, horrorowe 10.02.11, 21:57
    • sarenka88888 Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 10.02.11, 22:13
      Ja osobiście najwięcej czytam fantastyki wink
    • nora. .. 11.02.11, 10:39
      fantastyka, horror, przygodowe..
    • paja96 :) 11.02.11, 15:17
      Lubię romanse, tylko niektóte, ale jednak moim najkochańszym typem literatury są typowe amerykańskie książki dla nastolatek o bogatych amerykańskich nastolatkach, modzie, chłopakach i imprezach. Ubóstwiam serie: "Plotkara", "Elita" i "Pozerki", niedługo zacznę czytać obie części "Sekrety Mojego Życia w Hollywood". Takie książki odprężają no i są o tym, co kocham najbardziej, do czego dążę.
      • kira13 Re: :) 12.02.11, 09:45
        też uwielbiam tego typu książki, Sekrety mojego życia w Hollywood już przeczytałam wink
    • edward17 Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 11.02.11, 15:53
      no ja lubie czytac ksiązki o tematyce romantyczne , o wampirach i bardziej takie dramaty ;p
      • glam_skarpeta ;) 12.02.11, 10:24
        Ja lubię takie książki romantyczne połączone z humorem. Fantasy mi się już przejadły, ciągle tylko wampiry , upadłe anioły itp. Jednak takie fantasy typu "Opowieści z Narnii" bardzo mi się podobają,bo mają orginalną fabułę . I książki typu "Ostatnia piosenka" są super. No i lubię jak książka NIE kończy się happy endem , wtedy jest ciekawiej smile I to chyba tyle .
    • cukiereczek. Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 12.02.11, 10:20
      Ostatnio tylko i wyłącznie horrory. wink
    • madalena Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 12.02.11, 10:38
      ja najbardziej lubię czytać książki Nicholasa Sparksa, Paulo Coelho, psychologiczne, wojenne, romanse i kryminały.
    • sandrolaxd Re: wampiry.;D 12.02.11, 11:08
      serce
    • trufla Re: Jakie książki lubicie czytać najbardziej? 12.02.11, 13:05
      Uwielbiam literaturę fantastyczną, przygodową, kryminały. Czytam w zasadzie prawei wszystko z prozy. Wiersze nie za bardzo mnie kręcą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka