16.02.11, 22:11
Jutro obchodzę swoje 13. urodziny. Rano przychodzi do mnie moja chrzestna. Ale jest pewien problem - bo ona kupiła mi już psa JAKO PREZENT -,-. Nawet się nie zapytała czy ja chcę zwierzaka, bo to przecież nie zabawka. A poza tym - mam już 1 psa. A teraz mama mi mówi, że mam go przyjąć i bez dyskusji. Aż mi się nie chce pomyśleć, że będę teraz miała 3 zwierzątko -,- Jestem taka zła... Ale nic nie poradzę. Pozostaje więc pytanie - jak go nazwać?
Ten piesek jest mniej więcej taki:
https://pu.i.wp.pl/k,NTY4MTQ4NzQsODMzNTM1,f,ed22-AKITA_INU.jpg
To rasa akita i teraz patrzę, że one wyrastają na takich olbrzymów!:
https://i2.pinger.pl/pgr417/ad826f02002277db4d1dad18/350px-Japanese-Akita-Inu.jpg
To jest piesek, nie suczka. Jak go nazwać, bo nie wiem? Może ktoś z was ma psa rasy akita? Jeśli tak to proszę - napiszcie co on najchętniej je i gdzie go trzymacie (tzn. czy śpi z wami w domu czy gdzieś w garażu bądź piwnicy?). Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • selenagomezfan_ * _ * 16.02.11, 22:21
    • jazzyvillegas Re: Problem. 16.02.11, 22:36
      Myślę, że powinnaś zaakceptować pomysł cioci. Nie postąpiła rozsądnie nie pytając cię o zdanie, ale chyba drugi pies to nie będzie, aż takie obciążenie? wink Mam psa akitę, jeżeli jest dobrze wychowany nie zaatakuje żadnego psa, nawet malutkiego yorka. Ja mam akitę, yorka i maltańczyka. Razem bawią się misiem ;] Akita to naprawdę spokojny pies, ale nie można go bić ani na niego krzyczeć, bo szybko traci zaufanie do człowieka. Mój nazywa się Akituś, ale możesz nazwać Jazzy albo Jazz. Mój najlepiej lubi jeść mięso (oczywiście gotowane), najlepiej kurczaka. Je też zupę, wędlinę, sos, ryż, kaszę, makaron - praktycznie wszystko. Lubi też karmę, woli mokrą, ale suchą też nie gardzi. Mój śpi ze mną NA ŁÓŻKU. Może to niemożliwe, ale śpi obok mnie każdej nocy razem z yorkiem i maltańczykiem ;]]] Taki pies do piwnicy ani garażu się nie nadaje, on potrzebuje być blisko człowieka. Życzę Ci powodzenia w opiece nad nowym pupilem. wink
    • selenaisthebest Re: Problem. 16.02.11, 22:41
      Nie mam takiego ale podoba mi się słodki jest ja bym go nazwała Fufuś albo Liluś albo Kinuś smile
    • activee Re: Problem. 16.02.11, 22:45
      To jest japoński pies więc może lepiej imię bardziej podchodzące pod japonie ja proponuję Juki
    • kiwi Re: Problem. 16.02.11, 22:55
      ja na twoim miejscu bym się cieszyła, ze dostanę psiaka.
      nazwij go zdzichu i już. albo alex, albo jules, albo julian, lub majls x-DDDD
    • katsuumi_17 Re: Problem. 17.02.11, 00:05
      Piesek jest przeprzeprzeprzeprzegenialny.
    • umiko Re: Problem. 18.02.11, 09:41
      Ja zawsze marzyłam o akicie! Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę. Te psy są prześwietne. Nazwałabym go Maki albo Yumi. Jezu, ukradnę Ci go! : D
    • zwarjowanna Re: Problem. 18.02.11, 10:52
      Mikismile
    • nikawika Re: Problem. 18.02.11, 12:57
      słodki piesek. xd
      hmm, sprawdź informacje na jego temat w necie. xd
      • niemampomyslu Słodziak... 18.02.11, 13:00
        Jak możesz go nie chcieć? Dżoana Cię zabije!
        A jeśli chodzi o imiona, popatrz na mój nick.
    • agge Re: Problem. 18.02.11, 17:50
      jestes bardziej odpowiedzialna od ciotki i matki .
    • domaa Re: Problem. 18.02.11, 22:26
      Spajki.
      Mój pies ma tak na imie, mi sie bardzo podoba kiss
    • karolasmusik Re: Problem. 19.02.11, 01:50
      A tu znajduje sie jeszcze wiecej ciekawych informacji: karolasmusik.blogspot.com/ , klikajac na boksy bonusy smile
    • selenagomezfan_ * _ * 05.03.11, 22:14
      Dzięki za wszystkie odpowiedzi, mam już go wink
    • arasha cudo, jak... 05.03.11, 22:35
      mozna go nie chcec?
      nazwij go:
      Czi-czi
      Azi
      Łiski (hehe)
      Milo
      Bilbo
      Ozzy
      Chico (cziko)