01.03.11, 10:44
Może kiedyś słyszeliście o tym leku ?
Ostatnio w mojej szkole popularne stało się właśnie branie Acodinu-(są tabletki na kaszel), dla mnie to osobiście głupota, bo w końcu nigdy nie wiadomo co się może stać po zażyciu dużej dawki.. a z tego co słyszałam i czytałam w niektórych przypadkach już po 15 tabletkach można trafić do szpitala..
Widziałam kiedyś jeszcze kilka osób widziałam jak dziwnie się po tym zachowują..

A wy co myślicie o takim ''braniu'' ?
Obserwuj wątek
    • soulik. Re: Acodin 01.03.11, 13:02
      Chcą ,To biorą ,Ich sprawa.
      Ostatnio wzięłam 6 ,Straasznie mi się rzygać chciało. xD".
    • madzia2710 Re: Acodin 01.03.11, 13:11
      Nienormalni ludzie. Tak nie można! Ćpunów z siebie przez takie zbezmyślne zażywanie zrobią.
      Nie słyszałam o tym leku, ale zapytam rodziców (lekarzmi są, więc pewnie o nim słyszeli).
      • sylwia714 Re: Acodin 01.03.11, 13:50
        Z tego co wywnioskowałam z twojej wypowiedzi to Acodin to takie tabletki dla niezrównoważonych psychicznie dzieci, które chcą być fajne i uważają to za narkotyk dlatego biorą. Głupota ludzka nie zna granic. Tak to właśnie się zaczyna. Radze im żeby brali tabletki na zapalenia mózgu może wtedy będą mądrzejsi.
    • bad_alex .. 01.03.11, 13:49
      no. ma sie po tym banioche.
      jedna laska przez to sobie zyły podcięla bo myslala, ze pod skórą ma pająki.
      • vaniney Re: .. 01.03.11, 14:23
        haha,to fajnie ma ta laska.mi po 30 oprócz kręcenia się w głowie nic nie było,wiec nuda.ale ogólnie odradzam acodinki ludziom o słabych głowach i z kłopotami zdrowotnymi,bo to jednak może się źle skończyć.niestety znam takie przypadkiindifferent
        • koniara8 Samo zło 01.03.11, 14:32
          Przeciwkaszlowy lek Acodin zażywany w większych dawkach wykazuje działanie narkotyczne charakterystyczne dla substancji psychoaktywnych, redukujących lub blokujących sygnały z mózgu do "świadomości". To właśnie z tych względów bywa on używany w celach rekreacyjnych.W niższych dawkach rekreacyjnych powoduje zwykle pobudzenie i niekiedy halucynacje przy zamkniętych oczach. Zażycie większych dawek czasem może powodować wrażenie całkowitego oderwania od ciała i utraty własnej tożsamości (depersonalizacja), powoduje też niezborność ruchów (ataksję), zaburzenia równowagi, kłopoty z mówieniem i opóźnienie reakcji. Acodin może ponadto wywoływać tzw. bad tripy, czyli "złe podróże", gdzie narkotyczne doznania pozytywne są zastępowane negatywnymi. W przypadku przedawkowania (dawka śmiertelna jest wysoka - wynosi od 1500 mg) może dojść do depresji układu oddechowego i śmierci. Acodin może powodować uzależnienie psychiczne i ma dość silny wpływ na psychikę. W razie nadużywania może powodować izolację społeczną, problemy z pamięcią i koncentracją, a także prowadzić do innych poważnych zaburzeń psychicznych. Lek wchodzi w interakcję z innymi substancjami psychoaktywnymi oraz z alkoholem, które mogą potęgować lub zmieniać jego działanie. Leczenie uzależnienia od tej substancji może wymagać opieki specjalisty.

Krótko mówiąc: Samo zło!
    • patrysia441 Re: Acodin 01.03.11, 14:26
      Moim zdaniem ktoś kto zażywa cokolwiek nawet leki to jest chory psychicznie , bo kto chce normalny zrujnować sobie życie takimi świństwami??? Nawet słyszałam że jedna dziewczyna po zażyciu jakiegoś leku nie pamiętam jakiego trafiła do szpitala i ledwo ją odratowali!!!
      • kari116 było 01.03.11, 14:43
        sama zakładałam podobny wątek.
    • ciapolka __________________________________________________ 01.03.11, 14:42
      nie prawda. niekiedy działają jak grzybki halucynki ;] a przynajmiej u mnie.
    • yorkie Re: Acodin 01.03.11, 14:49
      Ja biorę.
      Biorę, bo teraz jestem chora, nie biorę, bo chcę się nacpac, tylko dlatego, że muszę smile
      A takie "branie" jak jest opisanie w temacie to dla mnie debilstwo.
    • karola_483_th Re: Acodin 01.03.11, 14:57
      Nie słyszałam nic o tym leku.
    • szatynka Acodin to... 01.03.11, 15:08
      ... smak zabawy dla dzieci, które nie są w stanie przewidzieć konsekwencji swoich czynów. Jeśli bierzesz regularnie to masz coś z główką, ludzie niszczą samych siebie.

Powodzenia im życzę.
      Durnota. Lek to lek, a nie zabawka.
    • mary_ Re: Acodin 01.03.11, 15:10
      U mnie chyba jeszcze nie powariowali aż tak, żeby brać jakieś tabletki, najwyżej wciągają tabakę. Osobiście bym się w to nie pakowała... Szczególnie jestem zszokowana sprawą tabletek, od kiedy lekarz mi jedne wypisał i po 10 minutach zasnęłam i nie wiedziałam, co się ze mną dzieje. Dobrze, że więcej nie muszę ich brać.
    • alyson96 Re: Acodin 01.03.11, 15:26
      u nas w miescie już od 2 lat się tym podniecają.
      Moja znajoma miała przez tabletki płukanie żołądka.
      a przyjaciółka jak sie troche napiła syropu miała dobrą faze XD.
      • olusia... Re: Acodin 01.03.11, 15:28
        smileO takim braniu Acodinu o jakim mówisz nie slyszałam. Kiedyś brałam go, bo byłam chora
    • kkttooss Re: Acodin 01.03.11, 15:41
      Z ciekawości muszę Ci powiedzieć, że wzięłam ze znajomymi ;] każdy se wziął po 20 i było dosyć fajnie - turdlaliśmy się po mieście ledwo trzymając się na nogach winkDo tego trochę długo nie przechodzi ok 4-5 h. Nie żałuję że to wzięłąm, ale nie planuję tego brać ponownie .
      • masterofpuppets pfff... 01.03.11, 15:47
        Powiem tylko jedno... trzeba mieć naprawdę nie po kolei w głowie żeby brać to gó.... Mój znajomy uzależnił się od tych tabletek i miał poważne problemy psychiczne. To jest cholernie nie bezpieczne. Ja sama święta nie jestem ale obiecałam sobie, że tak daleko nie zabrnę i tobie też nie radzę.
        • klaudiau11 tak samo jak z używakami . 01.03.11, 17:21
          Ktoś jest uzależniony od narkotyków to jest narkomanem .
          Ale przecież do jasnej cholery od leków też można się uzależnić .
          I wtedy jesteś lekomanem . Ludzie czasami naprawdę nie mają wyobraźni .
    • mejbelajn. Re: Acodin 01.03.11, 15:53
      Boże drogi, już lepszy czysty narkotyk.
    • madziek67 dla mnie... 01.03.11, 17:12
      to głupie zachowanie , poprostu.
      • niemampomyslu Serio? Lecę do apteki. 01.03.11, 18:34
        Nie ćpam.
        Chyba nie wypróbuję, chociaż kto wie? Ale raczej nie, bo to zUo. Jarek powiedziałaby nawet, że wymysł Tuska.
        • charlotte__ Re: Serio? Lecę do apteki. 02.03.11, 18:12
          Niestety u mnie w szkole są takie gó...arze co
          to biorą. Myślą, że będą fajni, gdy będą się chwalić
          ile to Acodinów wzięli.
          • mikessa Re: Haha ! 02.03.11, 19:23
            Co ? Wy w tej szkole powinniście miec popularne badanie na mózg, bo coś z wami nie tak... Jak może byc popularne branie tabletek, haha ? Nie no większej głupoty nie słyszałam...sciana
            • anja_ Re: Haha ! 16.03.11, 16:53
              znalazłam opakowanie i ulotkę na pokrywie od śmietnika w toalecie dziewcząt. poczytałam sobie i tak, ktoś bierze te tabletki. pobudzenie, dezorientacja itp. ;x

nie bawię się w takie zabawy.
    • kakusiaa__ Re: Acodin 16.03.11, 16:57
      Tak to prawda można po 15 trafić do lekarza . Moim zdaniem to głupie ; // .
    • bizzbee Re: Acodin 16.03.11, 22:30
      co kto robi to tylko i wyłącznie tej osoby sprawa, wszystko jest dla ludzi jeśli korzysta się z tego z głową. co do tych wielkich odpałów po Acodinie-po prostu koloryzowanie historii, nic takiego się po tym nie dzieje (oczywiście nie mówię, że nie dzieje się nic, bo dzieje. ale zależy to od organizmu). nie mówie tego tylko i wyłącznie po moim przykładzie(tak, brałam) i faktycznie, raz zadziałało na tyle mocno, że w najbliższym czasie nie zamierzam wziąć tego so ust. a przynajmniej nie większej dawki. dla tych, którzy nie wiedzą-ta sama dawka brana ciągle przestaje działać, z czasem trzeba brać więcej.
      chyba najbardziej nieskładnie napisany przeze mnie post;q
    • wildfox # 20.03.11, 09:50
      wiem co to jest, i brałam.
      co po tym jest, tak jak by "faza" osobiście nie ogarniałam o co chodzi, zależy jak na kogo działa.
      Co do ilości tabletek to zależy, ja brałam 30 i nie byłam w szpitalu ani nic, chociaż nie poleca.
      Może i było wesoło,ale nie polecam.
      • wildfox Re: # 20.03.11, 09:53
        wildfox napisał(a):

> wiem co to jest, i brałam.
        > co po tym jest, tak jak by "faza" osobiście nie ogarniałam o co chodzi, zależy
        > jak na kogo działa.
        > Co do ilości tabletek to zależy, ja brałam 30 i nie byłam w szpitalu ani nic, c
        > hociaż nie poleca.
        > Może i było wesoło,ale nie polecam.
        + brałam z parę razy.
        • gaba97 Nie brałam 20.03.11, 16:48
          I nie zamierzam. U mnie w klasie to się dziewczyny szczyciły jak wzięły 5 tabletek witaminy C, mój boziu, jakie to one są kól...
    • pauu26 Re: Acodin 22.03.11, 22:06
      no chyba o to właśnie chodzi, żeby się po tym dziwnie zachowywać XDDDD
      ja nie mam nic przeciwko, sama mam zamiar za niedługo dla fanu spróbować.
    • blondzia Re: Acodin 22.03.11, 22:11
      Nie mam pojęcia co to za lek nie słyszałam o nim tongue_out
    • alexis69 Re: Acodin 07.06.11, 00:08
      moja kumpela wzięła 30 i wyła do lampy jak wilk ;d
    • smileyy776 Re: Acodin 07.06.11, 08:41
      to głupota... indifferent
    • pysieek Re: Acodin 07.06.11, 09:23
      mam koleżankę od tego uzależnioną.
      po 15 tabletakch topiero masz masę, za każdym razem trzeba brać większą dawkę.
      zażywają to ponieważ. to jest tansze od trawy i mozna na legalu z tym chodzić po ulicy...

w sumie można i tak,
      osobiście nie brałam xd
    • blender Re: Acodin 07.06.11, 13:40
      Słyszałam i przyznam, że sama brałam. Nie powiem, fajnie było... przez jakiś czas. Dopóki się jest na fazie. Na następny dzień jest okropnie, boli każda część ciała, ma się różne lęki. Ogólnie to może za jednym razem Acodin nie robi takich szkód, nie licząc tylko, że daje on odwrotny skutek czyli pojawia się kaszel. Dopiero po kilku razach robi się naprawdę strasznie. Nie wiem czy po 15 można trafić do szpitala, bo sama tyle brałam, a nawet więcej, bo mój rekord to 22 tabletki, czyli prawie całe opakowanie. Ostatni raz jak brałam, 15 tabletek właśnie, miałam jakieś stany lękowe, mówiłam, że się zabiję, odpychałam przyjaciół, mówiłam, że wszystko nie ma sensu i płakałam choć nie czułam wcale łez, ani tego, że płaczę.
      Lęki pozostają do dzisiaj, bo mam już zniszczoną psychikę, ale to nie tylko przez Acodin. Odradzam zaczęcie, nawet jeśli się mówi, że się tylko chce spróbować, bo tak to się zaczyna. Nie ma nic w tym fajnego, a skutki są okropne.
      • redeemer Re: Acodin 07.06.11, 17:33
        mój rekord - 60 tabletek. mi się kręciło w głowie, nie mogłem się wysłowić, gadałem do plakatów, nie czułem bólu - przyjaciółka biła mnie po twarzy i krzyczała na mnie a ja czułem przyjemność i słyszałem echo, słyszałem różne głosy, rozmawiałem z krasnoludkami, czasem wymiotowałem. w ciągu całego czasu kiedy brałem, a było to często, nigdy nie miałem żadnego kaca następnego dnia. nie miałem po tym żadnych stanów depresyjnych ani lękowych. żeby złapać faze potrzeba ponad 10 tabletek =.= jest dużo innych tabletek które robią lepsze fazy a wystarczy wziąć jedną... wniosek? ACODIN TO ZWYKŁY SZAJS, NIE BIERZCIE TEGO. szkoda zdrowia.
    • blizniaczkii ;;;;;;;;; bleee 07.06.11, 17:43
      cóż głupota ludzka nie zna granic tongue_out
      nic nie zrobisz, to oni pożałują.
    • yorkie Re: Acodin 08.06.11, 18:15
      Wzięłam kiedyś za dużo (nie specjalnie, przez pomyłkę) i trochę nie ogarniałam, co się wokół dzieje, ale... nic fajnego. Dupy nie urywa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka