Dodaj do ulubionych

Szpagat ♥

29.03.11, 17:11
No więc, postanowiłam nauczyć się szpagatu. Codziennie się rozciągałam i już mi malutko brakuje, około 1-2 cm. Niestety obawiam się że może trochę za bardzo się rozciągam i niewiem czy nie przesadzam. Gdy robie szpagat i wstaję powoli, przez gdzieś 5 sekund strasznie bola mnie nogi w okolicach krocza, tak jakby mi wszystkie kości sie przestawiały. Za chwilkę przechodzi ale nie jestem pewna czy powinnam dalej tak robić... Kociaczki , odpowiedzcie kiss*

Obserwuj wątek
    • cookies_ Odświeżam 29.03.11, 17:15
      • grr_stefaa hm.. 29.03.11, 17:18
        nie wiem.. nigdy nie uczyłam/nauczyłam się robić szpagatu..
        chciałabym, ale nie mam chęci.. a jakie robisz ćwiczenia przed robieniem szpagatu ?cool
        • cookies_ Re: hm.. 29.03.11, 17:20
          Różne smile najczęściej po prostu próbuję zrobić szpagat ;D
          • urszulka2691 po prostu robie szpagat nie pomerze... 29.03.11, 21:19
            najlepiej znajdź w neice jakies cwiczenia do szpagatu a jak bd tylko próbowac go robic to moze wiele nie dac sad
      • fanka96 ... 29.03.11, 17:20
        idziesz w dobym kierunku, ale nic na siłe, rób tak abyś czuła że mięśnie ci się rozciągają, jednak za mocno też nie jest dobrze...
        ...powolutku, małymi kroczkami...

• sandrolaxd Re: Szpagat ♥ 29.03.11, 19:01
      Moja siostra się rozciągała, znalazła takie dobre ćwiczenia co jest rozgrzewka i wgl.. rozluźnienie itd. poszukaj sobie może czegoś takiego. ;d
      powodzenia życzę.
    • martucha. Re: Szpagat ♥ 29.03.11, 21:09
      Ja umiem szpagat i na początku też się rozciągałam i mnie wszystko bolało ale czym bardziej się rozciągałam tym przestawało aż w końcu nie musiałam się rozciągać by zrobić suspicious
    • ksiezycowaa Re: Szpagat ♥ 29.03.11, 21:15
      Radzę Ci ćwiczyć częściej i nie tak mocno , aby Cię nic nie bolało. Zawsze może Ci się coś przerwać i wtedy już nigdy nie zrobisz szpagatu . crying
    • mroweczka_xxx Re: Szpagat ♥ 29.03.11, 21:19
      hm... ja się nauczyłam robić szpagat (nie pamiętam jak xd) i jak czasem robię to mnie też bolą kości ;d nie wiem czy to dobrze czy nie ;d
    • kara4454 Re: kara4454 29.03.11, 21:24
      ja też sie rozciągałam i mi mało brakowało ale sie wkurzyłam bo rozciągałam sie 3 miesiące i nic...;/ ale jeszcze do tego wróce ^^
      to normalne zo boli i będziesz mieć zakwasy ćwicz dużo to moze uda ci sie w porównaniu do mnie big_grin
      • sylwek11 tuuuu . xdd 31.03.11, 13:04
        Też umiem robić . Dużo się rozciągałam . Wgl na początku miałam rozgrzewkę , a dopiero potem ćwiczenia . I rozluźnienie ;D
        wizaz.pl/forum/showthread.php?t=66019
        Tu są te ćwiczenia . Jest jeszcze jakieś forum ;D
        Mam nadzieję że pomogłam kiss
      • cookies_ Dziękuję <3 04.04.11, 20:52
        : *

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka